واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مدیریتِ ورزش قهرمانی زنان باید به زنان واگذار شود
طاهره طاهریان مدعی است مدیریت ورزش قهرمانی زنان باید به خود زنان واگذار شود. مشاور معاون رئیس جمهور در امور ورزش زنان و دختران در گفت و گو با ایسنا، برنامه ریزی کردن برای چهار سال آینده در المپیک را از همین امروز نیز دیر دانست و تصریح داشت: از همین حالا باید برای چهار سال آینده شروع کنیم حتی امروز نیز دیر است. نخست باید ورزش قهرمانی زنان جدی گرفته شود و برای آن برنامه ریزی شود. اعتقاد من این است که مدیریت تیمهای ملی در بخش زنان را باید به زنان واگذار کنند. من یقین دارم، اگر مدیریت ورزش قهرمانی زنان در برنامهریزی، اجرا و تدارکات به خود زنان واگذار شود، شرایط بهتری برای ورزش زنان ایجاد خواهد شد. طاهریان ادامه داد: یکی از موضوعات قابل توجه در ورزش قهرمانی، داشتن انگیزه است و زنان ایرانی انگیزه بسیار زیادی برای ورزش قهرمانی دارند. زنان ایرانی با حفظ شئونات اسلامی، با حضور در صحنه های بینالمللی و رقابت ها می خواهند توانایی های خود را نشان دهند و با توجه به شرایط موجود، مقام نیز کسب کنند. قطعا با این انگیزه و تلاش موفق خواهند شد. ممکن است در بعضی رشتهها در چهارسال آینده نتایج خیلی قابل توجهی کسب نکنیم ولی در دورهای بعد قطعا نتایج خیلی بهتری خواهیم داشت. بنابراین باید از همین امروز برنامهریزی و جدی گرفتن ورزش قهرمانی زنان را مهم بدانیم. او معتقد است زنان قهرمان شرایط برابری با مردان قهرمان ندارند و ادامه داد: در ورزش قهرمانیِ زنان، باید زنان حمایت شوند و اگر شرایطی ایجاد میکنیم، شرایط برابر باشد. شرایط ورزش قهرمانی در تدارکات، برنامهریزی، امکانات و تجهیزات همه باید یکسان باشد و تفاوتی بین قهرمان زن و مرد نباشد. اگر این اتفاق رخ دهد، با توجه به اینکه زنان انگیزه بسیار بالایی دارند موفق خواهند شد. من اعتقاد دارم زنان قهرمان شرایط برابر با مردان قهرمان ندارند.
وی شرایط زنان را شرایط خاص عنوان کرد و افزود: شرایط زنان به عنوان یک مادر و یک دختر شرایط خاصی است، بنابراین اگر مدیریت و اداره کردن ورزش قهرمانی زنان و تیمهای زنان از اول تا آخر یعنی تصمیمگیری، برنامهریزی و اجرا به زنان واگذار شود، یقین دارم زنان با انگیزه بالایی که دارند و تلاشی که میکنند موفقیتهای قابل توجهی کسب خواهند کرد. بارها شاهد بودهایم دختران ورزشکار بنابر دلایلی در رقابت های مهمی همچون المپیک مربی خود را به همراه نداشته اند. طاهریان نیز با نبود مربی زن در کنار ورزشکاران دختر موافق نیست و اظهار داشت: اگر ما مدیریت تیمهای ملی ورزش قهرمانی زنان را به خود زنان واگذار کنیم، به دلیل احساس مسئولیتپذیری و به دلیل انگیزه بالایی که دارند، یقین دارم نتایج قابل توجهی کسب خواهیم کرد. رابطه بین مربی و شاگرد رابطه بسیار نزدیکی است و در واقع اثرگذار است. یک مربی میتواند سرنوشت و نتیجه بازی را تغییر دهد، یک مربی سالها زحمت می کشد ولی زمانیکه بحث اعزام میشود و میخواهند تیم را اعزام کنند، به دلیل مسائلی که در کمیته ملی المپیک تصمیمگیری میکنند و تعداد نفرات اعزامیِ همراه تیم در هیات اجرایی مشخص می شود، قطعا زنان کنار گذاشته و حذف می شوند. به همین دلیل میگویم شرایط برابر نیست.
شهسواری بدون لیموچی در ریو حضور داشت
طاهریان در ادامه فزود: در واقع در زمان اعزام ترجیح میدهند هم برای مردان هم برای زنان یک مربی اعزام شود. رابطه مربی و شاگرد رابطه تعریف شدهای است و باید مربی در کنار ورزشکار باشد. حذف مربی زن به این دلیل است که زنان در تصمیمگیری و در کارهای اجرایی اغلب نیستند، پس چون نیستند، تصمیم هم نمیتوانند بگیرند، پس در جمعهایی که تصمیمگیری میشود قطعا زنان حذف میشوند. ما نمیتوانیم مربی که برای تیمِ مردان است را هم برای خانمها و هم برای آقایان به ریو اعزام کنیم! بنابراین وقتی تصمیم میگیرند تعداد محدود بشود اولین کسی که حذف میشود مربی خانم است و این نیز به ضرر بانوان است و هم بیعدالتی است. در رقابت های المپیک ریو 2016، 9 بانوی ایرانی در رشته های تکواندو، تنیس روی میز، قایقرانی، تیر و کمان، تیراندازی و دوومیدانی حضور داشتند و نخستین مدال تاریخی زنان در المپیک برای بانوان کسب شد. طاهریان نتایجی که ورزش زنان در ریو به دست آورد را بسیار چشمگیر، ارزشمند و قابل توجه دانست و ادامه داد: این تلاش خود ورزشکاران ماست که توانستند چنین نتایجی را کسب کنند. حضور یک فرد در المپیک و کسب سهمیه از نظر من خودش صاحب مقام است چرا که فضای المپیک و کسب سهمیه کار سختی است. رشته هایی مانند قایقرانی، تیراندازی و تکواندو ورزشهایی هستند که فرصت حضور در المپیک برایشان ایجاد شده است. قدم اول که کسب سهمیه است کار بسیار سختی است، در ضمن در کنار کسب سهمیه توانستند مدال نیز کسب کنند و همچنین جایگاه ششمی نیز داشتند. جایگاه ششمی در بین تعداد بالای ورزشکاران در المپیک که از بهترینهای جهان هستند، بسیار ارزشمند است. در ضمن شرایط زنان ما کاملا با شرایط زنان حاضر در بازیهای المپیک فرق میکند. ما شرایط یکسان نداریم و دختران ما در این شرایط متفاوت توانستند هم سهمیه کسب کنند و هم در المپیک مدال کسب کنند و جایگاه ششمی را نیز داشته باشند. در واقع فضایی ایجاد شده است که من به عنوان کارشناس ورزش اعتقاد پیدا کردم و یقین دارم که اگر توجهی خاص برای فعالیت ورزش زنان و قهرمانی زنان شود، جدی گرفته شود و باشگاهها فعال بشوند، ما در بسیاری از رشتهها امکان کسب مدال را داریم و کسب مدال قابل دسترس است.
نخستین مدال تاریخی زنان در المپیک
انتهای پیام
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]