محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827570105
کشاورزی حفاظتی، راهی برای افزایش بهرهوری - ایسنا
واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
در اولین نشست تخصصی کشاورزی با موضوع کشاورزی حفاظتی عامل افزایش بهرهوری در دفتر ایسنا در گلستان اساتید دانشگاه و مسئولین سازمان جهاد کشاورزی و بسیج مهندسین به بحث و گفتوگو پرداختند. به گزارش ایسنا، در ابتدای جلسه دکتر محمد اسماعیل اسدی عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان، در خصوص تعریف کشاورزی حفاظتی، اعلام کرد: مبنا و اساس کشاورزی حفاظتی، حفاظت از آب و خاک است. یعنی این سیستم مبتنی بر حفظ منابع کشاورزی و با هدف افزایش پایداری تولیدات کشاورزی است.
وی با بیان اینکه این رویکرد 3 اصل دارد، اظهار کرد: اصل اول حداقل دستکاری خاک است. یعنی تا حد امکان، در خاک دستکاری صورت نگیرد. چراکه خاک یک موجود زنده است و نباید خیلی به هم بخورد.
اسدی با بیان اینکه اصل دوم حفظ پوشش گیاهی با بقایای گیاهان است، تصریح کرد: یعنی بعد از آنکه غلات برداشت میشود، بقایای حاصل از برداشت که روی زمین میماند را از بین نبریم و اینها را روی سطح خاک حفظ کنیم. چرا که خود همین بقایا در دراز مدت مبنای افزایش ماده آلی خاک میشوند.
وی در خصوص اصل سوم کشاورزی حفاظتی که رعایت تناوب زراعی است نیز اظهار کرد: زمانی که در یک زمین، هر سال گندم کاشته شود، این موضوع باعث بروز بیماریها و آفات مختلفی میشود. لذا باید به صورت متناوب حداقل سه محصول در زمین زراعی کشت شود. هدف اصلی کشاورزی حفاظتی پایداری تولید است عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گلستان با بیان اینکه هدف اصلی کشاورزی حفاظتی پایداری تولید است، تصریح کرد: یعنی بتوانیم طی سالیان متمادی بدون صدمه زدن به محیط زیست، از زمین های کشاورزی بهره برداری کنیم و ضمن حفظ منابع پایه، بهرهوری بالایی داشته باشیم.
در ادامه جلسه دکتر فرشاد کیانی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در پاسخ به این سوال که چرا کشاورزان نمیتوانند روش کشاورزی حفاظتی را بپذیرند؟ گفت: این قضیه ممکن است 2 یا 3 جنبه اصلی داشته باشد. اول اینکه باید در بحث ترویج، فعالیت بیشتری داشته باشیم. شاید روشهای ترویجی مبتنی بر یک روش علمی، پاسخگوی نیاز کشاورزان امروز ما باشد.
وی ادامه داد: مورد دیگری که باید انجام دهیم این است که باید مزارع نمونه داشته باشیم که کشاورزان ببینند و در واقع کشاورزان پیشرویی باید داشته باشیم که برای سایر کشاورزان الگو باشند.
کیانی افزود: نکته دیگر این است که باید ابزار و ادواتی را که برای کشاورزی حفاظتی در کشور لازم است را در اختیار کشاورزان قرار دهیم. مجموعه این عوامل میتواند اوضاع را به سمت بهتر قبول شدن کشاورزی حفاظتی توسط کشاورزان پیش ببرد. رضا خزائیان مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان نیز در ادامه خاطرنشان کرد: هدف ذاتی سازمان بسیج مهندسین این است که مطالب را از هیئت علمی دانشگاهها به تولیدکنندگان انتقال دهد. اولویت کشاورزی حفاظتی، حفظ منابع، رونق اقتصادی خانوار کشاورز و الگوی کشت است وی افزود: اولویت کار ما بحث کشاورزی حفاظتی، حفظ منابع، رونق اقتصادی خانوار کشاورز و الگوی کشت است. همچنین در هر شهرستان، شورای علمی کردن کشاورزی تشکیل دادهایم که در این شورا ها مربیان محصولی حضور دارند.
خزائیان با بیان اینکه در هر شهرستان، 5 محصول غالب آن شهرستان شناسایی شده است، اظهار کرد: رئیس جهاد کشاورزی هر شهرستان، به عنوان جانشین شورای علمی کردن کشاورزی است که بر روی بحث کشاورزی حفاظتی و الگوی کشت، کار میکنند.
وی عنوان کرد: در 200 روستا طرح ملی همگام با کشاورزی را راه انداختیم که مهندسین ما در کل مراحل زراعی در خدمت کشاورزان هستند و مطالب علمی را به کشاورزان منتقل میکنند.
در ادامه دکتر محمد اسماعیل اسدی در خصوص بهرهوری در کشاورزی حفاظتی توضیح داد: کشاورزی حفاظتی یک رویکرد کشاورزی پایدار است و مفهومش این است که هر سال برداشت یکنواخت و زیادی داشته باشیم. در حال حاضر کشور های پیشرفته دنیا نیز به دنبال حداکثر عملکرد نیستند و دلیلش هم این است که میخواهند خودشان را با تغییرات اقلیمی تطبیق دهند. توان برقراری ارتباط ما با کشاورزان بسیار کم است محمدرضا عباسی مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی گلستان با بیان اینکه توان برقراری ارتباط ما با کشاورزان بسیار کم است، عنوان کرد: ما نیرویی میخواهیم که بتواند با کشاورز از روی فرصت صحبت کند، نه اینکه بصورت کوتاه مدت با کشاورز ارتباط داشته باشد و خیلی زود هم ارتباطش قطع شود.
وی خاطرنشان کرد: 400 نفر نیرو را استخدام کردیم که در مزارع، به کشاورزان مشورت دهند. ولی در زمان خرید محصول، 150 نفر از آنها به مراکز خرید رفتند که بتوانند بار کشاورزان را تحویل بگیرند. یعنی عملا حدود 40 درصد از نیروی فنی متخصصی که سازمان جهاد کشاورزی جذب کرده است در بدنه کار خدمات به کار گرفته شده است و خواهش ما از رسانهها این است که در این امر به ما کمک کنند.
به گزارش ایسنا، در ادامه بحث فرشاد کیانی در خصوص چگونگی ایجاد انگیزه برای کشاورزان در اجرای کشاورزی حفاظتی، اظهار کرد: بحث ترویج و فرهنگ سازی بر تمام موارد اولویت دارد و نحوه کشت صحیح و کشاورزی حفاظتی باید از طریق فرهنگ سازی ترویج پیدا کند. ولی از سوی دیگر نیز ما باید بحث قانونیاش را درست کنیم و خلاءهای قانونی که در این بحث وجود دارد را بشناسیم.
وی افزود: برای مثال اگر کشاورز، شخم زدن مرسوم را انجام داد و چیزل _ یکی از ماشین آلات خاکورزی اولیه محسوب میشود _ انجام نداد، بتوان او را به دادگاه ارجاع داد و اگر کسی بقایای آلوده کننده را به خاک اضافه کند، بتوان آن را به مراجع قضایی معرفی کرد. همه این مسائل در قالب لایحه جامع خاک، در صحن علنی مجلس مطرح شده است و در کمیسیونها مطرح میشود.
استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ادامه داد: خواهش ما از نمایندگان استان این است که در خصوص این لایحه دقت نظر بیشتری انجام دهند که تصویب شود. چراکه میتواند خیلی از مشکلات ما را در الگوی کشت، تناوب، الگوی خاکورزی و... حل و خلأهای قانونی را پر کند. در اجرای قانون ممنوعیت آتش زدن اراضی کشاورزی، با مشکل مواجهیم دکتر محمد اسماعیل اسدی نیز در خصوص این لایحه در میزگرد ایسنا گفت: 9 سال است که این لایحه در راهروهای مجلس خاک میخورد؛ و راجع به آتش سوزی هم باید این نکته را متذکر شوم که در کشورهای پیشرفته اگر کشاورزان، یک متر از زمین خودشان را هم آتش بزنند، جرم محسوب میشود و در کشورما نیز قانون وجود دارد، ولی در اجرای قانون یک مقدار مشکل داریم.
رضا خزائیان یکی از مهمترین برنامههای مورد پیگیری بسیج مهندسین را بحث محدودیتهای زراعی اعلام و تصریح کرد: مهمترین محدودیتی که در استان مشخص است، استفاده ناصحیح از منابع آب و خاک است. ما باید خودکنترلی داشته باشیم و در حال حاضر بسیج دارد این کار را انجام میدهد. در شبکه ما، فرمانده پایگاه هر روستا به عنوان مسئول طرح است و 10 تا 15 نفر از کشاورزان معتمد روستا نیز عضو این شبکه هستند. اگر اساتید بروند در این روستاها و این افراد معتمد را توجیه کنند که اجرای این طرحها منافعی برایشان دارد، مطمئن باشید این افراد روستا را کنترل میکنند.
در ادامه نشست سبلان علیمحمدزاده کارشناس مکانیزاسیون سازمان جهاد کشاورزی گلستان نیز اظهار کرد: کشاورزان از سالهای دور به اینکه بقایای گیاهان باید در مزارع حفظ شود، باور داشتهاند. اما آن چیزی که برای کشت دوم مانع کارشان بوده، این است که ادوات خاصی که بتواند این بقایای گیاهی را جمعآوری کند در اختیار نداشتهاند. بنابراین با وجود میل باطنیشان و به صورت یک عادت بد، باقی مانده گیاهان را آتش میزدند.
وی ادامه داد: در زمینه ماشین آلات کشاورزی، در سال 85 اولین نمونه ماشینآلات کشاورزی در راستای کشاورزی نوین از کشورهای خارجی وارد میشود ولی بخاطر شرایط خاصی که در کشور وجود داشت، نمیتوانستیم از آنها استفاده کنیم. بعد از چند سال، دو شرکت داخلی همین دستگاهها را بومی سازی کردند. لذا در حال حاضر میتوانیم دستگاه های خیلی خوبی در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
علیمحمدزاده عنوان کرد: در راستای تحقق کشاورزی حفاظتی، 2 مزرعه نمونه و الگو در استان ایجاد کردیم. در الگوی دیم در منطقه گنبد کاووس و در شرایط آبی در کردکوی تعریف شدند. این مزارع الگویی برای کشاورزان هستند تا بتوانند مرحله به مرحله از آنجا بازدید و استفاده کنند و این دانش را از این مزارع به مزرعه خود منتقل کنند. انتهای پیام
دوشنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۵ / ۰۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
دوراهی عربستان سعودی برای افزایش دوباره قیمتنفت - ایسنا
خالد الفالح وزیرنیروی جدید عربستان به روزنامهای آلمانی گفته که بهمنظور دستیابی به تعادل در بازارهای نفت عربستان در تلاش است تا قیمت نفت را افزایش دهد به گزارش ایسنا این تصمیم را عربستان پس از کاهش شدید قیمت نفت و ورشکستگی تعداد زیادی از تاجران امریکایی اتخاذ کرده استافزایش بهرهوری آب از برنامههای جدی حوزه شیلات زنجان است - ایسنا
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت افزایش بهرهوری آب با بهرهگیری از انواع تجهیزات آبزیپروری در مزارع پرورش ماهی استان زنجان مقولهای است که به صورت جدی از جانب حوزه شیلات پیگیری میشود محمود صیادبورانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با بیان این&zwافزایش بهرهوری از دریا در راستای جذب گردشگر به سیستان و بلوچستان - ایسنا
مدیر کل اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان گفت ساخت پلاژ شنا ویژه بانوان و آقایان در سواحل دریای عمان با مشارکت سرمایه گذاران بخش خصوصی و با هدف توسعه گردشگری دریایی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان سیستان و بلوچستان قرارافزایش 2.55 برابری رشد سوادآموزی بالای 15 سال کشور در سال 2015 - ایسنا
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به گزارش مؤسسه آمار یونسکو از افزایش 2 55 برابری رشد سوادآموزی بالای15 سالههای کشور در سال 2015 به نسبت سال 2013 خبرداد به گزارش ایسنا علی باقرزاده درگردهمایی شورای معاونین وزارتخانه و مدیران کل استان های سراسر کشور و مدیران کل ستادی که بااخطار و تذکر به واحدهای پذیرایی بینراهی و اقامتی خوزستان - ایسنا
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی خوزستان از صدور هشت اخطار و تذکر به واحدهای پذیرایی بینراهی و اقامتی خوزستان خبر داد به گزارش ایسنا محمدعلی خلیلی اظهار کرد در راستای اجرای نظارت تلفیقی بر واحدهای پذیرایی بینراهی و اقامتی در استان خوزستان دستگاههای پلیس نظارت بر اماکن عمافزایش ۲۰ درصدی تولید برنج - پایگاه خبری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
امسال تولید برنج حدود 20درصد افزایش دارد ولی عامل اصلی گرانی این محصول دلالان هستند چرا که قیمت آن در خرده فروشی ها و مغازه های سطح شهر بیش از حد افزایش پیدا کرده است در حالی که فصل برداشت برنج از شالیزارها آغاز شده مدیرکل دفتر غلات وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که پیش بینی مینصب ۴۰۰هزار کنتور هوشمند برای مشترکین پرمصرف صنعتی و کشاورزی - ایسنا
بیش از ۴۰۰ هزار کنتور هوشمند تا پایان امسال برای مشترکین پرمصرف دیماندی بخش صنعت و کشاورزی نصب میشود به گزارش ایسنا در زمان حاضر طرح ملی فراسامانه هوشمند اندازه گیری و مدیریت انرژی فهام که به عنوان اولین گام در هوشمندسازی شبکه توزیع برق کشور در حال اجرا است از نظر پیشرفت فیخیز عضو اوپک برای افزایش ٢٠ درصدی تولید نفت - ایسنا
الجزایر تولید نفت خام از دو میدان کلیدی خود را افزایش داد تا به برنامه افزایش ٢٠ درصدی تولید نفت خود نزدیک شود به گزارش ایسنا این افزایش تولید شامل میدان بسیار بزرگ حسی معود الجزایر نیز می شود تولید نفت در این میدان که در ٨٠٠ کیلومتری جنوب شرقی الجزیره پایتخت این کشور است ازاقدامات جهاددانشگاهی در اشتغالزایی و افزایش تولید مؤثر است - ایسنا
فرماندار بجنورد اقدامات جهاددانشگاهی خراسانشمالی را در اشتغالزایی و افزایش تولید مؤثر دانست و افزود باید با حمایت از این نهاد زمینه تحقق برنامههای آن فراهم شود به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی خراسان شمالی موسی حاجیزاده در بازدید از این نهاد اظهارافزایش قدرت پول یعنی واگذاری بازار داخل - ایسنا
نایب رئیس اول انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت قدرت پول ملی به معنای واگذاری بازارهای داخلی به کشورهای دیگر است به گزارش ایسنا حمید طیبی شب گذشته 20 تیرماه در نشست مشترک هیات رئیسه انجمن و مدیران مشاور انجمن و نمایندگان مجلس و تمامی روسای تشکلهای خصوصی خراسان با-
گوناگون
پربازدیدترینها