تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817161378




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفاوت نگاه ترکیه و عربستان به ایران در چیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تفاوت نگاه ترکیه و عربستان به ایران در چیست؟
«دیدار اخیر شاهزاده محمد بن نایف از آنکارا نشانه‌ای بود از این که اردوغان به طور هماهنگ علاوه بر نزدیکی به تهران رویکردی مشترک را با عربستان سعودی در پیش گرفته است. اردوغان در این راستا از اقدام کنگره امریکا در محکوم کردن ریاض درباره نقش داشتن در حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر انتقاد کرده است.»
آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی- ایجاد روابط حسنه میان تهران و انکارا می‌تواند به کاهش درگیری های فرقه‌ای در خاورمیانه کمک کند. این عنوان 
بهبود روابط ایران و ترکیه علیرغم اختلاف‌نظر درباره سوریه
گزارشی است که روزنامه امریکایی «وال استریت ژورنال» درباره بهبود روابط اخیر میان ایران و ترکیه منتشر کرده است.


به گزارش آفتاب‌نیوز؛ این روزنامه با اشاره به این‌که در جریان جنگ داخلی در سوریه ایران از دولت اسد و ترکیه از معارضان سوری حمایت می‌کند، اشاره دارد که در همان حال، وزیر امور خارجه ایران برای دومین‌بار در دو ماه اخیر به آنکارا سفر کرد تا درباره چگونگی بهبود روابط دوجانبه و تقویت تجارت متقابل و تقویت همکاری در حوزه انرژی با مقام‌های ترک رایزنی نماید. 


این روزنامه اشاره می‌کند که دوستی بیش‌تر میان کشور با اکثریت جمعیت سنی ترکیه با‌ ایران با اکثریت جمعیت شیعه از اوایل سال جاری آغاز شد و پس از شکست کودتای ماه ژوئیه گذشته در ترکیه سرعت گرفت. این روزنامه می‌افزاید: «این موضوع به کاهش تنش‌های فرقه‌ای در منطقه کمک خواهد کرد و دو قدرت منطقه‌ای خواهند توانست با تمرکز بر نقاط اشتراک و دغدغه‌های همسان درباره سوریه از اختلاف نظرهای فی‌مابین بکاهند.»


وال‌استریت‌ژورنال در ادامه به نقل از «عبدالخالق عبدالله» استاد علوم سیاسی در دانشگاه امارات متحده عربی اشاره می‌کند که ترکیه در حال بازی متعادلی برای ایجاد توازن قوا در روابط خود می‌باشد. با این حال، او گمان نمی‌کند که گسترش روابط ترکیه با تهران تا حدی پیش رود که آنکارا عربستان سعودی و کشورهای و عربی حاشیه خلیج فارس را از خود آزرده خاطر سازد. 


این روزنامه می‌افزاید: «دیدار اخیر شاهزاده محمد بن نایف از آنکارا نشانه‌ای بود از این که اردوغان به طور هماهنگ علاوه بر نزدیکی به تهران رویکردی مشترک را با عربستان سعودی در پیش گرفته است. اردوغان در این راستا از اقدام کنگره امریکا در محکوم کردن ریاض درباره نقش داشتن در حادثه تروریستی یازدهم سپتامبر انتقاد کرده است». 


وال استریت ژرنال اشاره می‌کند که درموضوع ایران اما رویکرد آنکارا و ریاض در نقطه مقابل یکدیگر قرار دارد و برخلاف عربستان سعودی آنکارا روابط دیپلماتیک خود با تهران را حفظ کرده و باور ندارد که ایران تهدیدی مستقیم علیه امنیت داخلی آن کشور است. 


این روزنامه در ادامه اشاره می‌کند که اقدامات جدایی‌طلبانه  پ ک ک در مناطق کردنشین جنوب شرقی ترکیه و همزمان تحرکات گروه‌های تجزیه‌طلب کرد در خاک ایران سبب می‌شوند تا ایران، ترکیه و سوریه به یکدیگر نزدیک‌تر شوند چرا که مسئله کردی معضل اصلی هر سه کشور و تهدیدی برای موجودیت و حاکمیت ملی آنان قلمداد می‌شود. 



بهبود روابط ایران و ترکیه علیرغم اختلاف‌نظر درباره سوریه



این روزنامه در ادامه اشاره می‌کند که هر دو کشور ایران و ترکیه آرمان استقلال‌طلبی کردی را تهدیدی علیه خود احساس می‌کنند. 


این روزنامه در ادامه به نقل از «کریم سجادپور» کارشناس مسائل ایران در بنیاد کارنگی می‌نویسد: «هر دو کشور مسلمان غیر‌عرب در منطقه هستند با سابقه طولانی وجود ناسیونالیسم غیرعربی. ناسیونالیسم ترکی و ایرانی سابقه طولانی دارد». 


این روزنامه در ادامه اشاره می‌کند که دولت عدالت و توسعه نیز به نوعی از اسلام سیاسی باور دارد و از این نظر می‌تواند نقاط اشتراکی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد و در این‌باره می‌نویسد: «اردوغان ریشه‌های اخوانی دارد. گروهی سنی که ریشه آن در مصر بود و موضع خصمانه در قبال ایران تا زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ میلادی نداشته است.» 


سونر گاپتای کارشناس مسائل ترکیه در موسسه مطالعات واشنگتن نیز می‌گوید که ترک‌ها زمانی که به ایران نگاه می‌کند ایرانیان را فارس قلمداد می‌کنند نه شیعه و ایرانیان را با هویت ایرانی‌شان می‌شناسند برخلاف کشورهای عربی حوزه خلیج فارس که نخست ایرانیان را با هویت مذهبی می‌نگرند و آنان را نخست شیعه می‌دانند و بعد ایرانی.




۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن