تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): بهشتى‏ها چهار نشانه دارند: روى گشاده، زبان نرم، دل مهربان و دستِ دهنده.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827465950




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اختلال زبان پریشی چیست؟ (+فیلم)


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اختلال زبان پریشی چیست؟ (+فیلم)
ویدوآل - زبان یکی از بخش‌های مهم و ضروری زندگی ما انسان‌هاست که به اندازه‌ی کافی قدر آن را نمی‌دانیم! 
ما بوسیله‌ی آن می‌توانیم افکار و احساسات‌مان را بیان کنیم، خودمان را غرق خواندن داستان‌ها و رمان‌ها کنیم، پیام‌های متنی بفرستیم و با دوستان‌مان احوال‌پرسی کنیم. تصورش خیلی مشکل است اگر ما نتوانیم افکار و احساسات‌مان را به کلمات تبدیل کنیم! اما اگر شبکه‌های ظریف زبانی در مغز ما به دلایلی مانند سکته، بیماری، یا آسیب روحی صدمه ببینند؛ پیدا کردن کلمات برای ما واقعاً سخت و دشوار می شود.
 
این اختلال به زبان‌پریشی معروف است و می‌تواند به تمام جنبه‌های زبان و ارتباط ما آسیب بزند. افرادی که از زبان‌پریشی رنج میبرند؛ مانند قبل باهوش هستند. آنها از چیزی که تصمیم دارند بگویند؛ آگاه هستند اما همیشه موفق نمی‌شوند کلمه‌ی مورد نظر را درست تلفظ کنند. آنها ناخواسته از جایگزین‌هایی بنام پارا‌فزیا استفاده می کنند. کلمات مربوط به هم را تغییر میدهند مانند گفتن سگ بجای گربه. یا کلماتی که تلفظ مشابه دارند مانند گفتن هَوْس به جای هُورس! و بعضی اوقات هم کلمات ساخته شده غیرقابل درک هستند!
 
زبان پریشی انواع مختلفی دارد که به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند: دسته‌ی اول: زبان‌پریشی روان یا پذیرا و دسته‌ی دوم: زبان‌پریشی ناروان یا بیانی! افرادی که از زبان‌پریشی روان رنج می‌برند؛ توانایی تولید کلمات را دارند اما کلماتی که تولید میکنند معنای مشخصی ندارند. آنها در درک صحبت افراد هم مشکل دارند و اغلب نمی‌توانند اشتباهات خودشان را تشخیص دهند. از سوی دیگر؛ افرادی که زبان‌پریشی ناروان یا بیانی رنج می‌برند؛ ممکن است درک خوبی داشته باشند اما برای تلفظ کلمات زیاد مکث میکنند و اشتباهات گرامری زیاد دارند.
 
همه‌ی ما با این احساس که بعضی اوقات چیزی سر زبان‌مان گیر میکند و نمی‌توانیم آنرا به زبان بیاریم؛ آشنا هستیم. اما زبان‌پریشی باعث می شود که به خاطر آوردن کلمات ساده‌ی روزمره هم مشکل بشود. حتی خواندن و نوشتن را هم سخت و کسل‌کننده میکند. بنابراین این ناتوانی زبانی چطور بوجود می‌آید؟
 

مغز ما از دو نیمکره تشکیل شده است. در بیشتر انسانها نیمکره سمت چپ مسئول یادگیری زبان است. در سال 1961 پزشکی بنام پُل بروکا مشغول مطالعه بر روی بیماری بود که تمام توان زبانی خودش به غیر از یک کلمه را از دست داده بود.
 
آقای بروکا با مطالعه‌ی مغز بیمار بعد از مرگ او؛ آسیب بزرگی را بر روی بخشی که امروزه ما به آن ناحیه‌ی بروکا می گوییم؛ کشف کرد. دانشمندان امروزه بر این باورند که ناحیه‌ی بروکا مسئول نامگذاری اشیا و هماهنگی ماهیچه‌هایی است که در صحبت کردن نقش دارند. در پشت ناحیه‌ی بروکا؛ ناحیه‌ی ورنیکه؛ نزدیک قشر شنوایی وجود دارد. این همان جایی‌ست که مغز معنی را به آواهای گفتاری تبدیل میکند. آسیب ناحیه‌ی ورنیکه به توانایی مغز در فهم زبان آسیب می زند.
 
زبان‌ پریشی با آسیب به یک یا هر دوی این ناحیه‌های بخصوص بوجود می‌آید. خوشبختانه بخشهای دیگری از مغز وجود دارد که می‌توانند وظیفه‌ی این ناحیه‌ها را در دست بگیرند و به ما در ارتباط کمک کنند.

تمام ناحیه هایی که مسئول کنترل حرکات بدن هستند؛ به زبان مرتبط‌ هستند. در بررسی‌های اف‌ام‌آرآی مشخص شد؛ هنگامی که ما افعال امری مانند "بدو" و "برقص" را می‌شنویم؛ سلول‌های عصبی که مسئول حرکات هستند؛ فعال میشوند. درست مانند وقتی‌که در حال انجام این کارها هستیم!
 
نیمکره‌ی دیگر ما نیز در زبان نقش دارد. نیمکره‌ی سمت راست ریتم و اینتونیشن زبان را تقویت میکند. این ناحیه‌های غیر‌زبانی نیمکره‌ی راست وقتی که زبان‌پریشی ارتباط را سخت و مشکل میکند؛ به کمک افراد می‌آیند.
 
بنابراین زبان‌پریشی چقدر شایع است؟ در حدود یک میلیون نفر در آمریکا به این اختلال دچار هستند و تخمین زده شده که سالانه 80 هزار نفر به این تعداد افزوده می‌شود. تقریباً یک سوم افرادی که از سکته جون سالم به‌ در می‌برند؛ دچار زبان‌پریشی می‌شوند که از بیماران پارکینسون و ام‌اس شایع‌تره و کمتر شناخته شده‌ است. نمونه‌ی بسیار نادری از زبان‌پریشی بنام زبان‌پریشی پیش‌رونده‌ی ابتدایی یا پی‌پی‌ای وجود دارد که با سکته یا آسیب مغزی بوجود نمی‌آید و در‌حقیقت شکلی از بیماری روانی است که اولین نشانه‌ی آن از دست دادن قدرت تکلم است.
 
در درمان پی‌پی‌ای هدف اصلی حفظ قدرت تکلم تا هر زمانِ ممکن است؛ قبل از اینکه نشانه‌های دیگر آن اتفاق بیافتند. به هرحال؛ زبان‌پریشی‌هایی که عامل اصلی آنها سکته یا آسیب مغزی هستند معمولاً با گفتار درمانی بهبود پیدا می کنند.
 
به توانایی مغز برای بازسازی خودش انعطاف پذیری مغز می گویند که باعث میشود تا مناطق آسیب‌دیده کار خودشان را به مناطق دیگر بسپارند. دانشمندان در حال انجام آزمایش‌هایی هستند که با بهره‌گیری از فن‌آوری‌های جدید و با استفاده از ویژگی انعطاف‌پذیری مغز راهی برای درمان زبان‌پریشی پیدا کنند.
 
و این درحالی‌ست که تعداد زیادی از افرادی که از زبان‌پریشی رنج می‌برند از دیگران جدا می‌افتند و می‌ترسند که دیگران آنها را درک نکنند و به ٱنها توجه نکنند. با اهمیت دادن و توجه کافی به آنها ما می‌توانیم قدرت تکلم را دوباره به آنها برگردانیم و به محدودیت‌های زبان‌پریشی غلبه کنیم.

.h_iframe-aparat_embed_frame{position:relative;} .h_iframe-aparat_embed_frame .ratio {display:block;width:100%;height:auto;} .h_iframe-aparat_embed_frame iframe {position:absolute;top:0;left:0;width:100%; height:100%;}












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن