واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
محاكمه مرتضوي پشت درهاي بسته
روز نو : پس از هفت سال سهم خبرنگاران برای کسب خبر و اطلاعرسانی از دادگاه فجایع کهریزک به خودروی سوناتای سفیدرنگی با شماره پلاکی رند محدود شده که سعید مرتضوی در حیاط دادگاه بر آن سوار میشود و با سرعت از مقابل خبرنگاران میگذرد. شاکی و وکیل او هم که میگویند قاضی دستور داده درباره جلسه دادگاه سخن نگویند. به هر روی روز گذشته اولین جلسه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی، دادستان سابق عمومی و انقلاب تهران در شعبه ٢٢ دادگاه تجدید نظر استان تهران برگزار شد؛ دادگاهی که حدود پنج ساعت به طول انجامید. وکیلمدافع خانواده محسن روحالامینی، یکی از کشتهشدگان بازداشتگاه کهریزک پس از جلسه دادگاه اعلام کرد: «طرفین در این جلسه دفاعیات خود را ارائه دادند و ادامه پیگیری پرونده در دادگاه تجدید نظر به جلسه آینده موکول شد».
میرمجید طاهری، وکیلمدافع روحالامینی در گفتوگو با خبرنگار «شرق» درباره جلسه رسیدگی به اتهامات سعید مرتضوی بدون اشاره به موارد مطرحشده در دادگاه گفت: «زمان برگزاری دومین جلسه دادگاه تجدید نظر درباره این پرونده از سوی رئیس دادگاه مشخص نشد اما احتمالا در دو، سه روز آینده جلسه بعدی برگزار خواهد شد». سعید مرتضوی چهار روز دیگر (١٤ شهریور) هم به دلیل پرونده تأمین اجتماعی با اتهامات مالی به دادگاه خواهد رفت. این پرونده پیشتر برای رسیدگی در مرجع تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال شده بود که شعبه ٣٨ دیوان با صدور قرار عدم صلاحیت، رسیدگی به آن را در صلاحیت دادگاههای تجدید نظر استان اعلام کرده بود. شکایت عبدالحسین روحالامینی در شعبه نهم دادگاه کیفری یک به ریاست قاضی کشکولی رسیدگی شد و در نهایت پس از برگزاری هفت جلسه، قاضی کشکولی، مرتضوی را در ارتباط با شکایت اولیای دم مرحوم روحالامینی به اتهام معاونت در قتل عمدی و آن بخش از حکم پرونده قضات کهریزک که نقض شده بود، تبرئه کرد. پیش از این دادگاه برای مرتضوی درباره پرونده کهریزک درخصوص اتهامات معاونت در قتل و معاونت در تنظیم گزارش خلاف واقع، حکم برائت صادر کرده بود که با اعتراض خانواده روحالامینی به این حکم، همین پرونده به دیوانعالی کشور رفت و در آنجا تشخیص داده شد که این پرونده باید در دادگاه تجدید نظر رسیدگی شود.
در کهریزک چه رخ داد؟
نام کهریزک نخستينبار زمانی در اذهان عمومي مطرح شد که در دولت اول محمود احمدینژاد منطقه خاک سفید در شرق تهران از وجود قاچاقچیان مواد مخدر پاکسازی شد و افراد مقیم در این منطقه را که سابقه شرارت یا پخش مواد مخدر داشتند، به این مکان - که درواقع چند کانکس بزرگ بود - منتقل کردند. پس از حوادث تلخ بعد از انتخابات ریاستجمهوری دهم و در ١٨ تیرماه ٨٨، عدهای معترض را که در سطح شهر بازداشت شده بودند، در روز جمعه ١٩ تیر به كهريزك منتقل كردند. صالح نیکبخت وکیل دادگستری و حقوقدان معتقد است اين كار به اصرار دادستان وقت تهران و به دستور آقای حیدریفر، دادیار دادسرای انقلاب تهران و بدون انجام تحقیق لازم از آنان صورت گرفت بهگونهاي كه بر اساس فرم کلیای که از قبل آماده شده بود، برای حدود ١٤٠ نفر از این افراد قرار بازداشت موقت صادر شد و آنان به کانکسهایی با فضاي محدود و شرايط غيرعادي که محل نگهداری افرادی به نام اراذل و اوباش خوانده ميشد، منتقل شدند.
تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]