واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رويارويي دريايي امريكايي-عربي با ايران علني تر مي شود
امريكا با همكاري دولتهاي عربي در حال تدوين چارچوبهاي چند جانبه رويارويي با ايران در خليج فارس است، چارچوبهايي كه تا پيش از اين چندان روي تلكس خبرگزاريها قرار نگرفتهاند ولي با تشديد تنشهاي دريايي تهران-واشنگتن در هفتههاي اخير، در حال علني شدن هستند.
به گزارش «جوان»، امريكا پس از كاهش نيروهاي نظامي خود در عراق طي سال 2011، حدود 35 هزار نيروي نظامي خود را در كشورهاي حاشيه خليج فارس مستقر كرده است. اطلاعات موجود در جديدترين گزارش سرويس تحقيقات كنگره امريكا نشان ميدهد امريكا در حال حاضر 11 پايگاه نظامي (شامل پنج پايگاه هوايي و شش پايگاه دريايي) فقط در سواحل خليج فارس دارد. همزمان، امريكا از زمان توافق هستهاي ايران با 1+5، همكاريهاي نظامي خود را از چهار طريق «فروش تسليحاتي»، «همكاري دريايي، امنيتي، امنيت سايبري و ضد تروريستي»، «برگزاري مانورهاي نظامي بزرگ» و «ايجاد دفاع موشكي» با كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس افزايش داده است.
اكثر اين همكاريها كه از چهار سال پيش شروع شده و پس از توافق هستهاي سرعت بيشتري به خود گرفته، طي هفتههاي اخير و با افزايش تنشهاي دريايي ايران و امريكا در خليج فارس علنيتر شده است. منابع نظامي امريكا ادعا ميكنند تعداد اتفاقات دريايي كه به طور بالقوه ميتواند به رويايي ايران و امريكا منجر شود، طي هشت ماهه اول سال 2016 حدود 50 درصد بيشتر از مدت مشابه در سال 2015 بوده است. دو تحليلگر امريكايي به نامهاي استفن برايان و سوشانا برايان معتقدند كه افزايش تنشها در خليج فارس در واقع تست تاكتيك جديد هجوم قايقهاي تندرو از طرف ايران است. به گفته آنها، اين تاكتيك شامل حمله تعداد زيادي از قايقهاي تندرو مسلح به موشك و اژدر افكن به كشتيهاي دشمن است. با افزايش اين تنشها، نيروي دريايي امريكا از يك سو در حال تقويت همكاري با كشورهاي عرب حوزه خليج فارس براي رويارويي با ايران است و از طرف ديگر، اين همكاريها را علنيتر ميكند. ژورنال نظامي «وار ايز بورينگ» به تازگي از تمرين مشترك آپاچيهاي امريكا و امارات براي حمله به قايقهاي توپدار ايراني در سناريوي رويارويي احتمالي خبر داده است.
به نوشته اين مجله، اين تمرين مشترك، از سال 2011 شروع شده است؛ زماني كه «محمدرضا رحيمي» معاون اول رئيسجمهور وقت ايران، تهديد كرد كه مسير تنگه هرمز به روي كشتيهاي خارجي بسته ميشود. بالگردهاي توپدار ارتش امريكا حداقل چهار سال است كه براي چنين رويارويياي تمرين ميكنند. اين تمرينها ابتدا روي خليج مكزيك و سواحل كاليفرنياي جنوبي انجام شده و بعد از آشنا شدن خلبانان بالگردهاي آپاچي با چگونگي نشست و برخاست در ساحل و پرواز از روي عرشه، تيپ 36 هوابرد گارد ملي تگزاس براي آموزش بيشتر وارد كويت شده و در آنجا به نيروهاي امريكايي مستقر، نحوه پرواز عمليات روي آب را آموزش داد. سال 2013 بود كه تيپ 4-22 پس از نهايي شدن آموزشها در امريكا، وارد كويت شد و در اولين گام، يگان آپاچيهاي تيپ به سمت جزيره فيلچا در فاصله 20 كيلومتري سواحل كويت در خليجفارس رفت و در آنجا با همراهي آپاچيهاي نيروي هوايي امارات متحده عربي، به اهداف موجود شليك كرد و پس از اتمام عمليات، روي هاوركرافت يواساسهارپر فري فرود آمد. اين مجله نوشته است كه اين تمرين، بازسازي صحنه نبرد با ايران بود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]