تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):هر که می خواهد که قویترین مردم باشد بر خدا توکل نماید .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816376184




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دولت شهید رجایی در تراز یک دولت انقلابی


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دولت شهید رجایی در تراز یک دولت انقلابی
نویسنده : زينب عمراني 
آسيب‌شناسي عملكرد دولت‌هاي پيشين و روند حركت دولت فعلي يكي از آن اقداماتي است كه مي‌تواند در تحقق يك دولت مكتبي و مردمي جهت‌ساز باشد. در بررسي تطبيقي و مقايسه‌اي سير حركتي دولت‌ها از زمان انقلاب تاكنون و اقدامات آنان دو محور كلي به چشم مي‌خورد؛ تمامي دولت‌ها تماماً يا متمايل به يكي از اين دو محور اصلي بوده‌اند؛«دولت‌هاي خدمت‌محور» و «دولت‌هاي قدرت‌محور». اين تقسيم‌بندي بيش از هر چيز، از فضاي حاكم بر تصميمات و اقدامات دولت‌ها اثر مي‌پذيرد.
1- در منشور شيوه كاري دولت‌هاي پيشين آن دولتي را مي‌توان «خدمت‌محور» دانست كه بيش از هر چيز به رضايت عامه مردم و گسترش عدالت اجتماعي به زير بيرق ولايت همت گمارده است. معيار سنجش اين دولت شخص حقيقي يا انتساب به يك تفكر سياسي و جناح مشخص نيست بلكه «مردم‌مداري»و«ميزان قدرت پايدار» نشانگان حقيقي خدمت‌محور بودن آنان است. اين دولت‌ها اگر چه كمتر به دنبال مانور قدرت بوده‌اند اما بيشترين و پايدارترين قدرت را در بدنه سياسي و اجتماعي خود دارا هستند تا بدان جا كه به يك جريان و تفكر حتي پس از اتمام عمر خود تبديل شده‌اند. استفاده از اقتدار، محبوبيت و قدرت حاصله در جهت خدمت‌رساني بيشتر به مردم از نقطه هدف‌ها و استراتژي‌هايي است كه به ماندگاري آنان انجاميد. سه حلقه ناگسستني در واكاوي اقدامات اين دولت‌ها عيان است كه زنجيره‌اي از(خدمت- قدرت- خدمت) است. همچنين در رفتار ديپلماتيك مديران دولتي آنان، كمترين ميزان شيب با عامه مردم ديده مي‌شود. دولت شهيد رجايي به رغم عمر كوتاه خود نخستين و قدرتمند‌ترين دولت خدمت‌محوري است كه ماندگاري خود را در تاريخ سياسي ايران، تنها از وراي همين خدمت تا پاي شهادت مي‌گيرد.
2- اما دولت‌هاي «قدرت‌محور» آن دولت‌هايي هستند كه قدرت‌نمايي و ثبات جايگاه فكري در جامعه، محور تمامي اقدامات آنان را تشكيل مي‌دهد. چرخه فعاليت در اين دولت‌ها (قدرت- خدمت- قدرت) است، بدين معناكه پشتوانه فكري و محور خدمت‌رساني اين‌گونه دولت‌ها معمولاً طيف خاصي از جامعه را در بر مي‌گيرد كه قدرت بيشتري را دارا هستند. در حقيقت اغلب يك دور باطل در اقدامات اين‌گونه دولت‌ها بروز مي‌كند و به يك اپيدمي در تصميمات خرد و كلان آن بدل مي‌شود؛ افرادي كه به واسطه منابع قدرت‌آفرين - همچون ثروت- از اين تفكر حمايت مي‌كنند و دولتي كه در جهت حفظ منافع و قدرت اين طبقات تلاش مي‌كند. انجام خدمات به عامه مردم در اينگونه دولت‌ها نيز هدفدار و با جهت‌گيري قدرت است اما از آن جهت كه هوش عمومي جامعه قادر است به سرعت ميان اين دو جريان تفاوت قائل شود، كمترين ميزان قدرت پايدار و جذبه مردمي در وجهه عمومي همين دولت‌ها رخ مي‌نمايد. حقيقت امر اين است كه آسيب‌شناسي دولت‌هاي پيشين نشان مي‌دهد قدرت‌طلبي و خدمت‌محوري يك مانعه‌الجمع سياسي است! دول بسياري بوده‌اند كه به يكي از محورهاي مذكور تمايل نشان داده‌اند و به ميزان كشش خود نتايج متفاوتي را تجربه كرده‌اند اما به جرئت مي‌توان گفت هيچ دولتي نبوده است كه قدرت و خدمت دو هدف اصلي آن بوده و به يك ميزان برابر بدان‌ها دست يافته باشد. تمايل به قدرت، خدمات دولت را جهت‌دار و هماهنگ با پشتوانه‌هاي قدرت خود مي‌كند؛ قدرتي كه اگرچه به ظاهر قابل اتكا مي‌نمايد، اما دفعي بوده و به هيچ روي پايدار نيست. اين تفكر اگرچه تلاش مي‌كند خادم ملت به نظر برسد اما در نهايت خدمات آن نيز به سمت دهك‌هاي بالاي جامعه و طبقات خاص نمود پيدا مي‌كند و در شرايط لازم حتي از ارزش‌هاي مكتبي به نفع ارتقاي قدرت خود عبور مي‌كند.
با تحليل اين دو محور كلي مي‌توان مسير پيش روي دولت آينده را نوعي دو راهي «خدمت- قدرت» دانست. اگر چه جهت‌گيري فكري و سياسي در انتخاب يكي از اين دو مسير براي دولت و رئيس‌جمهور آينده بسيار كمك‌كننده است اما ضامن آن نيست. تقواي شخصيتي و سياسي، تأسي از مديران انقلابي و جهادي، ولايتمداري و عدالت‌گستري همراه با درايت و عقل در كنار سمت و سوي سياسي افراد مي‌تواند به ميزان خدمت‌محوري آنان بينجامد. قدرت في‌نفسه يك انگاره مثبت سياسي است، اما محوريت و مركزيت آن در جهت‌گيري دولت‌ها بسيار مخرب است. دولتي را مي‌توان ادامه‌دهنده دولت مكتبي و مردمي شهيد رجايي دانست كه پيرو خط امام بوده و سه حلقه (خدمت- قدرت- خدمت) در آن محقق شود. هفته دولت بازده زماني خوبي است كه علاوه بر ارائه يك كارنامه حقيقي از دستاوردهاي دولت، نقطه هدف‌هاي يك دولت كارآمد و مردمي با عنايت به الگوهاي تاريخي و تجربيات دولت محترم كنوني پيش روي ملت ترسيم شود.

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن