واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
رقبای احتمالی روحانی در انتخابات۹۶؛ یک اصولگرا، یک نماینده پایداری و شاید هم احمدینژاد
احمدینژاد فعلا بزرگترین علامت سوال فضای سیاسی کشور است. آمدن یا نیامدن او به انتخابات بسیاری از معادلات سیاسی را تغییر خواهد داد.
روز نو : احمدینژاد فعلا بزرگترین علامت سوال فضای سیاسی کشور است. آمدن یا نیامدن او به انتخابات بسیاری از معادلات سیاسی را تغییر خواهد داد.
به گزارش روز نو؛ هفته گذشته مسیح مهاجری مدیر مسئول روزنامه جمهوری اسلامی اعلام کرد که "روحانی برای انتخابات آینده تردید داشت اما راضی به حضور شد." این خبر مهم باعث شد تا تکلیف اصلاحطلبان و اصولگرایان طرفدار دولت برای انتخابات ریاستجمهوری آینده روشن شود. برخی از این دو جریان به دنبال این بودند که اگر روحانی وارد صحنه نشد گزینه تازهای را وارد کارزار کنند. آنها حالا با خیال راحت به روحانی فکر میکنند و راههای حمایت از او در بهار 96.
بدینترتیب یک پای انتخابات 96 روحانی و حامیانش هستند. برای رقابت با رییس دولت یازدهم بهنظر میرسد باید منتظر طیفهای مختلف اصولگرایی باشیم و البته محمود احمدینژاد.
بخشی از اصولگرایان در حمایت از روحانی وارد صحنه میشود مانند لاریجانی و دوستانش اما عدهای دیگر هستند که بهدنبال رسیدن به نامزدی قوی و رای آور برای رقابت با روحانی هستند.
نشستهای دو جانبه آیتالله یزدی و موحدی کرمانی و فعالیتهای حزبی موتلفه حکایت از این معنا دارد. این دسته از اصولگرایان میخواهند بازهم شانس خود را برای انتخابات ریاستجمهوری امتحان کنند. این دسته از اصولگرایان بعد از سال 68 بارها تلاش کردند به قوه مجریه راه پیدا کنند اما هر بار از سوی مردم با پاسخ منفی روبهرو شدند. سال 76 و 84 نمونههای روشنی است برای ناکامی محافظهکاران برای رسیدن به ریاستجمهوری.
قالیباف، نادران، حداد، باهنر، مصباحیمقدم، غفوریفرد و ضرغامی بنا بر روایت خود اصولگرایان میتوانند نامزدهای این جریان برای انتخابات آینده ریاستجمهوری باشند.
اصولگرایان سنتی تصمیم گرفتهاند برخلاف انتخابات مجلس دهم، پایداریها و آیتالله مصباح را وارد سازوکار وحدت خود نکنند. جلسه دو نفره آیتالله یزدی و موحدی کرمانی بدون «آیتالله قمنشین» نشان میدهد آنها میخواهند اینبار بدون تندروها پای به صحنه رقابت بگذارند.
این مساله باعث میشود آیتالله مصباح و جبهه پایداری برای انتخابات ریاستجمهوری نامزد مجزایی معرفی کنند. آنها در سال 92 نیز نامزدی را غیز از نامزدهای اصولگرا به صحنه رقابت ریاستجمهوری فرستادند. آیتالله مصباح در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم ابتدا لنکرانی وزیر بهداشت دولت احمدینژاد را بهعنوان نامزد مطلوب خود معرفی کرد. او حتی اعلام کرد که سر سوزنی از لنکرانی عقبنشینی نمیکند.
حسین جلالی مسئول دفتر آيتالله مصباح یزدی اعلام کرده بود:" آیتالله مصباح گفتند این تشخیص قطعی است و ما به تکلیف شرعی خود عمل خواهیم کرد لذا کاری نداریم که لنکرانی رأی بیاورد یا رأی نیاورد، آبرو برود يا نرود."
احتمال رد شدن صلاحیت لنکرانی باعث شد تا آیتالله مصباح یزدی برخلاف آنچه گفته بود از لنکرانی دست بکشد و سعید جلیلی را بهعنوان نامزد نهایی جبهه پایداری برای انتخابات ریاستجمهوری 92 معرفی کند. دبیر سابق شورای امنیت ملی و مسئول پرونده هستهای در دولت احمدینژاد در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم تنها 4 میلیون رای را به خود اختصاص داد. رسانهها بعد از قالیباف، جلیلی و آیتالله مصباح را بازنده بزرگ انتخابات ریاستجمهوری یازدهم نامیدند.
بهنظر میرسد آیتالله مصباح برای انتخابات سال آینده نیز بازهم بر روی لنکرانی و جلیلی حساب باز کرده است و احتمالا یکی از آن دو را راهی رقابت با روحانی خواهد کرد. البته احتمالا از نظر آنها، برخی نمایندگان سابق تهران در مجلس مثل نبویان یا مرتضی آقاتهرانی نیز شانس حضور در انتخابات ریاستجمهوری را دارند.
دیگر رقیب احتمالی حسن روحانی محمود احمدینژاد است. کسیکه سفرهای او به شهرهای مختلف حکایت از آمدنش برای انتخابات دارد اما نزدیکانش میگویند او قصد حضور در انتخابات را ندارد. برخی از ناظران سیاسی نیز بر این باور هستند که احمدینژاد بهدلیل تخلفهای گسترده در دولت گذشته، از سوی شورای نگهبان ردصلاحیت خواهد شد.
احمدینژاد فعلا بزرگترین علامت سوال فضای سیاسی کشور است. آمدن یا نیامدن او به انتخابات بسیاری از معادلات سیاسی را تغییر خواهد داد.
آنگونه که از شواهد پیداست فعلا حسن روحانی باید خود را برای رقابت با اصولگرایان آماده کند. بسیاری از جمله برخی چهرههای محافظهکاران بر این باور هستند که روحانی همچون روسایجمهور گذشته بازهم بر کرسی ریاستجمهوری تکیه خواهد زد.
منبع: عصرایران
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]