واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: توضيحات وزارت آموزش و پرورش درباره يك گزارش
تغيير نظام ارزشيابي در دوره ابتدايي، به عنوان عملي ظريف، حساس، دشوار و در عين حال آگاهانه و تحولگرا ميباشد كه...
مديرمسئول محترم روزنامه جوان
با سلام و احترام
عطف به مطلب مندرج در آن رسانه مورخ 12/5/95 با عنوان «غول كنكور براي دبستانيها» عين جوابيه معاونت آموزش ابتدايي اين وزارتخانه را به اطلاع ميرساند:
تغيير نظام ارزشيابي در دوره ابتدايي، به عنوان عملي ظريف، حساس، دشوار و در عين حال آگاهانه و تحولگرا ميباشد كه نهادينه كردن آن، مستلزم تغيير نگرش و فرهنگسازي در بين آحاد جامعه (به ويژه مديران، معلمان، اوليا) و همچنين توسعه و تداوم پژوهشها و مطالعات علمي است، لذا چنانچه استقرار آن درست و صحيح انجام نشود، خسارات جبرانناپذيري را براي دانشآموزان در طول تحصيل و حتي تا پايان زندگي خواهد داشت. ارزشيابي توصيفي رويكردي در ارزشيابي تحصيلي – تربيتي است كه از طريق آن اطلاعات لازم، متغير و مستند براي شناخت دقيق و همهجانبه فراگيران در ابعاد مختلف يادگيري (شناخت – عاطفي – مهارتي) با استفاده از ابزارها و روشهاي مناسب مانند پوشه كار، آزمونها (آزمونهاي مواد كاغذي و عملكردي) مشاهدات و... در طول فرايند ياددهي – يادگيري به دست ميآيد تا براساس آنها بازخوردهاي مورد نياز براي كمك به يادگيري بهتر در فضاي رواني – عاطفي مطلوبتر براي دانشآموزان و اوليا ارائه گردد.
نتايج تحقيقات بسياري بيانگر آن است كه در دوره ابتدايي، بين برگزاري آزمون و ايجاد نگراني و در نتيجه به هم ريختن بهداشت رواني و كاهش عملكردي مثبت تحصيلي دانشآموزان، رابطه معناداري وجود دارد، لذا در اين دوره آزمون تراكمي سرنوشتساز وجود ندارد.
هدف از ارزشيابي، يادگيري و كيفيتبخشي به جريان ياددهي – يادگيري و تقويت رشد علمي دانشآموز با رويكرد فرايندي است. در دوره ابتدايي و ارزشيابي فرايندي، وظيفه و نقش اصلي معلم اصلاح و بهبود و تقويت يادگيري دانشآموزان با بازخورد توصيفي است نه پرورش غولي به نام كنكور كه كمترين پيامد آن، كاهش اعتماد به نفس و واكنشهاي فيزيولوژيك و در نتيجه ايجاد اضطراب مرضي در دانشآموزان است.
از جمله اقدامات معاونت آموزش ابتدايي در زمينه استقرار صحيح ارزشيابي توصيفي و كاهش اضطرابها و نگرانيها ميتوان به موارد زير اشاره نمود:
- آموزش و تربيت حدود 3 هزار مدرس كشوري و استاني در ارزشيابي كيفي – توصيفي در دو سال گذشته
- تشكيل شوراهاي راهبري از ستاد تا مدرسه براي اجراي صحيح آن
- تشكيل گروههاي نظارت بر اجراي برنامه ارزشيابي كيفي – توصيفي با همكاري استانها
- تغيير نگرش اوليا جهت همراهي در استقرار برنامه با برگزاري كلاسهاي آموزش خانواده در استانها با عناوين خشت اول، راه ماندگار و...
- بازنگري در قوانين و مقررات موجود به منظور ايجاد محيطي بانشاط براي يادگيري
- برگزاري كارگاهها و همايشهاي مختلف براي مدرسان، معلمان، مديران، نيروهاي اداري و... جهت آشنايي با ارزشيابي توصيفي
- تعامل با اساتيد دانشگاهها و متخصصان جهت همانديشي و همياري بيشتر در جلسات شوراي راهبري ستاد به منظور بررسي تأثير آزمونهاي موجود در بين دانشآموزان و خطرات ناشي از آن
- تشكيل دبيرخانه كشوري ارزشيابي توصيفي در استان البرز به منظور بررسي عوامل مؤثر در استقرار درست ارزشيابي توصيفي و موانع و مشكلات موجود آن.
علي رضا جدايي
رئيس مركز اطلاعرساني و روابط عمومي
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]