محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827096590
باراک اوباما درباره آینده تکنولوژی چه فکر می کند؟ (2)
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مجله سخت افزار - محمد یوسفی زاده: باراک اوباما، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، در مصاحبه ای که توسط نشریه Wired به همراه مدیر آزمایشگاه رسانه ای دانشگاه MIT ترتیب داده شده درباره تکنولوژی و آینده هوش مصنوعی صحبت های بسیار جالبی داشته است.
آمریکا به دلیل پیشرفت قابل ملاحظه در بسیاری از زمینه های علمی با چالش های ورود آنها به جامعه نیز آشنایی بیشتری دارد و به همین دلیل خواندن پاسخ های بالاترین مقام اجرایی این کشور درباره آینده هوش مصنوعی می تواند نکات بسیار قابل توجهی را مشخص کند. شب گذشته اولین قسمت از این مصاحبه را مطالعه کردید. دعوت میکنیم در ادامه با دومین بخش از این مصاحبه جالب با ما همراه باشید.
دادیچ: وقتی درباره این قضیه هوش مصنوعی توسعه یافته و ارتباطش با دولت، بخش خصوصی و دانشگاه ها صحبت می کنیم، تمرکز تحقیقات باید در اختیار کدوم یک از این سه بخش باشه؟ اصلا آیا هسته مرکزی برای تمرکز وجود داره؟
ایتو: من فکر میکنم MIT عقیده داشته باشه که تمرکز اصلی باید روی MIT قرار داشته باشه [خنده]. معمولا تعدادی از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی وجود دارن که از سوی دولت پشتیبانی میشن. ولی در حال حاضر عموما آزمایشگاه های میلیارد دلاری خصوصی در حال فعالیت هستن.
اوباما: ما افرادی که از این تحقیقات پشتیبانی میکنن رو میشناسیم و برای مثال اگر با لری پیج [یکی از بنیانگذاران گوگل] یا سایرین صحبت کنید نگرش کلی اونها همون طور که قابل پیش بینی هم هست اینه که "آخرین چیزی که بهش نیاز داریم یه مشت کاغذ بازی هستن که فقط باعث کند شدن سرعت کار ما میشن".
بخشی از مشکلی وجود داره اینه که تعهد کلی ما به عنوان یک جامعه به تحقیقات بنیادی کاهش پیدا کرده. اعتماد ما به فعالیت های جمعی کمتر شده که بخشی از این اتفاق به دلیل ایدئولوژی و لفظ هاست.
قیاسی که ما برای یک دستاورد تکنولوژیک حتی 50 سال بعد ازش استفاده میکنیم سفر به ماهه [در اصطلاح فارسی آپولو هوا کردن]. یک نفر به من یادآوری کرد که برنامه فضایی فقط نیم درصد از GDP رو در اختیار داره. این عدد زیادی نیست ولی با در نظر گرفتن شرایط فعلی رقمی در حدود 80 میلیارد دلار به صورت سالیانه به این بخش اختصاص داده میشه.
این عدد درباره هوش مصنوعی کمتر از یک میلیارد دلاره ولی در آینده افزایش پیدا خواهد کرد ولی چیزی که باید بهش توجه داشته باشیم اینه که اگر میخوایم ارزش های یک جامعه متکثر در این تکنولوژی ها به کار گرفته بشن، اونوقت کمک های دولتی فقط باید بخشی از هزینه ها رو تحت پوشش قرار بدن. اگر دولت نخواد به این پروژه ها کمک مالی داشته باشه همه مسائلی که جویی درباره قرار دادن ارزش ها در تکنولوژی دربارشون صحبت کرد از بین خواهند رفت و یا حداقل بسیار کمرنگ میشن.
دادیچ: شما به موضوع بسیار بحث برانگیزی اشاره کردید: تفاوت بین دستاوردهای علمی در حاشیه و دستاوردهای علمی در بخش هایی مثل برنامه فضایی. چطور میتونیم اطمینان داشته باشیم ایده هایی که شما گفتید عملی خواهند شد؟
اوباما: من سعی کردم روی این نکته تاکید کنم که فقط به خاطر اینکه دولت در حال کمک مالیه و به جمع آوری اطلاعات هم کمک میکنه به این معی نیست که همه کنترل این تکنولوژی در اختیار ما یا ارتشه. اجازه بدید یه مثال ساده بزنم: بخشی از پروژه ما در بخش دارویی اینه که یک پایگاه اطلاعاتی گسترده از ژنوم های انسانی از اقوام مختلفی که در آمریکا زندگی میکنن داشته باشیم.
اما به جای اینکه به دانشگاه استنفورد یا هاروارد برای این کار کمک مالی کنیم، که باعث میشه این تکنولوژی در اختیار اونها قرار داده بشه، ترجیح میدیم همه بخش های تحقیقاتی به این پایگاه اطلاعاتی دسترسی داشته باشن. مجموعه مشخصی از ارزش ها وجود داره، مجموعه ای از ساختارها تا تضمین کنه تحقیقات و نتایجشون بین همه به اشتراک گذاشته میشن و توسط یک گروه خاص حفظ نمیشن.
دادیچ: ولی ریسک هایی هم وجود داره. ما از بعضی ها مثل ایلان ماسک و نیک باستروم شنیدیم که هوش مصنوعی میتونه توانایی دور زدن آدم ها رو داشته باشه. همین طور که به این پیشرفت ادامه میدیم، چطور میشه این نگرانی ها رو در نظر گرفت تا کل بشریت به خطر نیفتن؟
اوباما: اجازه بدید درباره چیزی صحبت کنم که به نظر مهم ترین خطر فعلی برای ماست. البته این موضوع در زمینه هوش مصنوعی با کارکرد اختصاصی قابل حله و باید دربارش به خوبی فکر کنیم. اگر شما یک رایانه داشته باشید که بتونه یه بازی پیچیده با محاسبات و متغیرهای بسیار زیادی رو اجرا کنه، اون وقت توسعه دادن الگوریتمی که به شما اجازه بده سودتون در بازار بورس نیویورک رو به حداکثر برسونید به هیچ وجه کار سختی نیست. و اگر یک شخص یا سازمان چنین توانایی داشته باشه میتونه خیلی راحت و سریع بازار بورس رو نابود کنه و خطرات بسیار زیادی رو متوجه سرمایه گذاران این بازار کنه.
همینطور ممکنه یه الگوریتمی وجود داشته باشه که بگه "در کدهای هسته ای نفوذ کن و نحوه پرتاب کردن بعضی از سلاح ها رو پیدا کن". فرض کنید تنها کار چنین الگوریتمی همین باشه ولی بتونه خودش رو آموزش بده اونوقته که با مشکل روبرو میشیم. به نظرم راهبرد تیم امنیت ملی اینه که فعلا درباره ماشین هایی که میتونن بر علیه انسان انقلاب کنن نگران نباشید. نگرانی اصلی ما ظرفیت هر کدوم از اینها برای نفوذ به سیستم های مختلفه و به خاطر همین هم هست که در بخش امنیت سایبری فعالیت های زیادی در حال اجراست. در واقع هدف ما اینه که بهتر بشیم چون افرادی که ممکنه به چنین سیستم هایی دسترسی داشته باشن هم در حال پیشرفت هستن.
ایتو: من در حالت کلی با این ایده موافقم. تنها چیزی که باید در نظر داشت اینه که افرادی هستن که عقیده دارن شانس بسیار زیادی وجود داره که یک ساختار هوش مصنوعی اختصاصی در 10 سال آینده ایجاد بشه. ولی دیدگاه من درباره این موضوع اینه که برای وقوع چنین اتفاقی ما باید پیشرفت های بسیار زیادی در بخش علمی داشته باشیم. در نتیجه شما باید زمانی که پیشرفت ها اتفاق میفتن حواستون جمع باشه.
اوباما: و فقط کافیه افرادی رو داشته باشید که به منبع قدرت نزدیک باشن [خنده]. درسته، وقتی شما میبینید که اتفاقاتی در حال رخ دادن هستن باید دوشاخه رو از برق بکشید.
ایتو: چیزی که مهمه پیدا کردن افرادیه که بخوان از هوش مصنوعی در جهت مثبت استفاده کنن و کمک کردن به اونهاست.
اوباما: از قدیم وقتی درباره امنیت و حفاظت از خودمون صحبت میکنیم ذهنمون به سمت اسلحه و زره میره. ولی من به مرور توجهم بیشتر به داروها و فکر کردن به ویروس ها و آنتی بادی ها جلب میشه. بخشی از دلیل اینکه حوزه امنیت سایبری چالش های زیادی داره اینه که خطراتی که باهاش روبرو هستیم چند تا تانک نیستن؛ بلکه سیستم هایی هستن که در برابر ویروس ها آسیب پذیرن. یعنی اینکه باید ذهنیتمون رو درباره امنیت تغییر بدیم، سرمایه گذاری های متفاوتی انجام بدیم که شاید ظاهرشون جالب نباشه ولی اهمیتشون کمتر از چیزای دیگه نیست.
چیزهایی که بیش از همه ذهن منو درگیر میکنن مواردی مثل اپیدمی ها هستن. شما نمیتونید برای اینکه از آنفولانزا جلوگیری کنید دور کشور دیوار بکشید. در عوض باید بتونیم سیستم هایی طراحی کنیم که در همه نقاط جهان سامانه های سلامت عمومی ایجاد کنن و زمانی که یه اپیدمی در حال وقوعه بهمون هشدار بدن تا پروتکل های لازم رو برای اعمال کنیم و واکسن های لازم رو هوشمندتر درست کنیم. اگر درباره یه مدل سلامت عمومی و نحوه مواجهه با مشکلاتش در زمینه امنیت سایبری فکر کنید، افراد زیادی هستن که بتونن کمک کنن.
ایتو: یه چیزی که به نظرم جالب میرسه وقتیه که به تکنیک میکروبیوم نگاه میکنیم. شواهد زیادی وجود دارن که نشون میدن وارد کردن بعضی از باکتری ها به بدن میتونه قدرت مبارزه با باکتری های دیگه رو افزایش بده.
اوباما: دقیقا. البته من اصلا دوست ندارم سانی و بو [سگ های اوباما] این باکتری های خوب رو بهم منتقل کنن چون وقتی میبرمشون بیرون که قدم بزنم بعضی چیزا رو از رو زمین برمیدارن که حالمو بهم میزنه [خنده].
ایتو: ما باید در نحوه تفکرمون درباره تمیز بودن تجدید نظر کنیم. همین داستان درباره امنیت سایبری یا امنیت ملی هم وجود داره. به نظرم شما میتونید دستورات مشخصی بدید یا اینکه هر چیزی که میتونه باعث بیماری های سخت میشه رو از بین ببرید.
اوباما: هیچ شکی وجود نداره که توسعه هنجارهای بین المللی، پروتکل ها و مکانیزم های تائیدی درباره امنیت سایبری به طور عام و هوش مصنوعی به طور خاص هنوز در ابتدای راهه. چیزی که این نکته رو جالب میکنه اینه که خط بین دفاع و تهاجم در اینجا بسیار باریکه.
و زمانی که بدگمانی های زیادی به دولت وجود داره شرایط سخت تر هم میشه. وقتی در بخش های مختلف جهان کشورهایی رو میبینید که آمریکا رو یک ابرقدرت سایبری میدونن باید بگیم "ما میتونیم خودمون رو مقید کنیم، اگر شما هم قیدهایی رو برای خودتون در نظر بگیرید". چالشی که وجود داره اینه که اصلی ترین بازیگران این بخش یعنی روسیه، چین و ایران، همیشه با ارزش هایی که ما داریم موافق نیستن. ولی ما باید به این موضوع به عنوان یک چالش بین المللی نگاه کنیم تا بتونیم موثر باشیم.
ادامه دارد...
۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۵:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]
صفحات پیشنهادی
باراک اوباما درباره آینده تکنولوژی چه فکر می کند؟ (1)
مجله سخت افزار - محمد یوسفی زاده هوش مصنوعی احتمالا بحث برانگیزترین و جنجالی ترین موضوع مرتبط با تکنولوژی در سال های اخیر است که بدون شک در آینده هم ادامه خواهد داشت با قدرتمندتر شدن پردازنده ها و توسعه تکنیک های نوین در یادگیری کامپیوترها حالا این ابزارها به اندازه ای قدرت دامصاحبه با میشل و باراک اوباما درباره آینده شان
هفته نامه صدا باراک اوباما و همسرش میشله اوباما پس از نزدیک به هشت سال اقامت در کاخ سفید کوله باری از تجربه و خاطره با خود اندوخته اند این زوج که اولین ساکنان سیاه پوست کاخ سفید هستند با مجله اسنس Essence گفت و گو کردند تا در مورد میراث خود و این که از این پس بر خانواده آنهلاوروف: اوباما فکر حمله به ارتش سوریه را از سرش بیرون کند
وزیر خارجه روسیه امروز یکشنبه با اشاره به ایجاد تغییرات ریشهای در روابط کشورش با آمریکا اعلام کرد واشنگتن گامهای خصمانهای برمیدارد که امنیت روسیه را تهدید میکند به گزارش جام جم آنلاین به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه تصریح کرد ایالات متحدهنگرانی شدید اوباما درباره هیلاری کلینتون/ نامزد دموکراتها چهچیزی را پنهان میکند/جزئیات تازهای از پرونده
نگرانی شدید اوباما درباره هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها چهچیزی را پنهان میکند جزئیات تازهای از پرونده پزشکی کلینتون تصاویر کلینتون دجار اریتمی و مشکل در دریچه قلب است اد کلاین یکی از منتقدان سرسخت هیلاری کلینتون جزئیات تازهای را درباره وضعیت سلامتی نامزد دموکراتها درپیتسبرگپست: اوباما به قول ۸ سال پیش خود درباره افغانستان عمل کند
پیتسبرگپست اوباما به قول ۸ سال پیش خود درباره افغانستان عمل کند نشریه پیتسبرگ پست گزارش داد اکنون باید باراک اوباما به خاطر قولی که در زمان رقابتهای انتخاباتیاش داده بود شمار سربازان آمریکایی را در افغانستان به 5500 نفر کاهش دهد یا اینکه تمام این نیروها را دوباره به خانه باتاج: وزارت ورزش نامه آیتالله یزدی درباره دیدار ایران و کره را پیگیری میکند/ برخی دلواپس پاداشها هستند
تاج وزارت ورزش نامه آیتالله یزدی درباره دیدار ایران و کره را پیگیری میکند برخی دلواپس پاداشها هستند رئیس فدراسیون فوتبال گفت وزارت ورزش پیگیر ابعاد دیدار تیمهای فوتبال ایران و کره جنوبی است به گزارش ایلنا مهدی تاج در جمع خبرنگاران در حاشیه مجمع انتخاباتی هیئت فوتبال کرمانمغز انسان روزی 50 هزار فکر را تحلیل میکند
مغز انسان روزی 50 هزار فکر را تحلیل میکند روز نو بیش از 50 هزار نوع فکر به طور میانگین در طول یک روز در ذهن انسان شکل میگیرد بنیاد ملی علوم آمریکا بر اساس بررسیهای خود اعلام کرد مغز هر فرد در طول روز بیش از 50 هزار فکر و اندیشه مختلف را بررسی میکند در مطالعات اخیر مشخص شد 9روحانی: برای نجات دنیای اسلام راهی جز اعتدال و مبارزه با خشونت نمی بینم/ هر فردی که شکافی در دنیای اسلام ایجاد
روحانی برای نجات دنیای اسلام راهی جز اعتدال و مبارزه با خشونت نمی بینم هر فردی که شکافی در دنیای اسلام ایجاد کند در خط اسلام نیست خشونت افراطی گری یاس و عدم خودباوری آینده جهان اسلام را تهدید می کند رییس جمهوری در دیدار نخبگان علمی فرهنگی و رسانه ای مالزی با فراخواندن همهواکنش دادستان کل کشور به نامه ۱۵ نماینده مجلس درباره نرگس محمدی: اگر قوه قضائیه اسناد تخلف این افراد را برملا
واکنش دادستان کل کشور به نامه ۱۵ نماینده مجلس درباره نرگس محمدی اگر قوه قضائیه اسناد تخلف این افراد را برملا نمیکند دلیل این نیست که انسانهای خوبی هستند دادستان کل کشور گفت اخیراً تعدادی از نمایندگان نامهای خطاب به رئیس قوه قضاییه نوشته و خواستار حمایت از افرادی شدهاند که پهر نمایندهای آزاد است که درباره تمام مسائل کشور اظهارنظر کند
مطهری در صحن علنی هر نمایندهای آزاد است که درباره تمام مسائل کشور اظهارنظر کند نایب رییس مجلس شورای اسلامی پیش از انجام رایگیری درخصوص سوال نماینده مردم مشهد از وزیر امورخارجه کشورمان نسبت به حواشی ایجاد شده در صحن توضیحاتی ارائه کرد به گزارش خبرنگار پارلمانی ایلنا علی مطهر-
علم و فناوری
پربازدیدترینها