تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در خانه‏اى از خانه‏هاى خدا برقرار نشد، مگر اين...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837759725




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چالش تأمین آب آشامیدنی در پرباران‌ترین استان کشور


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: کارگران در حاشیه جاده مشغول کارند.لوله‌های پهن را به هم جوش می‌دهند. هواشرجی است. قرار است این لوله‌ها آب را به روستاهای بالادست انتقال دهد؛ مشکل گیلان، تنهاکم آبی نیست،کیفیت آب هم است.

به گزارش تراز ،پرده‌ای سبز مقابل چشمانت کشیده می‌شود؛ زیبا و خواستنی. نگاهت روی سایه روشن‌ها سر می‌خورد. سبز روشن، سبز تیره، مخمل سبز، حریر سبز... گیلان به همین زیبایی روی پرده نقش بسته است. گردشگران هم همین را می‌بینند.گیلان همه چیز تمام. آینه‌ای که زیبایی‌ها را منعکس می‌کند. پشت پرده اما خبر دیگری است. اگر گوشه پرده را کنار بزنیم، آن سوی چهره گیلان پیداست. دردهای پنهان، پشت صورتی که گاه با سیلی سرخ نگه داشته می‌شود. دو سوی جاده را درختان و بوته‌های انبوه گرفته‌اند؛ جاده کوهستانی. کارگران در حاشیه جاده مشغول کارند.
 
لوله‌های پهن را به هم جوش می‌دهند. هوا گرم و شرجی است. قرار است این لوله‌ها آب را به روستاهای بالادست انتقال دهد؛ آب آشامیدنی. مشکلی که روستاهای گیلان با آن درگیر هستند. گیلان و مشکل آب؟! شاید برای شما هم همین قدر عجیب باشد. پرباران‌ترین استان کشور و کم آبی! مشکل گیلان، تنها کم آبی نیست، کیفیت آب هم است.
 
مشکل زمانی خودش را بیشتر نشان می‌دهد که بدانیم گیلان با داشتن 40 درصد جمعیت ساکن در روستا، بیشترین جمعیت روستایی را در کشور دارد. این در حالی است که این میانگین در کل کشور، 28 درصد است. واقعیت آن است که گیلان بافت روستایی را همچنان حفظ کرده است. از جمله دلایلی که سبب جذب گردشگر به این استان می‌شود هم همین است. مردم عاشق خانه‌های روستایی گیلان‌اند؛ خانه‌هایی که برای آبرسانی به آنها تلاش زیادی در حال انجام است.
 
اهل دشت مغان است. 20سال است اینجا کار می‌کند. آرماتوربندهای شاغل در گیلان بیشترشان مهاجرانی از آذربایجان شرقی هستند. می‌گویند کار آرماتوربندی‌شان درجه یک است. یکی‌شان با خنده می‌گوید: «از ما سلفی هم می‌گیرید؟ کجا نشانش می‌دهید؟» مرد مسن‌تر مسیر انتقال آب را نشان می‌دهد: «تمام اینجا را باید لوله رد کنیم. جابه‌جا کردن مصالح سخت است. منطقه، کوهستانی است. مصالح را بار چارپا می‌کنند. یک جاهایی ماشین داخل جنگل نمی‌رود. کار سخت و زمانبر می‌شود.»

محل اصلی تأمین آب، چشمه «مراپه» است که در جنگل‌های بالادست قرار دارد. آب را با لوله‌های پلی اتیلن انتقال می‌دهند. مجتمع آبرسانی سردار شهید املاکی در محدوده شهرستان لنگرود قرار دارد. این مجتمع 55 روستا را پوشش می‌دهد. قرار است تا یک هفته دیگر آبرسانی به 22 روستا آغاز شود. آبرسانی به باقی روستاها هم تا تیر ماه 96 به اتمام می‌رسد.

حسین ریحانی، ناظر عالی طرح می‌گوید: «این روستاها شدیداً با مشکل کمبود و کیفیت آب مواجه هستند. خصوصاً از اوایل بهار تا پایان تابستان. در حال حاضر هم آبرسانی سیار از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان در این مناطق صورت می‌گیرد.
 
تأسیسات آبرسانی روستا قدیمی است و برای انتقال تجهیزات جدید هم به دلیل صعب العبور بودن منطقه، مشکلات زیادی داریم. خیلی جاها داخل جنگل مجبور بودیم کاملاً به صورت دستی کار کنیم. چراکه امکان انتقال تجهیزات وجود ندارد. با اجرای این طرح که در سال 93 عملیات آن آغاز شد، به 10 هزار و 37 نفر جمعیت روستایی آبرسانی می‌شود و در مصرف انرژی، سالانه 50 میلیون تومان صرفه‌جویی خواهیم داشت.»

آن‌طور که می‌گویند این طرح با توجه به سختی کار، در گیلان و کل کشور بی‌نظیر است و آبی که از چشمه‌های بهسازی شده استحصال می‌شود، حتی قابلیت صادرات نیز خواهد داشت.

بستر متروک رودخانه جان می‌گیرد

برای ورود به کارگاه باید کلاه ایمنی به سر گذاشت. کلاه‌های نوی سفید روی هم گذاشته شده‌اند. درست همان جایی که تابلوی روستای «لات سرا» به چشم می‌خورد. «لات» در زبان محلی به بستر متروک رودخانه گفته می‌شود. مجتمع آبرسانی سایت بهشت آباد در محدوده رودسر- املش، کار آبرسانی به لات سرا و 20 روستای دیگر را انجام می‌دهند.

کارگرها روی میلگردها راه می‌روند. به کارشان واردند. راه رفتن روی میله‌های باریک مهارت خاصی می‌خواهد. یک دستگاه دارند که میلگردها را با آن خم می‌کنند. آذری هستند. می‌گویند دستگاه ابتکار خودمان است. لو ندهید! دست زیاد می‌شود. خوش اخلاقند. اینجا به هر کارگاهی سر بزنید کارگرها با لبخند به استقبال‌تان می‌آیند.

آبرسانی به روستاهای تحت پوشش این مجتمع با پیشرفت فیزیکی 11 درصد در حال انجام است تا 2 هزار و 89 نفر جمعیت روستایی این ناحیه را از آب آشامیدنی بهره‌مند کند.

بهزاد نیکو، نماینده مجری طرح آبرسانی به هزار روستای استان گیلان می‌گوید: «طرح آبرسانی به هزار و 42 روستا در واقع از سال 75 شروع شده ولی چون اعتبار کم بود، روند اجرای طرح کند بوده است.
 
در حال حاضر هم بجز رودبار و سیاهکل که شرایط خاص توپوگرافی دارند، کار آبرسانی به سایر مناطق استان در حال انجام است. در واقع از 2 هزار و 52 روستای گیلان، هزار و 600 روستا تحت پوشش مجتمع‌های آبرسانی هستند که تعدادشان 34 مجتمع است. این طرح برای روستاهای بالای 20 خانوار هدفگذاری شده است. همچنین طرح فاضلاب برای روستاهای بالای 100 خانوار استان انجام شده و در دو روستا در محدوده لاهیجان و آستارا به بهره‌برداری رسیده است.»

«روستا قطب تولید است. ما می‌توانیم تجلی اقتصاد مقاومتی را در روستا ببینیم. نباید بگذاریم داشته‌هایمان در روستا غبار فراموشی بگیرند. باید بستری در روستاها فراهم کرد تا مردم را جمع کند و آنها با آرامش، پتانسیل‌های منطقه را فعال کنند.»

محمد علی فر امینی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان ادامه می‌دهد: «گیلان 14 هزار و 44 کیلومتر مساحت دارد و جمعیت آن 2 میلیون و 480 هزار و 874 نفر است اما ما در استان 8میلیون جمعیت شناور داریم یعنی چیزی حدود 4 برابر جمعیت استان.
 
در گیلان با دو پدیده مواجه هستیم؛ تراکم و پراکنش جمعیت. گیلان به لحاظ جمعیت، دارای تراکم بالایی است.
 
در کل کشور در هر کیلومتر مربع، به طور متوسط 47 نفر زندگی می‌کنند در حالی که این عدد برای استان گیلان 177 نفر است و بعد از تهران، دومین استان پرتراکم به لحاظ جمعیت محسوب می‌شود.
 
اما مسأله پراکندگی جمعیت هم خیلی مهم است. در گیلان فاصله خانه‌ها از هم زیاد است و در مناطق روستایی هر خانه با خانه دیگر، 200، 300 متر فاصله دارد و باید با توجه به این شرایط به آنها خدمات‌رسانی کرد. این مسأله سبب شده که در گیلان طول لوله‌گذاری به ازای هر خانوار 75 متر باشد در حالی که این عدد در کشور 14 متر به ازای هر خانوار است. بنابراین میانگین هزینه آبرسانی در گیلان بسیار بالاتر از متوسط کشوری است. در استان گیلان برای آبرسانی به هر خانوار روستایی 6 میلیون و 500 هزار تومان هزینه می‌شود که این مبلغ برای کل کشور، 2 میلیون و 400 هزار تومان است.»

ممکن است شما هم فکر کنید چرا گیلان با داشتن میزان بالای بارندگی، تا این حد با کمبود منابع آبی سالم مواجه است. فر امینی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «در گیلان به دلیل جلگه‌ای بودن، آب مناسب برای آشامیدن وجود ندارد. ساحل خزر 7/24 متر نسبت به آبهای آزاد دنیا پایین‌تر است.
 
این محدوده واقع در جلگه به دلیل اینکه آبگیر است، بافت نامناسبی دارد و آبی هم که از آن استحصال می‌شود، قابل آشامیدن نیست. به همین دلیل هم بود که برای آبرسانی به این جمعیت، طرحی تعریف شد که از محل صندوق توسعه ملی، آب باکیفیت را از مناطق دوردست شناسایی کند و به این منطقه بیاورد.»

پرده سبز گیلان مقابل چشمان گردشگران کشیده می‌شود. یکسر زیبایی. خانه‌های روستایی که در و دیوارشان بیننده را مجذوب می‌کند؛ آنقدر که دبه‌های آب ردیف شده و آفتابه‌های پلاستیکی به چشم نمی‌آیند. هنوز با تانکر آب را به روستاها می‌رسانند.



منبع: روزنامه ایران










زمانبندی انتشار: 16 شهريور 1395 - 11:45





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن