تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834588660
رشد قارچگونه مفسدان اقتصادي
واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
الهام امينزاده:
رشد قارچگونه مفسدان اقتصادي
دكتر الهام امينزاده دستياررئيسجمهوردرامورحقوق شهروندي است و در سه سال اول دولت يازدهم معاون حقوقي رئيسجمهورايران بود. ايشان داراي مدرك دكترا در حقوق بينالملل از دانشگاه گلاسگو در بريتانياست.
روز نو : دكتر الهام امينزاده دستياررئيسجمهوردرامورحقوق شهروندي است و در سه سال اول دولت يازدهم معاون حقوقي رئيسجمهورايران بود. ايشان داراي مدرك دكترا در حقوق بينالملل از دانشگاه گلاسگو در بريتانياست.
به گزارش روز نو؛ از سوابق سياسي وي ميتوان به نمايندگي دردوره هفتم مجلس شوراي اسلامي از تهران اشاره كرد. براي تحليل و بررسي تحقق وعدههاي آقاي روحاني در سه سال گذشته با دكتر امينزاده گفتوگو كرديم. ايشان معتقد است:«در شرايط كنوني كشور نيازمند يك نوع مديريت خاص است كه بتواند مشكلات دولت قبل را پوشش بدهد و در مقابل، سياستهاي راهبردي جديد را به نتيجه برساند به شكلي كه نتيجه آن در زندگي مردم ملموس و قابل مشاهده باشد. شايد اگر از برخي از اعضاي كابينه سوال كنيد كه به چه ميزان به اهداف خود در سه سال گذشته دست پيدا كرده ايد عنوان ميكنند كه به اغلب آنها دست پيدا كرده ايم. اين در حالي است كه در واقعيت اين اتفاق رخ نداده و اغلب اعضاي دولت در زمينههاي تخصصي خود با مشكلات و موانع زيادي مواجه بوده اند». در ادامه متن گفتوگوي «آرمان امروز» با دكترالهام امينزاده دستيار رئيسجمهور در حقوق شهروندي را از نظر ميگذرانيد:
چرا آقاي روحاني موفق نشد در سه سال گذشته به برخي از وعدههاي خود عمل كند؟ چه موانعي در مسير دولت در اين زمينه قرار داشت؟
براي تحليل عملكرد دولت در سه سال گذشته بايد جنبههاي مختلف مديريتي كشور را در نظر گرفت. همه دولتها به صورت طبيعي داراي نقاط قوت و ضعف هستند و هيچ دولتي نميتواند ادعا كند كه هيچ گونه نقطه ضعفي ندارد. دولت آقاي روحاني نيز از ابتدای شكلگيري تلاش كرد اهداف خود را به اهداف كوتاه مدت، ميان مدت و بلندمدت تقسيم كند و براساس آن برنامههاي خود را جلو ببرد. بنده در سه سال گذشته در كابينه حضور داشتم و به خوبي اين مساله را مشاهده كردم كه همه وزرا و اعضاي كابينه داراي برنامه و هدف بودند و تلاش كردند برنامههاي خود را در راستاي مطالبات مردم به پيش ببرند. با اين وجود برخي از برنامهها نيازمند زمان بيشتري است و نميتوان آثار آن را در كوتاه مدت مشاهده كرد. از سوي ديگر در اجراي برخي از برنامهها به شكلهاي مختلف اخلال به وجود آمد كه شرايط ادامه مسير را براي وزرا و اعضاي كابينه مشكل كرد. با اين وجود دولت يازدهم در برخي از زمينهها دستاوردهاي بزرگي داشت و در مقابل در برخي زمينهها با مشكلاتي مواجه شد كه موفق نشد به تمام وعدههايي كه به مردم داده بود عمل كند. مساله مهم ديگر اينكه دولت بسياري از انرژي و وقت خود را صرف ساماندهي به وضعيت باقيمانده از گذشته كرد. در شرايط كنوني كشور نيازمند يك نوع مديريت خاص است كه بتواند مشكلات دولت قبل را پوشش بدهد و در مقابل، سياستهاي راهبردي جديد را به نتيجه برساند به شكلي كه نتيجه آن در زندگي مردم ملموس و قابل مشاهده باشد. يكي از مهمترين راههاي مبارزه با فساد، شفافسازي و دولت الكترونيك است كه در طول سه سال گذشته تمام تلاش براي امكان تحقق اين مساله انجام شد وليكن تا زماني كه زير ساختهاي مبارزه با فساد در كشور كه لازمه ضروري آن «دولت الكترونيك» است به وجود نيايد مفسدان اقتصادي مثل«قارچها» همچنان در فضاي سياسي و اقتصادي كشور زيست ميكنند. اين در حالي است كه ما درگذشته نبايد اجازه ميداديم كه آنها به هر شكل كه دوست داشتند رشد كنند تا وضعيت سخت نشود.
آيا پشتوانه اجتماعي آقاي روحاني در سال۹۲ دوباره حاضر خواهد بود به همان شكل در انتخابات رياستجمهوري۹۶ از ايشان حمايت كند؟ آيا در اتاق فكر دولت براي اين مساله تدبيري انديشيده شده است؟
آقاي روحاني همواره نشان دادهاند كه يك چهره فراجناحي هستند و براي ايشان آرامش و اعتدال جامعه در اولويت نخست قرار دارد. اصلاحطلبان اعتقاد دارند آقاي روحاني با حمايت اين جريان به رياستجمهوري رسيده و ازسوي ديگر اصولگرايان براين باورند كه آقاي روحاني خاستگاه اصولگرايي دارد و برخاسته از جريان اصولگرايي هستند. شايد همين مساله كه آقاي روحاني مال همه هستند و در عين حال مال هيچ كس نيستند يك نكته مثبت براي مديريت كشور باشد. بدون شك پشتوانه اجتماعي آقاي روحاني در سال۹۲ به خوبي به موانع پيش روي دولت در زمينههاي مختلف آگاه است. از سوي ديگر آقاي روحاني در اغلب زمينهها عملكرد قابل قبولي داشته كه پشتوانه اجتماعي ايشان را ترغيب ميكند در سال۹۶ نيز از ايشان حمايت كنند.
يكي از وعدههاي اصلي آقاي روحاني در مبارزات انتخاباتي تحقق مطالبات زنان جامعه بود. اين در حالي است كه در سه سال گذشته تغييرات جدي در وضعيت زنان جامعه به وجود نيامده است. چرا آقاي روحاني موفق نشدند در اين زمينه به وعدههاي خود عمل كنند؟
آقاي روحاني از ابتداي شكلگيري دولت اهتمام جدي به وضعيت زنان جامعه داشتند و در اين زمينه برنامههاي مختلفي در نظر گرفته بودند. با اين وجود مشكلات و دغدغههاي زنان جامعه به شكلي است كه نيازمند يك برنامهريزي زيرساختي و همهجانبه از سوي نهادهاي مختلف است. در شرايط كنوني بسياري از تواناييها و استعدادهاي زنان جامعه بلااستفاده مانده و كسي از آنها استفاده نميكند. اين در حالي است كه مطالبات زنان فعال اقتصادي كه بعضي از آنها سرپرست خانوار و همچنين زنان بي سرپرست هستند، محقق نشده و اين زنان با مشكلات زيادي در زندگي خود مواجه هستند. از سوي ديگر زنان تحصيلكرده جامعه نيز دغدغههاي خاص خود را دارند كه مهمترين آنها شغل متناسب با تحصيلات خود است. البته بنده با اين مساله كه مشكلات زنان جامعه را به استخدام تقليل بدهيم، موافق نيستم و معتقدم مسائل زنان نياز به آسيب شناسي اجتماعي و فرهنگي جديد در راستاي ايجاد اشتغال مولد و نشاط بيشتر آنان دارد. ما بايد از استعدادها و پتانسيل زنان جامعه در توسعه كشور استفاده كنيم. نكته ديگر اينكه نميتوان در عصر ارتباطات و تكنولوژي از روشهاي صرفا اداري براي حل مشكلات جامعه استفاده كرد. جامعه ما بايد به اين نتيجه برسد كه زنان نيز ميتوانند رشد كنند و در عرصه اجتماعي به صورت قدرتمند حضور پيدا كنند. لذا در جامعه ايراني اسلامي ما زنان به عنوان نيمي از پيكره جامعه در اشتغال مولد در عرصههاي مختلف و نه فقط امور مقطعي بايد نقشآفرين باشند.
مساله حقوق شهروندي در ابتداي روي كار آمدن دولت تدبير و اميد به صورت جدي در اولويت دولت قرار گرفته بود. با اين وجود هرچه از عمر دولت گذشت اين مساله كمتر مورد توجه قرار گرفت به شكلي كه در شرايط كنوني در حاشيه قرار گرفته است. دليل اين مساله چيست؟
آقاي روحاني وقتي روي يك مساله متمركز ميشوند تلاش ميكنند بخشهاي غيرمرتبط را درگير اين مساله نكنند تا تمركز بخشهاي ديگر دولت به هم نخورد. سند حقوق شهروندي در زماني كه آقاي روحاني قصد داشتند به مردم گزارش۱۰۰ روزه بدهند آماده بود و در همان زمان روي سايت رياستجمهوري قرار گرفت كه تاكنون نيز مورد استناد رسانهها و افكار عمومي قرار گرفته است. همزمان با انتشار اين سند اساتيد و كارشناسان مساله حقوق شهروندي نيز سندهاي مختلفي را تهيه كردند و خدمت آقاي رئيسجمهور ارائه دادند. در سند منتشر شده در سايت رياستجمهوري مسائلي وجود داشت كه به مرور زمان و با مشورت با اساتيد و كارشناسان مرتفع شد و در نهايت منشور حقوق شهروندي به شكل كنوني در دسترس همگان قرار گرفت. يكي از مسائلي كه درباره اين سند مطرح شد قرار گرفتن دغدغههاي زنان در كنار ديگر اقشار جامعه بود كه با توجه به پيشنهادات ارائه شده ما براي مسائل زنان يك بخش جداگانه در نظر گرفتيم و دغدغههاي زنان جامعه را در آن مطرح كرديم. نكته ديگر اينكه ما بايد بين حقوق اساسي و حقوق بشر با حقوق شهروندي تفكيك قائل شويم و هر كدام را در جايگاه خود مورد بررسي قرار بدهيم. در شرايط كنوني نيز آقاي روحاني به شكلهاي مختلف تلاش ميكنند مساله حقوق شهروندي مورد توجه دستگاههاي مختلف و افكار عمومي قرار بگيرد تا در نهايت به يك پاردايم فكري و فرهنگي غالب در جامعه تبديل شود.
دولت آقاي روحاني اولين دولت پس از انقلاب بود كه سخنگوي آن به صورت رسمي از تشكيل اتاق فكر عليه دولت سخن گفت. هنگامي كه دولت آقاي روحاني متوجه شد كه مخالفان از تمام حربههاي خود استفاده ميكنند كه دولت نتواند به اهداف خود دست پيدا كند، چه تدابيري در اتاق فكر دولت براي اين مساله انديشیده شد؟
وجود مخالف براي يك دولت مسالهای طبيعي است و هيچ دولتي را در دنيا نميتوان پيدا كرد كه مخالف نداشته باشد. به نظر من مخالفان دولت آقاي روحاني را بايد به سه دسته مخالفان، منتقدان و مرشدان دولت تقسيم بندي كرد و هر كدام را در جايگاه خود مورد بررسي قرار داد. برخي از افراد به واقع دلسوز دولت هستند و با راهنماييهاي خود تلاش ميكنند دولت بهتر و با كمترين هزينه به اهداف خود دست پيدا كند. از سوي ديگر برخي از سياستهاي دولت انتقاد ميكنند و معايب دولت را به او گوشزد ميكنند تا دولت از مسير اصلي خود خارج نشود. به نظر من وجود اين دو دسته ارزشمند است و به دولت كمك ميكند. در جامعهاي كه انتقاد و آزادي بيان و انديشه وجود نداشته باشد مسئولان نميتوانند به خوبي آن جامعه را مديريت و هدايت كنند. با اين وجود برخي افراد و گروهها نيز بودند كه با دولت مخالف بودند. نقد، انتقاد و ارشاد از توهين و افترا متمايز است و كسي نميتواند با توهين و افترا خود را منتقد معرفي كند. آقاي روحاني همواره به اعضاي دولت توصيه ميكردند كه نسبت به كارشكنيهاي مخالفان واكنش تند نشان ندهند.
آيا مديران دولت با آقاي روحاني در زمينههاي مختلف هماهنگ بودند؟ برخي از كارشناسان بر اين باورند كه ديدگاههاي برخي از مديران دولت با آقاي روحاني هماهنگ نيست و آقاي روحاني به تنهايي بار دولت را به دوش ميكشند. شما به عنوان يكي از اعضاي كابينه اين مساله را تاييد ميكنيد؟
آقاي روحاني از ابتداي شكلگيري دولت به دنبال ثبات و آرامش در مديريت كشور بودند. به همين دليل زياد با تغيير اعضاي كابينه آن هم در كوتاه مدت موافق نبودند. شايد يكي از معدود تغييرات دولت به بنده مربوط ميشد كه بايد در اين زمينه توضيحاتي را ارائه كنم. آقاي روحاني با توجه به روي زمين ماندن مساله حقوق شهروندي از بنده خواستند كه بيشتر براي اين مساله وقت بگذارم. با اين وجود به دليل اينكه بنده معاون حقوقي رئيسجمهوري بودم و بيشتر وقتم صرف پيگيري مسائل حقوقي دولت ميشد فرصت رسيدگي به اين مساله را نداشتم. به همين دليل با توجه به نظرآقاي روحاني با انتقال حجت الاسلام و المسلمين آقاي مجيد انصاري به معاونت حقوقي رئيسجمهور دست بنده را براي رسيدگي بيشتر به مساله حقوق شهروندي باز گذاشتند. در موارد ديگر نيز ايشان به صورت مرتب عملكرد وزرا و مديران دولت را زير نظر داشتند و مسائل تمام وزارتخانهها و معاونتها را پيگيري ميكردند. بحث نظارت و هماهنگي در حوزه حقوق شهروندي را به اينجانب سپردند و هر دستگاه هم بر اساس ماموريت خود اقداماتي ميكند كه باید با هماهنگي دستياررئيسجمهور انجام شود. به نظر من قوانين ما از غنا و محتواي قابل قبولي برخودار است و نياز زیادي به قانونگذاري در حوزه حقوق شهروندي نداريم.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]
صفحات پیشنهادی
رشد قارچگونه مفسدان اقتصادي در کشور
دكتر الهام امينزاده دستياررئيسجمهور در امور حقوق شهروندي است و در سه سال اول دولت يازدهم معاون حقوقي رئيسجمهورايران بود ايشان داراي مدرك دكترا در حقوق بينالملل از دانشگاه گلاسگو در بريتانياست از سوابق سياسي وي ميتوان به نمايندگي دردوره هفتم مجلس شوراي اسلامي از تهران اشارهپایتختهایی که مانع رشد اقتصادی کشورشان شدند
پژوهشهای جدید یک موسسه تحقیقات اقتصادی در کلن نشان میدهد که بدون وجود برلین سرانه درآمدی هر آلمانی 0 3 درصد افزایش خواهد یافت به گزارش خبرآنلاین به نقل از سیانان با وجود اینکه برلین از لحاظ مد و تکنولوژی شهری سرآمد محسوب میشود ولی تولید برلین کمتر از سرانه GDP بقیه آلمانطنز؛ لطفا رشد اقتصادی را نشان ندهید!
فریور خراباتی در روزنامه آرمان امروز نوشت پس از سخنرانی وزیر اقتصاد دولت سابق که در آن گفته اند مجموع نرخ رشد اقتصادی در دولتهای نهم و دهم ۴۶ درصد بوده چند گزینه به ذهن بنده میرسد الف- چهل و شش شما یا چهل و شش ما ب- چهل و شش از چند ج- دو دو تا د- مجموع نرخ رشد ارشد اقتصادی چین تثبیت شد/تلاش برای آزادسازی نرخ بهره
سیاست های اقتصادی پکن جواب داد رشد اقتصادی چین تثبیت شد تلاش برای آزادسازی نرخ بهره شناسهٔ خبر 3769095 - چهارشنبه ۲۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳ ۵۷ اقتصاد > اقتصاد جهان jwplayer display inline-block; پس از افت موقت در ماه ژوئیه اقتصاد چین در ماه اوت سال جاری فراتر از برآورد اقتصتعامل بین بخشی لازمه تحقق رشد اقتصادی و حل مشکل بیکاری در اهر است
شهردار اهر تعامل بین بخشی لازمه تحقق رشد اقتصادی و حل مشکل بیکاری در اهر است شناسهٔ خبر 3763596 - چهارشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۷ استانها > آذربایجان شرقی jwplayer display inline-block; اهر - شهردار اهر تحقق رشد اقتصادی و حل مشکل بیکاری در شهرستان اهر را در گرو تعامل بیشریعتمداری: رشد اقتصادی کشور به هشت درصد میرسد
شریعتمداری رشد اقتصادی کشور به هشت درصد میرسد معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به مشکلات موجود در سطح استان و کشور گفت رشد اقتصادی کشور در حال حاضر 4 5 درصد است که برای رونق در وضعیت اشتغال و اقتصادی و جبران عقب ماندگیها باید به رشد هشت درصد برسیم و براساس هدف گذاری دولت براکاهش پیشبینی رشد اقتصادی انگلیس در ۲۰۱۷
افزایش نگرانیهای سرمایهگذاران نسبت به آینده اقتصادی این کشور باعث شده است که اتاق بازرگانی انگلیس پیشبینی خود از رشد اقتصادی این کشور اروپایی در سال ۲۰۱۷ را کاهش دهد به گزارش فارس به نقل از اسپوتنیک اتاق بازرگانی انگلیس شامل انجمنهای فعالان اقتصادی این کشور چشمانداز خود ازورود ستاد مبارزه با مفاسداقتصادی به پرونده شهرداری/پالیزدار: نسبت به فیلترشدن سایت افشاکننده پرونده بیتفاوت ن
ورود ستاد مبارزه با مفاسداقتصادی به پرونده شهرداری پالیزدار نسبت به فیلترشدن سایت افشاکننده پرونده بیتفاوت نخواهیم بود دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از ورود به پرونده تخلف شهرداری تهران خبر داد و گفت در حال بررسی ابعاد این پرونده هستیم آفتابنیوز کاظم پالیزدارمبانی رشد اقتصادی را اعلام کنید - پایگاه خبری بانکداری ایران
به گزارش بانکداری ایران بانکیا دولت روحانی اعلام کرده ما از ابتدای سال تاکنون 4 4 درصد رشد اقتصادی داشته ایم و در همین حین وزیر صنعت و معدن نیز گفته است هشت درصد رشد تولید داشتیم با این حال چون مبانی آمار اعلام نشده ما باید این مبانی را حدس بزنیم به نظر می رسد در مورد رشد صنعبحث داغ در مجلس درباره مفسدان اقتصادی - پایگاه خبری تحلیلی نما
یک فوریت طرحی با موضوع علنی بودن دادگاه مفسدان اقتصادی پس از صدور کیفرخواست امروز در مجلس بررسی شد اما اکثریت نمایندگان به فوریت آن رای ندادند به گزارش نما به نقل از خبرآنلاین یک فوریت طرحی با موضوع علنی بودن دادگاه مفسدان اقتصادی پس از صدور کیفرخواست امروز در مجلس بررسی شد ام-
گوناگون
پربازدیدترینها