واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین با اشاره به اینکه سمنها در پیشگیری از اعتیاد بهتر از بخش دولتی عمل کردهاند، گفت: دستگاههای فرهنگی در مقابله با معضلات اجتماعی بهویژه اعتیاد، بیکار ننشینند. به گزارش ایسنا، "ایوب رحیمی"عصر دوشنبه در جلسه شورای مبارزه با موادمخدر استان اظهار کرد: حوزههای علمیه، مراکز دانشگاهی، آموزش و پرورش و دیگر دستگاههای فرهنگی در پیشگیری و کاهش معضلات اجتماعی بهویژه مبارزه با اعتیاد و موادمخدر مسئولیت دارند و در این راستا تلاش بیشتری انجام دهند.
وی افزود: کارشناسان و متخصصان دستگاههای اجرایی که مسئولیت امور فرهنگی و مبارزه با موادمخدر را برعهده دارند برای پیشگیری، مبارزه و حل مشکل اعتیاد بایستی به ارائه ایده و برنامه بپردازند.
رحیمی خاطرنشان کرد: کار اساسی ما مسئولان، پیشگیری از اشاعه موادمخدر در جامعه است و لازم است دستگاههای مربوطه برنامههای خود را در این راستا هر چه سریعتر تدوین کنند و ارائه دهند.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین گفت: سمنها در مبارزه و پیشگیری از اعتیاد، از دستگاههای دولتی بهتر عمل کردهاند و باید از این ظرفیت استفاده بیشتری کنیم.
وی گفت: اگر آسیبهای اجتماعی افزایش یابد، همه را درگیر خود میکند و دیگر هیچکس مصون نخواهد بود و باید هزینههای بیشتری پرداخت کنیم.
رحیمی براهمیت پیشگیری بر دیگر راهکارها تاکید کرد و افزود: پیشگیری مهمتر از درمان است و که این راهکار اگر تا به حال بطور جدی مورد توجه قرارمیگرفت نتایج بهتری را در حوزه کاهش مشکلات و معضلات اجتماعی بهویژه اعتیاد به موادمخدر شاهد بودیم.
وی از دستگاههای مسئول خواست تا در رابطه با جمع آوری معتادان تعیین تکلیف کنند و اقدامات انجام شده را به دبیرخانه ستاد گزارش دهند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین ادامه داد: اگر آسیبهای اجتماعی افزایش یابد همه را درگیر خود میکند و دیگر هیچکس مصون نخواهد بود و باید هزینههای بیشتری پرداخت کنیم.
وی اضافه کرد: پیگیری مبارزه جدی با موادمخدر از مطالبات مقام معظم رهبری است و همه دستگاههای مربوطه باید بسیج شوند و با عزم جدی در این مسیر گام بردارند تا بتوانیم از گسترش آن جلوگیری کنیم.
وی گفت: باید کمک کنیم تا بسیاری از این معتادان که پشیمان هستند و ترک کردهاند بتوانند به جامعه بازگردند و اگر بتوانیم برای آنها شغل ایجاد کنیم بستر سالمسازی افراد فراهم میشود.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار قزوین تأکید کرد: از ظرفیت خیران باید استفاده کنیم و دستگاههای اجرایی هم حداقل یک معتاد ترک کرده را در کارهایی مانند خدمات و فضای سبز به کار گیرند تا بتوانیم مشکلات این افراد را برطرف کرده و زمینه بازگشت آنها به جامعه را فراهم کنیم.
وی گفت: روند تعهد دستگاهها برای ایجاد اشتغال افراد ترک اعتیاد کرده مطلوب نیست و انتظار همکاری بیشتری در این زمینه داریم.
رحیمی، فرمانداران را نیز بر این امر فراخواند و افزود: فرمانداران نیز در سطح شهرستانها بر این امر بپردازند و در خصوص ساماندهی معتادان ترک کرده نیز با هدف کاهش آسیبهای اجتماعی برنامهریزی مناسبی داشته باشند تا از معضلات بعدی پیشگیری شود.
معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین خاطرنشان کرد: مدیران و مسئولان دستگاههای متولی با مشارکت، همدلی و همافزایی در کاهش مشکلات و معضلات اجتماعی بهویژه در امر مبارزه با شیوع اعتیاد در جامعه اهتمام جدی و مستمری داشته باشند. اجرای طرح "کاج" در محیطهای کار و تولید قزوین اعتیاد را 25 درصد کاهش میدهد مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین نیز در این جلسه گفت: در اجرای طرح کاج قرار است در مدت ۵ سال میزان اعتیاد در محیط های کار و تولید حداقل ۲۵ درصد کاهش یابد.
به گزارش ایسنامسعود بابایی از اجرای طرح "کاج" خبر داد و افزود: در سال ۹۳ طرح "کاج" با هدف کاهش اعتیاد در جامعه کارگری و کار و تولید عملیاتی شد و در ارزیابیها مشخص شد ۲۸ درصد این جامعه به الکل و ۱۰ درصد به سیگار و ۳۰ درصد به موادمخدر اعتیاد دارند.
وی تصریح کرد: میانگین سنی جامعه آماری اعتیاد بین ۱۹ تا ۳۰ ساله بودند که با اجرای این طرح هدفگذاری شد تا با اجرای برنامه مداخلات این وضعیت بهبود پیدا کند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ادامه داد: از ۱۳ هزار نمونه گرفته شده در محیط های کار مشخص شد ۲۱ درصد تست اعتیاد آنها مثبت بود و شرایط نشان میدهد اگر در مبارزه با اعتیاد و آموزش مهارتی افراد یک هزار تومان هزینه کنیم، بین ۵ تا ۵۰ هزار تومان برای کارفرما سود آور خواهد بود.
وی اضافه کرد: در اجرای طرح کاج قرار است در مدت ۵ سال میزان اعتیاد در محیط های کار و تولید حداقل ۲۵ درصد کاهش یابد که در این راستا شهرستان آبیک به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شده است.
بابایی گفت: در اجرای این طرح کارگاههای با بیش از ۵۰ کارگر تا ۵۰۰ کارگر تحت پوشش قرار خواهند گرفت و با اجرای طرحهای مداخلهای و مهارتی وضعیت اعتیاد در محیط های کاری کنترل خواهد شد.
۵۳ معتاد جمع آوری شده در قزوین هیچ مدرک هویتی ندارند
منوچهر مهرام رئیس دانشگاه علوم پزشکی قزوین نیز گفت: ۵۳ معتاد جمع آوری شده در استان هیچ مدرک هویتی ندارند و ۱۴ مبتلا به ایدز هم شناسایی شدهاند که باید تحت مراقبت جدی قرار گیرند.
وی خاطرنشان کرد: در ۱۱۷ مرکز استان بیش از ۱۵ هزار و ۶۵۰ نفر تحت پوشش خدمات درمانی، مشاورهای پزشکی قرار گرفتند.
مهرام اعلام کرد: در ۲۴ مرکز اقامتی میان مدت هم ۱۲۷۹ نفر تحت پوشش قرار گرفتند که در میان این افراد تعداد ۱۴ نفر مبتلا به HIV مثبت شناسایی شدند که ۹ نفر آنها زن هستند که این موضوع نشان میدهد باید معتادان کارتن خواب جدی گرفته شوند. انتهای پیام
سهشنبه / ۵ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۰:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]