محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843851215
دیپلماسی ایران در قاره آمریکا/دیدار رئیس جمهوری با مقامات عالی 25 کشور
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: دیپلماسی ایران در قاره آمریکا/دیدار رئیس جمهوری با مقامات عالی 25 کشور
سخنرانی رئیس جمهوری در دو نشست سران عدم تعهد و هفتاد و یکمین مجمع عمومی سازمان ملل، دیدارها و گفت و گو با همتایان و مقامات عالی کشورها در حاشیه این دو اجلاس و همچنین برگزاری نخستین نشست کمیسیون مشترک نظارت بر اجرای برجام در سطح وزرا از مهمترین رویدادهای حوزه سیاست خارجی در هفته منتهی به مهرماه بود.
آفتابنیوز : حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری و هیات دیپلماتیک ایران هفته پرکاری را پشت سر گذاشتند. هفته ای که با سفر به جزیره مارگاریتا در ونزوئلا برای شرکت در اجلاس سران عدم تعهد آغاز شد و پس از عزیمت به هاوانا و انجام دیدارهای رسمی با رهبران کوبا، در مقصد آخر در نیویورک و پاسخ به سوالات خبرنگاران رسانه های جهانی به نقطه اوج خود رسید.
برای مطالعه مهم ترین رویدادهای سیاست خارجی در یک هفته با ما باشید:
**سفر روحانی به ونزوئلا / پایان ریاست ایران بر جنبش غیر متعهدها
جمعه گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری برای حضور در هفدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها عازم ونزوئلا شد.
محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان رئیس کمیسیون همکاری مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا، حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان رئیس کمیسیون همکاری های مشترک اقتصادی ایران و کوبا و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این سفر حسن روحانی را همراهی کردند.
در حاشیه این اجلاس، رئیس جمهوری ضمن انجام دیدارهایی با مقامات، سران، رهبران و شخصیت های بین المللی کشورهای جنبش غیر متعهدها، درباره مسایل مهم جهانی و منطقه ای گفت و گو کرد.
روحانی در هتل ویندهام کنکورد در ونزوئلا با «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور نیز دیدار کرد. رئیس جمهوری در این دیدار با اشاره به تحولات مهم منطقه ای و بین المللی، گفت: «جنبش عدم تعهد می تواند نقش آفرینی بزرگی در جهان امروز باشد و اعضا باید با وحدت و همکاری متقابل، منافع جمعی خود را به پیش ببرند.»
*دیدار با رئیس جمهوری اکوادور در مارگاریتا
رئیس جمهوری همچنین در حاشیه اجلاس عدم تعهد با «رافائل کور ه آ»رئیس جمهوری اکوادور نیز دیدار کرد.
روحانی در این دیدار با اشاره به اشتراکات گسترده ایران و اکوادور تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران از توسعه همکاری ها در همه حوزه ها با اکوادور استقبال می کند.»
«رافائل کوره آ» اظهارداشت: «اکوادور مصمم به توسعه همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران در همه حوزه ها است و در همین ارتباط تقویت همکاری های بانکی مشترک برای پیشبرد طرح ها و برنامه ها ، ضروری است.»
*هفدهمین اجلاس جنبش غیرمتعهدها/ واگذاری ریاست به ونزوئلا
در این هفته با تشکیل هفدهمین نشست سران جنبش عدم تعهد (Non-Aligned Movement)در جزیره مارگاریتا و انتقال ریاست به دولت ونزوئلا، دوره ریاست ایران بر جنبش خاتمه یافت.
دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران بر جنبش، این امکان را فراهم آورد تا ایران بتواند از طریق حسن انجام وظایف، اداره صحیح امور، هدایت مباحث، اجماع سازی در بین اعضا و به نتیجه رساندن روندها در این نهاد بین المللی به ارتقای جایگاه کشور در سطح جهانی، به معنی اعم کلمه، و در نهادهای چند جانبه بین المللی به معنی اخص کلمه کمک کند.
طی دوره چهارساله ریاست ایران از سال 1391 تا کنون (2016-2012)، روند هماهنگی مواضع بین اعضای جنبش به طور مستمر انجام شد، فعالیت های معمول و مورد اجماع جنبش در سازمان ملل بر مبنای مواضع هماهنگ شده بدون هر گونه مشکل صورت گرفت و دفتر هماهنگی جنبش و گروه های کاری آن تحت ریاست ایران وظایف خود را به خوبی انجام دادند.
دکتر حسن روحانی در هفدهمین نشست سران اجلاس عدم تعهد، برجام را «یک راهبرد و رویکرد جدید برای تعامل مثبت و سازنده برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران ها و چالش ها» توصیف کرد و گفت: «ایران از هرگونه ابتکار عمل که مبتنی بر مذاکره باشد برای پایان بخشیدن به اختلافات موجود استقبال می کند.»
روحانی سیاست خارجی ایران را مبتنی بر تعامل و گفت و گو اعلام کرد و گفت: «علیرغم اقدامات خصمانه و فشارهای گسترده سیاسی و اقتصادی علیه کشور من، به بهانه موضوع هسته ای، ایران از همان ابتدا بر گفت و گوهای سازنده تأکید داشت.»
*بیانیه پایانی اجلاس هفدهم/ تاکید بر اصول و مبانی
هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد با تصویب بیانیه نهایی در 21 بند به کار خود پایان داد.
در بخشی از این بیانیه که به تصویب سران عضو نم (NAM) رسید، آمده است: «با اعتبار اصول بنیانی جنبش و دستاوردهایی که نشانه توسعه تاریخی آن است و مبارزه علیه استعمار، استعمار نوین، نژادپرستی، هرنوع مداخله خارجی، تعرض، اشغال خارجی، سلطه و استیلا طلبی و همچنین قصد تبدیل شدن به یک عامل توازن در روابط بین المللی خارج از ائتلاف نظامی مراکز قدرت، همچنان سیاست محکم و قوی ابراز شده جنبش عدم تعهد است.»
**دیدارهای ظریف در ونزوئلا
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز که از چند روز پیش از برگزاری نشست سران راهی ونزوئلا شده بود، در مارگاریتا و درحاشیه این اجلاس به صورت جداگانه با همتای پاکستانی خود و همچنین «رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر ملاقات و درباره روابط دوجانبه، تحولات منطقه ای و نیز راه های تقویت همکاری ها در سازمان های بین المللی گفت و گو کرد.
**سفر روحانی به کوبا /دیدار با فیدل کاسترو
روحانی همچنین در ادامه سفر به آمریکای لاتین و پس از پایان اجلاس عدم تعهد، به دعوت «رائول کاسترو» رئیس جمهوری کوبا، عازم هاوانا پایتخت این کشور شد.
رئیس جمهوری در بدو ورود به هاوانا با اشاره به اینکه ایران و کوبا دو کشوری هستند که تحت فشار برخی قدرت ها بوده اند، گفت: «کوبا کشور انقلابی و دوست ایران اسلامی است.»
روحانی سپس در کاخ انقلاب هاوانا از سوی رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا مورد استقبال رسمی قرار گرفت.
در جریان این سفر ایران و کوبا برای ارتقای همکاری های خود در زمینه بهداشتی، درمانی و دارویی یک یادداشت تفاهم همکاری مشترک نیز امضا کردند.
رئیس جمهوری همچنین در نشست هیات های عالی رتبه ایران و کوبا در هاوانا، با استقبال از توسعه همکاری های مشترک تاکید کرد: «باید با بهره گیری از فضای پسابرجام و ظرفیت های بالقوه در دو کشور، سطح همکاری های مشترک در همه حوزه ها به ویژه اقتصادی را ارتقا بخشیم.»
رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر رسمی رییس جمهوری ایران به هاوانا گفت: «ما با افتخار شریک ثابت قدم شما هستیم و هیچ کس نمی تواند توسعه روابط کوبا و ایران را متوقف کند.»
*دیدار روحانی و فیدل کاسترو در هاوانا
رئیس جمهوری همچنین در سفر به هاوانا با «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا دیدار و تاکید کرد که ملت بزرگ ایران علیرغم فشارها و تحریم ها توانسته است به رشد اقتصادی خود ادامه دهد.
فیدل کاسترو با اشاره به حضور رئیس جمهوری کشورمان در اجلاس سران جنبش عدم تعهد ادامه داد: «سخنرانی چشمگیر شما در این اجلاس را به دقت گوش دادم و این سخنان و حضورتان در این منطقه روحیه مثبتی در آمریکای لاتین ایجاد کرده است.»
رهبر انقلاب 1959 کوبا، مقاومت ملت ایران در برابر فشارها و تحریم ها را تحسین برانگیز خواند و افزود: «این موضوع نشات گرفته از آگاهی و رشد فرهنگی مردم ایران است.»
جمهوری اسلامی ایران و کوبا طی چهار دهه گذشته مناسباتی دوستانه و کم فراز و فرود را تجربه کرده اند. مهمترین مبنای این روابط دوستانه، اشتراک دو کشور در مقاومت علیه فشارهای خارجی بوده است.
طی این سال ها ایران و شماری از کشورهای مستقل منطقه آمریکای لاتین به ویژه کوبا به رغم فاصله 14هزار کیلومتری، مناسباتی دوستانه را تجربه کرده اند.
سفر روحانی به کوبا در حالی صورت می گیرد که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه نیز کمتر از یک ماه پیش در سفر به آمریکای لاتین با مقامات این کشور دیدار کرده بود.
ظریف در آن سفر با رئیس جمهوری و چند تن از وزیران این کشور درباره مسایل منطقه ای (خاورمیانه و آمریکای لاتین) و امور بین المللی رایزنی کرد.
**سفر روحانی به نیویورک
حسن روحانی سه شنبه گذشته برای چهارمین بار در دوران ریاست جمهوری و به منظور شرکت در هفتاد و یکمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد از کوبا عازم نیویورک شد.
**دیدارهای روحانی در حاشیه اجلاس
حسن روحانی در روز نخست در نیویورک پنج دیدار مهم دیپلماتیک با سران کشورهای ترکیه، فرانسه، انگلیس، ایتالیا و همچنین رهبران مسلمان جامعه آمریکا داشت.
*دیدار روحانی و اردوغان
رییس جمهوری همچنین در دیدار «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه با تاکید بر اینکه ایران در همه مراحل دوست و برادر و کنار ترکیه خواهد بود، گفت: «آماده ایم تا روابط خود را با آنکارا در همه بخش ها اعم از حمل و نقل، صنعت و انرژی توسعه دهیم.»
روحانی همچنین به موضوع تروریسم و خطرات آن برای منطقه و جهان پرداخت و اظهارداشت: «تروریسم تهدیدی علیه همه ما است و نقش دو کشور در مبارزه با تروریسم و ناامنی در منطقه و بویژه سوریه و عراق اهمیت دارد.»
اردوغان در ادامه برنده اختلاف و ناامنی های منطقه را دشمنان جهان اسلام دانست و با بیان اینکه دیگران قادر به حل مشکلات منطقه نیستند، اظهارداشت: «ایران و ترکیه دو کشور اسلامی و بزرگ منطقه هستند و با همکاری می توانند در روند مبارزه با بحران ها و ایجاد ثبات در منطقه و از جمله سوریه و عراق نقش تعیین کننده ای داشته باشند.»
*دیدار روحانی و اولاند
برنامه دیگر رئیس دولت یازدهم، دیدار با فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه بود که دو طرف بر اجرای دقیق و کامل مفاد برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاکید کردند.
روحانی در این دیدار گفت:«نباید اجازه داد دستاوردهای برجام تضعیف شود و همه طرفین علاوه بر پایبندی، اعضا را به اجرای کامل تعهدات خود یادآور شوند.»
اولاند نیز با اشاره به مساله تروریسم در منطقه گفت: «در این مبارزه، اقدامات باید سریع باشد و پاریس با توجه به نقش موثر ایران، آماده همکاری با تهران در این زمینه است.»
*دیدار رئیس جمهوری و نخست وزیر بریتانیا
روحانی همچنین در دیدار «ترزا می» نخست وزیر بریتانیا با ابراز خرسندی از بهبود و توسعه روابط تهران-لندن در سال های اخیر، افزود: «با احترام متقابل و تمرکز بر همکاری در چارچوب منافع مشترک می توانیم بر ذهنیت های منفی تاریخی غلبه کنیم.»
رییس جمهوری تصریح کرد: «ایران به طور کامل به تعهدات خود عمل کرده و تا زمانی که طرف مقابل به تعهداتش پایبند باشد، ما هم پایبند خواهیم بود.»
ترزا می نخست وزیر بریتانیا نیز اظهارداشت: «لندن حمایت خود را از گام مهم برجام ادامه خواهد داد و معتقد است طرفین باید به اصول توافق شده متعهد باشند.»
وی با بیان این که برای حل مشکلات بانکی و بیمه ای و بهره مندی اطمینان بخش ایران از فرصت های اقتصادی در حال هماهنگی با طرفین برجام برای اقدامات لازم هستیم، تصریح کرد: «بریتانیا یک هیات بانکی را برای مذاکرات و همکاری های فنی با بانک مرکزی ایران راهی تهران می کند.»
*دیدار روحانی و نخست وزیر ایتالیا
روحانی با «متئو رنتزی» نخست وزیر ایتالیا نیز دیدار کرد و گفت: «ایتالیا این فرصت را در دوره پسابرجام در اختیار دارد که بار دیگر به نخستین شریک و همکار اقتصادی و تجاری ایران در اروپا تبدیل شود.»
نخست وزیر ایتالیا نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه رم با هیجان به دنبال تقویت روابط همه جانبه با تهران است، گفت: «ما برای هر اقدامی در جهت استحکام روابط اقتصادی آماده ایم.»
*دیدار رئیس جمهوری و رهبران مسلمان جامعه آمریکا
حسن روحانی رئیس جمهوری همچنین در نیویورک با رهبران مسلمان جامعه آمریکا دیدار کرد.
در این دیدار شماری از رهبران مسلمان جامعه آمریکا در سخنان جداگانه ای نظرات و دیدگاه های خود را با رییس جمهوری اسلامی ایران در میان گذاشتند.
دکتر روحانی در این دیدار اظهار داشت:«دین مبین اسلام و مسلمانان در طول قرن های گذشته با مشکلات فراوانی روبرو بودند، اما در همه مقاطع تاریخی، مصلحین و متفکرین دنیای اسلام و مجاهدین واقعی توانستند از دین و فرهنگ اسلام به خوبی صیانت کنند.»
رئیس جمهوری تصریح کرد: «امروز اگر به دنبال منفعت کل اسلام هستیم باید بر روی اشتراکات دینی خود تمرکز کرده و آنها را تقویت کنیم.»
روحانی افزود: «بی تردید کسانی که با اسلام مخالف هستند، برای آنها شیعه و سنی تفاوتی ندارد و با هر دو ضدیت می ورزند همانطوری که امروز در منطقه ما گروه های تروریستی؛ شیعه، سنی و حتی مسیحی ها را قتل عام می کند.»
*دیدار رئیسان جمهوری ایران و سوئیس
رئیس جمهوری اسلامی ایران همچنین در نیویورک با «یوهان اشنایدر آمان» رئیس جمهوری سوئیس دیدار کرد.
روحانی با تاکید بر اینکه «سطح همکاری های مشترک ایران وسوئیس باید توسعه یابد» گفت:«می توانیم سرمایه گذاری منطقه ای داشته باشیم.»
اشنایدر آمان نیز گفت:«مصمم به توسعه روابط اقتصادی، مالی و بانکی با ایران هستیم.»
*گفت و گو با روسای جمهوری اسلوونی و بلغارستان
رئیس جمهوری همچنین در نیویورک با رئیس جمهوری اسلوونی و بلغارستان جداگانه دیدار و درباره روابط دو جانبه گفت وگو کرد.
روحانی در دیدار رئیس جمهوری اسلوونی با اشاره به روابط دوستانه ایران-اسلوونی و اراده سیاسی دو دولت برای توسعه و تعمیق سطح روابط در همه حوزه ها، گفت:«بهره بردای از ظرفیت های گسترده موجود در دو کشور به نفع دو ملت و کل منطقه است.»
رئیس جمهوری اسلوونی نیز در این دیدار با تاکید بر علاقه مندی و اهتمام کشورش بر توسعه مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و برقراری پیوندی قوی تر با ایران، گفت:«اسلوونی علاقه مند است سفارت خود در تهران را بازگشایی کند و این موضوع می تواند پیامی قوی بر اراده اسلوونی در توسعه روابط همه جانبه با تهران باشد.»
وی همچنین در این دیدار از دکتر روحانی برای سفر رسمی به کشورش دعوت کرد.
*دیدار روحانی و نخست وزیران سوئد و نروژ
دیدار و گفت و گوهای جداگانه با نخست وزیران سوئد و نروژ نیز از دیگر برنامه های حسن روحانی در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بود.
**سفر جابری انصاری به سوریه/ دیدار با اسد
حسین جابری انصاری معاون عربی- آفریقای وزارت امور خارجه نیز در این هفته برای شرکت در نشست دور جدید کمیته مشترک سیاسی ایران و سوریه به دمشق سفر کرد.
جابری انصاری در این سفر ضمن دیدار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه و مقامات عالی رتبه این کشور درباره آخرین تحولات سوریه و راه های کمک به رویارویی همه جانبه با تروریسم و پایان بحران جاری این کشور از طریق گفت وگوهای سیاسی، گفت و گو کرد.
معاون وزیر امور خارجه پس از دیدار نخست وزیر سوریه گفت: «ما همواره در طرح های مختلفی که برای پایان بحران سوریه ارائه کردیم بر موضوع آتش بس تاکید داشتیم.»
جابری انصاری در دیدار رئیس جمهوری سوریه گفت: «ایران برای هرگونه حمایتی از سوریه در نبرد سرنوشت ساز با تروریسم مصصم است.»
بشار اسد رئیس جمهوری سوریه نیز در این دیدار گفت: «امروز دشمنان تمام توان و امکانات خود را برای تداوم جنگ تروریستی در سوریه به کار بسته اند.»
اسد بر اهمیت حمایت جمهوری اسلامی ایران، روسیه و دیگر کشورهای دوست از پایداری ملت سوریه درمبارزه با تروریسم تاکید کرد.
جابری انصاری همچنین با «ولید المعلم» وزیرخارجه سوریه دیدار و اوضاع سیاسی و میدانی سوریه و منطقه را مورد بحث و بررسی قراردادند.
جابری انصاری و وزیر خارجه سوریه در این دیدار بر اهمیت گسترش هماهنگی و همکاری های دوجانبه و تشکیل کمیته ای برای برگزاری دوره ای جلسات به منظور دستیابی به اهداف راهبردی مشترک در آینده تاکید کردند.
جابری انصاری همچنین در دمشق در یک کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد و در جمع خبرنگاران تصریح کرد:«موضع ثابت جمهوری اسلامی ایران درباره هرگونه عملیات ضد تروریستی، ضرورت احترام به قوانین بین المللی و هماهنگی با دولت های مرکزی کشورهایی است که این عملیات در خاک آن ها انجام می شود.»
وی همچنین در نشستی با رهبران گروه های فلسطینی مستقر در سوریه تاکید کرد:«مساله فلسطین همچنان در اولویت اول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.»
رهبران گروه های فلسطینی نیز در این جلسه، دیدگاه های خود را درباره مسائل منطقه، مبارزه با تروریسم، تلاش کشورهای مرتجع عربی برای انحراف اذهان از مسئله فلسطین بیان کردند.
**دیپلماسی رسانه ای؛ مواضع و دیدارها
هفته گذشته بر اثر حمله انتحاری به نمازگزاران نماز جمعه در یکی از مساجد مناطق شمال غربی پاکستان، دست کم 30 نفر جان خود را از دست دادند.
بر اثر این عملیات انتحاری که موجب انفجار شدید و آوار شدن سقف مسجد بر سر نمازگزاران در منطقه قبیله ای «مُهمند ایجنسی» در نزدیکی مرزی افغانستان شد، دهها نفر نیز مجروح شده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه هفته گذشته حمله انتحاری به یکی از مساجد در پاکستان را به شدت محکوم کرد و گفت:«وقت آن است که همه کشورهای منطقه عزم خود را جزم کرده و منطقه و جهان را از این بلیه قرن برهانند.»
بهرام قاسمی همچنین در موضع گیری دیگری با رد خبر منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر دریافت پیام از سوی آمریکا در خصوص بحران یمن اظهار داشت: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هیچگونه پیامی برای گفت وگو با طرف های ثالث درباره بحران یمن دریافت نکرده و این خبر تکذیب می شود.»
*حمله جنگنده های آمریکایی در دیر الزور
هفته گذشته همچنین در پی حمله جنگنده های آمریکایی به یک پایگاه ارتش سوریه در کوه الثرده در شرق دیر الزور 90 نظامی این کشور کشته و بیش از 100 تن دیگر زخمی شدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن حمله هواپیماهای نظامی آمریکا گفت:« این اقدام آمریکا که همزمان با حملات گروه تروریستی داعش به این مواضع صورت گرفت، ناقض استقلال و حاکمیت ملی سوریه است و چنین اقدامی نشان می دهد گروههای تروریستی از همراهی و حمایت آمریکا در سوریه برخوردارند.»
*بیانیه وزیران خارجه شورای همکاری خیج فارس
وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس در نشست هفته پیش خود در نیویورک که در دفتر نمایندگی عربستان برگزار شد، طی بیانیه ای ایران را متهم به سیاسی کردن فریضه حج کرده است.
بهرام قاسمی در واکنش به این بیانیه،اتهامات شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران را تکراری و بی اساس عنوان کرد که در چارچوب فرافنکی ارتباط وهابیت و حامیان رسمی آن با اعمال تروریستی دو دهه اخیر صادر شده است.
وی همچنین تصریح کرد: «سعودی ها نمی توانند با این گونه تحرکات و تحریکات از مسئولیت پاسخگویی در مقابل کشته شدن هزاران زائر خانه خدا شانه خالی کنند.»
*دیدار با هیات رسانه ای ارامنه جهان
اعضای هیأت مطبوعاتی و رسانه ای ارامنه جهان متشکل از 25 خبرنگار ارمنی از کشورهای ارمنستان، آمریکا، کانادا، سوریه، لبنان، چک و فرانسه که برای دیدار از جمهوری اسلامی ایران در تهران بسر می برند، در ادامه برنامه ها و ملاقات های خود هفته گذشته با بهرام قاسمی سخنگو و رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه دیدار و درخصوص آخرین تحولات و همکاری های رسانه ای گفت و گو کردند.
قاسمی در این دیدار ضمن تشریح مبانی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، به بیان آخرین تحولات سیاسی منطقه پرداخت و بر اهمیت همکاری های رسانه ای جامعه ارامنه با رسانه های ایران تأکید کرد.
**جلسه کمیسیون مشترک ایران و 1+5
از دیگر رویدادهای مهم سیاست خارجی در این هفته، برگزاری نخستین جلسه کمیسیون مشترک ایران و 1+5 درسطح وزیران پس از اجرایی شدن برجام در نیویورک، آن هم به درخواست ایران بود.
کمیسیون مشترک در سطح کارشناسان و معاونان نیز قبل از نشست وزیران خارجه در نیویورک برگزار شد.
در برجام پیش بینی شده است که هر دو سال یک بار جلسه وزیران تشکیل می شود یا در تاریخی زودتر اگر کشورهای عضو درخواست کنند.
**عراقچی: سفیر شدنم شایعه است
سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه، دوران ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد را «یکی ازدوره های سخت این جنبش» توصیف کرد و گفت: «هماهنگ کردن مواضع 120 کشور در شرایطی که تصمیمات آن باید بر اساس اجماع باشد، کار آسانی نبود ولی ایران توانست به خوبی این کار را انجام دهد.»
وی در جواب به سوالی در تایید یا رد خبرهای مربوط به سفیر شدنش در فرانسه و موافقت فرانسه با این موضوع؛ گفت: «شایعه است.»
معاون حقوقی و بین الملل وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که گفته می شود اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای سفیر می شوند، گفت: «سفیر شدن اعضای تیم هسته ای تعبیر غلطی است. در هر حال در وزارت خارجه مدیران جابجا می شوند، یکسری خارج از کشور و برخی هم در داخل کشور. روال هم این است که هر چند سال افراد جابجاشوند. »
۰۲ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]
صفحات پیشنهادی
دیدار مقامات عالی فرانسه، ایتالیا، انگلیس و ترکیه با روحانی/ مصاحبه تلویزیونی رئیسجمهور با شبکه NBC آمریکا
دیدار مقامات عالی فرانسه ایتالیا انگلیس و ترکیه با روحانی مصاحبه تلویزیونی رئیسجمهور با شبکه NBC آمریکا در جریان روز نخست سفر رئیس جمهور به نیویورک مقامات عالی 4 کشور فرانسه ایتالیا انگلیس و ترکیه با روحانی دیدار و گفتگو میکنند به گزارش حوزه دولت گروه سیاسیدر دیدار ۵ ساعته صریح و صمیمانه دانشجویان مطرح شد رهبر انقلاب: در برجام ثابت شد آمریکاییها همچنان سرگرم دشمنی
در دیدار ۵ ساعته صریح و صمیمانه دانشجویان مطرح شدرهبر انقلاب در برجام ثابت شد آمریکاییها همچنان سرگرم دشمنی با ملت ایران هستند کسانی که معتقدند برای پیشرفت کشور باید به غرب پناه برد عقل خود را باختهاند حضرت آیتالله خامنهای در دیدار 5 ساعته دانشجویان 12 توصیه مهم درباره وظایآیتالله هاشمی: ایران در مبارزه با تروریسم خالصترین کشور دنیا است/انتقاد از فرانسه در دیدار با رئیس مجلس این
آیتالله هاشمی ایران در مبارزه با تروریسم خالصترین کشور دنیا است انتقاد از فرانسه در دیدار با رئیس مجلس این کشور تصاویر رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شهادت هفده هزار نفر توسط منافقین گفت مردم ایران می گویند چگونه کشور فرانسه که مهد دموکراسی دنیاست اجازه میدهند تروریسروحانی در دیدار رئیسجمهوری اسلوونی: اراده ایران و اسلوونی توسعه روابط دوستانه است
روحانی در دیدار رئیسجمهوری اسلوونی اراده ایران و اسلوونی توسعه روابط دوستانه است رئیسجمهور گفت بهرهبردای از ظرفیتهای گسترده موجود در دو کشور به نفع دو ملت و کل منطقه است به گزارش نامه نبوز به نقل از پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری حجتالاسلام حسن روحانی روز چهارشنبه به وقثبت رکورد در میزان دیدار مقامات عالی و امضای سند بین ایران و آذربایجان
سفیر ایران در باکو مطرح کرد ثبت رکورد در میزان دیدار مقامات عالی و امضای سند بین ایران و آذربایجان سفیر ایران در باکو با بیان اینکه آینده روابط ایران و آذربایجان را روشن میبینم گفت میزان دیدار مقامات عالی دو کشور و اسناد امضا شده طی این مدت یک رکورد است که نشان از علاقه دو طردیداری بین مقامات ایران و آمریکا در نیویورک انجام نمیگیرد
دیداری بین مقامات ایران و آمریکا در نیویورک انجام نمیگیرد شبا کراکر دستیار وزیر خارجه آمریکا گفت هیچ دیدار دوجانبهای بین مقامهای آمریکا و ایران در حاشیه مجمع عمومی برنامهریزی نشده است منبع مهر ۲۵ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۰ ۳۸برنامه های سفر به نیویورک از زبان رئیس جمهوری/سخنرانی در مجمع عمومی، دیدار با نخبگان و تعدادی از سران کشورها
برنامه های سفر به نیویورک از زبان رئیس جمهوری سخنرانی در مجمع عمومی دیدار با نخبگان و تعدادی از سران کشورها رئیس جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است گفت سخنرانی در مجمع عمومی دیدار با نخبگان اسلامی و ملاقات با تیک هفته با دولت؛ ادامه دیپلماسی ایران در قاره آمریکا/ پیگیری مصوبات سفرهای کاروان تدبیر و امید در 3 استان
یک هفته با دولت ادامه دیپلماسی ایران در قاره آمریکا پیگیری مصوبات سفرهای کاروان تدبیر و امید در 3 استان آغاز سفر رییس جمهوری به ونزوئلا کوبا و مقر سازمان ملل در نیویورک شروع عملیات اجرایی واحدهای دو و سه نیروگاه اتمی بوشهر با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری و دیداردیداری بین مقامات ایران و آمریکا در نیویورک انجام نمی گیرد
دیداری بین مقامات ایران و آمریکا در نیویورک انجام نمی گیرد شناسهٔ خبر 3769851 - پنجشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۰ ۳۸ اخبار کوتاه > بین الملل jwplayer display inline-block; شبا کراکر دستیار وزیر خارجه آمریکا گفت هیچ دیدار دوجانبه ای بین مقام های آمریکا و ایران در حاشیه مجمع عموروحانی: هیچ کشور یا رئیس جمهوری هرگز نمیتواند توافق هسته ای را پاره کند
خبرگزاری ایسنا حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در گفتوگو با چاک تود از شبکه ان بی سی درباره سوریه گفت آنچه که بسیار اهمیت دارد این است که بدانیم سوریه راه حل نظامی ندارد و مشکلات مردم سوریه باید مسلما از طریق سیاسی حل شود فقط از نظر سیاسی وی در این گفتوگو با تاکید بر اینکه-
گوناگون
پربازدیدترینها