واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: همايش «اطلاعات و مردم» ضرورت ادراكشده
تحركات منطقهاي نشاندهنده تلاش و اراده دشمنان آشكار و پنهان جمهوري اسلامي ايران براي ضربه وارد كردن به كشور و از بين بردن ثبات و امنيت كشور است.
نویسنده : مهدي خرازي *
تحركات منطقهاي نشاندهنده تلاش و اراده دشمنان آشكار و پنهان جمهوري اسلامي ايران براي ضربه وارد كردن به كشور و از بين بردن ثبات و امنيت كشور است. بدون شك دشمنان جمهوري اسلامي ايران نميتوانند سرمايه امنيت جمهوري اسلامي ايران را در مركز منطقه پرتلاطم دوام آورند و لذا تمام تلاش خود را همانگونه كه شواهد و مستندات آشكار نشان ميدهد، براي از بين بردن اين امنيت بهكار خواهند گرفت. امروز ديگر خوشبينترين تحليلگران نيز به هيچ روي نميتوانند تلاش دشمنان جمهوري اسلامي ايران را براي ضربهزدن به امنيت و ثبات جمهوري اسلامي ايران در قالب «تئوري توهم توطئه» تحليل كنند چراكه تلاشهايي كه آشكارا در اين راستا در جريان است همه را به روشني به اين صرافت انداخته كه حركت ملت ايران به سمت پيشرفت داراي دشمنان قسمخوردهاي است كه بسياري را ياراي تحمل آن نيست و حتي حاضرند براي اين منظور منافع كوتاهمدت و حتي بلندمدت خود را نيز فدا كنند.
نمونه بارز آن اقدامات و فعاليتهاي عربستان سعودي است كه امروزه علناً چهره واقعي خود را نمايان ساخته و با پشت پا زدن به منافع جهان اسلام با رژيم غاصب صهيونيستي براي ضربهزدن به جمهوري اسلامي ايران همپيمان ميشود يا با گروهكهاي تروريستي نظير منافقين كه خيانتها و خباثتهاي آنها براي عموم جامعه ايران آشكار است، همكاري ميكند.
بديهي است اين دشمني كه امروزه آشكارا از آستين رژيم آلسعود بيرون زده است، محدود به اين رژيم نبوده و علاوه بر همپيمانان منطقهاي اين رژيم، كشورهاي به ظاهر دموكراتيك كه هر روز دم از حقوق بشر و آزادي ميزنند را نيز در بر ميگيرد اما با اين تفاوت كه دشمني اين دسته از كشورها جنبهاي راهبرديتر و نامحسوستر دارد كه پرداختن به آن نيازمند مجالي ديگر است. اما سؤال مطرح اين است كه وظيفه مردم و آحاد جامعه ايران در قبال اين حجم دشمني و خصومت آشكار و پنهان دشمنان پيشرفت و ثبات كشور چيست؟ طبيعتاً دولت و نهادهاي حاكميتي در مقابله با اين تهديدات وظايفي دارند كه بايد به آن عمل كنند و شواهد نشان ميدهد تاكنون در اين راستا موفقيتهاي قابل توجهي داشتهاند اما بديهي است كه خود مردم نيز در مقابله با اين تهديدات و دشمنيها وظايفي دارند كه بايد اولاً به آن آگاه باشند و ثانياً به صورت جدي به آنها عمل كنند.
به نظر ميرسد امروز مهمترين وظيفه مردم در مقابله با تهديدات مطرح شده را ميتوان در اين جمله امام راحل خلاصه كرد كه همه مردم بايد از اجزاي سازمان اطلاعاتي باشند. اين جمله از امام راحل در شرايطي مطرح شده كه كشور در شرايط اوايل انقلاب دستخوش انواع ناآراميها شده بود. در اين شرايط امام راحل با توجه به اعتمادي كه به آحاد جامعه و مردم داشتند از مردم خواستند تا از طريق همكاري با سازمانهاي اطلاعاتي نسبت به دفع اين توطئهها اقدامكنند. نگاهي به تاريخ انقلاب اسلامي از پيروزي خود انقلاب گرفته تا حوادت بعد از انقلاب و دوران جنگ تحميلي نشان از اين واقعيت دارد كه حضور پرشور مردم در بحرانهاي مختلف راهگشا بوده و با اتكا به اين سرمايه عظيم، جمهوري اسلامي ايران توانسته است پيچهاي پرخطر را پشت سر بگذارد.
در حال حاضر نيز تحركات منطقهاي نشان ميدهد عزم دشمنان اين ملت جهت هدف قرار دادن سرمايه امنيت كشور جدي است. تاكنون اين تلاشها با همت نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي كشور ناموفق بوده است اما با توجه به حجم و گستره تلاشها براي وارد كردن ضربه به كشور، بدون شك تداوم موفقيت نهادهاي متولي امر در كشور نيازمند همكاري آحاد جامعه است، كما اينكه در موفقيتهاي حاصل شده نيز نقش مردم غيرقابل انكار است. نمونه آن نقش اطلاعرساني مردمي در جريان دستگيري تروريستهايي است كه در ايام ماه مبارك رمضان قصد داشتند 50 نقطه از كشور را هدف حمله خود قرار دهند. خلاصه كلام اينكه با توجه به حجم تهديداتي كه به نظر ميرسد ادامه خواهد داشت، بخشهاي مختلف جامعه نيز در كنار نهادهاي اطلاعاتي و امنيتي وظيفه دارند در حفظ اين امنيت تلاش كنند.
طبيعتاً يكي از ابعاد احساس مسئوليت جامعه، اطلاعرساني از هرگونه اقدام و تحرك مشكوك در كشور به نهادهاي مربوطه است اما يك بعد ديگر از اين موضوع ناظر بر تبيين و نهادينهسازي پيوند و رابطه بين مردم و اطلاعات است. به نظر ميرسد در بعد دوم موضوع، دانشگاهها، اساتيد دانشگاه، اصحاب قلم و... مسئوليت بيشتري دارند. در اين حوزه شايسته است صاحبان قلم با تبيين علمي و دقيق ابعاد مختلف رابطه اطلاعات و مردم، اين مهم را در عرصه تئوريك نيز نهادينه سازند.
اين مهم امكانپذير نخواهد بود مگر از طريق تشريح ضرورتها و كاركردهاي تقويت رابطه اطلاعات و مردم و در عين حال تحليل و نقد دقيق و عملي چالشهاي موجود در رابطه با اطلاعات و مردم. قطعاً برگزاري همايش ملي اطلاعات و مردم كه توسط دانشگاه اطلاعات و امنيت ملي (وابسته به وزارت اطلاعات) برنامهريزي شده اقدام شايستهاي است كه فرصت را براي همه انديشمندان و اهالي قلم فراهم ميكند تا از طريق قلمفرسايي در اين حوزه بتوانند در نهادينهسازي پيوند اطلاعات و مردم و تقويت ثبات و امنيت كشور گام بردارند.
* استاديار جامعهشناسي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]