واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آرامش را به تيم ملي فوتبال برگردانيد
72 ساعت پس از پايان بازي ايران و قطر در انتخابي جام جهاني و آن پايان دراماتيكش، موضوعي كه براي بازي دوم با چين اهميت پيدا ميكند، كنترل استرس و هيجاني است كه روي نيمكت ايران در بازي با قطريها به وضوح خودش را نشان داد...
نویسنده : سعيد احمديان
72 ساعت پس از پايان بازي ايران و قطر در انتخابي جام جهاني و آن پايان دراماتيكش، موضوعي كه براي بازي دوم با چين اهميت پيدا ميكند، كنترل استرس و هيجاني است كه روي نيمكت ايران در بازي با قطريها به وضوح خودش را نشان داد، موضوعي كه علي پروين، اسطوره فوتبال كشورمان هم ديروز بر آن تأكيد كرد.
با وجود پايان خوش اولين مسابقه شاگردان كرش در راه جام جهاني، عصبيت و استرسي كه روي نيمكت و داخل زمين بازيكنان كشورمان داشتند، مسئلهاي است كه ميتواند در ادامه راه كشورمان براي صعود به جام جهاني، تيم را با مشكل مواجه كند و به همين خاطر بديهي است كه اتفاقات بازي با قطر بايد مورد توجه كادر فني و مسئولان فدراسيون فوتبال قرار بگيرد. به خصوص اينكه اين حاشيهها علاوه بر محروميت، تصوير خوبي از كشورمان به دنيا مخابره نميكند. البته سوتهاي جهتدار داوري سريلانكايي و وقتكشي قطريها در واكنشهاي عصبي سرمربي و نيمكت كشورمان و همچنين بازيكنان تأثير زيادي داشت با اين حال به نظر ميرسد صبوري مليپوشان و نيمكتنشينان كشورمان بايد بالاتر برود. قطر اولين بازي كشورمان در راه جام جهاني بود و راهي طولاني پيشروي كرش و شاگردانش براي گرفتن بليت روسيه است و در اين مسير نشان دادن رفتار پرتنش ميتواند هزينههاي زيادي را به تيم ملي تحميل كند و حتي صعود ايران به جام جهاني را دچار مشكل كند. نكتهاي كه در بازي با قطر نمايان بود، واكنشهاي تند و تيز نيمكتنشينان كشورمان به تصميمات داوري و قطريها بود، طوريكه كارلوس كرش با فريادهاي عصبياش بر سر داوران، سعي كرد كه جو را به نفع ايران تغيير دهد، البته اين اعتراضها را اگرچه بايد به پاي تلاش كرش براي موفقيت تيمش نوشت، اما با وجود اين استرس و فشار عصبي كه روي كرش بود، به طور قطع روي بازي بازيكنان تيم هم تأثيرگذار بود و آنها نتوانستند آن آرامش و تمركز هميشگي را داشته باشند. اين موضوع روند بازي تيم را هم دچار خلل و مشكل ميكند و بازيكن نميتواند آنطور كه از او انتظار ميرود، بازياش را انجام دهد و در نهايت دود آن در چشم تيم ملي ميرود. از سوي ديگر واكنشهاي عصبيگونه ميتواند همانطور كه اشاره شد، محروميتهايي را هم براي كشورمان به همراه داشته باشد و اين ميتواند به ضرر تيم ملي باشد.
نكته ديگر علاوه بر اينكه كرش بايد كنترل بيشتري روي رفتارش داشته باشد، اين مسئله را به نيمكت هم منتقل كند. در بازي با قطر شاهد بوديم كه اوجگيري دعواهاي آخر بازي به دليل حركت جواد نكونام به سمت نيمكت قطر بود، نكونام قطعاً با توجه به سابقه زيادي كه در تيم ملي و همچنين بازي در سطح اول فوتبال دنيا دارد، كمتجربه نيست. با اين حال او در اولين تجربه مربيگرياش نشان داد كه همچنان در دوراني به سر ميبرد كه بازيكن بود و نتوانسته هيجانش را كنترل كند و به همين دليل هم در جريان بازي با قطر عصبيت زيادي در واكنشهايش روي نيمكت ديده ميشد و در صحنه گل اول بازي هم به اوج رسيد و آن حاشيهها را رقم زد. بقيه مربيان تيم ملي هم از اين قاعده مستثني نبودند و در طول بازي بارها عصبي و پراسترس نشان دادند. به همين خاطر بديهي است كه براي عدم تكرار اين واكنشها بايد از ابتدا از روي نيمكت ايران شروع كرد و كارلوس كرش به عنوان مربي كه در بهترين باشگاههاي جهان مربيگري كرده و جزو مربيان مطرح دنيا است بايد بيشتر از اين بر رفتارش كنترل داشته باشد و پس از آن مربيان تيم ملي از جواد نكونام گرفته تا ساير مربيان بايد به اين درك برسند كه با واكنشهاي عصبي و تحريك كردن حريف، تنها اين تيم ملي كشورمان است كه ضربه ميخورد و سبب ميشود تا حاشيهها بر بار فني بازي غالب شود و كار تيم ملي در ادامه مسير سختتر شود. به طور قطع تيم ملي فوتبال كشورمان با آرامش و دور شدن از فضا و جنگهاي رواني خودساخته كه دود آن در چشم خودمان ميرود، ميتواند با توجه به توانايي كه فوتباليستهاي كشورمان دارند، راحتتر و با دردسر كمتري يكي از تيمهاي حاضر در جام جهاني روسيه باشد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]