تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخن گفتن درباره حق، از سكوتى بر باطل بهتر است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828841242




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گردشگری معلولان رونق ندارد/ «گردشگری برای همه» نیست


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نگاهی به گردشگری معلولان
گردشگری معلولان رونق ندارد/ «گردشگری برای همه» نیست

گردشگری معلولان


شناسهٔ خبر: 3781039 - چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۹
استانها > مازندران

.jwplayer{ display: inline-block; } ساری- محدودیت‌های زیرساختی که حوزه گردشگری برای معلولان وجود دارد، این بخش را از رونق انداخته است، معلولان بسیاری به گردشگری علاقه دارند اما زیرساخت‌ها به آنها اجازه ورود نمی دهد. خبرگزاری مهر - علیرضا نوری کجوریان - گروه استان‌ها: دلشان برای یک سفر ساده اما بی‌دغدغه تنگ‌شده است و گردشگری برایشان چندان معنی و مفهومی ندارد.وقتی صحبت از سفر و تفریح می‌شود، معلولیت همانند سنگی جلویشان سد می‌شود و به‌ناچار قید سفر و سیاحت را می‌زنند و تنها جرمشان این است که پای رفتن ندارند و معلول هستند. به شعار هفته گردشگری که می‌نگرد، تلخندی بر چهره‌اش نقش می‌بندد، «گردشگری برای همه، همه برای گردشگری» و با حسرت می‌نویسد، گردشگری برای همه جز معلولان. آخرین باری که سفر رفته است را به خاطر نمی‌آورد، همه خاطره‌اش از سفر، رفتن از منزل به مدرسه یا منزل اقوام در همان محله سکونتشان است، می‌پرسد کی ما هم به سفر خواهیم رفت. از رویاهایش می‌گوید، از اینکه کاش همانند دیگران سالم بود و از روی ترحم به وی نگاه نمی‌کردند و کاش او نیز همانند دیگران، حق سفر داشت. ادامه می‌دهد، ما هنوز مفهوم گردشگری را درک نکرده‌ایم، و برای گردشگر شدن چه باید کرد و چه امکاناتی باید داشت و آیا بااین‌همه موانع من و دوستانم می‌توانیم به یک تور چندساعته گردشگری برویم. می‌گوید: برای سفر رفتن و استفاده از وسیله نقلیه مناسب، هتل‌ها، مراکز اقامتی و تفریحی با مشکل مواجه هستیم و دلمان می‌خواهد مناطق زیبای شهر و استان را ببینیم اما یارای رفتن نداریم. می‌خواهم سفر کنم نمی‌توانم چون راه رفتن ندارم، چون ناشنوا و نابینا هستم، چون نمی‌توانم مانند دیگران از خود محافظت کنم می‌خواهم سفر کنم نمی‌توانم چون راه رفتن ندارم، چون ناشنوا و نابینا هستم، چون نمی‌توانم مانند دیگران از خود محافظت کنم، پس باید همیشه در منزل خودم بمانم، آیا این همان برابری فرصت‌ها است. من هم می‌خواهم بدانم جهان چقدر زیباست و چه جاهایی دیدنی دارد آیا این رویاها رنگ واقعیت خواهد کرد. سحر – دختر توانجوی دانش‌آموزی است که دوست دارد سفر کند تا مفهوم گردشگری برای همه و همه برای گردشگری را درک کند اما آیا امکانات و زیرساخت‌های موجود برای گردشگری معلولان فراهم‌شده است؟

گردشگری معلولان، صنعت دیرپا و مغفول مانده است که در هیاهوی شهرنشینی و مدرنیته، رنگ‌باخته و هرروز در هزارتوی مشکلات گم می‌شود.  به تأکید کارشناسان، رونق گردشگری معلولان نیازمند، مناسب‌سازی، تغییرات مهندسی و صنعتی در ساختار محیط اماکن عمومی، مراکز گردشگری و تفریحی و فراهم شدن ابزار و تجهیزات مناسب است تا محدودیت‌های جسمی و حرکتی توان‌جویان را رفع کند. بی‌تدبیری و شعارزدگی مسئولان درگذشته و بی‌توجهی به وضعیت معلولان باعث اجرای طرح‌هایی در استان شده که معلولان از این امکانات نمی‌تواند استفاده کنند و مناسب‌سازی این طرح‌ها امروز زمان‌بر و هزینه‌های سنگینی را به دنبال دارد. ماده ۲ قانون جامع حمایت از حقوق معلولان هم که در سال ۸۳ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است بر لزوم مناسب‌سازی معابر برای معلولان تأکید داشته است معلولیت، محدودیت نیست ولی با بی‌تدبیری گذشتگان ورود معلولان به جامعه کمی دشوار است چراکه عدم دسترسی معلول به برداشت پول از عابر بانک خود محدودیت و اختلال روانی را در معلول ایجاد می‌کند که این برای ورود معلول به جامعه خوب نیست. نبود یک تعریف مشخص و منسجم درزمینهٔ مناسب‌سازی فضاهای اداری و حتی خیابان‌ها باعث شده همواره تلاش‌ها در استان درزمینهٔ مناسب‌سازی وجود داشته باشد اما همیشه به علل مختلف و نبود بستر مناسب اجرایی عقیم مانده یا طرح‌ها نتوانسته به دلیل عدم دربرگیرندگی مناسب نتیجه مطلوب را داشته باشد. هم اکنون ۵۰ هزار معلول در سامانه سازمان بهزیستی استان شناسنامه‌دار هستند و درحالی‌که در همه کشورهای دنیا کنوانسیون حقوق معلولان موردپذیرش نهادهای اداری و اجرایی قرارگرفته است اما متأسفانه در ایران به‌رغم برخورداری از قانون جامعه معلولان، تمکینی برای اجرای مفاد این قانون از سوی دستگاه‌های اجرایی صورت نمی‌گیرد. معلول تنها یک نقص دارد و اگر جامعه نتواند بستر مناسب برای آن‌ها آماده کند خود معلول است سعید آرام مدیرکل بهزیستی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه جامعه باید بستر مناسبی برای معلولین فراهم کند، افزود: معلول تنها یک نقص دارد و اگر جامعه نتواند بستر مناسب برای آن‌ها آماده کند خود معلول است. آرام بیان کرد: متأسفانه یک مشکلی که در جامعه وجود دارد تمامی نگاه‌ها با عنوان معلول به سازمان بهزیستی است، درحالی‌که همه دستگاه‌های اجرایی باید برای حمایت و کمک به این قشر وارد میدان شوند.

وی بابیان اینکه نگاه جامعه به معلول باید همانند یک فرد عادی باشد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد، گفت: باید نگاه‌های محبت‌آمیز را جایگزین نگاه‌های ترحم‌آمیز کنیم.گردشگری برای همه شعاری است که تحقق آن در جامعه برای انسان‌هایی با نیازهای ویژه و معلولان یک نیاز اساسی محسوب می‌شود و به نیازهای فرهنگی این قشر پاسخ می‌دهد. دلاور بزرگ نیا مدیرکل میراث فرهنگی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در کنار مناسب‌سازی فضای شهری برای معلولان، گردشگری می‌تواند زمینه تعامل و ارتباط هرچه بیشتر معلولان را با آحاد جامعه فراهم کند. بزرگ نیا بابیان اینکه باید شرایطی در جامعه فراهم شود تا فرصت‌های برابر برای گردش معلولان و انسان‌های با نیازهای ویژه فراهم شود افزود: تأسیسات و مراکز گردشگری و فضای شهری باید برای گردشگری معلولان و بچه‌های استثنایی برنامه‌ریزی و فرصت‌های برابر برای همگان ایجاد کند و حواسمان به همه اقشار جامعه باشد. وی تأکید کرد: باید برای معلولین و ناتوانان جسمی به‌صورت ویژه برنامه‌ریزی در حوزه گردشگری موردتوجه قرار گیرد و دسترسی معلولین به همه حوزه‌های شهری از موارد مهم و موردتوجه است. مناسب‌سازی فضا و مکان برای رفت‌وآمد افراد دارای معلولیت، اختصاص سهمی از فضای عمومی جامعه به این افراد، که نه لطفی در حق آن‌ها که از حقوقشان است، اجرای کامل  قوانین مصوب و تغییر نگاه ترحم‌آمیز به این افراد برای بیرون آوردن افراد دارای معلولیت از خانه، به گردش بردنشان و درنهایت منتفع شدن تور و گردشگری برای آنان ضرورتی است که اینک فراموش‌شده است.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن