واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
برنامه لوئیس انریکه برای ضربات ایستگاهی
روز نو : بارسلونا اين روزها عملكرد خوبي را به نمايش ميگذارد و به ويژه در ضربات ايستگاهي خيلي خوب عمل ميكند. بارساييها در فاز ابتدايي فصل، 5 گل از روي كرنر زدهاند كه در نوع خود جالب توجه است. در اين ميان لوئيس انريكه و خوان كارلوس اونسوئه، دست راست او نقش مؤثري در عملكرد خوب تيم كاتالان دارند. در فصل اول حضور انريكه در بارسا (2015-2014)، اين تيم 13 بار از روي ضربات آزاد (از جمله كرنر) به گل رسيد و تعداد اين گلها در فصل 2016-2015 به عدد 16رسيد.
در شش بازي اخير بارسا (به جز لغزش اين تيم مقابل آلاوس)، تيم عملكرد مثبتي داشت كه ميتوان كسب نتايج مطلوب در اين بازيها را نتيجه تلاشهاي مربيان تيم كاتالان دانست. اعضاي كادر فني بارسا در بازيهاي سخت نشان دادهاند كه برنامهريزي و مديريت خوبي دارند: از مديريت لحظات استراتژيك گرفته تا تعويضهاي تاكتيكي مورد نياز و واكنش مناسب از روي نيمكت ذخيرهها.
در اين گزارش قصد داريم تا تعدادي از رازهاي موفقيت انريكه در تيم كاتالان را برشماريم:
1- دو سبك حركت مختلف بازيكنان مورد استفاده قرار ميگيرد: يكي حركات عمومي كه در طول تمام فصل شاهدش هستيم و يكي حركات خاص كه براي بازيهاي مشخصي طراحي ميشوند و در جلسه تمريني قبل از هر بازي، توسط اونسوئه به بازيكنان توضيح داده ميشود.
2- وقتي در جريان بازيها، يك حركت طراحي شده، جواب ميدهد، انريكه معمولاً آن حركت را تكرار ميكند و از استفاده كردن از آن دست نميكشد و از شاگردانش ميخواهد تا آن حركت را در بازيهاي مختلف مورد استفاده قرار دهند.
3- عملكرد اونسوئه معمولاً با تعريف و تحسينهاي زيادي روبهروست ولي بايد اين را در نظر داشت كه او يك تيم فني را هم در اختيار دارد كه به آناليز تكتك حركات و جزئيات ميپردازند و نقاط قوت و ضعف تيمهاي حريف را آناليز ميكنند و بدين ترتيب سبك خاصي براي مصاف با هريك از تيمهاي حريف را طراحي ميكنند.
4- سبك تدافعي بارسلونا در مصاف با حريفان مختلف تغيير ميكند. البته آنها معمولاً سبكي تركيبي را دنبال ميكنند: دو بازيكن به سمت توپ حمله ميبرند و سايرين، بازيكن تيم حريف را كه قصد شوت زدن دارد را مهار ميكنند.
5- وقتي بازيكني براي خريداري انتخاب ميشوند، اعضاي كادر فني تيم، ميزان مشاركت اين بازيكن در ضربات ايستگاهي را نيز مدنظر ميگيرند. به عنوان مثال در هنگام خريد ژرمي متئو، فاكتور قد بلند او نيز در نظر گرفته شد.
در عين حال ميتوان اين نكات را هم به عنوان موفقيتهاي انريكه روي نيمكت مربيگري بارسا برشمرد:
* سرخي روبرتو كشف بزرگ انريكه: روبرتو اخيراً تبديل به يكي از مهرههاي كليدي و تأثيرگذار بارسا شده و به خوبي توانسته جاي خالي داني آلوس در اين تيم را پر كند.
* شكوفايي آردا: آردا فصل دوم حضورش در بارسا را به خوبي شروع كرده و توقعات را برآورده كرده است. او با سبك بازي تيم تطبيق يافته و تدريجاً در حال اثبات آن است كه خريد مناسبي براي تيم بوده.
* رافينيا و پاسخ دادن به اعتماد انريكه: فصل گذشته رافينيا با مصدوميتي طولاني مواجه شد ولي انريكه منتظر او ماند و حالا هم اعتماد زيادي به او دارد. البته رافينيا هم به خوبي پاسخگوي اعتماد سرمربياش شده وكمكرساني زيادي به تيم ميكند.
* راهكارهاي متفاوت براي برد بدون مسي: بيترديد، غيبت مسي كاملاً محسوس است اما بارساي انريكه بدون او هم توانسته به نتايج قابل قبولي برسد. فصل گذشته آنها بدون مسي فقط مقابل سويا باختند و بدون حضور مسي در تركيب اصلي 4- صفر در برنابئو به پيروزي رسيدند.
* تاكتيكهاي متنوع و همكاري فراوان: انريكه قول داده بود تا در اين فصل از تمام مهرههاي تيمش بهره ببرد و همينطور هم شد. او علاوه بر استفاده از بازيكنان جوان در تيمش، به سيستمها و تاكتيكهاي متنوعي روي ميآورد و به عنوان مثال در بازي با لگانس از سيستم 3-4-3 استفاده كرد. در بازي با مونشنگلادباخ هم تيمش را 2-4-4 به ميدان فرستاد.
* مديريت سيستم چرخشي: انريكه به خوبي به سيستم چرخشي روي آورده و به ستارههاي تيمش استراحت ميدهد.
* گرفتن بهترين بازيهاي ممكن از پيكه: پيكه در سال 2014 اعلام كرده بود كه ميخواهد دوباره بهترين مدافع دنيا لقب گيرد. به نظر ميرسد كه پيكه تدريجاً به اين افتخار دست يافته و حالا يكي از بهترين بازيكنان تدافعي دنياست.
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]