واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کمک به مدرسه یا شهریه؟
قصه پرغصه دریافت شهریه از دانشآموزان/ پول زور یا همیاری؟
شناسهٔ خبر: 3775789 - پنجشنبه ۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۵
استانها > بوشهر
.jwplayer{ display: inline-block; } بوشهر- دریافت شهریه تحصیلی از اولیای دانشآموزان یکی از مشکلاتی است که از دیرباز وجود داشته و با وجود تأکیدات آموزش و پرورش مبنی بر ممنوعیت دریافت وجه، این داستان همچنان ادامه دارد. خبرگزاری مهر، گروه استانها - نساء کروندی: آغاز سال و تحصیل و دغدغه برخی از خانوادهها برای ثبت نام، تهیه لوازم و التحریر و ثبت نام فرزندان که هر کدام حکایتی جدا دارد. این موضوع ثابت شده است که هیچکار موفقی بدون مشارکت مردم محقق نمیشود اما این هم ثابت شده که تسهیل و رایگان بودن مراحل تدریس، موجب کاهش بازماندگی افراد از تحصیل می شود. شعارها و وعدههای زیادی در راستای عدم پرداخت شهریه در مدارس توسط وزرای آموزش و پرورش در دولت های مختلف گفته شده است؛ گفته هایی که ۱۰۰ درصد عملی نشده است. سالها است که آموزش وپرورش اعلام میکند پرداخت وجه برای ثبتنام اجباری نیست، ولی هنگامی که والدین میخواهند ثبت نام فرزندانشان را انجام دهند، این اجبار را میبینند. برخی مدارس دولتی که جایگاه علمی بالاتری نسبت به بقیه دارند، با توجه به رغبت بالای والدین برای تحصیل فرندانشان در این مدارس، وجوه بسیار زیادی را طلب میکنند و هیچگاه نیز بدون مشتری نمیمانند.
الزامات پرداخت با وعدههای مسئولین در تضاد است یکی از والدین بوشهری در گفتوگو با مهر عنوان کرد: درست است که باید در روند تحصیل دانش آموزان همکاری کنیم اما مدارسی که در محل فقیر نشین شهر بوشهر هستند نمی توانند توقع بالایی از والدین داشته باشند و کمتر خانوادهای برخوردار است که بتوانند کمک کند. «محبوبه جعفری» با بیان اینکه خیلی از خانوادههای دانشآموزان این مدارس خود در زمینه معیشت نیاز به کمک دارند گفت: «والدین در این مناطق با مشکلات زیادی روبرو هستند و نمیتوانند هزینه زیادی را برای تحصیل فرزندشان پرداخت کنند.» وی عنوان کرد: الزامات پرداخت شهریه با وعده مسئولین در تضاد است و دریافت شهریه موجب این می شود که والدین مجبور به ممانعت فرزندشان از تحصیل شوند. برخورد نامناسب با دانشآموزانی که شهریه نمیدهند یکی دیگر از والدین با بیان اینکه برخی دریافت پولها با اسمهای غیر از شهریه است گفت: این دریافتها به هر بهانهای باشد برخی خانوادهها توانایی پراختش را ندارند و موجب سرخوردگی دانش آموز میشود. علی فرخی با بیان اینکه با دانشآموزان پس از عدم پرداخت شهریه، برخودهای خوبی نمیشود خاطرنشان کرد: این برخوردها موجب بیمیلی دانشآموز به مدرسه و افت تحصیلیشان میشود. وی گفت: مسئولان آموزش و پرورش باید برنامه ویژهای را برای رفع این مشکل داشته باشند.
دریافت وجه اجباری از اولیای دانش آموزان ممنوع است مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر در ارتباط با این مشکل با بیان اینکه بحث عدم گرفتن شهریه توسط مدارس یک مشکل ۴۰ ساله است، بیان کرد: این مشکل از گذشته بوده و اکنون نیز وجود دارد. وی با بیان اینکه بحث تعلیم و تربیت دانشآموزان که جمعیت عظیمی از جامعه را تشکیل میدهند نمیتواند به تنهایی بر دوش آموزش و پرورش گذاشت شود گفت: «اولیای دانشآموزان و دیگر دستگاهها باید در این راستا همفکری کنند. وی افزود: دریافت وجه اجباری تحت هر عنوان از والدین دانش آموزان ممنوع است. مدارس نیاز به مشارکت اولیا دارند ناصر کرمی افزود: سرانه مدارس بسیار کم است و مدارس نیاز به مشارکت اولیا دارند اما باید این دریافت بدون اجبار و با نظارت انجمن اولیا و مربیان مدارس باشد. مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر خطاب به والدین دانش آموزان اظهار داشت: خانوادهها به هیچ وجه پول دستی به مدارس ندهند و همه واریزها به حساب و یا شماره کارت مدرسه باشد. وی بیان کرد: مدارس نه تنها از دانشآموزان تحت پوشش نهادهای حمایتی وجهی دریافت نمیکند بلکه کمکهای مختلف نیز در راستای اشتیاق دانش آموزان برای موفقیت در تحصیل به آنان ارائه میدهند. بر اساس آنچه گفته شد، داستان دریافت شهریه از دانشآموزان همچنان ادامه دارد و گویا قرار هم نیست این داستان پایانی داشته باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 115]