واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مشترك مورد نظر كلافه شده است
مزاحمت اولين چيزي است كه بعد از شنيدن پيامكهاي تبليغاتي به ذهن فرد متبادر ميشود اما چرا جلوي اين نوع سوداگريها گرفته نميشود؟
نویسنده : سجاد علیمرداني
مزاحمت اولين چيزي است كه بعد از شنيدن پيامكهاي تبليغاتي به ذهن فرد متبادر ميشود اما چرا جلوي اين نوع سوداگريها گرفته نميشود؟ چرا كسي نيست از حقوق مشتركين حمايت كند؟ مگر ميشود پيامكي بدون اطلاع مخابرات يا مراكز وابسته به خدمات تلفن همراه ارسال شود و در آن آسايش مردم در نظر گرفته نشود؟ (لطفاً فلان عدد را به فلان شماره بفرست(!) كه ما 100 تومان از حساب شما با اجازه يا بياجازه كم كنيم!) در بسياري از حوزههاي تكنولوژي در كشور ما حقوقي براي آسايش و آرامش مصرفكننده در نظر گرفته نميشود. ماليات شارژ 2 هزار توماني را از ابتدا كم ميكنيم ولي وقتي به اين مواقع ميرسد اصلاً انگار نه انگار كه شايد بخشي از خانواده يا شايد همه خانواده در اين مسئله كه گاه و بيگاه درگير باشند و آرامش خانواده به هم بخورد.
ظاهراً حقوق مصرفكننده تنها چيزي است كه در اين فرايند در نظر گرفته نميشود.
يادم هست وقتي ما سن كمي داشتيم و تلفنهاي هوشمند فراگير نشده بود، تبليغات از طريق تلويزيون و راديو و نشريات صورت ميگرفت. بعداً رفتهرفته به فضاهاي مجازي و اينترنت كشيده شد. اين كفاف نكرد و پاسخگوي طمع سودجويان نبود تا اينكه حالا به خصوصيترين بخش زندگي هر فرد قدم ميگذارند و گفتوگويي ريالي ميكنند!
آيا ما حق داريم قبل از اعلام اينكه تو (مشتري يا صاحب تلفن همراه) بله، خير ميدهي به ادامه اين تبليغات مضحك، پولي از حساب تو كم كنيم؟ آيا حق داريم؟ مگر مشتري شمارهاي به آن بخش كذايي ارسال كرده كه آن طرف به صورت خودكار مبلغي از حساب فرد كسر ميكند! در واقع اگر فرد صرفاً كاري نكند و به محض رسيدن تبليغات آنها را پاك كند، باز پولي به خاطر اولين پيامك كسر ميشود! اين نهايت سودجويي از يك همنوع است. تصور كنيد شما فرد بيسوادي هستيد و اشتباهي گزينه بله را (در برخي اپراتورها بله يا خير ميآورد) ميزنيد و بعد از آن مصيبت شروع ميشود و شب و روز شما به هم وصله ميشود.
پيش از اين بيشتر اين پيامكها فقط در طول روز ارسال ميشدند، اما به تازگي دريافت اين پيامكها حتي تا ساعاتي از شب نيز ادامه دارد و رازهاي زندگي در اين پيامكها تمامشدني نيست! اين پيامها نه تنها به اشكال مختلف موجبات آزار و اذيت كاربران را فراهم و مشتركان را كلافه كرده، بلكه گاهي محتواي سخيف و غيراخلاقي هم دارند. گاهي نوع نگارش اين پيامها آنقدر زشت و زننده است كه بسياري از دريافت آنها ناراحت ميشوند. از سوي ديگر هم به نظر ميرسد برخي از پيامها در جهت فرهنگسازي خرافه و رفتارهاي نادرست تنظيم و ارسال ميشوند.
در كشور ما مثل بسياري از موارد كه شرايط سني و بعضاً جنسيتي را كه در زندگي عمومي رعايت نميكنيم و ميانگين سني براي مسائل، فيلمها، استفاده از ابزار و ساعات خواب و. . . نداريم اين مورد هم رعايت نميشود. گاهي ديده شده پيامهايي كه قرار است خانمها بدانند به خط تلفن آقايان هم ارسال ميشود يا از اين بدتر پيامكي در مورد رفع مشكل تمايل جنسي (يا شبيه اين مضمون) به نوجوانان ارسال ميشود كه ارسال آنها به بزرگسالان هم جاي شبهه و ترديد دارد! آيا كسي به تبعات روحي، رواني، اجتماعي و فرهنگي اين مسئله فكر كرده است؟
آيا سازمان يا شخصي هست كه در اين مورد نگراني داشته باشد؟ روانشناسان معتقدند اطلاعاتي كه نوجوان در طول استفاده از رسانه ميبيند و ميشنود در نوع جهتگيري جنسي يا شناختي و رواني او تاثير بسزايي دارد. هم اكنون در كشور ما ميتوان با اطمينان گفت كه قريب به يقين بيشتر افراد تلفن همراه دارند. حتي در سنين ابتدايي نيز استفاده از تلفن همراه در حال فراگير شدن است. اين مسئله نگراني والدين را دوچندان ميكند، گرچه خود والدين در اينكه نميتوانند و نميدانند از چه شيوههاي تربيتي مناسب براي كنترل فرزندان خود استفاده كنند، مقصر هستند چراكه علم را بايد جست! حال با پرسيدن يا خواندن!
در آخر بايد گفت به هر حال راههايي براي خلاصي از اين پيامكها وجود دارد و اينكه چرا مسئولان و متوليان امر موضوع به اين مهمي را چندان جدي نميگيرند، جاي سؤال دارد! بدون شك اين مورد و بررسي راههاي اجرايي و عملياتي كردن آن به سازمان ذي ربط مربوط است كه بايد با ساماندهي مناسب، فكري به حال مصرفكننده كند تا شايد نسلهاي آينده بتوانند رازهاي زندگيشان را خودشان كشف كنند و در اين زمينه نيازي به مشاورههاي افراد سودجو نداشته باشند!
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]