واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تخریب خانه های تاریخی در دزفول
با اجرای طرح تجاری عمرانی قائم در مرکز شهر دزفول به خانه های تاریخی آسیب و خسارت وارد شد.
به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، عملیات اجرایی طرح یا گذر قائم در دزفول به مساحت ۱۶ هزار مترمربع به موازات خیابان امام خمینی (ره) این شهر از سه سال پیش آغاز شده است.
اجرای این طرح علاوه بر خسارت به بافت قدیم دزفول مشکلات بسیاری را برای اهالی موجب شده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری دزفول در خصوص خسارت وارده ناشی از اجرای این طرح گفت:سهل انگاری و بی توجهی در اجرای طرح قائم در هسته مرکزی شهر دزفول موجب تخریب ده ها خانه تاریخی در مسیر اجرای این طرح شده است.
حجت آریایی افزود:با اجرای طرح قائم که در محدوده خیابان شریعتی تا طالقانی دزفول در دست اجراست بخش عمده ای از خانه های تاریخی ،سازه های آبی قمش و ساباط تخریب شده است.
وی خسارت وارده به بافت ارزشمند تاریخی دزفول ناشی از اجرای این طرح در سالهای گذشته را سهل انگاری و بی توجهی به قانون از سوی متولیان امر دانست و گفت:با اجرای این طرح عمرانی تجاری ساباط خانه عدسی،سه در،خانه احمدی،خانه مستوفی که ثبت ملی شده ،خانه عدسی ،خانه خردمند ،خانه ضیایی (خلیلک) و دهها خانه تاریخی دیگر تخریب شده اند و کسی هم پاسخگو نیست.
آریایی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته نیز در ساخت یک پارکینگ طبقاتی چند خانه تاریخی در دزفول تخریب شده بود گفت:دستگاه متولی احداث این پارکینگ برای اجرای این طرح هماهنگی لازم را با اداره میراث فرهنگی کرده بود ولی در برخی موارد به قانون توجه نکرده و تعدادی از خانه های تاریخی به عنوان میراثی ارزشمند از گذشته تخریب شدند به گونه ای که اثری از آنها باقی نمانده است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول افزود:با توجه به خسارت وارده به بافت قدیم دزفول از سوی میراث فرهنگی در دستگاه قضایی شکایت شد ولی این شکایت ها نیز راه به جایی نبرد .
وی با اشاره به آثار ثبت ملی دزفول گفت:80 خانه تاریخی ثبت ملی در شهرستان دزفول وجود دارد که علاوه بر آن چهار تپه همراه با محوطه جندی شاپور،33 مسجد و اماکن مذهبی،3 حمام،7 ساباط،یک کاروانسرا،پل باستانی و یک کوره آجرپزی در دزفول ثبت ملی شده اند .
آریایی حفاظت از این آثار را کاری دشوار دانست و گفت:حفاظت از انبوه آثار تاریخی و باستانی نیازمند نگهبان و صرف هزینه هایی است ضمن اینکه جلوگیری و توقف ساخت و ساز در بافت قدیم دزفول نیز هزینه هایی برای میراث فرهنگی در پی دارد لذا مردم باید در این امر میراث فرهنگی را یاری کنند تا ضمن حفظ آثار باستانی و ارزشمند پیشینیان شان و منزلت شهروندان نیز حفظ شود .
دزفول به عنوان شهر آجر بیش از 200 هکتار بافت قدیم دارد .
۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]