واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ایجاد روحیه نشاط و امید ماحصل اقدامات فرهنگی دولت تدبیر و امید معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تاکید کرد: به واسطه فعالیت های فرهنگی دولت و آشتی فرهنگوران با این اداره کل روحیه نشاط و امید در مردم و نخبگان استان شکل گرفت.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۰ شهريور ساعت 10:32
به گزارش خبرنگار پانا فارس، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس یکی از رویکردهایی که دولت تدبیر و امید به عنوان رویکرد موثر در تمام حوزه های جامعه دنبال کرده را مساله فرهنگی دانست و افزود: تلاش برای بسترسازی فرهنگی و ارتقا فرهنگ عمومی و توانمند سازی استان ها براساس پیشینه منطقه و تاکید بر هویت قومیتی و ملیتی در راس اهداف دولت قرار داشت.
«بهاره شفیعی سروستانی » اظهار کرد: در این راستا برنامه هایی دنبال و ضمن تعیین چشم انداز هدفگذاری صورت گرفت. برنامه ها با این رویکرد که فضای فرهنگی جامعه را تلطیف بخشند و ارتباط موثر بین فرهنگوران و دولتمردان را سبب شود دنبال می شدند، موضوعی که به نظر میرسد به دلایل متعدد و متفاوت در طول سال ها کمرنگ منده بود و فرهنگوران و ادبا و شاعران تمایلی برای حضور و مشارکت در عرصه های فرهنگی نداشتند.
وی معتقد است: طبیعی است که فرهنگ جامعه را نخبگان هدایت کنند و حضور و همراهی آنها شکل سیال فرهنگ را به ساختار پایدار تبدیل کند و تاثیرگذار باشد .باید گفت مهم ترین تاثیری که مشاهده شد ایجاد روحیه نشاط و امید در جامعه بود کما اینکه که این نشاط هم در حوزه عامه مردم و هم طبقه نخبه ملموس بود.
وی افزود: از سال گذشته تاکنون 50 کتاب رونمایی شد و 30 سمینار و همایش در راستای ارتقا فرهنگ عمومی جامعه شکل گرفت و همچنین در راستای آشتی ادبا 150 دفتر انجمن ادبی در شهرستان ها در حال شکل گیری است.
این مقام مسئول اضافه کرد:در این بازه زمانی انجمن های متعدد ادبی از جمله انجمن مفاخر ،اهل قلم و اتحادیه چاپخانه داران تشکیل و در طول این مدت تلاش شد انجمن های فرهنگی و ادبی به خصوص در شهرستان های فارس که پیشینه عمیق ادبی دارند و در واقع ماهیت و هویتشان را از ادبیات و شعر می گیرند فعال شوند تا موج جدیدی در جامعه ایجاد کنند که این موج همراه با نشاط و امید و نشان دهنده خدمات نظام به مردم باشد.
شفیعی ادامه داد: علاوه بر این باید زیرساخت ها نیز در استان فراهم می شد که این زیرساخت ها با توجه به قابلیت های فارس که تاکنون مغفول مانده و یا پیگیری مناسب انجام نشده بود از سوی دولت مورد تاکید قرار گرفت.
وی با اشاره به دیگر اقدامات انجام شده در دولت تدبیر و امید که همان تشکیل اتحادیه چاپ خانه داران بود،اظهار کرد: با وجودی که فارس یکی از استان های با بیشترین تعداد چاپخانه است اما هویت صنفی چاپخانه داران با توجه به اینکه تاکنون اتحادیه نداشتند دچار مشکل بود و آنها نمی توانستند از حقوق خود دفاع کنند ،این بود که مساله خصوصی سازی مورد تاکید قرار گرفت و به آن عمل شد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت:علاوه بر آن ما در فارس هم در محیط علمی و هم ادبی شخصیت های برجسته ای داریم همین مساله دلیلی بود تا از این پس مجوز چاپ کتاب در استان صادر شود و شورای نظارت بر چاپ را در استان داشته باشیم.
وی افزود: از طرفی تمام تلاش معاونت فرهنگی ارتقا جایگاه استان فارس درکشور آن طور که شایسته است ، بود.بر همین اساس جشنواره های کشوری مانند جشنواره شعر فجر ،دومین همایش ملی ادبیات کودک و نوجوان ، روز جهانی شعر ،جشنواره هزار شاعر پارسی گوی در استان برگزار شد تا ماهیت ادبی استان برجسته شود.
شفیعی موضوع مورد تاکید دیگر را ارتقای فرهنگ عمومی نام برد و افزود:آنچه که مورد تاکید شورای فرهنگ عمومی است و ما نیز بر آن تاکید داشتیم تا ماهیت جامعه را به سمت اخلاق ناب ایرانی و اسلامی سوق دهیم ارتقا فرهنگ عمومی بود و بر این اساس با ساخت برنامه های متعدد در راستای ترویج سبک ایرانی اسلامی گام برداشتیم.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس بیان کرد:شیراز پیشینه ادبی بسیار قوی دارد و یکی از مباحثی که پیگیری شد و هم اکنون نیز در حال انجام است معرفی شیراز به عنوان مرکزی برای مطالعه و کتابخوانی است در همین راستا طرح های پایتخت کتاب و روستاهای دوستدار کتاب مطرح و علاوه بر آن موضوع شهر خلاق ادبی همچنان در حال پیگیری است.
وی یادآور شد: مهم ترین بحثی که در این دولت مطرح شد موضوع اقتصاد فرهنگ بود،فرهنگ می تواند درون زا و مولد باشد می تواند اثر تولید شده را در معرض دید عموم قرار دهد و هنرمندی که تولید کننده اثر باشد خود نیز از آن نفع ببرد.
شفیعی افزود: در ابتدا سعی شد آشتی بین فرهنگ وران با اداره کل که متولی حوزه فرهنگ است ایجاد شود و با طراحی ها و برنامه هایی که اجرا شد بخش عمده ای از فرهنگوران با ما از در آشتی وارد شدند و این اداره کل را بعنوان نماینده دولت در حوزه فرهنگ پذیرفتند و هم افزایی ایجاد شد تا یک جنبش جدید و یک حرکت رو به جلو در جامعه ایجاد شود.
وی با تاکید بر مساله پوشش ایرانی اسلامی تصریح کرد: در شرایطی که لباس بعنوان یک رسانه عمل کرده و ماهیت فرد را نشان می دهد و دیگر پوشاک صرفا نقش پوشانندگی نداشته و تعیین کننده جایگاه و دیدگاه فرد نسبت به احتماع است بحث هویت ملی، قومی و پوشاک ایرانی اسلامی مورد توجه قرار گرفت و امسال اولین همایش پوشش ایرانی اسلامی در شیراز برگزار و دومین همایش پیوند پوشش ایرانی اسلامی با هدف آموزش و شناخت پوشش اقوام ایرانی هم اکنون در حال برگزاری است تا مبنایی باشد برای تولید پوششی که ماهیت و هویتی ملی دارد و پایه ای برای ایجاد طرح های جدید و نو است.
این مسئول هنری در پایان تاکید کرد: زمانی که قرار است طراح در جهت ایده های جدید گام بردارد بهتر است ریشه ها را بشناسد و به همین دلیل این همایش هم موضوع آئین ها را تحت الشعاع قرار می دهد و هم کارگاه های آموزشی برای شناخت انواع ملزومات پوشاک را در بر می گیرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]