تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مومن همانند دو کفه ترازوست. هرگاه به ایمانش افزوده گردد، به بلایش نیز افزوده می ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835889574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آخرین وضعیت شهر زلزله‌زده؛ «زرند» روی گسل شایعه می‌لرزد


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ترس از زلزله ۲۴ زخمی برجای گذاشت
آخرین وضعیت شهر زلزله‌زده؛ «زرند» روی گسل شایعه می‌لرزد

زلزله کرمان3.jpg


شناسهٔ خبر: 3802052 - جمعه ۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۵۸
استانها > کرمان

.jwplayer{ display: inline-block; } دریافت 17 MB
کرمان- ترس و خاطرات مردم زرند از مخوف‌ترین گسل استان کرمان و یکی از بزرگ‌ترین گسل‌های فلات ایران ۲۴ مصدوم برجای گذاشت و بسیاری از ساختمان‌های زرند ازجمله فرمانداری این شهر را دچار خسارت کرد. خبرگزاری مهر،  گروه استان‌ها - اسما محمودی: مردم شهر زرند در حالی شب پنجشنبه یک هفته پرکار را با آرامش عمومی پشت سر گذاشته و آماده گذراندن تعطیلات آخر هفته می‌شدند که در نخستین لحظات شب، زمین‌لرزه‌ای ۴.۸ ریشتری آن‌ها را غافلگیر کرد.  این زمین‌لرزه هرچند قدرت به نسبت اندکی داشت اما به دلیل عمق کم کانون تنش، زمین را به‌شدت لرزاند و ترس و واهمه شهر را فراگرفت و خاطره زمین‌لرزه ۶.۴ ریشتری سال ۸۳ که صدها نفر را کشت و نیمی از خانه‌های زرند را تخریب کرد دوباره زنده کرد.

این ترس و واهمه موجب شد ۲۴ نفر در زمان بروز زمین‌لرزه از هراس و یا هنگام فرار دچار صدمه شوند؛ برخورد با اجسام، بیماری قلبی و پرت شدن اجسام مهم‌ترین عامل مصدومیت این افراد بود. زلزله تنها ترس را به همراه نداشت بلکه موجب شد تعداد نامشخصی خانه نیز دچار ترک خوردگی شوند و همین امر سبب شد مردم در برخی از مناطق، شب سرد پاییزی را در معابر عمومی سپری کنند زمین‌لرزه اما تنها ترس را به همراه نداشت بلکه موجب شد تعداد نامشخصی خانه نیز دچار ترک‌خوردگی شوند و همین امر و بروز پس‌لرزه‌های متوالی سبب شد مردم در برخی از روستاها و محلات شهر زرند شب سرد پاییزی زرند را در مانَک‌ها و معابر عمومی سپری کنند. حالا ساعت‌ها از این زمین‌لرزه گذشته و پس‌لرزه‌های ناشی از زمین‌لرزه اصلی به ۱۳ مورد رسیده است، هرچند زمین‌لرزه به زیرساخت‌های شهر خسارت وارد نکرد و خللی در شبکه آب، برق و مخابرات وارد نکرد اما ترک‌خوردگی ساختمان برخی از ادارات شهرستان ازجمله فرمانداری و برخی از ساختمان‌های اداری این نکته را پررنگ کرد که وقتی شهری مثل زرند که پس از زمین‌لرزه‌ای ۴.۸ ریشتری دچار خسارتی تا این حد می‌شود در صورت بروز زمین‌لرزه قوی‌تر در شهرهای بزرگ‌تر چه بر سرخانه‌هایی می‌افتد که عمدتاً عمری بالای ۶۰ سال دارند.

بازهم پای گسل کوهبنان در میان است اما آنچه شب پنجشنبه در زرند گذشت به دلیل بیدار شدن مجدد گسل بزرگ کوهبنان است، اسم این گسل برای زمین شناسان، معرف یکی از خطرناک‌ترین و بزرگ‌ترین گسل‌های فلات ایران است. این گسل در طول تاریخ جان بسیاری از مردم را گرفته است، گسل بزرگ کرمان  به این دلیل به نام کوهبنان ثبت‌شده که مخوف‌ترین زمین‌لرزه این گسل سال‌ها قبل،  شهر کوهبنان در شمالی‌ترین منطقه کرمان را لرزاند و این شهر را به‌کلی تخریب کرد. گسل فوق از شمال استان شروع می‌شود و بخش‌هایی از یزد را هم متأثر می‌کند و تا نیمه کرمان که بزرگ‌ترین استان کشور است ادامه می‌یابد و شامل صدها گسله است که هر یک از آن‌ها یک زمین‌لرزه را در تاریخ کرمان ثبت کرده‌اند گفته می‌شود در بخش‌های از شهرستان کوهبنان این گسل موجب به وجود آمدن شکاف‌ها و دره‌های وسیع و عمیق شده است و این گسل به دوره بازگشت خود نزدیک شده است به همین دلیل همیشه شایعاتی ازجمله بروز زمین‌لرزه ۱۰ ریشتری بر سر این گسل سایه افکنده است.

شایعاتی که هرچند که بی‌پایه اساس هستند آن‌ها بارها تن سایر شهرهای استان کرمان را لرزانده و خسارت جانی و مالی گرفته است. در استانی که تنها در زمین لرزه بم ۳۲ هزار کشته داده است و مردمش با دلهره زمین زیر پایشان را حس می کنند این روزها تنور شایعات زمین لرزه باز هم داغ شده است در استانی که تنها در زمین‌لرزه بم ۳۲ هزار کشته داده است و مردمش با دلهره زمین زیر پایشان را حس می‌کنند این روزها تنور شایعات زمین‌لرزه بازهم داغ شده است. در حال حاضر بیش از ۲۴ ساعت از زمان بروز زمین‌لرزه اصلی زرند گذشته است و حالا هرچند به گفته فرماندار زرند هنوز سایه ترس و واهمه از زمین‌لرزه مجدد در شهر وجود دارد اما رفته‌رفته مردم آرامش خود را بازیافته‌اند اما گروه‌های امدادی، هلال‌احمر، آتش‌نشانی و سایر دستگاه‌های امدادی و اورژانس در آماده‌باش کامل قرار دارند. مدیرکل ستاد بحران استان کرمان در کنار فرماندار زرند پرکارترین مسئول کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته بود است و باروی باز در خصوص آخرین وضعیت زمین‌لرزه زرند پاسخگوی سؤالات خبرنگار مهر شد. محسن صالحی به‌وضوح خوشحال است که تنش جدید گسل کوهبنان خسارات جانی نداشته است و کسی جانش را از دست نداده است. صالحی با اشاره به زمین‌لرزه ۶.۴ ریشتری سال ۸۳ می‌گوید که در آن زمین‌لرزه، بسیاری از روستاها و نیمی از شهر زرند با خسارت جدی مواجه شدند و طرح مقاوم‌سازی انجام شد و نتیجه آن بازسازی، این بود که در زمین‌لرزه روز گذشته تنها شاهد ترک‌خوردگی سطحی واحدهای مسکونی و اداری بودیم و خسارت جانی ندادیم. مشخصات فنی زمین‌لرزه زرند از صالحی می‌خواهم که در خصوص مشخصات فنی زمین‌لرزه زرند توضیح دهد که وی پای گسل کوهبنان را پیش می‌کشد. وی می‌گوید که گسل کوهبنان یکی از فعال‌ترین گسل‌های ایران است و همیشه در طول تاریخ کرمان، این گسل خودنمایی کرده و زمین‌لرزه‌های طغرلجرد، چترود، داهوییه، هوتکن ازجمله زلزله‌هایی بوده است که کشته برجای گذاشته است و هنوز هم آثار این زمین‌لرزه‌ها در روستاهای ویرانه که پس از زمین‌لرزه متروکه شده‌اند دیده می‌شود و زمین‌لرزه دیروز آخرین نمونه از فعالیت این گسل است. مدیرکل ستاد بحران استان کرمان این گسل از کوهبنان شروع می‌شود و اکثر شهرهای پرجمعیت را پشت سرمی گذارد و از نزدیکی کرمان می‌گذرد و به میانه استان کرمان و شهرستان‌های مرکزی می‌رسد. زمین‌لرزه دیروز هیچ پیش‌لرزه و هشداری به همراه نداشت، این را صالحی می‌گوید و ادامه می‌دهد: کانون زمین‌لرزه در دو کیلومتری جاده زرند یزدانشهر و نزدیک روستای سلیمان‌آباد بوده است، عمق زمین‌لرزه در زلزله اصلی و اکثر ۱۳ پس‌لرزه‌ها ۱۰ کیلومتر بوده اما برخی ازاین‌پس لرزه‌ها هم عمق ۱۸ کیلومتری داشته‌اند که این مسئله ازنظر فنی خیلی عجیب نیست و نشان‌دهنده فعال شدن گسل است.

۲۰ مصدوم مرخص و چهار نفر بستری هستند وی تلفات جانی مردم از زمین‌لرزه‌های خسارت‌بار سال‌های قبل را عامل اصلی بروز خسارت جرحی این زمین‌لرزه می‌داند و می‌گوید: کاش مردم قبل از بروز زمین‌لرزه این حساسیت‌ها را داشته باشند اما این بار این ترس موجب شد ۲۴ نفر مصدوم شوند که تا ساعت یک‌شب گذشته ۲۰ نفر مرخص شوند و در حال حاضر چهار نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند که مشکل جدی هم ندارند. مدیرکل ستاد بحران استان کرمان افزود: ما در هیچ بخش زیر بنایی ازجمله آب، برق و تلفن خسارت نداریم و تنها شاهد ترک‌خوردگی بخش‌های غیر باربر ساختمان‌های اداری و مسکونی هستیم حتی بخشی از فرمانداری هم ترک‌خورده که اکثر این خسارات سطحی است و در حقیقت ما هم از مقاوم‌سازی سال ۸۳ همین توقع راداریم درواقع پس از هر مقاوم‌سازی انتظار داریم در زمین‌لرزه بعد کسی کشته نشود. به احتمال زیاد زمین لرزه اصلی همان زلزله ۴.۸ ریشتری بوده است اما اگر زمین لرزه قوی تری در راه باشد ما آمادگی کامل را داریم صالحی اما در خصوص شایعات در خصوص بروز زمین‌لرزه بزرگ‌تر می‌گوید که اساساً چنین ادعایی را کاملاً رد می‌کنم و زمین‌لرزه قابل پیش‌بینی نیست اگر سیر پس‌لرزه‌ها را ببینید به‌سادگی مشخص است که قدرت زمین‌لرزه‌ها در حال کاهش است و به‌احتمال‌زیاد زمین‌لرزه اصلی همان زلزله ۴.۸ ریشتری بوده است اما اگر زمین‌لرزه قوی‌تری درراه باشد ما آمادگی کامل راداریم. وی به مردم توصیه کرد امشب و شب‌های دیگر را همان کاری کنند که منطق می‌گوید و آن زندگی زیر یک سقف محکم و مطمئن است زیرا ما در استانی زندگی می‌کنیم که زلزله‌خیز است. وی از اعزام اکیپ‌های تخصصی و کاملاً مجهز به شهر زرند اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون این اکیپ‌ها مستقر هستند و همه دستگاه‌ها در آمادگی صد درصد قرار دارند. اما در مورد وضعیت شهر زرند هم به نظر می‌رسد امشب نسبت به شب قبل تب زمین‌لرزه کاهش‌یافته است و مردم که به‌صورت پراکنده شب گذشته در فضای باز، حیاط منازل و یا پارک‌ها حضور داشتند حالا در خانه‌هایشان حضور دارند. سایه ترس بر روی شهر زلزله‌زده فرماندار زرند لحظاتی قبل در گفتگو با خبرنگار مهر تأکید کرد که هنوز ترس از زمین‌لرزه بین مردم وجود دارد چون شدت زمین‌لرزه ابتدایی زیاد بود.

حبیب‌الله خنجری که ساعت‌های پراسترسی را پشت سر گذاشته است نیز از آماده‌باش تمام دستگاه‌های امدادی در شهر خبر می‌دهد و می‌گوید: برخی از خانه‌های مردم و سازمان‌های دولتی دچار ترک‌خوردگی شده‌اند که نیاز به کارشناسی دارند ما در این خصوص کارگروهی تشکیل داده‌ایم و در حال بررسی میزان خسارت‌ها هستیم. بزرگ‌ترین بیمارستان زرند ۶۳ سال عمر دارد فرماندار زرند با تأکید بر لزوم هوشیاری مردم زرند در قبال زمین‌لرزه می‌گوید: بسیاری از کسانی که مصدوم شدند یا با جایی برخورد کردند و یا چیزی بر روی آن‌ها سقوط کرده و یا از ترس دچار شوک و بیماری قلبی شده‌اند. خنجری اما از مردم می‌خواهد آرامش خود را حفظ کنند و بدانند مسئولان تدابیر لازم را در نظر گرفته‌اند و تنها چیزی که از مردم می‌خواهیم این است که در خانه‌های ناامن و فرسوده حضور نیابند. وی در خصوص آخرین آمار خسارت‌ها نیز گفت: این کارگروه تا ظهر شنبه آمار قطعی در این خصوص را اعلام می‌کند. در زمین لرزه سال ۸۳ اکثر خانه های زرند بازسازی شدند اما بسیاری از خانه ها هم بدون مقاوم سازی باقی ماندند که در زمین لرزه روز گذشته اکثر همین خانه ها هم خسارت دیده اند وی می‌گوید: در زمین‌لرزه سال ۸۳ اکثر خانه‌های زرند بازسازی شدند اما بسیاری از خانه‌ها هم بدون مقاوم‌سازی باقی ماندند که در زمین‌لرزه روز گذشته اکثر همین خانه‌ها هم خسارت‌دیده‌اند. وی به وجود برخی سازمان‌های اداری غیر مقاوم ازجمله حداقل ۳۰ درصد مدارس فرسوده شهرستان زرند اشاره می‌کند و خواستار تأمین اعتبار برای مقاوم‌سازی مراکز جمعیتی شد. وی در خصوص بیمارستان سینا نیز که نمادی از ساختمان‌های قدیمی این شهر هم هست سخن گفت و ادامه داد: این بیمارستان متأسفانه ۶۳ سال قدمت دارد و از بیمارستان‌های اصلی شهر به شمار می‌آید اما بیمارستان امام علی مقاوم است، در زمین‌لرزه اخیر هم بخش اورژانس زمین‌لرزه در همین بیمارستان تشکیل شد اما از دولت می‌خواهیم اعتبار لازم برای مقاوم‌سازی بیمارستان سینا اختصاص یابد. وی در خصوص پرداخت تسهیلات برای بازسازی و مقاوم‌سازی خانه‌های ترک‌خورده در زمین‌لرزه روز پنجشنبه گفت: در این خصوص باید اعتبار ملی اختصاص یابد چون در شهرستان و استان اعتباری برای این امر مهم وجود ندارد و از مسئولان می‌خواهیم در این خصوص اقدام کنند. اگر از بحث آمار و اطلاعات این زمین‌لرزه بگذریم اما حالا پس از گذشت یک روز از زمین‌لرزه آرامش رفته‌رفته به شهری بازمی‌گردد که نیروی امدادی در گوشه و کنارش در آماده‌باش کامل قرار دارند که در صورت بروز زمین‌لرزه شدید وارد عمل شوند.


لینک را کپی کنید








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن