واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ورود تكنولوژي به ورزش، فرصتي براي برقراري عدالت
ورود تكنولوژي به عرصه ورزش در سالهاي اخير به امري اجتنابناپذير تبديل شده و...
نویسنده : سعيد احمديان
ورود تكنولوژي به عرصه ورزش در سالهاي اخير به امري اجتنابناپذير تبديل شده و ورزشهاي زيادي در اين سالها بودهاند كه با استفاده از آخرين تكنولوژيهاي پيشرفته، سعي در بالا بردن سطح مسابقاتشان داشتهاند و از تكنولوژي به عنوان يك فرصت براي پيشرفت ورزش استفاده كردهاند. البته در اين بين در برخي ورزشها هم مقاومتهايي براي ورود تكنولوژي وجود داشت كه به نظر ميرسد كم كم اين رشتهها هم در حال تسليم شدن هستند و آخرين نمونه آن فوتبال بود؛ رشتهاي كه در سالهاي گذشته با توجه به نظرات موافق و مخالفي كه براي استفاده از پيشرفتهاي علمي در اين ورزش وجود داشت، كمتر به سمت استفاده از تكنولوژي پيش ميرفت اما به نظر ميرسد اين ورزش هم امروز برابر تكنولوژي كوتاه آمده است. در اين شرايط ميتوان گفت كه در ورزش هم مانند تمام اركان زندگي روزمره، استفاده از تكنولوژي اهميت ويژهاي پيدا كرده و حتي در برخي مواقع نميتوان زندگي را بدون آن تصور كرد. ورود پيشرفتهاي تكنولوژي به ورزش را هم بايد به فال نيك گرفت و از ظرفيت و پتانسيلي كه در ورزش با ورود پيشرفتهاي علمي به دست ميآيد، نهايت استفاده را برد. بديهي است كه هدف اوليه از استفاده از تكنولوژيهاي روز دنيا در ورزشهاي مختلف، تلاش براي برقراري عدالت و جلوگيري از ضايع شدن حق ورزشكاران است. به هر حال در تاريخ رقابتهاي جهاني و المپيك و در ورزشهاي مختلف، بارها به دليل عدم تكنولوژي، جاي برنده و بازنده عوض شده و اين مسئله سبب شده تا وجهه اين مسابقات خدشهدار شود.
در همين راستا مهمترين هدف ورود تكنولوژي عدم تكرار اتفاقاتي از اين دست است؛ اتفاقاتي كه سبب ميشود روح ورزش به عنوان يك مسابقه ضربه بخورد، به همين خاطر بايد از ورود تكنولوژي به ورزش استقبال كرد و آن را يك فرصت به حساب آورد، البته تكنولوژي در برخي مواقع ميتواند يك تهديد هم به حساب بيايد و اشتباهاتي را هم رقم بزند اما در مجموع مزاياي ورود تكنولوژي در ورزش، آن قدر است كه ميتوان از معايبي كه ميتواند داشته باشد، چشمپوشي كرد، به خصوص اينكه اشتباهات انساني هم در ورزش وجود دارد و نميتوان زماني را تصور كرد كه همه چيز بدون اشتباه انجام شود اما تلاش براي ورود پيشرفتهاي تكنولوژي در ورزش، به حداقل رساندن اشتباهات و فراهم كردن زمينهاي براي برگزاري يك مسابقه ورزشي سالم و جلوگيري از دخيل كردن علايق شخصي در داوري يك مسابقه ورزشي است. اثرات استفاده از تكنولوژي در ورزشهاي مختلف هم در سالهاي اخير به خوبي قابل مشاهده است و اين موضوع سبب شده تا در خيلي از مسابقات با بازبيني و استفاده از اين پيشرفتها، امتيازات اشتباهي كه رد و بدل شده، اصلاح شود و نشان دهد كه ورزش هم مانند تمامي عرصههاي زندگي از پيشرفتهاي علمي كه سرعت آن به ثانيه رسيده است، بيبهره نيست و از قافله تكنولوژي عقب نمانده است.
در همين زمينه موضوعي كه بايد مورد توجه مسئولان ورزش كشورمان قرار بگيرد، آموزش و آگاهي دادن به ورزشكاران است. به هر حال يك ورزشكار وقتي در يك مسابقه بينالمللي شركت ميكند، در صورتي كه نسبت به تكنولوژي مورد استفاده در آن ورزش آگاهي كامل داشته باشد، بهتر ميتواند براي مسابقهاي كه پيش رو دارد، برنامهريزي كند و از فرصتي كه پيشرفتهاي عملي به او ميدهد در جهت موفقيتهايش استفاده كند. هر چند در زمين مسابقه اين توانايي ورزشكار است كه حرف اول را ميزند و تكنولوژيها تنها فرصتي را براي اين ورزشكار فراهم ميكند كه بتواند در مسابقهاي كه شرايط عادلانهتري دارد، با حريفش روبهرو شود و اميدوار باشد كه در صورت اشتباهات انساني، بازبيني اين مسئله توسط دوربينها، بتواند به گرفتن حقش كمك كند تا او گرفتار ناداوري و حقخوري نشود. هرچند در برخي مواقع مشاهده شده به رغم بر حق بودن يك ورزشكار كه با استفاده از تكنولوژيها هم به اثبات رسيده اما داوران رأي را به حريف مقابلش دادهاند، كه در اين باره به نظر ميرسد كاري از دست كمتر كسي ساخته است و اين به لابيها و نفوذهاي كشورها برميگردد كه حتي با ورود تكنولوژي هم از روشهاي ناجوانمردانه براي برتري ورزشكارانشان استفاده ميكنند. با اين وجود به طور قطع استفاده از پيشرفتهاي تكنولوژي، كار كساني كه به دنبال برنده شدن در ورزش به روشهاي غيراخلاقي هستند را سختتر خواهد كرد، اگر چه آن را نميتواند به صفر برساند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]