تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837425148
اصولگرایان خطر جنگ را باور ندارند
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
احمد شیرزاد:
اصولگرایان خطر جنگ را باور ندارند
سیاستمدارانی که خطر جنگ را قبول نداشتند امروز مدعی دفع خطر جنگ شدهاند.
روز نو :
سیاستمدارانی که خطر جنگ را قبول نداشتند امروز مدعی دفع خطر جنگ شدهاند.
به گزارش روز نو؛ طی ماههای گذشته از زمان اجرایی شدن برجام، بعد از آن زمانی که پیامی منتسب به آیتالله هاشمی رفسنجانی در مورد نقش موشک و گفتگو در جلوگیری از جنگ مطرح شد، مباحث زیادی در مورد عواملی که باعث جلوگیری از تحمیل جنگ علیه ایران شد بیان شدهاند. بسیاری از این ادعاها در جایگاه خود واقعی و قابل قبول هستند، اما گاهی مدعیان تلاشهای گروهها و مقامات دیگر را در این امر ناچیز یا بیاهمیت میشمارند.
روز گذشته هم فرمانده سپاه گفته بین سالهای ۸۴ تا ۸۶ یعنی دوران حاکمیت تفکر اصولگرایان در کشور با مدیریت محمود احمدی نژاد اجتمال حمله به کشور وجود داشت.
از سوی دیگر همانگونه که رهبر معظم انقلاب در سخنان ماه گذشته خود در ماه گذشته در جمع فرماندهان سپاه فرمودند: «در طول سالهای گذشته گاهی اوقات سخنانی از جانب برخی مسئولان مطرح شده مبنی بر اینکه رفع تهدید نظامی و جنگ به دلیل فلان اقدام بوده است، در حالی که این سخنان صحیح نیست، زیرا تنها عامل رفع تهدید نظامی، «اقتدار دفاعی و نظامی» و «ایجاد ترس و رعب در دشمن» بوده و خواهد بود.» ایشان با این حال در ادامه تاکید کردند: «اگر ما انگیزه، ایمان و عزم راسخ خود را حفظ کنیم و عقل و تدبیر را بهدرستی به کار ببندیم، بر تدابیر همهجانبه دشمنان فائق خواهیم آمد و برخلاف تصور برخی که خیال میکنند، محاصره شدهایم، همه دشمنان را به خاک خواهیم نشاند.»
آنچه از متن سخنان رهبر معظم انقلاب در جمع فرماندهان سپاه به نظر میرسد، اعتقاد راسخ ایشان به عقل و تدبیر و عوامل متعدد برای رفع خطر جنگ بر علیه ایران است. با این حال گروههای مختلف سیاسی و مقامات بخشهای مختلف طی هفتههای گذشته به صورت گستردهای در اظهاراتشان از نقش «فلان اقدام» در رفع خطر جنگ علیه ایران شدهاند. در این خصوص پای سخنان دکتر احمد شیرزاد نشستیم تا از او در مورد شرایطی که باعث ایجاد شبح جنگ برفراز ایران و شرایطی که عامل رفع این خطر شد سؤال کنیم.
شیرزاد که نماینده مردم اصفهان در مجلس ششم بود میگوید در جلسات متعدد با مقامات سیاسی مواجه شدهاست که اصولاً خطر احتمال جنگ بر علیه ایران را هم باور نداشتند و همه این حرفها را بلوف سیاسی میدانستند. به گفته شیرزاد بسیاری از همین سیاستمداران امروزه خود را عامل اصلی جلوگیری از تحمیل جنگ بر علیه ایران معرفی میکنند.
طی هفتههای گذشته بحثها و بگومگوهایی در تریبونهای مختلف سیاسی شکل گرفتهاست که هر کسی ادعا میکند به تنهای عامل رفع شبح جنگ بر علیه ایران بوده. به نظر شما اصولاً وجود چنین تهدید و مخاطرهای برای جنگ واقعی است؟
رویکردی که اصولگرایان تندرو طی سالهای گذشته داشتند عموماً انکار مساله وجود خطر تحمیل جنگ علیه ایران بود. البته حالا که چندین سال گذشته و آن مسائل پشت سرگذاشتهشدهاند خیلی از آنها تأیید میکنند که چنین مسالهای وجود داشت. حالا هر یک از این افراد و سیاستمداران دلایل خاص خودشان را داشتند. مثلاً برخی تحلیل سیاسی و جهانبینی خاص خودشان را داشتند. آقای احمدینژاد معتقد بود که اینها کاغذپاره و ورقپاره است و هیچ کس هیچ کاری نمیتواند بکند. او تصور میکرد که عنقریب است که استکبار جهانی ظرف یک یا دو سال فرو میریزد و در چاه میرود و دنیا دستش را دراز خواهد کرد تا راهنمایی راستین را از ما بخواهد.
گروهی دیگر از این سیاستمداران هم بودند که اصولاً مساله را جدی نمیگرفتند و فکر میکردند همه این حرفها شوخی است. واقعیت اینجاست که در دوره آقای جورج بوش ایران واقعاً در معرض خطر بسیار جدی قرار داشت. اقداماتی از سوی بسیاری از افراد چه در داخل ایران و چه در خارج از ایران از سوی صلحطلبان رخ داد که جلوی چنین جنگی گرفتهشود.
آیا شواهد مستند و اسنادی هم در مورد خطر جنگ و فعالیتهایی که برای جلوگیری از آن صورت گرفت وجود دارد؟
بله! اگر بسیاری از نوشتهها و اسنادی که مشاوران دولت بوش در اختیارش قرار دادهبودند را نگاه بکنید میبینید که خیلی توصیههای جدی و عملی برای حمله به ایران به او میکردند. این واقعیت خیلی جدی بود.
یک نکته دیگر در این مورد جایزه صلح نوبلی بود که به آقای البرادعی دادهشد، گزارشهایی که آقای البرادعی برای شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی هستهای تنظیم کرد بسیار در این زمینه مؤثر بود. ببینید دولت جورج بوش در آن سالها به دنبال کوچکترین بهانه و کوچکترین گزارش و سند رسمی بود که ثابت کند ایران برای صلح و امنیت جهانی خطری جدی محسوب میشود تا با استناد به فصل هفت منشور ملل متحد بهانهای برای حمله به ایران داشتهباشد. آقای برادعی از افتادن در این دام اجتناب کرد و کمیته صلح نوبل این رفتار او را دید و متوجه این شد که چقدر عملکرد او در حفظ صلح مؤثر بودهاست.
اما بعد از تغییر مدیرکل آژانس لحن گزارشهای مدیرکل خیلی تندتر شد.
اینجا بحث گستردهتر میشود، بله گزارشهای آقای آمانو نسبت به البرادعی بسیار تندتر بود، اما مساله اینجاست که تغییری که در جای دیگری رخ دادهبود، باعث شد این تند شدن لحن گزارشها به تهدید موثری برای ایران بدل نشود. انتخابات ایالات متحده آمریکا و جانشینی باراک اوباما به جای جورج بوش عامل اصلی بود که باعث شد لحن تند گزارشهای آمانو گزندی به ایران وارد نکند. واقعیت اینجاست که وقتی آژانس بینالمللی انرژی اتمی دید که احتمال شعلهور شدن آتش یک جنگ بسیار کمتر شده، آنگاه لحن گزارشها تندتر و تا حدی به لحاظ فنی جدیتر شد.
در واقع آنها میدانستند که دولت جدید آمریکا هم قصدی برای حمله به ایران ندارد.
البته دولت اوباما هم همواره از قرار داشتن همه گزینهها بر روی میزصحبت میکرد و تهدید میکرد، اما خب این واقعیت مشخص بود که ماهیت این تهدیدات با دوران بوش تغییر اساسی کردهاست.
پس سایه جنگ جدی بود، چه عوامل خارجی دیگری در جلوگیری از آن نقش داشتند؟
بله! به گمان من واقعیت جدی وجود داشت و به اعتقاد من درست به همین دلیل بود که به آقای البرادعی جایزه صلح نوبل دادند، چرا که نقش آقای البرادعی در جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی بسیار جدی بود و البته نقش اروپاییها، روسها و چینیها را در جلوگیری از این فاجعه فراموش کرد. به خصوص اروپاییها میلی نداشتند که وارد چنین درگیری نظامی شوند.
در داخل چطور عوامل داخلی چه نقشی داشتند؟
چیزی که در داخل ایران جالب است این است در تمام سالهایی که من به عنوان یک روزنامهنگار و یک ناظر سیاسی بحران هستهای را دنبال میکردم، کلاً جناح اصولگرا و اصولگرایان تندرو به روی مبارکشان نمیآوردند که چنین خطری وجود دارد. سمبل و نماد این نوع رفتار آقای احمدینژاد بود، آقای جلیلی بودند و قبل از اینها حتی خود آقای علی لاریجانی هم از این دست رفتارها و اظهارنظرها داشتند. به نظر میرسید که در آن دوره خاص یک جناح سیاسی در ایران اصولاً مساله جنگ را جدی نگرفتهبود و اهمیتی برای آن قائل نبود.
شما اگر در طول این سالها به لحن گفتگوهای آقای جلیلی نگاه کنید میبینید که گویا آن سمت سیاست ایران زیاد این موضوع را جدی نگرفته و اصولاً آن را دنبال نکردهاست.
بعد از اینکه آقای اوباما روی کار آمد و حتی اواخر دوره تغییراتی که در منطقه رخ داد کلاً دیدگاهها را در مورد روابط موجود در منطقه بر هم زد و تغییر داد. این عوامل باعث شد که رویکرد آمریکا به سمت و سوی تحریمهای اقتصادی برود که البته به گمان من ضرر و زیانها این تغییر به هیچ وجه کمتر از تهدید نظامی نبود.
حالا سؤال اصلی من این است که آیا این ادعا که فقط یک نهاد یا یک تفکر عامل جلوگیری از جنگ شد، میتواند درست باشد یا اینکه مجموعهای از عوامل مختلف در نظام جلوی این جنگ را گرفتند؟
اجازه بدهید من از ابتدا جواب بدهم نه! جواب من به این معنی نیست که فقط یک عامل در این مساله نقش داشت، بلکه معنیاش این است که مجموعه را گستردهتر باید دید، مجموعه نظام، عوامل داخلی، عوامل خارجی و مؤسسات و نهادها و دولتهای خارجی در کنار هم نقش داشتند.
باید حوزه پاسخ را وسیعتر کرد. من نمیخواهم بگویم که نظر شما را باید تنگتر کرد و به یک عامل ویژه اشاره کرد، بلکه به به نظر من باید این نظر را گستردهکرد و تعداد بیشتری عوامل را در آن دخیل دانست.
در داخل کشور ما شاهد تغییر رویکردهایی بودیم که خیلی از آنها فقط مربوط به دولت روحانی نبود، بلکه کلیت نظام در این تغییر رویکرد مشارکت داشتند. من فکر کنم که خیلی غیرمنصفانه و غیرعادلانهست که بگوییم که رویکردهایی که ما اکنون دنبال میکنیم همان رویکردهاییست که آقای جلیلی دنبال میکرد. برجام یک حادثه بسیار مهم در تاریخ ما است و میتوان آن را به عنوان یک موقعیت بسیار مهم تاریخی از آن یاد کرد.
عامل دیگری را هم باید مورد اشاره قرار دهم که خیلی در تغییر سیاستها در برابر ایران اثر داشت. بسیاری از مسائلی که در منطقه طی سالهای اخیر رخ دادهاست باعث شدهاست که طرز تفکر غرب و کشورهای جهان در مورد عامل اصلی تروریسم تغییر کردهاست. اتفاقاتی که در منطقه افتاد باعث تغییر رویکرد فضای ذهنی غربیها شد و باعث شد نگاه جهانیان نسبت به عوامل خشونت و تروریسم در جهان عوض شدهاست.
البته این موضوع کاملاً حل نشدهاست و قرار کرفتن ما در فهرست حامیان تروریسم ناشی از نوعی کینهورزی و رسوب تاریخی است که باید تلاش کنیم تا برطرف شود، به خصوص که ناشی از تلاشهای جریانهای وابسته به اسرائیل و عربستان است که سعی میکنند که این اهرم ضدایرانی در بایگانی سیاسی غربیها حفظ شود.
*اميد ايرانيان
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]
صفحات پیشنهادی
نماینده ولی فقیه در سپاه:لبخند های دیپلمات ها نتوانست خطر سایه جنگ را برطرف کند / برخی افراد با انقلابی گری مش
نماینده ولی فقیه در سپاه لبخند های دیپلمات ها نتوانست خطر سایه جنگ را برطرف کند برخی افراد با انقلابی گری مشکل دارند در شوروی در باور مردم و مجلس تغییر صورت گرفت و بعد کشور فروپاشید نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت آن چیزی که توانست خطر سایه جنگ را برطرف کتاکید روحانی بر خطر خشونت و عدم خودباوری برای اسلام
رییس جمهوری در دیدار نخبگان علمی فرهنگی و رسانه ای مالزی با فراخواندن همه مسلمانان به وحدت و تلاش برای ارتقاء جایگاه و قدرت جهان اسلام تصریح کرد برای نجات دنیای اسلام راهی جز اعتدال و مبارزه با خشونت نمیبینم و هر فردی که شکافی در دنیای اسلام ایجاد کند در خط اسلام نیست به گزکارشناس بی بی سی: حسن روحانی پیروز انتخابات 96 است/ اصولگرایان چهره رای آور ندارند
کارشناس بی بی سی حسن روحانی پیروز انتخابات 96 است اصولگرایان چهره رای آور ندارند فاکتورهایی که نشان میدهد روحانی میتواند پیروز انتخابات 96 باشد رقابتی نبودن انتخابات آینده صحبتهای آقای خامنهای نشان میدهد که وی تصمیمی برای جلوگیری از ریاست جمهوری مجدد روحانی ندارد اصولگرفرمانده عالی سپاه: برخی میگویند ما قرارداد بستهایم و خطر جنگ را بستهایم / مدیری که چشمش به لبخند دشمن است،
فرمانده عالی سپاه برخی میگویند ما قرارداد بستهایم و خطر جنگ را بستهایم مدیری که چشمش به لبخند دشمن است نمی تواند مشکلات را حل کند چرا فکر میکنیم میتوانیم در مذاکره با دشمن بازی برد-برد داشته باشیم معاون فرهنگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت دفاع مقدس برای ملت ما صحنهاصولگرایان در غیاب احمدینژاد شانس چندانی ندارند/ کشور به فضای آرام و غیر دوقطبی نیاز دارد
عربسرخی اصولگرایان در غیاب احمدینژاد شانس چندانی ندارند کشور به فضای آرام و غیر دوقطبی نیاز دارد یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت احمدینژاد پرشانسترین چهره در میان طیف اصولگرایان هست و اگر در صحنه حاضر نشود سایر چهرهها از شانس زیادی برخوردار نیستند در عین حال در مقام انتخابباقرپور: دوچرخههای پیست ترمز ندارند و تمرین در جاده خطرناک است - ایسنا
رکورددار بخش دوچرخهسواری پیست کشور میگوید چون در لرستان پیست نیست در جاده تمرین میکنیم کسری باقرپور در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به رکوردشکنیاش تصریح کرد در پیکارهای جوانان کشور که چند روز پیش برگزار شد توانستم در ماده 200 متر سرعت با ثبت زمان 10 ثانیه و 58 صدمحسن بیادی: قالیباف برای کاندیداتوری شرط دارد/ اصولگرایان گزینه قابل بحث ندارند
حسن بیادی قالیباف برای کاندیداتوری شرط دارد اصولگرایان گزینه قابل بحث ندارند اینکه بگوییم رقابت با رئیس دولت مستقر غیر ممکن است توهین آشکار به قانون اساسی است دبیرکل جمعیت آبادگران جوان ایران گفت در دوره گذشته آقای قالیباف رأیهایش بیشتر از گزینههای دیگر بود برخی حاضر به کانصاریراد: روحانی کاندیدای مسلم جناح اصلاحطلب و اعتدالگراست /اصولگرایان کاندیدای رایآور ندارند
انصاریراد روحانی کاندیدای مسلم جناح اصلاحطلب و اعتدالگراست اصولگرایان کاندیدای رایآور ندارند یک فعال سیاسی اصلاحطلب گفت مسلم است که آقای روحانی کاندیدای جناح اصلاحطلب و اعتدالگراست آفتابنیوز حسین انصاریراد با بیان اینکه در کشور ما دو جناح اصولگرا و اصلاحطلب وجودکوهکن: رای احمدینژاد به سبد اصولگرایان ریخته میشود/ اگر روحانی مشکلات را برطرف کند اصولگرایان از او حمایت می
کوهکن رای احمدینژاد به سبد اصولگرایان ریخته میشود اگر روحانی مشکلات را برطرف کند اصولگرایان از او حمایت می کنند اصلاح طلبان گزینه رای آور ندارند یک نماینده مجلس معتقد است که اصولگرایان با توجه به تمرینات و تجربیاتی که در دو انتخابات گذشته به دست آوردهاند سعی دارند تا با وحدجنگ لفظی بین روسیه و آمریکا بالا گرفت/ کری:مسکو جنایتکار است/ مسکو: کری با عواقب خطرناکی روبه رو است
جنگ لفظی بین روسیه و آمریکا بالا گرفت کری مسکو جنایتکار است مسکو کری با عواقب خطرناکی روبه رو است سخنگوی وزارت خارجه روسیه تأکید کرد اظهارات جان کری درباره متهم کردن روسیه به ارتکاب جنایات جنگی در سوریه عواقب حقوقی بسیار خطرناکی به دنبال خواهد داشت آفتابنیوز به گزارش خ-
گوناگون
پربازدیدترینها