واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مسابقه ضدايراني در مناظره انتخاباتي امريكا
دو نامزد اصلي انتخابات رياست جمهوري امريكا از دو حزب دموكرات و جمهوريخواه در مناظرهاي رودرروي هم قرار گرفتند و تا توانستند سعي كردند انتقاد بار هم كنند و از كارزار انتخاباتي بيرون بزنند اما...
دو نامزد اصلي انتخابات رياست جمهوري امريكا از دو حزب دموكرات و جمهوريخواه در مناظرهاي رودرروي هم قرار گرفتند و تا توانستند سعي كردند انتقاد بار هم كنند و از كارزار انتخاباتي بيرون بزنند اما با وجود مواضع تند، هر دو نامزد نشان دادند پر از عقدهها و كينههاي ايرانستيزانه هستند و تنها تاكتيكهاي اين ستيزهگري ممكن است متفاوت باشد.
سالن همايشهاي دانشگاه «هافستر» در شهر نيويورك شاهد نخستين مناظره انتخاباتي بين«هيلاري كلينتون» و «دونالد ترامپ» و تاخت و تاز دو نامزد عليه همديگر بود. دونالد ترامپ هرجا كه ميتوانست يادآوري ميكرد هيلاري كلينتون نماد ساختار قدرت و وضع موجود است؛ سخناني كه نشان ميدهد او از نظرسنجيهايي كه نشان از نارضايتي بيش از ۷۰ درصد امريكاييها از وضع موجود امريكا دارند، آگاه است و روي اين حس مردم امريكا حساب باز كرده است. جمله كليدي ترامپ اين بود كه شما 30 سال است در اين كاري. چرا اين راهحلها تازه به فكرت رسيده است؟ مناظره با محوريت مسائل اقتصادي و داخلي امريكا شروع شد و طرفين ضمن دادن وعده و وعيدهايي تلاش كردند وعدههاي همديگر را تخطئه كنند. هيلاري كلينتون از افزايش سرانه درآمد ملي و تلاش براي برابر كردن حقوق زنان با مردان و افزايش استغال سخن گفت و وعدههاي ترامپ را در مورد كاهش ماليات ثروتمندان زير سؤال برد و مدعي شد سياست مالي اعلامي ترامپ درباره كاهش مالياتها فقط به خودش نفع خواهد رساند. نامزد دموكراتها همچنين ترامپ را متهم به نپرداختن ماليات كرد. نامزد حزب جمهوريخواه در نوبت اظهارنظر خودش گفت، كلينتون ميخواهد بيشترين افزايشهاي مالياتي تاريخ امريكا را معرفي كند.
وي مدعي شد برنامههاي او براي كاهش مالياتها، برخلاف برنامههاي رقيبش، بزرگترين برنامه از زمان رياستجمهوري ريگان است و او به آن ميبالد. ترامپ كوشيد سياستهاي اقتصادي دموكراتها از جمله امضاي پيمان نفتا توسط بيل كلينتون همسر هيلاري و رئيسجمهور اسبق را عامل اصلي ترغيب شركتها به خروج مشاغل از امريكا معرفي كند. ترامپ همچنين در پاسخ به اظهارات كلينتون درباره اينكه چرا ترامپ سوابق مالياتياش را منتشر نميكند، گفت مشكلي براي انتشار آنها ندارد اما او اين اسناد را بعد از انتشار 33هزار ايميل حذفشده كلينتون منتشر خواهد كرد. در اينجا مجري برنامه به كلينتون گفت كه آيا مايل است درباره موضوع ايميلها كه ترامپ مطرح كرد حرفي بزند. كلينتون گفت: «من اشتباه كردم و مسئوليت آن را بر عهده ميگيرم.» ترامپ در واكنش گفت: «او اشتباه نكرده است. اين كار، عمدي انجام شده است.» در حوزه امنيت داخلي طرفين تلاش كردند از تبعيض عليه سياهان به سود اردوگاه حزبي خود بهره بجويند. ترامپ ضمن پافشاري بر سياست حمايت از آزادي خريد و فروش سلاح در امريكا، با اشاره به كشته شدن تقريباً 4هزار نفر در شيكاگو در دوران رياستجمهوري اوباما دولت دموكراتها را به رهبري اوباما به نداشتن برنامه در برابر اين موج كشتار در مناطق سياهنشين متهم كرد. ترامپ گفت كه امريكا به «قانون و نظم» نياز دارد. وي گفت، تقريباً تمامي گروههاي پليس در امريكا از او حمايت كردهاند. ترامپ گفت كه امريكاييهاي آفريقاييتبار به دليل خشونت در جهنم زندگي ميكنند.
مسابقه در ايرانستيزي
در موضوع نحوه مواجهه امريكا با ايران، هر دو نامزد نشان دادند كه از هيچ فرصتي براي ابراز و اعمال دشمني با ايران نميگذرند، هيلاري كلينتون ژست ضد ايرانش را به تهديد آميخت و گفت: هر كشوري براي ما مشكل ايجاد كند با او برخورد ميكنيم. كلينتون مدعي شد وقتي كه او وزير خارجه امريكا شده ايران تنها چند هفته با سلاحهاي اتمي فاصله داشته است و او با تشكيل ائتلافي متشكل از روسيه و چين، توانسته سختترين تحريمها را عليه ايران اعمال كند. كلينتون در راستاي نشان دادن عمق افكار ضد ايرانياش گفت: من در دوران سناتور بودنم به تمام تحريمهاي ايران رأي موافق دادم و بعد به سياست اوباما اشاره كرده و گفت: اما پس از آن امريكا در صدد برآمد كه در كنار تحريمها با ساير كشورها وارد تعامل شود و با تشكيل ائتلاف ايران را پاي ميز مذاكرات بكشاند؛ بدون آنكه جنگي رخ دهد. كانديداي دموكراتها در توضيح اقدامات ضد ايرانياش در هنگام تصدي پست وزارت خارجه امريكا ادعا كردكه وقتي وزير خارجه شد، ايران چند هفته تا دستيابي به مواد لازم براي ساخت بمب هستهاي فاصله داشت و او توانسته سنگينترين تحريمها را عليه ايران وضع و در نهايت برنامه هستهاي ايران را بدون شليك يك گلوله محدود كند.
وي همچنين بار ديگر از توافق هستهاي ايران دفاع كرد و گفت كه در زمان حضور به عنوان نماينده در مجلس سنا به تكتك طرحهاي تحريمي عليه ايران رأي مثبت داده است. وي گفت: بسيار مهم است كه ما به شرايط جهاني توجه داشته باشيم. من نسبت به توافقي كه درباره برنامه هستهاي ايران حاصل شده، راضي هستم. اگر دونالد ترامپ اين توافق را مورد انتقاد قرار ميدهد، بايد بگويد كه گزينه جايگزين چيست. ما بايد در مورد چنين مسائلي با دقت بيشتري صحبت كنيم. هيلاري كلينتون به اظهارات ترامپ درباره بروز تنش بين شناورهاي ايران و امريكا اشاره و يادآوري كرد كه وي گفته شناورهاي ايراني را از آبها بيرون خواهد انداخت. نامزد حزب دموكرات گفت كه اين روحيات مناسب براي يك فرمانده كل قوا نيست و فردي با اين نوع استدلال، شايستگي دسترسي به كدهاي هستهاي امريكا را ندارد. از سوي ديگر دونالد ترامپ با لحني كنايهآميز گفت كه توافق هستهاي ايران يكي ديگر از «شاهكارهاي» كلينتون است و با اين ادعا كه ايران در حال خفه شدن زير فشار تحريمها بود، برجام را يكي از بدترين توافقهاي ممكن خواند و هشدار داد كه اگر با همين روال ادامه يابد، ايران به يكي از قدرتهاي منطقه تبديل خواهد شد. ترامپ تأكيد كرد كه توافق هستهاي ايران، توافقي خطرناك است و اخيراً با بنيامين نتانياهو، نخستوزير اسرائيل ديدار كرده و ميداند كه او جزو «جبهه حاميان خوشحال» اين توافق نيست. ترامپ گفت كه در انعقاد اين موافقتامه «وحشتناك» امريكا دست كم ميتوانست شرطهايي را در مورد رفتار ايران از جمله در مورد «كره شمالي و يمن و همه آن جاهاي ديگر» منظور كند. وي در اين مورد توضيح بيشتري نداد. نامزد حزب جمهوريخواه بار ديگر از اقدام دولت باراك اوباما در مورد پرداخت دارايي مسدود شده ايران در امريكا انتقاد كرد و آن را «باجدهي براي آزادي گروگانهاي امريكايي» در جمهوري اسلامي دانست. در اين مناظره لفظ ايران 19بار از زبان ترامپ و كلينتون بيان شد كه نشان از جايگاه و اهميت ايران در سياست خارجي امريكاست.
***
نامزد حزب سبزهاي امريكا: اسرائيل سلاح اتمي دارد نه ايران
جيل استاين، نامزد حزب سبزها در انتخابات رياست جمهوري امريكا ضمن انتقاد از سياست خارجي اين كشور گفته است كه برخلاف اسرائيل در خاورميانه، ايران سلاح اتمي ندارد. نامزد حزب سبزها در انتخابات رياستجمهوري امريكا مواضع سياست خارجي اين كشور به ويژه در مسائل مربوط به خاورميانه را جنگطلبانه و مداخلهجويانه خوانده است. جيل استاين پس از پايان مناظره دونالد ترامپ و هيلاري كلينتون از مواضع اين دو هم انتقاد كرد و رويكردهاي آنها را تداوم رويكردهاي جاري خواند. نامزد حزب سبزها در امريكا با تأكيد بر لزوم عملي شدن خاورميانه عاري از سلاحهاي اتمي گفت: «ايران برنامه سلاح هستهاي ندارد بلكه اسرائيل و پاكستان سلاحهاي هستهاي دارند. ما به عنوان اولين قدم، به يك خاورميانه عاري از سلاحهاي هستهاي نياز داريم.»
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]