تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس با يقين بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند، كوه‏ها به همراه او تسبيح م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816964680




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا عمر مفید ساختمان در ایران کوتاه است؟ | پایگاه خبری تراز


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: شناسنامه فنی ساختمان یک حق شهروندی است که خریداران املاک هنگامی که ملکی خریداری می کنند باید آن را طلب کنند.

به گزارش تراز ،فرزان شیروان بیگی کارشناس ارشد دادگستری  با اشاره به تعرفه گذاری بر خدمات ساخت وساز و مهندسی در شهر ها گفت: نظام مهندسی ساختمان مسئولیت تدوین تعرفه گذاری نداشته و پیشنهادات خود را به وزارت راه و شهرسازی ارائه می کند و در صورت تصویب توسط این سازمان ظرفیت اجرا پیدا خواهد کرد.

فرزان شیروان بیگی افزود: سازمان نظام مهندسی موظف است دستمزد مهندسان ساختمان را براساس آئین نامه شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی اجرا کند ،لذا اخذ تعرفه غیرقانونی متصور نیست هرچند تفسیر مستقل از قانون محتمل است .

وی ادامه داد: در واقع نحوه اخذ تعرفه از مالکان برای طراحان ساختمان که به تناسب  کارنامه کاری و شهرت طراح وابسته است ،متغییر خواهد بود چراکه معمار هنری ساختمان در واقع هنرمندی است که براساس کیفیت کار ارائه شده می تواند دستمزد مفاوتی داشته باشد.

جای خالی مجریان ذی صلاح در پروژ های شهری

مدیر کل سابق تدوین ضوابط، نظارت و صدور پروانه همچنین گفت: بر اساس مقررات ملی ساختمان مبحث 2 ،ساخت وسازهای صورت گرفته در شهر نباید بدون حضور مجری طرح ذی صلاح صورت گیرد این بدان معناست که مجری همه کادر ساخت و ساز بنا را به لحاظ دانش فنی و تجربه رصد  کرده  و آنها را تایید می کند بنابراین سلامت سازه و رعایت اصول ساخت وساز توسط مجری مدیریت می شود .
شیروان بیگی خاطرنشان کرد: درست است که بناهای ساخته شده و ساختمان ملک شخصی افراد محسوب می شود اما در نهایت ثروت ملی است و عدم توجه به شناسنامه فنی می تواند اثرات جبران ناپذیری به همراه داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به لزوم بکارگیری مهندسان مجری مجرب گفت: مراجع صدور پروانه و از جمله شهرداری  ها باید این پیش‌بینی را در سیستم مکانیزه خود برآورد کنند و سازوکاری طراحی کنند که یک مالک بتواند چند شخصیت حقیقی یا حقوقی را به عنوان مجریان ذی‌صلاح،سازنده‌ و پیمانکار معرفی کند. همچنین مراجعی نظیر وزارت کشور و زیر مجموعه های آن که اقدام به صدوردستی پروانه-در دفترچه های مخصوص - برای شهرهای کوچک می کنند باید درآن دفترچه امکان بکارگیری مجریان ذی صلاح درمراحل مختلف کار را پیش بینی و قید کنند .

شیروان بیگی همچنین در ادامه خاطر نشان کرد: بر اساس مقررات شهری بناهای بالای 2000 متر نیازمند مجری و پایین تر از آن بدون مجری ساخته می شود این در حالیست که میانگین اراضی شهری در تهران 150 متر برآورد شده است .

وی افزود: اکنون 10 تا 15 درصد اراضی شهری در تهران بالای 2000 متر وسعت دارند و 80 درصد زیر این متراژ هستند و نمی توان گفت که 80 درصد ساخت وسازها بدون مجری ساخت صورت گیرد عواقب فاجعه باری در پی خواهد داشت.

چرا عمر مفید ساختمان در ایران کوتاه است

عضو اصلی هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران دوره پنجم همچنن در ادامه تاکید کرد:مهندسان طراح باید وظیفه نظارت را نیز بر عهده بگیرند و تا آنجا که به عنوان ضوابط و مقررات شهرسازی بوده و شامل تفکرات اولیه مالک هم می‌شود باید روند طراحی تا پایان اجرا انجام شود.

وی با اشاره به اهمیت نقش سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن و شهرسازی بیان کرد: طبق ماده 33 آیین‌نامه اجرایی در تجدید نظر سازمان نظام مهندسی و وزارت مسکن و شهرسازی فردی که به‌عنوان ناظر به مالکان معرفی می‌شود، باید واقعا بازرس باشد و در این راستا باید شرکت‌های بازرسی مستقل در شهر تهران ایجاد شود که هم بازرسی ساختمان‌ها و هم طراحی و اجرا را انجام دهند.

شیروان بیگی تاکید کرد :در زمان حاضر روند صدور پروانه به شکلی است که ناظر با صدور پروانه عملا از چرخه ساخت و ساز حذف شده و دیگر پاسخگویی در قبال ساختمان ندارد.

وی ادامه داد: از سوی دیگر نظارت ناظر غیرذی صلاح از معضلات دیگری است که اکنون در ساختمان سازی دیده می شود اینکه ناظر پایه 3 بر پروژ های نظارت کند که نیازمند ناظری با پایه درجه 2 یا یک است ، ارتباط مستقیمی با کیفیت ساخت وساز دارد .

شیروان بیگی خاطر نشان کرد : دلایلی از این دست باعث شده تا عمر مفید ساختمان در ایران بسیار کوتاه تر از سایر نقاط جهان باشد اینکه عمر مفید ساختمان های شهری در پاریس و لندن بیشتر از 200 سال برآورد شده و در ایران به کمتر از 30 سال تنزل یافته است، اگر بخشی از آن را در مواد اولیه و مصالح بدانیم یقینا بخشی از آن در شناسنامه فنی واصول ساخت وساز باید جستجو کرد.

ساخت وساز بکام ناظران

معاون سابق شهرسازی و معماری و رییس صدور پروانه تعدادی از مناطق تهران در شهرداری همچنین گفت: پول های رد و بدل شده باید به تناسب پیشرفت کار صورت گیرد و نمی توان با سهمیه سازی از مالکان بنا و بصورت نقدی پول دریافت کرد لذا اقدامی که هم اکنون توسط ناظران صورت گرفته و وحق الزحمه خود را که باید طی دوسال براساس مدت زمان صدور پروانه دریافت کنند در یکسال یکجا دریافت  می کنند تفسیر غلط از محتوای قانون است.

شیروان بیگی ادامه داد: پروانه ساختمان در تهران دو ساله صادر شده است این بدین معناست که از زمان صدور پروانه ساخت دو سال مهلت برای ساخت بنا داده می شود ودر صورتی که به هر دلیلی ساختمان در مدت مشخص ساخته نشود جریمه به آن تعلق می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: دریافت یکجای مبلغ قرارداد توسط ناظر و تمدید همه مبلغ قرارداد درصورت تمدید پروانه از مشکلاتی است که اکنون در شهر به تواتر دیده می شود.

شناسنامه ساختمان حلقه مفقوده سازها

کارشناس رسمی دادگستری با اشاره به نبود شناسنامه فنی ساختمان در ایران گفت: مردم باید بدانند وقتی در قبال خرید یک ماشین حساب شناسنامه فنی و چگونگی استفاده از آن را دریافت می کنند،  هنگام خریداری بنا نیز باید در قبال آن شناسنامه فنی طلب کنند.
شیروان بیگی تصریح کرد: شناسنامه فنی ساختمان، نقشه های فنی، اصول معماری و مشخصات مصالحی که در آن بنا استفاده شده باید به خریدار داده شود ؛چنین شناسنامه ای علاوه بر ضمانت کیفیت ساخت سازه های شهری عمر مفید بنا را افزایش داده ودر بلند مدت می تواند اهداف بزرگی نظیر توسعه شهری پایدار ، مقاوم سازی شهر و کنترل بازار را به دنبال داشته باشد.


منبع: شهر فردا

تراز شبکه اجتماعی اخبار اقتصادی تراز نیوز تلگرام بازار اقتصاد ایران


اخبار تراز خبرگزاری اقتصاد ایران بازارمالی fatf





زمانبندی انتشار: 24 مهر 1395 - 11:58





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 121]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن