تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803009929




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودتای نافرجام ترکیه موقعیت اردوغان را ارتقاء می‌دهد - ایسنا


واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
کودتای ترکیه
یک استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: احزابی که در برابر کودتا سکوت کردند مثل حزب خلق‌ها و مخالفان حزب اردوغان، محبوبیت‌شان کم خواهد شد. بنابراین اردوغان شانس بیش‌تری برای پیش‌برد اهداف سیاسی خود پیدا خواهد کرد و شاید حتی بتواند قانون اساسی را تغییر دهد. علی امیدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا درباره کودتای نافرجام در ترکیه، اظهار کرد: تصور می‌کنم این کودتا جزو آخرین کودتاها در ترکیه باشد چرا که تقریباً وسیع بوده است. کودتاچیان تلویزیون را به کنترل در آوردند و به طور هم‌زمان کنترل دو شهر بزرگ آنکارا و استانبول را در اختیار خود درآوردند. این عوامل نشان می‌دهد که کودتا حساب شده و با برنامه‌ریزی قبلی انجام شده است.
او افزود: یکی از عوامل شکست کودتا محکومیت جامعه جهانی و البته همراهی نکردن مردم با آن بود. این کودتا درسی بود برای کودتاگران که بفهمند در جهان امروز کودتا هیچ جایگاهی ندارد. این کودتا هم‌چنین باید درسی برای اردوغان - رییس‌جمهور ترکیه - باشد که از این به بعد فضای لازم را برای دیگر نیروهای سیاسی فراهم کند و در عرصه سیاسی ترکیه به این نیروها میدان دهد.
این استاد علوم سیاسی در پاسخ به این سوال که آیا برخورد تند دولت با کودتاگران درست است یا خیر؟ گفت: این الفبای سیاست است که کودتاگران مسلح سرکوب شوند.
امیدی در پاسخ به این سوال که آیا "فتح‌الله گولن" که مخالف سیاست‌های اردوغان است در این کودتا نقش داشته است یا خیر؟ تصریح کرد: فکر نمی‌کنم گولن نقش داشته باشد. او یک عارف مذهبی است که در پنسیلوانیای آمریکا زندگی می‌کند و به نظر نمی‌رسد قدرت برنامه‌ریزی یک کودتای گسترده را از راه دور داشته باشد.
وی در همین باره افزود: به‌علاوه تاریخ سیاسی ترکیه نشان داده است که ارتش خواهان نظام سکولار است و گولن گرایش‌های دینی و عرفانی دارد و به همین دلیل از سکولاریسم پشتیبانی قاطع نمی‌کند.
این استاد علوم سیاسی گفت: اصولاً کودتا در کشورهای در حال توسعه رخ می‌دهد چرا که دموکراسی در این کشورها هنوز نهادینه نشده است.
امیدی اظهار کرد: بدون شک این کودتای نافرجام موقعیت اردوغان را در عرصه سیاسی ترکیه ارتقا می‌دهد. همان‌طور که دیدیم طرفداران دموکراسی در جلوی تانک‌ها قرار گرفتند و صحنه‌های تأثیرگذار زیادی را خلق کردند. بنابراین محبوبیت اردوغان و حزب عدالت و توسعه در ترکیه افزایش می‌یابد.
او ادامه داد: احزابی که در برابر کودتا سکوت کردند مثل حزب خلق‌ها و مخالفان حزب اردوغان، محبوبیت‌شان کم خواهد شد. بنابراین اردوغان شانس بیش‌تری برای پیش‌برد اهداف سیاسی خود پیدا خواهد کرد و شاید حتی بتواند قانون اساسی را تغییر دهد.
این استاد علوم سیاسی در علل وقوع کودتا در ترکیه، گفت: کودتا عوامل درونی دارد. اشتباهات اردوغان در سوریه که فکر می‌کرد نظام سوریه سرنگون می‌شود باعث نارضایتی زیادی در داخل ترکیه شد. هم‌چنین گرایش‌های اسلام‌گرایانه حزب عدالت و توسعه اردوغان باعث شد که سکولارها این گرایش‌ها را بر نتابند و لاییک‌های افراط‌گرا علیه دولت موضع‌گیری کنند. انتهای پیام


یکشنبه / ۲۷ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۲۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن