واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: افزايش امنيت حساب شبكههاي اجتماعي
با وجود شبكههاي اجتماعي زندگي ما به سمت ديجيتالي شدن رفته است...
رضا محمدي
با وجود شبكههاي اجتماعي زندگي ما به سمت ديجيتالي شدن رفته است، بهطوريكه امروزه در اين شبكهها با خانواده و دوستانمان ارتباط برقرار ميكنيم. اين رسانههاي اجتماعي بدون شك مركز زندگي ما شدهاند.
البته باوجود اينكه ميليونها نفر روزانه از اين زيرساختها استفاده ميكنند، اما اين شبكههاي اجتماعي بدون مشكل هم نيستند. بهويژه اينكه امنيت اطلاعات و حريم شخصي بهطور دائم تحت نظر هستند و از مشكلات ناشي از آنها نميتوان چشمپوشي كرد. در واقع هركسي بدون توجه به سن و تجربهاش ميتواند قرباني يكي از اين حملات بشود.
اين روزها حوادثي اينچنيني رو به افزايش است. در ماههاي اخير حملات شديدي به لينكدين (كه باعث شد ۱۰۰ ميليون رايانامه و كلمه عبور فاش شوند)، my space و tumblrشده است. صادقانه چهكسي ميداند كه چند حساب از اين رسانههاي اجتماعي مورد رخنه واقع شدهاند؟
در اينجا روشهايي براي نيفتادن در دام اينگونه حملات آورده شده است و اينكه چگونه امنيت رسانه خود را افزايش دهيد.
مديريت كلمات عبور و اتخاذ عبارات
مشكل اينجاست كه مردم همچنان از كلمات عبور ضعيف يا بدتر از آن، بارها و بارها از يك كلمه عبور استفاده ميكنند.
امروزه مجرمان سايبري به آساني و خيلي سريع با استفاده از حملات لغتنامهاي و جستوجوي فراگير، ميتوانند اين كلمات عبور را بشكنند و حتي ميتوانند كلمات عبور طولاني را در عرض چند ثانيه يا چند دقيقه بشكنند. علاوه بر آن حملات Keylogger هم هستند كه بدافزار در آنها بدون سروصدا روي رايانهها نصب ميشود و ميتواند به آرامي و بدون اطلاع كاربر كلمات عبور را به سرقت ببرد.
ميتوان با استفاده از يك مديريت كلمه عبور، امنيت را بالا برد. برنامههاي مديريت كلمه عبور، كلمات عبور جديدي ميسازند و كلمات عبور موجود را ذخيره ميكنند.
استفاده از فرآيند احراز هويت دوعاملي
احراز هويت دوعاملي (۲FA ) بهعنوان يك روش امنيتي خوب در اين چند سال معرفي شده است البته اخيراً معروفيت گستردهتري نيز كسب كرده است. در اصل ۲FA كاربر را مجبور به واردكردن دو كلمه عبور ميكند، يعني اگر حتي يكي از كلمات عبور يا PIN به سرقت بروند يا گم شوند، مهاجم نميتواند بهحساب شما وارد شود.
بررسي رايانامه براي ورودهاي مشكوك
بيشتر رسانههاي اجتماعي ورودهاي مشكوك به حسابها را مسدود ميكنند و بهسرعت از كاربر ميخواهند كه كلمات عبورشان را تغيير دهند. بهمحض اينكه چنين پيغامي را دريافت كرديد، كلمه عبورتان را تغيير دهيد، بدين ترتيب شانس سوءاستفاده مجرمان از حسابتان و اطلاعات شخصيتان را كاهش ميدهيد.
منبع: سراج
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]