تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 3 فروردین 1404    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1868577674




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تصویری که از شاه هنردوست ایران دیده‌ایم


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: بیش از یک‌ونیم قرن از زمانی که ناصرالدین‌شاه تاج پادشاهی را بر سر گذاشت و معروف‌ترین پادشاه قاجار شد می‌گذرد؛ مردی که به‌خاطر علاقه‌اش به هنر، تصویرهایی از خود باقی گذاشت که مردم امروز او را با همان تصویرها می‌شناسند.

 
 
تصویری که از شاه هنردوست ایران دیده‌ایم


ناصرالدین‌شاه قاجار به‌جز این‌که به‌خاطر مدت زمان پادشاهی‌اش، تعداد زنان حرمسرایش و سفرهای فرنگ‌اش معروف است، به «هنر دوستی» هم شهرت داشت. او سوژه‌ی خوبی برای عکاس‌ها، نقاش‌ها و مجسمه‌سازها بود. با لبخند جلوی دوربین می‌نشست و ژست می‌گرفت تا عکاس عکس‌اش را بگیرد. هنرمندان توانستند در دوره‌ی او با فراغ بال بیشتری کار کنند و آثار زیادی از خود باقی بگذارند.

مجسمه

تندیسی که از ناصرالدین‌شاه قاجار ساخته و در میدان باغ‌شاه نصب شد، یکی از معروف‌ترین مجسمه‌های نصب‌شده از یک شاه ایرانی در تهران بود. ناصرالدین‌شاه به واسطه‌ی سفرهایش به فرنگ و دیدن میادین آن‌ها، دستور داد مجسمه‌ای از او سوار بر اسب بسازند و در یکی از میدان‌های شهر نصب کنند.

 
 
تصویری که از شاه هنردوست ایران دیده‌ایم


ساخت مجسمه شاه قاجار را به میرزا علی‌اکبر معمار نسبت می‌دهند. دستور ساخت این تندیس از طرف اقبال‌السلطنه داده شد. مجسمه‌ی ناصرالدین‌شاه تقریبا هم‌اندازه‌ی خود او است. شاه در این اثر هنری با لباسی رسمی و تاج پادشاهی، سوار بر اسب است. این مجسمه روی پایه‌ای بلند نصب شد.

نوع نشستن ناصرالدین‌شاه روی اسب و حالت پیروزمندانه‌ای که دارد در این اثر قابل تامل است. اگرچه دیگر اثری از این مجسمه‌ی قدیمی در تهران نیست، اما کمال‌الملک آن را در یکی از آثارش به تصویر کشیده است.

نقاشی

معروف‌ترین نقاشی‌ای که از ناصرالدین‌شاه و محل پادشاهی‌اش می‌شناسیم، تابلوی «تالار آینه» اثر کمال‌الملک است. در این اثر، تالار آینه به‌عنوان یکی از اتاق‌های کاخ گلستان با هنرمندی به تصویر کشیده شده است. در این اثر هنری که کمال‌الملک هفت سال از عمرش را صرف آن کرد، ناصرالدین‌شاه در مرکز نقاشی روی یک صندلی نشسته و به بیرون نگاه می‌کند.

 
 
تصویری که از شاه هنردوست ایران دیده‌ایم


هرچند در این نقاشی ناصرالدین‌شاه تنها جزء کوچکی از اثر است و شکوه و بزرگی تالار چشم بیننده را خیره می‌کند، اما همان تصویر کوچک از شاه، نوع نشستن او و نگاهش به بیرون تالار می‌تواند تا حدودی معرف پادشاه باشد.

عکس

علاقه‌ی ناصرالدین‌شاه به هنر عکاسی بر کسی پوشیده نیست. به‌خاطر همین علاقه و شیفتگی بود که تاریخ عکاسی ایران فاصله‌ی چندانی با آغاز عکاسی در دنیا ندارد و خیلی زود دوربین‌های عکاسی به ایران وارد شدند و عکاسان خارجی و ایرانی عکس‌هایی از مکان‌ها، مردم و نوع زندگی آن‌ها ثبت کردند. عکس‌هایی که هرچه زمان می‌گذرد، ارزش آن‌ها بیشتر مشخص می‌شود.

 
 
تصویری که از شاه هنردوست ایران دیده‌ایم


ناصرالدین‌شاه علاوه بر این‌که فرصتی را برای رشد عکاسی در ایران و آموختن آن به هنرآموزان ایرانی فراهم کرد، خودش هم از طرفداران عکس گرفتن بود. به همین دلیل، عکس‌های بسیاری توسط او از درباریان و زنان حرمسرا و ... باقی مانده است.

علاوه بر این، شاه قاجار علاقه‌مند بود که سوژه‌ی عکاسان و دوربین‌های‌شان باشد. به همین دلیل، عکس‌های بسیاری از او در حالت‌های مختلف باقی مانده است و ما امروز می‌دانیم معروف‌ترین شاه قاجار که در یک دوره‌ای از تاریخ، ۵۰ سال حکومت کشور را در دست داشت چه شکلی بود، چه لباس‌هایی می‌پوشید، چقدر چاق یا لاغر بود و حتی وقتی لبخند می‌زد، چه شکلی می‌شد.




۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن