واضح آرشیو وب فارسی:راسخون:
راسخون: هر ساله با شروع فصل پاييز و آغاز سال تحصيلي مدارس مصرف شيريني و شكلات در كشور از رونق برخوردار ميشود و به اصطلاح فعالان اين صنعت بهار شيريني و شكلات در پاييز است. به گزارش خبرنگار «تابناک اجتماعی»، به گفته فعالان صنعت شيريني و شكلات كشور سالانه صدها ميليون دلار شيريني و شكلات خارجي به كشور وارد ميشود كه عمده آن به صورت قانوني و مقداركمي از آن هم به صورت قاچاق وارد كشور ميشود به گونهاي كه مثلاً سالانه فقط 300 ميليارد تومان آدامس خارجي به كشور وارد ميشود.
فعالان صنعت شيريني و شكلات كشور معتقدند كه سالانه 10 ميليارد دلار شيريني و شكلات داخلي دركشور مصرف ميشود واين درحالي است كه ميزان مصرف سالانه شيريني و شكلاتهاي خارجي دركشور حدود 17 ميليارد دلار است كه متاسفانه مسوولان مربوطه از جمله مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي توجهاي به مسائل بهداشتي شيريني و شكلاتهاي وارداتي ندارند. شيريني و شكلاتهاي خارجي بيشتر توسط توليدكنندگان داخلي اين محصولي وارد كشور ميشود و به عبارت تعدادي از توليدكنندگان داخلي شيريني و شكلات، نمايندگان رسمي محصولات خارجي مثل مارس، لينت، تاب لرون، نسله و كيندر و. . هستند. اما نكته حائز اهميت اين است كه اين محصولات وارداتي كه بيشتر هم از مبادي قانوني وارد ميشوند از بعد بهداشتي، اقتصادي، سياسي و مذهبي داراي نكاتي منفي هستند كه مسوولان مربوطه نهادهاي دولتي گويا توجهاي به آنها ندارند. از نظر بهداشتي شيريني و شكلاتهاي خارجي فاقد بر چسب فارسي، تاريخ توليد و انقضا، پروانه بهداشتي به زبان فارسي هستند و اين درحالي است كه به طور طبيعي وزارت بهداشت كشور بايد به اين موارد حساسيت خاصي داشته باشد و وظيفه خود را در اين باره انجام دهد.
اينها در حالي است كه در بيشتر كشورهاي توسعه يافته دنيا و حتي در كشورهاي همسايه ايران درج اطلاعات غذايي روي بسته بندي محصولات آن هم با استاندار مشخص كشور مورد نظر از الزامات ورود مواد غذايي به هر كشوري است. از بعد اقتصادي هم ميتوان گفت كه تقريبا هيچ يك از شيريني و شكلاتهاي وارداتي بر چسب قيمت ندارند كه اين موضوع باعث ميشود تا فروشگاههاي تمايل بيشتري به عرضه شيريني و شكلاتهاي خارجي داشته باشند چرا كه ميتوانند اين محصولات را به قيمت دلخواه به فروش برسانند و علاوه بر آن به دليل عدم درج تاريخ مصرف آنها زمان زيادي را براي فروش دارند. البته شيريني و شكلاتهاي خارجي داراي تاريخ مصرف به زبان لاتين و ميلادي هستند كه اين موضوع باعث ميشود بسياري از مصرفكنندگان متوجه تاريخ انقضا و توليد محصولي كه ميخرند نباشند و اين درحالي است كه اگر توليدكنندگان ايران بخواهند به كشورهاي خارجي توليدكننده شيريني وشكلات، محصول خودرا صادر كنند اين كشورها از خريد شيريني و شكلاتهايي كه از تاريخ توليد آنها بيش از يك ماه گذشته باشد خودداري ميكنند و علاوه برآن اين كشورها از توليدكنندگان ايراني ميخواهند كه قسمتها تاريخ توليد و انقضاء و... كشور مورد نظر در محصول خود درج كنند و اين در حالي است كه محصولات آنها بدون رعايت اين موارد به ايران وارد ميشود.
اما از بعد سياسي نكته جالب توجه اين است كه شيريني و شكلاتهاي خارجي بيشتر از كشورهايي به ايران وارد ميشوند كه به بهانه فعاليت صلح آميز هستهاي ايران، كشور ما را تحريم كردهاند در حالي كه برخي از توليدكنندگان ايراني شيريني و شكلات محصولاتي درحد استانداردهاي اروپايي و بينالمللي توليد ميكند كه با اين اوصاف به نظر ميرسد مافياي واردات شيريني و شكلات به خاطر سودخود حاضر به استفاده از توليدات داخلي نيستند در حالي كه همان كشورها به انحاء مختلف از واردات شيريني و شكلات ايراني به كشور خود جلوگيري ميكنند. از نظر مذهبي هم حلال بودن مواد اوليه تشكيل دهنده شيريني و شكلاتهاي خارجي داراي ابهام است. به گفته كارشناسان حلال بودن دربخش فراوري، توليد و نگهداري مطرح است. مشخص نيست كه كدام ارگان دولتي مجوز حلال بودن مواد اوليه شيريني و شكلاتهاي وارداتي را تاييد ميكند چرا كه بسياري از اين محصولات داراي علامت حلال هستند اما اينكه تاييد آن توسط كدام ارگانهاي دولتي انجام شده است مشخص نيست. 999
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: راسخون]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]