واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
یک متخصص پوست و مو در قزوین گفت: یک بار آفتاب سوختگیِ همراه با تاول زدن پوست، احتمال سرطان سلولهای رنگی پوست را دو برابر میکند، قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید نیز باعث پیری زودرس پوست و ایجاد چین و چروک در آن میشود. الهه سلطانیه، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهارکرد: نور خورشید با وجود همه خواص فراوانی که دارد، میتواند برای پوست مُضر باشد.
وی اضافه کرد: نور خورشید، موجب آفتاب سوختگی، گرمازدگی، پیری زودرس، لکها و سرطانهای پوستی خواهد شد.
این متخصص پوست و مو، آفتاب سوختگی را نوعی التهاب پوستی دانست و خاطرنشان کرد: در اثر مجاورت طولانی مدّت در آفتاب یا سایر منابع پرتو فرابنفش، مثل: دستگاههای برنزه کننده حاصل میشود که از نشانههای آن میتوان به درد، سوزش، خارش، قرمزی و گاهی ایجاد تاول اشاره کرد.
سلطانیه با بیان اینکه 15 تا 30 دقیقه تماس با آفتاب در یک فرد حساس میتواند منجر به آفتاب سوختگی شود، هشدار داد که برخلاف سوختگی حرارتی، آفتاب سوختگی فوراً تظاهر نمیکند و هنگامی که دردناکی و قرمزی پوست شروع میشود، آسیب پوستی از قبل رخ داده است.
این پزشک متخصص با بیان اینکه در 6 تا 48 ساعت ابتدایی پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب، درد بیشترین شدت را دارد، تصریح کرد: در موارد شدید، ممکن است پوست تاول بزند.
وی با اشاره به اینکه پوسته ریزی، بطور معمول سه تا هشت روز پس از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید رخ میدهد، اظهار کرد: گاهی در موارد شدید، علائمی مانند: تب و لرز، تهوع و استفراغ، خواب آلودگی و حتی عفونت ثانویه و گاهی شوک و مرگ هم رخ میدهد.
زمان و سن، عواملی مهم در بروز آفتاب سوختگی
سلطانیه با بیان اینکه در معرض آفتاب قرار گرفتن در ساعت اوج آفتاب ( 10 صبح تا چهار بعدازظهر) بویژه در نوزادان و کودکان، احتمال آفتاب سوختگی را بیشتر میکند، اضافه کرد: افراد با پوستهای روشن به احتمال بیشتر نسبت به افراد با پوست تیره تر دچار این عارضه خواهند شد.
وی هشدار داد که استفاده از برخی داروها از جمله: بعضی از آنتی بیوتیکها و قرصهای ضدبارداری و همچنین برخی از مواد آرایشی نیز باعث این بیماری میشود.
پیشگیری از آفتاب سوختگی
این متخصص پوست و مو، بهترین و اولین راه پیشگیری از آفتاب سوختگی را دوری از آفتاب، بهویژه در ساعت اوج آفتاب عنوان کرد و در مورد محافظت فیزیکی از آفتاب، به استفاده از لباسهای پوشاننده، کلاه لبه دار با قطر حداقل 10 سانتیمتر و عینکهای آفتابی با پوشش کامل دور چشم تأکید کرد.
وی در مورد کرمهای ضد آفتاب، ضمن تصریح به اینکه فاکتور محافظت کننده در برابر آفتاب آنها باید بالای 15 باشد و 20 تا 30 دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض آفتاب استفاده شود، ادامه داد: ضخامت آن دو میلیگرم در هر سانتیمتر مربع از پوست باشد و البته در مواقعی که فرد شنا یا ورزش کرده یا تعریق میکند، هر دو تا سه ساعت استفاده از آن باید تجدید شود.
درمان آفتاب سوختگی
این متخصص درباره درمان آفتاب سوختگی، به کمپرس خنک اشاره و اظهار کرد: دوش با آب ولرم تا سرد، یا قرار دادن پارچه مرطوب و خنک روی سوختگی به مدت 15 تا 20 دقیقه توصیه میشود.
وی هشدار داد که از یخ یا مخلوط آب و یخ استفاده نشود، زیرا درجه حرارت باید به تدریج پایین بیاید.
سلطانیه با سفارش به اینکه بهتر است بر روی پوستِ دچار آفتاب سوختگی، وازلین مالیده نشود، زیرا مانع تعریق و دفع حرارت میشود، خاطرنشان کرد: اگر تاول پوستی به وجود آمده است، نباید تاولها را ترکاند، چون برای محافظت از لایههای زیرین پوست ضروری است، همچنین پانسمان خشک میتواند از عفونت جلوگیری کند.
این متخصص پوست و مو، گفت: بر روی پوست دچار سوختگی، کرمهای بیحسی، مثل: لیدوکائین استفاده نشود، زیرا احتمال حساسیت پوستی را به همراه دارد.
بنا بر گفته سلطانیه، در صورتیکه به همراه آفتاب سوختگی، بیمار، تب یا تاولهای پُر از مایع دارد و یا مبتلا به سرگیجه یا اشکالات بینایی شده است، باید فوراً به پزشک مراجعه کند.
انتهاي پیام
چهارشنبه / ۶ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۹:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]