واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نگرانیها درباره آینده سیاسی تایلند بعد از مرگ پادشاه
با پادشاه جدید تایلند آشنا شویم / آیا «شاهزاده پلی بوی» نظام پادشاهی تایلند را برباد خواهد داد؟+تصاویر
ولیعهد، پسر دوم پادشاه تایلند است که در سال ۱۹۵۲ در بانکوک به دنیا آمده، در بریتانیا و استرالیا درس خوانده و در آلمان نیز زندگی کرده است.
روز نو : ولیعهد، پسر دوم پادشاه تایلند است که در سال ۱۹۵۲ در بانکوک به دنیا آمده، در بریتانیا و استرالیا درس خوانده و در آلمان نیز زندگی کرده است.
بعد از مرگ بهومیبول آدولیادج، پس از هفتاد سال پادشاهی در تایلند که بیشترین طول سلطنت در جهان به شمار میآید، بسیاری از جانشینی پسرش ماها واجیرالونگ کورن سخن می گویند. اما او کیست؟ ولیعهد، پسر دوم پادشاه تایلند است که در سال ۱۹۵۲ در بانکوک به دنیا آمده، در بریتانیا و استرالیا درس خوانده و در آلمان نیز زندگی کرده است.
به گزارش روز نو؛ با این حال، او ویژگیهای ترسیمشده معمول از یک شاهزاده در ذهنها را ندارد. به «شاهزاده پلی بوی» شهرت دارد و خالکوبیهای زیادی بر روی بدنش دیده میشود. او سه بار ازدواح کرده است و در جشن تولد همسرش فیلمبرداری در حالی صورت گرفته که همسر او برهنه بوده است.
گفته می شود که این شاهزاده بسیار عیاش است و با زنان زیادی ارتباط داشته و مادرش نیز به او لقب «دون ژوان» را اده است. ملکه سیریکیت مادر او در جریان سفر به ایالات متحده در سل ۱۹۸۲ میلادی گفته بود که هیچ چیزی به اندازه زنان برای پسرش جالب نیستند. او به صراحت در امریکا گفته بود اگر مردم تایلند از رفتار پسرش ناراضی هستند او یا باید رفتارش را تغییر دهد و یا از مقام خود استعفا دهد.
گفته شده که پس از سه ازدواح ناموفق او خانواده همسرش سوماش را تبعید کرده است. چند سال او در جریان ورود به آلمان لباس نامناسبی پوشیده بود و خالکوبیهایش نیز معلوم بودهاند موضوعی که از شان یک خانواده پادشاهی و اشرافی به دور هستند. در سال ۲۰۰۹ میلادی «تاکسین شیناواترا» نخست وزیر پیشین تایلند دربراه صلاحیت ولیعهد تایلند برای قرارگیری در مقام پادشاهی آن کشور ابراز تردید کرده بود و در اینباره اظهارنظر کرده بود. گفته شده که او عاشق اتومبیلهای با سرعت بالاست و تندخو میباشد. همچنین برخی از رسانهها گفتهاند که او در معاملات مشکوک تجاری نیز نقش داشته است. او همچنین هفت فرزند دارد.
این شاهزاده جنجالی همچنین صاحب درجات و القاب نظامی است. در ۱۹۷۵ به ارتش پیوست و فرمانده گارد پادشاهی تایلند شد و به دلیل خدمت در کنار نیروهای آمریکا، بریتانیا و کانادا به درجه خلبانی جنگنده رسید.
حیات سیاسی ولیعهد تایلند نیز همچون زندگی خصوصیاش پرآشوب بوده است. در دوران اغتشاشات سالهای اخیر در تایلند در حالی که پادشاه برای حفظ نظم اجازه برقراری حکومت نظامی در کشور را داده بود، پسرش مشکوک به همکاری با دیکتاتور نظامی بوده است.
خبر مرگ پادشاه تایلند روز پنجشنبه اعلام شد. نگرانیها درباره آینده سیاسی تایلند به قدری بالا گرفته که نشریه «فارین پالسی» با انتشار گزارشی از احتمال بر باد رفتن نظام پادشاهی آن کشور در صورت جانشینی ولیعهد جدید خبر داده است.
این نشریه با اشاره به آن که پادشاه درگذشته مردی درونگرا و آرام بود که در سال ۱۹۲۷ میلادی در ماساچوست متولد شد، مینویسد: «پدر او دانشجو در مرکز آموزش پزشکی هاروارد بود. ولیعهد جوان سالهای ابتدایی زندگیاش را در در خارج از کشور گذراند تا زمانی که بر اثر تیراندازی مشکوکی برادرش انادا ماهیدول کشته شد و به طور غیر منتظرهای تاج و تحت سلطنت در سال ۱۹۴۶ میلادی به او رسید.
او در سالهای اولیه پادشاهی وقت خود را صرف سرگرمیهایی چون عکاسی و موسیقی جاز و انجام وظایف رسمی سلطنتی میکرد. با این حال، در سالهای بعد تصمیمات سیاسی نیز گرفت. از سال ۱۹۳۲ میلادی به این سو، تایلند ۶۷ میلیون نفری ۱۹ کودتا و تلاش برای کودتا را تجربه کرده است. واقعیت آن است که پادشاه پیشین تایلند به طور مستقیم درگیر سیاست داخلی نمیشد اما به طور کامل هم از آن به دور نبود. اگرچه طرفداران نظام پادشاهی در تایلند میگویند که پادشاه یک پدر خوب برای مردم آن کشور بود اما واقعیت آن است که بیشتر کودتاهای نظامی تایلند مورد تایید او بودهاند».
فارین پالسی اشاره میکند که پسر او که به زودی به تاج و تحت خواهد رسید. او در میان خاندان پادشاهی تایلند نیز شخصیت منفوری است. این نشریه اشاره میکند که خوشگذرانیها و زندگی ولیعهد تایلند در ویلای ۱۱ میلیون دلاریاش بر روی دریاچهای در جنوب مونیخ در آلمان بوده است. این نشریه در پایان اشاره میکند که پرسشهای بیپاسخ درباره آینده تایلند اینها هستند: آیا پادشاه جدید از احترام پادشاه قبلی نزد مردم برخوردار است؟ آیا انتخابات برگزار خواهد شد؟ و آیاپادشاه جدید نیز بار دیگر از کودتای نظامی احتمالی دیگری حمایت خواهد کرد؟
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]