تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860498089




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمانو: برجام شكننده است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آمانو: برجام شكننده است
بي‌اعتمادي بين ايران و امريكا اشتباهات كوچك را تبديل به مسائل بزرگ مي‌كند...


مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه تا كنون چند مرتبه گزارش كرده ايران به تعهداتش در توافق هسته‌اي با 1+5 متعهد بوده، هشدار داد بي اعتمادي بين ايران و امريكا باعث شده برجام توافقي شكننده باشد. تقريباً همزمان با سخنان يوكيو آمانو، وندي شرمن نفر دوم تيم مذاكره‌كننده امريكايي در مذاكرات گفت: «من به ايران اعتماد ندارم و آنها نيز به من اعتماد ندارند.»

به گزارش «جوان»، يوكيو آمانو در گفت‌و‌گو با خبرگزاري DPA آلمان گفته كه اعتماد كمي بين ايران و امريكا وجود دارد و همين موضوع باعث شده كه به گفته او «اجراي توافق همچنان شكننده» باشد. آمانو معتقد است به دليل بي‌اعتمادي بين ايران و امريكا « اشتباهات فني كوچك و انجام ندادن تعهدات كوچك مي‌تواند تبديل به مسئله سياسي بزرگي شود كه نمي‌تواند اثر منفي گسترده‌اي بر توافق داشته باشد.» وي افزود: «در نبود اعتماد، اشتباهات كوچك، تبديل به مسائل بزرگي مي‌شود.» به گفته مديركل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي، انتخابات آتي در امريكا و همچنين ايران، براي توافق هسته‌اي بر سر برنامه هسته‌اي ايران، بي‌اطميناني به وجود مي‌آورد: «نتيجه انتخابات در امريكا چطور خواهد بود؟ نتيجه انتخابات ايران چه خواهد شد؟» با اين حال، آمانو معتقد است تنش كنوني بين روسيه و امريكا بر سر سوريه بر برجام اثر منفي نخواهد گذاشت، چون كه به گفته او «‌اين اولين باري نيست كه روابط بين امريكا و روسيه دچار بالا و پايين مي‌شود.»
  
شرمن: مذاكره بر اساس بي‌اعتمادي بود
وندي شرمن معاون سابق وزير خارجه امريكا و عضو تيم مذاكره‌كننده امريكا با ايران در مذاكرات هسته‌اي روز چهارشنبه در مؤسسه سياست حضور يافت و نظرات خود را درباره توافق هسته‌اي با ايران ابراز كرد. او كه در گفت‌و‌گويي با عنوان «تور زمان‌هاي پيچيده» بر چالش‌هاي رئيس‌جمهور آتي امريكا متمركز شده بود توافق هسته‌‌اي با ايران را «بهترين راه‌حل در ميان گزينه‌هاي كاملاً بد» توصيف كرد و گفت كه توافق هسته‌اي با ايران بر اساس راستي‌آزمايي پايه‌گذاري شده است نه اعتماد: «من به ايران اعتماد ندارم، آنها نيز به من اطمينان ندارند.» او به جمله‌اي از هيلاري كلينتون وزير خارجه سابق امريكا اشاره كرد كه گفته است توافق هسته‌اي بر اساس «بي‌اعتماد باش و راستي‌آزمايي كن» بنا نهاده شده است. وندي شرمن گفت: «توافق هسته‌اي ايران دسترسي دولت ايران به مواد هسته‌اي را به روشي قابل راستي‌آزمايي محدود كرد.»
  
فابيوس دبه امريكا را تأييد مي‌كند
وزير خارجه سابق فرانسه كه در مذاكرات هسته‌اي 1+5 با ايران حضور داشته، آنچه را كه علي‌اكبر صالحي دبه امريكايي‌ها در مذاكرات توصيف كرده، تأييد كرد. علي‌اكبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي كشورمان ارديبهشت ماه 1394 گفته بود كه از حالا طرف مقابل روي يكسري از مسائل دبه درآورده و روي موضوعاتي كه بر سر آنها تفاهم كرده ايم، دبه مي‌كند. به گزارش فارس، لوران فابيوس در گزارشي 26 صفحه‌اي كه در فصلنامه واشنگتن به چاپ رسيده گفته است، اين گفته تيم ايراني درست بوده و كري خواسته‌هاي تازه‌اي را مطرح مي‌كرده است. وي نوشته است: «معلوم نبود كه (امريكايي‌ها) اين كار را تحت فشار كنگره انجام مي‌دهند يا مي‌خواهند خواسته‌هاي تازه‌اي مطرح كنند تا بعداً در مذاكرات از آنها استفاده كنند.» فابيوس تيم ايراني را به وقت‌كشي در بخش‌هاي هسته‌اي توافق با هدف امتيازگيري در مسئله تحريم‌ها متهم كرده است. وي نوشته است كه از چهارم تا ششم ژوئن ايراني‌ها به طور كامل مانع نگارش متن و ضمائم بودند و طرف مقابل را به مطرح كردن درخواست‌هاي جديد متهم مي‌كردند.  وزير خارجه سابق فرانسه به روند مذاكرات در دوران آقاي جليلي پرداخته و نوشته است در حالي كه 1+5 به دنبال توقف غني‌سازي 20درصدي، خروج اورانيوم غني‌شده از ايران و تعطيلي سايت غني‌سازي فردو بود، طرف ايراني از پاسخ به اين خواسته‌ها سر باز مي‌زد. به گفته فابيوس، ايران روز 24 جولاي 2012 در نشستي در استانبول ميان «هلگا اشميد» معاون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا و «علي باقري» معاون وقت جليلي، طرحي را ارائه كرده كه بر اساس آن غني‌سازي 20 درصدي ايران در قالب روندي 9 مرحله‌اي و به صورت تدريجي به حالت تعليق درآمده و در مقابل بايد تمام تحريم‌هاي يك‌جانبه و چند‌جانبه عليه تهران برداشته مي‌شد.
  
مذاكرات پنهان امريكا با ايران
وزير خارجه سابق فرانسه به وقايع نوامبر 2013 اشاره كرد، زماني كه به گفته او امريكايي‌ها كه تا پيش از آن با كارشناسان درجه دومشان در مذاكرات كارشناسي حضور داشتند، ناگهان سندي كاملاً متفاوت را بين اعضاي 1+5 توزيع كردند كه در آن خط سيري براي مذاكرات ترسيم شده بود كه مؤلفه‌‌هاي پيشنهاد ظريف از جمله فاز نخست، فاز نهايي و اهداف مشترك را داشت. فابيوس مي‌گويد افشاي وجود يك كانال مخفي مذاكرات دوجانبه ميان تهران و واشنگتن به بروز درگيري لفظي شديدي ميان نماينده امريكا و فرانسه منجر شد، اما نهايتاً همين سند مبناي مذاكرات قرار گرفت.  آنطور كه فابيوس نوشته، اين تغيير ناگهاني سند، با واكنش تند ظريف نيز مواجه شده و او حتي تهديد كرده كه ممكن است ايران به كلي از مذاكرات خارج شود. با وجود اين طرفين نهايتاً موافقت كرده‌اند كه مذاكرات كارشناسي برگزار كنند و اين اصلاحات بررسي شوند. فرانسه هم همان زمان به امريكا هشدار داده است كه نبايد مذاكره مخفي با ايران را تكرار كند.
  
اختلاف وزارت خارجه و سازمان انرژي اتمي
فابيوس به تشريح روند ادامه مذاكرات پرداخته و نوشته است كه در طول مذاكرات اعلام تحريم‌هاي جديد امريكا عليه شخصيت‌هاي ايران و رونمايي ايران از نسل جديد سانتريفيوژهايش، موجب وقفه در مذاكرات شد. وي مدعي است كه تيم هسته‌اي ايران رويكرد سختگيرانه‌تري در مذاكرات داشته و تلاش مي‌كرد از اينكه دستاوردهايش به عنوان امتياز خرج شود، جلوگيري كند. نهايتاً آژانس موافقت كرده ايران سانتريفيوژ جديدش را حفظ كند، مشروط بر اينكه آن را به منابع اورانيوم متصل نكند. به گفته فابيوس، در طول مذاكرات اصلي، يعني دوره پس از برنامه اقدام مشترك، امريكا و فرانسه سخت‌ترين مواضع را داشتند، انگلستان و آلمان موضعي ميانه داشتند و به طولاني كردن زمان گريز راضي بودند و روسيه هم موضعي سهل‌گيرانه داشت و علاوه بر تأكيد بر لزوم به رسميت شناختن حق ايران براي غني‌سازي، عنوان مي‌كرد كه كنار گذاشتن سايت فردو دشوار است و ضمناً نبايد مسئله موشك‌هاي بالستيك را وارد مذاكرات هسته‌اي كرد.  وي با اشاره به اينكه در همان دوران ايران نسبت به اينكه رفع تحريم‌ها بر اساس برنامه اقدام به درستي اتفاق نيفتاده و تنها روي كاغذ مانده، مدعي شده است كه سردرگمي بانك مركزي و ناتواني مقامات ايراني در تصميم‌گيري در مورد نحوه استفاده از اين منابع دليل اصلي بروز مشكل در جابه‌جايي اين مبالغ بود.
  
فرار از شنود
فابيوس در گزارش خود به اولين مورد از تمديدهاي چند باره مذاكرات اشاره كرده و نوشته است در اين برهه تيم مذاكره‌كننده فرانسه براي فرار از دستگاه‌هاي شنود، به پارك نزديك محل مذاكره مي‌رفته و در همين محل هم بوده كه رويكرد تازه براي حل مسئله ابعاد احتمالي، با عنوان «فهرست محدودكننده» تدوين شده است.  وزير خارجه فرانسه سپس به بيان جزئيات مذاكرات پرداخته تا به دومين تمديد مذاكرات رسيده است. در آن زمان مذاكرات به صورت دومرحله‌اي تمديد شد: يك دوره چهار ماهه براي تصويب چارچوب سياسي و يك بازه سه ماهه براي مسائل فني. به گفته فابيوس، اين بازه زماني پيشنهاد فرانسه بود، در حالي كه كري با آن مخالف بوده و مي‌گفت كه نمي‌تواند كنگره را بيش از اين «معطل» نگه دارد. با وجود اين پاريس معتقد بوده به دليل فشار تحريم‌ها، زمان به نفع غرب در گذر است.  وي در ادامه توضيح داده كه طرفين چطور بعد از كش و قوس‌هاي فراوان، بعد از ورود «علي‌اكبر صالحي» رئيس سازمان انرژي اتمي به مذاكرات، بالاخره به رقم حدود 6هزار سانتريفيوژ رسيده‌اند و «پيشرفتي واقعي» كرده‌اند.
  
فكت شيت امريكايي
فابيوس در بخش ديگري از گزارشش، به نحوه انتشار فكت‌شيت امريكايي اشاره و تلويحاً تأييد كرده كه واشنگتن برخلاف قولي كه داده بود اين سند را منتشر كرده است. وي نوشته است: «سند لوزان، به خودي خود سه نسخه با محتوايي متفاوت داشت، اما آن نسخه‌اي كه در ساعت 6:45 صبح ثبت شده بود، رسمي به شمار مي‌رفت. سندي كه حاوي مفاد كليدي توافق بود، علني نشد، اما 1+5 و ايران تصميم گرفتند مشروط بر اينكه تناقضي در گفته‌هاي طرف‌هاي مذاكره پيش نيايد، مي‌توان محتواي سند را علني كرد.» وي افزود: «اين، اصل عدم‌تناقض‌گويي بود كه كري خيلي به آن علاقه داشت... اما امريكايي‌ها بلافاصله آن را نقض و فكت‌شيتي را به كنگره ارائه كردند كه ديدگاه ايالات متحده (در مورد توافق) را با قرائتي مثبت ارائه مي‌كرد.»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن