واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
بررسی نهی انتخاباتی رئیسجمهوری سابق از نگاه فعالان سیاسی اصولگرا
تصمیم بعدی احمدینژاد چه خواهد بود ؟ حالا بازار غیبت در انتخابات داغ شده است. محمود احمدینژاد با نهی رهبر انقلاب روبهرو شد. برخی افراد معتقدند او به توصیه رهبری تمکین خواهد کرد. اما 11روز خانهنشینی سابقهای از تمرد برای وی در برابر رهبری ساخته است. با این وصف اگر او در انتخابات شرکت کند ممکن است بسیاری از یارانش دوباره از گرد او پراکنده شوند. علاوه بر احمدینژاد، افراد دیگری نیز که در مظان کاندیداتوری قرار گرفتهاند اعلام میکنند که سودای ریاست جمهوری ندارند.
روز نو :
حالا بازار غیبت در انتخابات داغ شده است. محمود احمدینژاد با نهی رهبر انقلاب روبهرو شد. برخی افراد معتقدند او به توصیه رهبری تمکین خواهد کرد. اما 11روز خانهنشینی سابقهای از تمرد برای وی در برابر رهبری ساخته است. با این وصف اگر او در انتخابات شرکت کند ممکن است بسیاری از یارانش دوباره از گرد او پراکنده شوند. علاوه بر احمدینژاد، افراد دیگری نیز که در مظان کاندیداتوری قرار گرفتهاند اعلام میکنند که سودای ریاست جمهوری ندارند.
به گزارش روز نو؛ پرویز فتاح به گمانهزنیها درباره نامزدیاش واکنش نشان داده و گفته خدمت را ترجیح میدهد. سردار قاسم سلیمانی هم در بیانیهای از خدمت با لباس سربازی سخن گفته است. محسن رضایی هم که در سه دوره انتخابات ریاست جمهوری گذشته نامزد شده بود روز گذشته اعلام کرد وارد میدان رقابت نمیشود. روابط عمومی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با صدور اطلاعیهای به نقل از محسن رضایی تاکید کرد: وی در این انتخابات شرکت نخواهد کرد. در پی برداشتهای نادرستی که از اظهارات دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، به مناسبت هفته دفاع مقدس شده، روابط عمومی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام اطلاعیهای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: 1- دکتر رضایی با اصرار بسیاری از رزمندگان و فرماندهان دفاع مقدس، احساس وظیفه کرده و پس از سالها به بازگویی تاریخ شفاهی جنگ پرداختهاند.
2- برخی، «وقفه شش ماهه» در جنگ پس از آزادی خرمشهر و اتمام حجت با دشمن را به «توقف در جنگ» و «عدم ورود به خاک عراق» تفسیر کردهاند، در حالی که نظر دکتر رضایی که در مصاحبه مطرح شده این است که اگر یک وقفه شش ماهه در جنگ میدادیم و بعد از عدم پذیرش شرایط ایران از سوی عراق (که قطعا عراق تمکین نمیکرد) وارد خاک عراق میشدیم بهتر بود. بدیهی است هر برداشت و تفسیری غیر از این، نادرست است. 3- همچنین ایشان در پاسخ به سوالی پیرامون نامزدی در انتخابات، گفتهاند: «من در این انتخابات شرکت نمیکنم.»
همدلی - روز گذشته رهبر انقلاب در درس خارج فقه خود بر خبر نهی احمدینژاد از کاندیداتوری صحه گذاشتند. طی یکی دو هفته گذشته اخباری مبنی بر دیدار رئیس جمهور با مقام معظم رهبری منتشر شده بود که بیانگر آن بود رهبر انقلاب حضور احمدینژاد در صحنه رقابتهای ریاست جمهوری را به صلاح ندانستند. پس از این گونه اخبار برخی شخصیتهای اصولگرا این خبر را تایید کردند اما نزدیکان رئیس جمهور سابق میگفتند بیانات رهبری فقط از طریق مجاری رسمی قابل اعتماد است. به هرحال گفته دیروز رهبری بر شبهات پایان داد و اصل خبر را تایید کرد. در این باره به سراغ بعضی از فعالان سیاسی اصولگرا رفتیم و نظر آنها را دراین باره جویا شدیم که تصمیم بعدی احمدینژاد چه خواهد بود ؟
شجونی: احمدینژاد میخواست بیاید از مسکن مهر دفاع کند
شیخ جعفر شجونی در این باره به «همدلی» میگوید: دولت روحانی وقتی سر کار آمد گفت مسکن مهر مزخرف است. احمدینژاد هم بسیار زحمت کشیده بود تا این مسکنها ساخته شوند. او به غیرتش برخورد و گفت باید جلو بیایم تا بگویم مسکن مهر مزخرف نیست. من واعظم. اگر یکجا حرف بزنم و دیگری بگوید او مزخرف میگوید، دوباره میخواهم از خودم دفاع کنم. رهبری جلوی هرج و مرج را میگیرد. ایشان میگویند ما فعلا یک رئیس جمهور داریم. اینکه کنارش یک نفر بخواهد سفر استانی داشته باشد تشکیلات نظام را به هم میزند. آقای احمدینژاد اگر میخواهد رئیس جمهور شود باید به موقع کاندیدا شود. شورای نگهبان هم اگر تایید کند برود کاندیدا شود. شجونی ادامه میدهد: رهبری میخواهد جلوی تداخل را بگیرد. رئیس جمهور موجود بد یا خوب فعلا هست و هرکسی بخواهد رئیس جمهور شود باید قانونی بیاید. قانون میگوید به موقع. اینکه نمیشود هرکس بیاید مثل کروبی بگوید من 500هزار تومان یارانه میدهم. وگرنه هرگز رهبری جلوی کسی را نگرفته که بگوید کاندیدا نشو.
اکرمی: رهبری نظرشان شفاف بود
از دیگر اصولگرایانی که به سراغ او رفتیم سیدرضا اکرمی بود که نزدیکی خاصی به دولت روحانی دارد. اکرمی به همدلی گفت: رهبری فارسی، صریح و گویا حرف زدند و کاملا مخاطب معلوم است. ایشان با صراحت به آقای احمدینژاد فهماند که ما صلاح شما و مملکت را در این نمیدانیم که شما در انتخابات آینده وارد شوید. این مطلب روشن است و اگر کسی بنا دارد نسبت به فرمایشات رهبری اهتمام و اعتماد داشته باشد باید مطلب را بگیرد، میخواهد خود احمدینژاد باشد، میخواهد سمپات او باشد.
عباسی: با شناختی که از احمدینژاد دارم به نظر رهبری تمکین میکند
در ادامه خواستیم نظر اطرافیان احمدینژاد را هم جویا شویم. البته بسیاری از نزدیکان او مثل بعضی از اصولگرایان دیگر حاضر نشدند درباره این مسئله صحبت کنند. اما فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی دولت احمدینژاد این سکوت را شکست. عباسی به همدلی گفت: همان طور که قبلا هم گفتهام من دو دوره ریاست جمهوری را برای یک نفر کافی میدانم. من این نظر را قبل از سخنان رهبری داشته و دارم. باید روسای جمهور قبلی اجازه دهند نوآوری صورت بگیرد و افراد جوانتر وارد شوند. همین که افراد جدید بیایند باعث میشود افراد دیگری به کار گرفته شوند. عباسی میگوید نظر رهبری موضعگیری نسبت به آقای احمدینژاد نبود. ایشان مسئلهای را که میتوانست دیگران از آن سوءاستفاده کنند شفاف کردند. ایشان گفتند به صلاح کشور نمیدانند. وقتی ایشان به صلاح نمیدانند همه ما در هر دایره فکری که باشیم باید گوش کنیم.
او در پاسخ به این پرسش که آیا احمدینژاد به نظر رهبری تمکین میکند، گفت: باید صبر کنیم و در آینده ببینیم چه اتفاقی میافتد. اما با شناختی که من از آقای احمدینژاد دارم فکر میکنم ایشان تمکین کنند.
احمدینژاد قابل پیش بینی نیست
اما دبیر کل حزب موتلفه اسلامی نیز توصیه رهبری را برای جلوگیری از دوقطبی شدن جامعه عنوان کرد. «محمدنبی حبیبی» که با ایسنا گفتوگو میکرد، گفت: البته این تاکید فقط مخصوص این مقطع زمانی نیست، در زمان حیات امام (ره) هم تاکید بر این بود که مومنین با هم اختلاف نداشته باشند و در صف واحد در برابر دشمن قرار گیرند. مخصوصا در این زمان که دشمن در نقاط مختلف جهان اسلام در حال تفرقهافکنی است. این فعال سیاسی اما میگوید: احمدینژاد قابل پیشبینی نیست و نمیتوان پیشبینی کرد که او چه میکند. وی در پایان در پاسخ به این پرسش که توصیه شما به احمدینژاد چیست؟ اظهار کرد: من اصلا کاری به کار ایشان ندارم.
کوهکن: نیامدن احمدینژاد از تکثر اصولگرایان جلوگیری میکند
محسن کوهکن عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری نیز نیامدن احمدینژاد به انتخابات ریاست جمهوری را به نفع اصولگرایان میداند. او معتقد است نیامدن احمدینژاد از تکثر اصولگرایان جلوگیری کرد؛ چون اگر احمدینژاد میآمد به هیچ وجه اصولگرایان حول محور او جمع نمیشدند. کوهکن درباره احتمال آشفتگی در اردوگاه اصولگرایان بعد از توصیه به احمدینژاد برای عدم ورود به انتخابات گفت: مگر اردوگاه اصولگرایان آقای احمدینژاد را قطعی کرده بود که حالا بعد از توصیه شدن به عدم حضور در انتخابات، دچار آشفتگی شود؟ او به آنا گفت: آقایان جریان اصولگرا بارها گفته بودند که ما بسیاری از افرادی را که مطرح هستند با آنها صحبت میکنیم. حالا یکی از این افراد که با توصیهای دیگر در انتخابات شرکت نمیکند و همچنین آقای محسن رضایی هم گفتند که قطعا در انتخابات حاضر نمیشود.
کوهکن تاکید کرد: به نظر من این اتفاق از تکثر جلوگیری میکند و چراغ سبز خوبی است که انشاءالله به نقطه واحد برسیم. وی درباره اینکه آیا احتمال آشفتگی در اردوگاه اصولگرایی وجود دارد یا نه تصریح کرد: شما اسمش را بگذارید آشفتگی؛ ولی من میگویم جلوگیری از تکثر. چون اگر آقای احمدینژاد میآمد به هیچ عنوان اصولگرایان حول محور ایشان جمع نمیشدند.
*روزنامه همدلي
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]