تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835923725
نگرانی آمریکا از گسترش روابط روسیه و ایران
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: نگرانی آمریکا از گسترش روابط روسیه و ایران
یک اندیشکده آمریکایی در مطلبی تلاش کرده است تحلیل خود را از روابط میان ایران و روسیه در سال جاری میلادی بیان کند که نشان میدهد گسترش روابط میان این دو کشور به چه میزان باعث نگرانی آمریکایی ها شده است.
آفتابنیوز : اندیشکده آمریکایی ویلسونسنتر در مقالهای در رابطه با روابط اخیر ایران و روسیه مینویسد: روسیه از سال 2013 بار دیگر به عنوان یک بازیگر فعال و عمده به خاورمیانه بازگشته است. این کشور به دنبال به دست آوردن مزایایی از وضعیت جدید در دوران پس از بهار عربی برای بازپسگیری وضعیت پیشین خود به عنوان یک ابرقدرت جهانی است، وضعیتی برابر با ایالات متحده و در سطحی کلیتر برابر با کل جهان غرب. این موقعیت قدرت جدید به معنای این است که روسیه دارای یک موضع بهتر در برابر غرب در مذاکرات مربوط به تسهیل تحریمهای اعمالشده علیه این کشور در پی الحاق کریمه به خاک خود و دخالت مسکو در امور شرق اوکراین شود تا قدرت چانهزنی بیشتری داشته باشد. علاوه بر این اعمال نفوذ مجدد روسیه در منطقه با هدف گسترش احتمالی فرصتهای تجاری برای اقتصاد روسیه صورت میگیرد، اقتصادی که در حال دست و پا زدن برای حیات خود است. مسئله مهمتر از آن اینکه این رویه به کرملین اجازه میدهد تصویری از عظمت ملی را به شهروندان خود نشان دهد، اقدامی که برای حفظ مشروعیت رژیم داخلی این کشور در دوران مشکلات اقتصادی حیاتی است.
به گزارش آفتابنیوز، این اندیشکده در ادامه این مقاله که به قلم یوری تپر، دیما کورس نوشته شده است، آورده است: در سال 2015 روسیه، سوریه، عراق و ایران ائتلافی ضد داعش تشکیل دادند، ائتلافی که در واقع برای مقابله با تمامی اسلامگراهای سنی و حامیان منطقهای آنان تشکیل شده بود. روسیه از سال 2015 در کنار نیروهای ایرانی و نیروهای حزبالله در سوریه که مورد حمایت ایران هستند، با استفاده از سربازان خود و نیروهای مبارزه حزبالله لبنان جنگیده و به تامین سلاح برای رژیم بشار اسد ادامه داده است. ایران در حال حاضر حضور خود را در سوریه با سربازان خود و مبارزان حزبالله لبنان اعلام کرده است. در حال حاضر هیچ آمار دقیقی در این زمینه در دست نیست، اما بسیاری از برآوردهای معمول نشان میدهد که بین 1500 تا 3000 سرباز ایرانی و بیش از 10هزار مبارز حزبالله در سوریه به سر میبرند و در درگیریها شرکت داشتهاند که در این درگیریها بین 1000 تا 1500 نفر در زمان اجرای عملیات کشته شدهاند. روسها نیز به طور عمده حضور خود در این عملیاتها را به حملات هوایی، گردآوری اطلاعات و ارائه کمک لجستیکی به شرکای خود محدود کردهاند.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است: علاوه بر این در زمان لغو تحریمهای اعمالشده علیه ایران، کرملین اعلام کرد که تحویل موشکهای زمین به هوای دوربرد اس300 به ایران را که به حال تعلیق درآمده بود، کامل خواهد کرد و ادعا کرد که این اقدام بخشی از معامله تسلیحاتی هشت میلیارد دلاری با ایران است. اخیرا منابع روسی فاش کردند که رهبران ایران اقدامی غیرعادی انجام دادهاند مبنی بر اینکه به روسیه اجازه دادهاند جنگندههای خود را در پایگاه هوایی همدان مستقر کند تا بتواند از آنجا حملات هوایی خود را علیه دشمنان رژیم بشار اسد در سوریه انجام دهد. فاش شدن این موضوع منجر به پایان یافتن پیش از موعد توافقنامه مخفیانه میان دو کشور شد، اما در عین حال این مسئله در کنار دیگر مسائل اشاره شده در بالا، باعث شد بسیاری از تحلیلگران سیاسی از احتمال ایجاد یک اتحاد راهبردی ائتلافی میان ایران و روسیه سخن بگویند. با این وجود روابط ایران و روسیه در زمره یک اتحاد استراتژیک قرار نمیگیرد، بلکه به منزله شکلدهی یک همکاری واقعگرایانه میان دو رقیب احتمالی است.
نویسندگان این یادداشت در ادامه مدعی شدهاند: در اصطلاح اقتصادی، ایران صرفا یک شریک اقتصادی خرد برای روسیه است. طی سالهای 1996 تا 2008، سهم ایران از حجم بازار بینالمللی روسیه از 0.8 درصد تجاوز نکرد. در شش ماهه اول سال 2016 نیز ایران صرفا در میان بزرگترین شرکای اقتصادی روسیه در زمینه صادرات کالاهای غیراصلی رده نوزدهم را در اختیار داشت. در همین بازه زمانی معاملات تجاری میان دو کشور به 856 میلیون دلار رسید که از نظر ارزش معاملات تجاری دوجانبه نسبت به مدت مشابه سال 2015 71 درصد افزایش نشان میدهد. اما در عوض روسیه و ایران در زمینه بازار بینالمللی انرژی رقابت مستقیمی با یکدیگر دارند، و ذخایر نفت و انرژی سهمی حیاتی در بودجه هر دو کشور ایفا میکند. بنابراین خیلی جای شگفتی نیست که دو کشور سالها نتوانستهاند بر سر تقسیم منابع دریای خزر با هم به توافق دست یابند. به نظر میرسد ایران به گونهای عامدانه و هدفمند تلاش برای حل این مسئله را مسکوت گذاشته است، اقدامی که میتواند به عنوان تمایل این کشور برای دستیابی به موضعی قویتر در مذاکرات مربوط به این مسئله تعبیر شود. در عین حال هر دو کشور همچنان به تقویت ناوگان نیروی دریایی خود در دریای خزر ادامه میدهند.
در ادامه ادعاهای مطرحشده در این مقاله آمده است: در حوزه مسائل داخلی اغلب اینگونه به نظر رسیده است که ایران زمانبندی اعلامیههای رسمی خود را به گونهای میچیند که باعث شود روسیه در دید جامعه بینالملل به عنوان یک دولت بد در نظر گرفته شود، احتمالا با این هدف که این کشور را از غرب دور کند. برای مثال نخستین بار محمود احمدینژاد زمانی به طور علنی اعلام کرد که اسرائیل از نقشه جهان حذف خواهد شد که سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در میانه سفری رسمی به اسرائیل و بیتالمقدس به سر میبرد. طبیعتا روسیه بلافاصله به حمایت از نسلکشی متهم شد، اتهامی که مورد حمایت آیتاللههای ایرانی نیز بود. علاوه بر این مقامات و سیاستمداران ایران نیز از اینکه تردید خود نسبت به روابط با همسایه شمالی را علنی کنند، چندان ابایی نداشتند، اگر نخواهیم این روابط را خصمانه بنامیم. اتهامات مقامات ایران درباره رفتار خائنانه به طور خاص پس از آن رساتر شد که روسیه توافقنامه فروش موشک اس300 را به حال تعلیق درآورد. تحویل این سیستم موشکی به ایران بخشی از قرارداد 800 میلیون دلاری امضا شده میان دو کشور در سال 2007 بود، اما کرملین نسبت به تکمیل این قرارداد بیمیل بود و در سال 2010 روند تحویل آن را متوقف کرد. روسیه تصمیم خود را حتی با وجود اقدام متعاقب ایران مبنی بر طرح دعوی در دادگاه نیز لغو نکرد. با این وجود در پی رفع تحریمهای بینالمللی علیه ایران، کرملین مجبور شد اعلام کند که روند اجرای توافقنامه را تکمیل خواهد کرد و در سال 2016 ایران اعلام کرد که نخستین محموله از سیستم موشکی را دریافت کرده است. پس از آنکه تحریمهای بینالمللی علیه ایران برداشته شد، روسیه احساس کرد که نمیتواند از عهده ادامه روند فعلی مبنی بر داشتن رویکرد عادلانهتر نسبت به غرب در قبال ایران برآید و مجبور شد با توجه به روند فزاینده فضای رقابتی با غرب در قبال ایران، در جهت حفظ منافع خود در این کشور گام بردارد.
این اندیشکده در بخش دیگری از یادداشت مذکور مینویسد: اوائل سال جاری میلادی رسانههای رسمی روسیه اعلام کردند که یک قرارداد هشت میلیارد دلاری فروش سلاح میان این کشور و ایران امضا شده است. بر اساس گزارشها ایران درصدد خرید جنگندههای سوخو30، هواپیمای آموزشی یاک 30، انواع مختلف بالگردهای نظامی، سیستمهای دفاع ساحلی کی300، کشتیهای سطحی جدید، و زیردریاییهای جدید برقی دیزلی از روسیه بوده است. اخبار منتشرشده بعدی بر حدس و گمانها درباره ایجاد روابط حسنه چشمگیر میان دو کشور دامن زد. با این وجود سرنوشت این توافقنامه همچنان مبهم باقی مانده است. ایرانیان به دادن وعدههای پوچ به شرکای خود مشهور هستند، و روسها نیز به همان اندازه درباره تمایل خود برای فروش پوست خرس پیش از شکار آن(کنایه از افرادی که آرزوهای دور و درازی دارند که تحقق غیرممکن است)، بدنام هستند.
مبارزات مشترک ایران و روسیه در سوریه به منظور حفظ حکومت بشار اسد معمولا به عنوان نشانهای از اتحاد سیاسی میان دو کشور در نظر گرفته میشود. اخیرا توافق ایران با صدور مجوز برای نیروی هوایی روسیه در زمینه استفاده از پایگاه هوایی همدان از سوی بسیاری از تحلیلگران و روزنامهنگاران به عنوان مدرکی کامل برای اثبات ماهیت راهبردی این همکاری تلقی شد.اما مسئله فاش شدن استفاده از پایگاه همدان نشان داد که این همکاری در واقع تا چه حد شکننده و اجباری است. ابتدا کرملین با بیشرمی راز موجود میان دو کشور را به دلیل نیاز داخلی خود به تبلیغات برای مردمش فاش کرد تا موفقیتهای بینالمللی خود را به رخ مردمش بکشد. این فاش سازی باعث بروز یک رسوایی بزرگ برای مجلس ایران شد، و سپس این مسئله مقامات ایران را به عقبنشینی از توافق مورد نظر و بیرون کردن جنگندههای روسی وادار کرد. این حقیقت محض درباره حضور نظامی روسیه در خاک ایران که با رفتار روسیه که حاکی از بیمسئولیتی این کشور بود، به عنوان غرور روسها و توهین به غرور ملی ایرانیان تلقی شد. نیازی به گفتن نیست که این رفتار چیزی نیست که افراد از شرکای حقیقتا راهبردی انتظار داشته باشند.
در پایان این مقاله آمده است: احتمال اینکه مسکو به این مسئله اذعان کند بسیار کم است، اما این کشور به طور جدی نگران تغییرات اخیر در دیپلماسی ایران نسبت به خود است، دیپلماسیای که به گونهای شکل یافته است که احتمالا به اتخاذ سیاستهای چندجانبه بالقوه برای گرمی روابط با غرب بیانجامد. چنین تحولی احتمالا روسیه را تحریک خواهد کرد که مواردی پرمنفعتتر نسبت به غرب به ایران پیشنهاد دهد، اما در درازمدت این مسئله میتواند منجر به انحراف بیشتر از منافع روسیه و تشدید اختلافات موجود میان دو کشور منجر و باعث شود شرکای مصلحتی به رقیب یکدیگر تبدیل شوند.
منبع: نکتهآنلاین
۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]
صفحات پیشنهادی
المانیتور: ایران در پی گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آمریکای لاتین پس از توافق هسته ای است
المانیتور ایران در پی گسترش روابط اقتصادی با کشورهای آمریکای لاتین پس از توافق هسته ای است تهران- ایرنا- سایت المانیتور با انتشار گزارشی از سفر آتی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران به شش کشور آمریکای جنوبی نوشت ایران قصد دارد روابط اقتصادی خود را با این کشورها در فضای پس اتونر: آمریکا روابط ایران و روسیه را از نزدیک زیر نظر دارد
تونر آمریکا روابط ایران و روسیه را از نزدیک زیر نظر دارد تهران - ایرنا - مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه امریکا در یک نشست خبری گفت امریکا همکاری های روسیه و ایران را از نزدیک زیر نظر دارد به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن امریکا می گوید که گزارش های منتشر شده در مورد توقف اسپیام عملی برای گسترش روابط/توسعه مناسبات با آمریکای لاتین دستور کارهمیشگی ایران است
سخنگوی وزارت امور خارجه پیام عملی برای گسترش روابط توسعه مناسبات با آمریکای لاتین دستور کارهمیشگی ایران است تهران- ایرنا- سخنگوی وزارت امور خارجه توسعه مناسبات با آمریکای لاتین و آفریقا را دستور کار همیشگی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت همراهی شرکت های اقتصادی و تانتقادات پوتین از سیاست آمریکا: تهدید هسته ای ایران جواب نداد حالا به دنبال دشمن سازی از روسیه هستند
انتقادات پوتین از سیاست آمریکا تهدید هسته ای ایران جواب نداد حالا به دنبال دشمن سازی از روسیه هستند پوتین تاکید کرد همه اختلافات بین دو کشور از زمان بحران تجزیه و جنگ داخلی یوگسلاوی شروع شد ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه دیروز در حاشیه نشست سران بریکس در گوا هند انتقاداتآیا دستورالعمل جدید آمریکاییها روابط بانکی ایران با دنیا را متحول میکند؟
آیا دستورالعمل جدید آمریکاییها روابط بانکی ایران با دنیا را متحول میکند تاریخ انتشار دوشنبه ۱۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۱۰ معاون وزیر اقتصاد میگوید در پسا برجام فرصت برقراری روابط بانکی ایران با کشورهای مختلف دنیا فراهم شد و روز به روز هم توسعه مییابد ولی با این همه پیشمهدی صلاح ، علی سلیمانی متغیرهای مؤثر بر روابط ایران و آمریکا از آغاز تا پایان جنگ جهانی دوم (با تکیه بر منافع
مهدی صلاح علی سلیمانیمتغیرهای مؤثر بر روابط ایران و آمریکا از آغاز تا پایان جنگ جهانی دوم با تکیه بر منافع فزاینده آمریکا در ایران تبارشناسی مناسبات ایران و آمریکا از حیث شناخت موقعیت جهانی و منطقهای وضعیت سیاسی ایران در دو سده اخیر و وقوف بر دیپلماسیِ در دستور کار رجال ایرییس صندوق بینالمللی پول:با آمریکا برای بهبود روابط بانکی ایران مذاکره میکنم/موفقیتهای دولت یازدهم در کنترل
رییس صندوق بینالمللی پول با آمریکا برای بهبود روابط بانکی ایران مذاکره میکنم موفقیتهای دولت یازدهم در کنترل تورم و مقابله با آثار بحران کاهش نفت قابل تحسین است رییس صندوق بینالمللی پول که در سفر طیبنیا به واشنگتن با وی دیدار داشته است از رایزنی خود با آمریکا برای بهبود روابطبرگزاری کنفرانس ٥١٥ سال روابط ایران و روسیه - سایت خبری تحلیلی شعار سال
شعار سال رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در دیدار با رئیس موزه ارمیتاژ بر روابط گسترده ایران و روسیه تاکید و اعلام کرد اواخر ژانویه ۲۰۱۷ کنفرانس بزرگداشت ۵۱۵ سال روابط ایران و روسیه برگزار می شود روز گذشته سید رضا صالحی امیری در برنامه سفر خود در روسیه با میخائیل پطروفسکیگسترش روابط ایران و پاکستان به نفع جهان اسلام است - ایسنا
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد گسترش روابط ایران و پاکستان به نفع جهان اسلام است به گزارش ایسنا آیتالله هاشمی رفسنجانی در دیدار آیتالله حافظ ریاض حسین نجفی رئیس هیأت امنای حوزه علمیه جامعه المنتظر پاکستان و هیأت همراه که علما و فضلای حوزههای علمیه مدینه العلم کوپنهاتماس تلفنی موگرینی با وزیران خارجه ایران ، آمریکا، روسیه ، ترکیه و عربستان
تماس تلفنی موگرینی با وزیران خارجه ایران آمریکا روسیه ترکیه و عربستان فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجه اتحادیه اروپا اعلام کرد که روز های سه شنبه و چهارشنبه با وزرای خارجه ایران آمریکا روسیه ترکیه عربستان و نماینده سازمان ملل در امور سوریه درباره تحولات دمشق تلف-
گوناگون
پربازدیدترینها