واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رهبر معظم انقلاب: به آينده خوشبينم
همزمان با عيد سعيد غدير خم، عيد امامت و ولايت و عيد اللهالاکبر، صبح ديروز هزاران نفر از قشرهاي مختلف مردم با حضرت آيتالله خامنهاي، رهبر معظم انقلاب اسلامي، در حسينيه امام خميني(ره) ديدار کردند.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني دفتر مقام معظم رهبري، رهبر انقلاب اسلامي در اين ديدار ضمن تبريک عيد سعيد غدير خم، مهمترين پيام ماجراي غدير را تعيين «امامت» به عنوان ضابطه و قاعده حکومت در اسلام بيان کردند و با اشاره به ويژگيهاي منحصر به فرد حضرت علي(ع) به ويژه خصوصيات حکومتي ايشان، لازمه تمسک به ولايت اميرالمؤمنين علي(ع) را حرکت در مسير خصوصيات و عمل به توصيههاي آن شخصيت ممتاز دانستند. ايشان با اشاره به برخي تعابير که از عيد غدير به عنوان «عيد بزرگ الهي» ياد کردهاند، گفتند: علت اين تعابير، رويداد بسيار مهمي است که در ماجراي غدير محقق شد و آن، تعيين ضابطه و قاعده حکومت در اسلام است. ايشان افزودند: اين ضابطه، همان امامت و ولايت در جامعه اسلامي است که به دستور خداوند و به وسيله پيامبر اسلام(ص) اعلام شد.
غدير، پايهگذار قاعده حکومت در جامعه اسلامي
رهبر انقلاب اسلامي خاطرنشان کردند: علاوه بر تعيين ضابطه، حضرت علي(ع) به عنوان مصداق امامت معرفي شدند که شخصيتي بزرگ، نوراني، قدسي و غيرقابل خدشه بودند. ايشان افزودند: البته هيچ کس در مقام امامت و رهبري جامعه اسلامي به قله بيهمتاي اميرالمؤمنين دسترسي ندارد و بزرگترين شخصيتهاي علمي و عرفاني تاريخ اسلام همچون امام بزرگوار ما که شخصيتي بزرگ، جامعالاطراف و برجسته بود، در مقابل اميرالمؤمنين(ع) همچون شعاع و پرتوي از نور خورشيد هستند. ايشان در جمعبندي اين بخش از سخنان خود تأکيد کردند: واقعه غدير، پايهگذاري قاعده حکومت در جامعه اسلامي است و نشان ميدهد اسلام به غير از ضابطه امامت و ولايت، مدلهاي حکومتهاي سلطنتي، شخصي، زر و زور، زيادهخواه، متکبر، پيرو شهوات و اشرافي را قبول ندارد. ايشان در بيان اهميت موضوع غدير به دستور خداوند به پيامبر اعظم(ص) مبني بر اينکه ابلاغ رسالت در گرو ابلاغ امامت است، اشاره کردند و گفتند: اين اعتقاد اسلامي مبتني بر مباني مستحکم و استدلالهاي غيرقابل خدشه است، اما پايبندي به اين اعتقاد و بيان آن، نبايد با تحريک احساسات برادران اهل سنت همراه باشد، زيرا اين کار خلاف سيره ائمه معصومين(ع) است.
عواقب تحريک احساسات ديگر فرق اسلامي
رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد مکرر بر اهميت وحدت در دنياي اسلام و با اشاره به اينکه هرگونه ناسزاگويي به بزرگان اهل سنت، در واقع مانع از شنيده شدن مباني منطقي و مستدل اعتقاد به امامت ميشود، خاطرنشان کردند: تحريک احساسات ديگر فرق اسلامي به اسم شيعه، در واقع «شيعه انگليسي» است و نتيجه آن، ظهور گروههاي خبيث و مزدور وابسته به امريکا و سرويس جاسوسي انگليس همچون داعش و النصره است که جنايات و ويرانيهاي زيادي را در منطقه به راه انداختهاند. ايشان در ادامه با اشاره به صفات و خصوصيات معنوي و انساني حضرت علي(ع) همچون ايمان عميق، سبقت در اسلام، فداکاري در راه اسلام، اخلاص، علم و معرفت بالله، شجاعت، ترحم، ايثار و گذشت افزودند: بخش ديگري از خصوصيات آن حضرت مربوط به شيوه حکومتداري است که از جمله آنها عدالت، انصاف، برابر دانستن همه آحاد مردم، اجتناب از زخارف دنيا، تدبير، سرعت عمل در انجام وظيفه، تبيين، هدايت جامعه به تقوا و بيباک بودن در عمل به حق و در عمل به عدل است.
وسوسه منابع مالي، يکي از بلاهاي حکومتها
رهبر انقلاب اسلامي در خصوص اجتناب اميرالمؤمنين علي(ع) از امکانات دنيوي و حکومتي براي مصارف شخصي تأکيد کردند: وسوسه شدن براي استفاده از منابع مالي در اختيار، يکي از بلاهايي است که حکومتها به آن مبتلا هستند، در حالي که حکومت امامت با اين مسائل جداً مخالف و استفاده شخصي از امکانات عمومي ممنوع است. رهبر انقلاب اسلامي در خصوص تدبير حضرت علي(ع) در جامعه اسلامي تأکيد کردند: آن حضرت در شناخت دوست و دشمن و در دستهبندي دشمنان نيز تدبير داشتند و رفتار ايشان در سه جنگ خود با دشمنان کاملاً متفاوت بود. ايشان، اميرالمؤمنين علي(ع) را شخصيتي جامعالاطراف، عظيم و غيرقابل توصيف دانستند و افزودند: وظيفه ما حرکت به سمت اين قله و بهرهمندي از آن صفات به اندازه توان و ايمان خود است.
جلوگيري از اسراف راه رسيدن به استحکام دروني اقتصاد
حضرت آيتالله خامنهاي با اشاره به لزوم زينت بودن شيعيان براي اهل بيت(ع) در اثر تبعيت و الگوگيري از آن بزرگواران گفتند: کسي که رشوه ميگيرد يا از بيتالمال زيادهخواهي ميکند، يا بر بديها چشم ميبندد و هيچ احساس مسئوليتي در قبال هدايت جامعه نميکند، براي نظام و جامعه اسلامي، زينت نيست و در واقع مايه عيب براي شيعه است. رهبر انقلاب اسلامي با تأکيد بر اينکه ما هيچگاه نميتوانيم همچون حضرت علي(ع) زاهد باشيم، اما ميتوانيم با حرکت در آن مسير نوراني، از اسراف و زيادهروي پرهيز کنيم، گفتند: متأسفانه جامعه ما گرفتار پديده زشت اسراف شده است و اين اسراف در ابعاد مختلف از جمله در زندگيهاي شخصي خود را نشان ميدهد. حضرت آيتالله خامنهاي يکي از تبعات سوءاسراف در جامعه را، ضربه خوردن اقتصاد کشور دانستند و خاطرنشان کردند: اگر جامعهاي بخواهد از لحاظ استحکام دروني اقتصاد به نقطه مطلوب برسد حتماً بايد جلوي اسراف را بگيرد.
اخلال در اقتصاد کشور، هدف دشمن در شرايط کنوني
رهبر انقلاب اسلامي ممانعت از اسراف را در درجه اول وظيفه آحاد مردم برشمردند و با تأکيد بر اينکه تمسک به ولايت اميرالمؤمنين(ع) بايد در عمل خود را نشان دهد، گفتند: يکي از راههايي که دشمن از آن طريق ضربه ميزند، استفاده از نقاط ضعف جامعه است که بايد اين نقاط ضعف اصلاح شوند. حضرت آيتالله خامنهاي، هدف اصلي دشمن در شرايط کنوني را اخلال در اقتصاد کشور دانستند و با اشاره به تأکيدهاي مکرر خود براي تحقق اقتصاد مقاومتي افزودند: دشمن به دنبال بد شدن شرايط اقتصادي مردم و در نهايت ايجاد نارضايتي از اسلام و نظام اسلامي است. ايشان تأکيد کردند: در چنين شرايطي، وظيفه دولت، مجلس و مسئولان بخشهاي مختلف و همچنين آحاد مردم، برنامهريزي و اقدام در نقطه مقابل هدفگيري دشمن است.
جوانان مؤمن هر دشمني را به زانو در خواهند آورد
رهبر انقلاب اسلامي در عين حال حرکت عمومي کشور را به برکت جوانهاي بيشماري که براي احياي اسلام و اقامه دين تلاش بيوقفه ميکنند، خوب توصيف کردند و افزودند: اين جوانها به فضل الهي هر دشمني از جمله امريکا و رژيم صهيونيستي را به زانو در خواهند آورد. حضرت آيتالله خامنهاي تأکيد کردند: علت اينکه مکرر در صحبتهاي خود، نسبت به آينده اظهار خوشبيني ميکنم، وجود همين واقعيتهاي خوب است که ميتواند کشور را به پيش براند. ايشان، جوانان مؤمن، با انگيزه بالا و آماده حضور در ميدانهاي مجاهدت و دفاع از کشور را فراوان خواندند و تأکيد کردند: اين، همان انگيزهاي است که کشور را نجات خواهد داد و بايد آن را تقويت کرد.
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]