واضح آرشیو وب فارسی:مهر: حسین هادی پوربروجنی در گفتگو با مهر:
بازنمایی خلقت برایم مهم است/ نیاز به آشتی هنر مدرن با رئال
شناسهٔ خبر: 3783109 - یکشنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۷
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
.jwplayer{ display: inline-block; } حسین هادی پور بروجنی معتقد است پرداختن به ظاهر و کار کردن بر اساس مکتب رئالیسم همانقدر مهم است که امروزه هنر مفهومی و مدرن در دنیا سیطره پیدا کرده است. به گزارش خبرنگار مهر، هفته گذشته نمایشگاه نقاشی های حسین هادی پور بروجنی در گالری شکوه برپا شد. ۲۱ اثری که با تکنیک مداد رنگی، آبرنگ و رنگ روغن بر روی مقوا و بوم در ابعاد متفاوت با سبک «هایپررئالیسم» خلق شده بودند؛ شیوه ای که این روزها کمتر در گالری ها فرصت دیده شدنش مهیاست و به نسبت آثار انتزاعی و مفهومی که به نمایش در می آید سهم اندکی در نمایشگاه ها دارد. در حاشیه این نمایشگاه با این هنرمند و استاد دانشگاه درباره این شیوه بیان هنری و چرایی مغفول ماندنش در جامعه امروز هنری گفتگو کردیم. هادی پوربروجنی درباره اینکه میل این هنرمند به سمت تکنیک «هایپررئالیسم» آیا به سبب نشان دادن برتری تکنیک طراحی و رنگ گذاری بوده است یا به بیان مفاهیم عمیق تری می اندیشیده، به خبرنگار مهر گفت: اگر بخواهیم هنر واقع گرایی یا هایپررئالیسم را صرفا از نظر تکنیک با سبک های دیگر قیاس کنیم به این سبک توهین کرده ایم چرا که این سبک تنها هدفش به رخ کشیدن تکنینک نزد هنرمندش نیست. اگر چنین بود هنرمند میتوانست شعبده بازی یاد بگیرد.
وی ادامه داد: هنر هایپر رئالیسم فهم و باور انسان و نگاه فلسفی هنرمند به جهان هستی را مورد بررسی قرار می دهد. در غیر این صورت باید بگوییم یک دستگاه ضبط صوت یا دوربین هم هر چه ببیند ثبت می کند و برایش فرق ندارد آن صحنه یا صدا چیست. در حالیکه هنرمند پشت این دستگاه هاست که فضا را با فلسفه خودش تعبیر و تفسیر کند. نقاش واقع گرا نیز به تجزیه و تحلیل دنیای ابژه و بصری جهان هستی می پردازد. من نقاش انتخاب کرده ام جهان را آنگونه که هست ببینم و باور کنم. این نقاش بیان کرد: پیامبر اسلام (ص) می فرمایند «بنگرید، خیره شوید و تماشا کنید چرا که تماشا کردن مقدس است». من توسط هنر واقع گرا باورم را نسبت به جهان هستی نشان می دهم. ضمن اینکه شخصا معتقدم واقعیت بسیار مهمتر از این است که بخواهیم از عینیت به سرعت به ذهنیت پناه ببریم. شکسپیر در دوره خودش می گفت «آنچه در طبیعت خداوندی دیدم در رویای خود ندیدم».
وی درباره اینکه چرا در جامعه امروز هنری ما هنرمندان کمتر سراغ این سبک هنری می روند گفت: حرف من هم همین است که چرا ما خروجی هنر مدرن را به هنر رئالیستی ترجیح می دهیم. این را با همه احترامی که برای هنر مدرنیستی قائل هستم می گویم. من در دانشگاه هنر مدرن را تدریس می کنم اما دوست دارم به دانشجو معانی را یاد بدهم و برایم مهم است که شخصا بتوانم به ظاهر پی ببرم و معتقدم خدا را هم در ظاهر خلقت می توان دید و هم در باطن. هادی پوربروجنی ادامه داد: به گمانم ما زود به سمت ظاهر یا باطن غش می کنیم. در حال حاضر یک سونامی تفکرات مدرنیستی در دنیا وجود دارد و حالا چه اشکالی دارد که هنرمندی با یک فلسفه به سمت هنر واقع گرا برود. من هنرمند واقع گرا، مردمی را که حتی در نگاه به طبیعت آن تمرکز و صبوری را ندارند وادار کنم دوباره و با دقت به این ظاهر نگاه کنند. وی درباره تفاوت این نقاشی ها با عکسی که از این صحنه ها گرفته شود نیز بیان کرد: عکس در یک لحظه گرفته می شود ولی نقاشی انرژی هنرمند را در خود بلعیده است. هنرمند این آثار، رنگ را شناخته و منظره، فرم و رنگ را تجزیه و تحلیل کرده است. برای همین یک عشق و صمیمیت مضاعفی در آثار نقاشی به نسبت عکس هست. او در پاسخ به این پرسش که به هر روی دنیای امروز به سمت هنر مفهومی تمایل پیدا کرده است و تا چه اندازه این آثار واقع گرا مورد قبول مخاطب و جامعه هنری قرار می گیرد نیز گفت: من معتقدم آثار واقع گرا انسان را با خلقت آشتی می دهد و ممکن است با مفهوم مدرن امروزی تطابق نداشته باشد اما به گمان من مفهوم، مفهوم است و وقتی رد طبیعت را در این آثار می بینیم چه مفهومی بالاتر از این وجود دارد. وقتی در دانشگاه همکار من واقعیت را می کوبد و همه توجه دانشجو را به سمت هنر مدرن سوق می دهد فکر کنم طبیعی است این اتفاق بی افتد. و تازه بعد از فارغ التحصیلی نزد من نوعی می آیند تا الفبای نقاشی رئالیستی را یاد بگیرند. این هنرمند ادامه داد: من معتقدم باید هنر مدرنیستی و هنر رئالیستی با هم آشتی کنند. در واقع هنرمندی که موضوعی و سابژکتیو کار می کند در برابر هنرمندی که بر ابژه متمرکز است باید با هم گفتگو و تبادل نظر داشته باشند. وی در پایان با اشاره به اینکه خیلی کم پیش می آید از روی عکسی نقاشی کند آثارش را در عین واقع گرا بودن ذهنی خواند و در این باره گفت: من حتی اگر از روی عکس نقاشی کنم بیش از ۶۰ درصد، خیالم در آن اثر جاری است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]