تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860508607




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عقب‌نشيني كامل وزارت نفت از ميادين مشترك


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: عقب‌نشيني كامل وزارت نفت از ميادين مشترك
دكل «ايران‌اميركبير» هم مانند «سحر2» بيكار شد / معاون اول رئيس‌جمهور در شرايطي براي توجيه عملكرد منفي وزارت نفت در توسعه ميادين مشترك، كم‌كاري را به دولت قبل نسبت مي‌دهد كه اطلاعات موثق نشان مي‌دهد با دور كردن دكل‌هاي حفاري از حوزه‌هاي مشترك و استراتژيك هديه بزرگي به همسايگان داده است.
نویسنده : وحید حاجی‌پور 


معاون اول رئيس‌جمهور در شرايطي براي توجيه عملكرد منفي وزارت نفت در توسعه ميادين مشترك، كم‌كاري را به دولت قبل نسبت مي‌دهد كه اطلاعات موثق نشان مي‌دهد با دور كردن دكل‌هاي حفاري از حوزه‌هاي مشترك و استراتژيك هديه بزرگي به همسايگان داده است.

به گزارش «جوان»، در يك تصميم عجيب دكل حفاري ايران‌اميركبير به نزديك ساحل نكا منتقل و فعاليت‌هاي اكتشافي در حوزه درياي خزر به طور ابهام‌برانگيزي كاملاً متوقف شده است؛ شبيه آن چيزي كه در ميدان « فرزاد بي» ‌اتفاق افتاد. سال 89 بود كه دكل ايران اميركبير راهي نواحي مرزي درياي خزر شد تا فعاليت‌هاي اكتشافي در اين حوزه مهم را آغاز كند كه مجموعه حفاري‌هاي صورت‌گرفته نشان داد ظرفيت خوبي براي استخراج نفت و گاز وجود دارد، اين فعاليت‌ها ادامه داشت و رئيس‌جمهور وقت نيز براي بازديد از اين فعاليت‌ها وارد اين منطقه شد. اهميت فعاليت دكل ايران‌اميركبير در درياي خزر جداي از آنكه مي‌توانست رؤياي استخراج نفت را در خزر محقق كند، از نظر استراتژيك و منطقه‌اي از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار بود كه همين موضوع موجب شد شركت‌هاي همسايه با ايران وارد گفت‌و‌گو شده و خواستار عقب‌نشيني ايران‌اميركبير شوند.
  
تلاش آذربايجان
از ميان كشورهاي حوزه درياي خزر، كشور آذربايجان بسيار تلاش كرد با تهديدات مختلفي از جمله تهديد نظامي ايران را از حق خود محروم كند اما ايران اميركبير در محل خود باقي ماند تا مانعي شود براي زياده‌خواهي همسايه‌هاي شمالي. به همين دليل است كه برخي كارشناسان بر اين باورند حضور ايران‌اميركبير در درياي مازندران تضمين‌كننده حق طبيعي ايران در اين حوزه نفتي بوده و است، بنابراين اگر اين دكل هم در محل استقرار خود بيكار بماند بازهم به سود كشور است.
دولت جديد كه بر رأس كار آمد تصميم گرفت موقعيت اين دكل را تغيير داده و آن را به عقب بياورد آن هم در لواي برنامه جديد اكتشاف در خزر. همين تصميم باعث شد ايران اميركبير از نقطه‌اي كه سهم 23 درصدي ايران را مشخص كرده بود، به نقطه‌اي پايين‌تر عقب‌نشيني و به سمت تركمنستان حركت كند.

تركمن‌ها نيز نسبت به اين موضوع انتقاد كرده و خواستار عقب‌نشيني ايران‌اميركبير شدند، در همين احوال بود كه تصميم شركت ملي نفت در خلع يد شركت حفاري شمال و واگذاري راهبري اين دكل به يك شركت تهيه غذا - در قالب يك مناقصه - خبرساز شد. اين شركت بلافاصله نيروهاي فني روي دكل را مرخص كرد و نيروهاي خارجي را به اين دكل آورد كه به‌جاي عمليات حفاري، به حمام آفتاب گرفتن مشغول شدند و همه فعاليت‌ها را متوقف كردند. انتشار تصاوير حمام آفتاب خارجي‌ها بر عرشه دكل ايران‌اميركبير هم حاشيه‌هاي زيادي را به وجود آورد.
تا پيش از اين، مسئوليت حفاري در دريايي خزر به عهده شركت حفاري شمال گذاشته شده بود كه طي چند سال تجربيات خوبي را كسب كرده بود ولي در دولت يازدهم كار به يك شركت تهيه غذاي خارجي سپرده شد كه اين موضوع جنجال بسياري به پا كرد. اين شركت به‌قدري با مباني حفاري بيگانه بود كه ايران‌اميركبير را در بحران فرو برد و يكي از پايه‌هاي اين دكل دچار مشكل بزرگي شد. با رسانه‌اي شدن اين مشكل رسانه‌هاي آذربايجان با تمسخر ايران در خزر فضاي منفي عليه صنعت نفت ايران را ايجاد كردند تا دست آخر ايران اميركبير به سمت ساحل نكا جابه‌جا شد و هم اكنون در نزديكي ساحل نكا پارك شده است.
  
خوشحالي آذربايجاني‌ها
اين وضعيت بهترين وضعيت براي كشورهاي همسايه ايران در شمال كشور است كه نه تنها ايران را از فعاليت‌هاي اكتشافي دور كرده‌اند بلكه به لحاظ منطقه‌اي ايران را از مرزهاي خود و مناقشه مرزي به عقب راندند. اسحاق جهانگيري معاون اول رئيس‌جمهور روز دوشنبه در كنگره نفت و نيرو گفته بود عده‌اي از كشورهاي همسايه با خرج كردن پول در ايران درصدد جلوگيري از برداشت نفت حوزه‌هاي مشترك توسط جمهوري اسلامي ايران هستند. او قصد داشت منتقدان قراردادها را هدف بگيرد غافل از اينكه در دولت يازدهم نه تنها هيچ كار اكتشافي در درياي خزر صورت نگرفت بلكه ايران هم از مرزهاي خود در درياي خزر جدا و همه چيز تعطيل شد.
  
ما با عربستان هستيم!
اين مهم در ابتداي وزارت زنگنه نيز اتفاق افتاد و وزارت نفت دستور عقب‌نشيني دكل سحر2 را از ميدان « فرزاد بي» صادر كرد؛ ميداني كه عربستان شريك آن سوي مرز ايران است و در حال استخراج حق ايران است ولي دولت يازدهم سه سال پيش حفاري در اين ميدان را متوقف كرد و دستور داد دكل سحر2 بيكار شود. با توجه به مرزي بودن ميدان « فرزاد بي» ‌حضور يك دكل حفاري در اين بخش بسيار مهم بود ولي تصميم گرفته شد آنجا نيز تعطيل شود. با حفاري دكل حفاري سحر2 در ميدان « فرزاد بي»، عربستان به‌شدت تلاش كرد ايران را به عقب براند كه با حضور ويژه نيروهاي نظامي ايران در خليج فارس، زياده‌خواهي‌هاي آل‌سعود خنثي شد، با اين وجود وزارت نفت كار را در شمال و جنوب متوقف كرد تا آذربايجاني‌ها،  تركمنستاني‌ها و عربستاني‌ها نيازي نبينند براي محروم كردن ايران از حق خود، پولي خرج كنند!

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن