واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خسارات وارده به محيط زيست در 50 سال اخير بيسابقه است
اعتماد ملي: در حالي كه سازمان بازرسي كل كشور، ارزشهاي اقتصادي زيستمحيطي و هزينههاي ناشي از آلودگي و تخريب محيط زيست را در دست بررسي دارد، مديركل محيط زيست خراسان رضوي اين آمار را اعلام ميكند كه خسارات وارده به محيط زيست طي سال جاري در 50 سال گذشته بيسابقه بوده است.
سيدحسين آقاميري دليل وارد شدن اين خسارت را خشكسالي و سرمازدگي عنوان كرده است. او در گفتوگو با ايسنا به مرگومير بيش از 4 هزار پرنده مهاجر به دليل سرمازدگي در زمستان گذشته اشاره كرد و با بيان اينكه امسال ميزان بارش در كل استان 58 درصد كاهش يافته، افزود: طولاني شدن زمان يخبندان، كاهش بارش و نامناسب بودن مقاطع زماني بارندگيها باعث كاهش شديد راندمان توليد مراتع و در نتيجه كاهش علوفه براي پستانداران شده است.
او در حال حاضر خشكسالي را مهمترين مسالهاي عنوان كرد كه به تنوعزيستي و طبيعت استان آسيب ميزند و اين آسيببه راحتي قابل جبران نيست.
وي با بيان اينكه پرندگان، خزندگان و دوزيستان بيش از ساير گونهها در معرض آسيب قرار دارند، افزود: گونههاي زيستي عموما با شرايط طبيعي سازگارند ولي سرما و خشكساليهاي اخير غيرطبيعي بود و طي 100 سال گذشته سابقه نداشت.
لايحه خشكسالي دير به مجلس رسيده
و هنوز تصويب نشدهاست
پژوهشي كه از سوي اداره كلآموزش و پژوهش سازمان صداوسيما انجام شده ميزان خشكسالي امسال 13877) نسبت به پارسال 13866) با افزايش شديدي روبهرو شده است كه در حال حاضر به دليل باقي ماندن فصلهاي رشد، آمار دقيقي براي ميزان كم شدن برداشت وجود ندارد ولي ميتوان آمار حدسي 40 الي 45 درصد را برآورد كرد و پيشبيني ميشود اين رقم رو به افزايش خواهد بود. اين خشكسالي موجب خسارتهاي بسياري در كشور شده است. به علت افزايش بيسابقه استفاده از منابع آب سطحي و زيرزميني، دشتهاي ايران با كمبود آب و افت شديد سفرههاي زيرزميني تا عمق 150 و 200متري از سطح آب مواجه شدند. به طوري كه سطح آب در ورامين به اعماق 140 متري، سطح آب در رفسنجان به اعماق 200متري و سطح آب در يزد هم، به اعماق 200 متري كاهش يافته است.
گزارشهاي ديگر نيز حاكي است كه آسيب محصولات كشاورزي ناشي از خشكسالي به قدري چشمگير است كه با وجود اينكه ايران در توليد گندم به خودكفايي رسيده بود، بايد در سالجاري معادل نيمي از مصرف سالانه گندم خود (يعني حدود 5/5 ميليون تن)را وارد كند.
اما در اين شرايط بحراني، كه با كمبود غذا و شيوع بيماريهايي همچون وبا، سلامت انسانها تهديد ميشود و با تخريب محيط زيست ساير موجودات، امكان از ميان رفتن گونههاي طبيعي وجود دارد، هنوز اطلاعات لازم درباره آسيبهاي ناشي از خشكسالي جمعآوري نشده است. كارشناسان سازمان بازرسي كل كشور از هفتم ارديبهشتدر سازمان حفاظت محيط زيست مستقر شدهاند تا چگونگي تعيين ارزشهاي اقتصادي بخشهاي مختلف محيط زيست، هزينههاي ناشي از آلودگي و تخريب آن و نحوه اعمال اين موارد در حسابهاي ملي و بهرهبرداري از آن را مورد ارزيابي قرار دهند.
لايحهاي كه دولت دو ماه بعد از آغاز سال، به منظور كاهش آسيبهاي ناشي از خشكسالي به مجلس ارائه داده نيز پس از پايان سومين ماه سال، هنوز در پيچ و خم تصويب مجلس قرار دارد.
سعيدلو، معاون اجرايي رئيسجمهور، با اشاره به اقدامات كارگروه مبارزه با خشكسالي كه تا كنون انجام داده است ابراز اميدواري ميكند مجلس لايحهاي را كه دولت در اين ارتباط ارائه كرده، هر چه زودتر به تصويب برساند.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
پنجشنبه 30 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]