واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: از كره مدعي تا قطر چند مليتي
مسابقات انتخابي جام جهاني 2018 در منطقه آسيا فردا آغاز ميشود و تيم ملي فوتبال كشورمان با قرار گرفتن در گروه اول براي رسيدن به روسيه تيمهاي كره جنوبي، چين، سوريه، قطر و ازبكستان را پيش رو دارد.
نویسنده : شيوا نوروزي
مسابقات انتخابي جام جهاني 2018 در منطقه آسيا فردا آغاز ميشود و تيم ملي فوتبال كشورمان با قرار گرفتن در گروه اول براي رسيدن به روسيه تيمهاي كره جنوبي، چين، سوريه، قطر و ازبكستان را پيش رو دارد. تيم ملي ايران كه در دوره گذشته با هدايت كارلوس كرش به جام جهاني برزيل صعود كرد اين بار نيز براي تداوم بخشيدن به اين صعود حريفان سرسختي در پيش دارد. اگرچه از نظر سرمربي پرتغالي كرهايها رقيب اصلي ما در راه صعود به جام جهاني هستند اما تجربه نشان داده كه نبايد هيچ حريفي را دستكم گرفت. به ويژه آنكه همگروهانمان نيز براي گرفتن جواز صعود به جام جهاني با تمام قوا به ميدان ميروند.
كره جنوبي
رقيب سنتي فوتبال ايران است و در هر شرايطي هم كه باشد رويارويياش با تيم ملي كشورمان حساس و سخت خواهد بود. در اين دوره نيز كره جنوبي همگروه تيم ملي ايران است. هنوز به خاطر داريم كه بازي برگشت دو تيم در سئول به رغم حاشيهسازي سرمربي كره چگونه با گل به ياد ماندني رضا قوچاننژاد به سود كشورمان به پايان رسيد. همين پيروزي بود كه صدرنشيني را به نام ايران زد و حالا كرهايها كمر همت بستهاند تا انتقام دوره گذشته را از تيم كرش بگيرند. كره جنوبي كه در بين تيمهاي آسيايي ركورددار حضور در جام جهاني است در جام ملتهاي آسيا 2015 و در حالي كه كشورمان خيلي زود از گردونه رقابتها حذف شد عنوان نايب قهرماني قاره كهن را از آن خود كرد. هدايت اين تيم را اولي اشتيليكه آلماني برعهده دارد. اين مربي كه قرارداد چهار سالهاي را با فدراسيون كره امضا كرده به خوبي از شرايط بازي با ايران و به ويژه حضور در تهران آگاه است. كرهايها تاكنون در ايران پيروز نشدهاند و اشتيليكه اميدوار است اين طلسم را بشكند. سه بازي آخر دو تيم به سود ايران به پايان رسيده است، جدا از بازي دوستانه سال 2014، هر دو بازي رفت و برگشت انتخابي جام جهاني 2014 با پيروزي يك بر صفر تيم كشورمان به پايان رسيد. كي سونگ يونگ (كاپيتان كره) بازيكن سوانسي يكي از كليديترين مهرههاي كره به شمار ميرود.
ازبكستان
بازي قدرتي و بسته، مؤلفه اصلي فوتبال ازبكستان است. با اينكه تيم ملي ازبكستان در حال حاضر در ردهبندي فيفا رتبه 55 را در اختيار دارد اما معمولاً تيم ملي ايران در مصاف با ازبكها به مشكل ميخورد. تيم ملي ازبكستان نيز همانند كره، دوره گذشته نيز با شاگردان كرش همگروه بود و در نهايت نيز از رسيدن به جام جهاني بازماند. مهمترين نكتهاي كه انگيزه ازبكها را براي حضور قدرتمند در بازيهاي پيش رو افزايش ميدهد شكستن طلسم ناكامي تيم ملي ازبكستان در مسابقات انتخابي جام جهاني است. تا جايي كه حسرت حضور در اين مسابقات به دل مردم اين كشور مانده. ساموئل بابائيان سكاندار حريف كشورمان است و اصليترين مأموريتش پايان دادن به طلسم ناكامي ازبكهاست. دو تيم سال گذشته آخرين بار در جريان يك بازي دوستانه به مصاف هم رفتند و شيران ايران با يك گل از سد ازبكستان گذشتند.
قطر
رتبه 80 رنكينگ فدراسيون جهاني فوتبال در اختيار اين تيم است اما قطريهاي پرمدعا براي آنكه ره صدساله را يك شبه طي كنند همچون ساير رشتههايشان به خريد بازيكنان خارجي روي آوردهاند؛ اقدامي غيرحرفهاي كه متأسفانه فيفا هم برخوردي با آنها نميكند. رويارويي با تيمهاي عربي همواره حساسيت زيادي براي تيم ملي كشورمان داشته است. در اين دوره نيز همچون دوره قبل مسابقات انتخابي تيم كشورمان بايد در دو بازي رفت و برگشت به مصاف قطر برود. ناكامي قطريها در صعود به جام جهاني ننگ بزرگي براي اين كشور محسوب ميشود به همين دليل و براي گرفتن جواز حضور در جام جهاني روسيه 17 بازيكن دو مليتي را به خدمت گرفتهاند بلكه پيش از ميزباني جام 2022 خودشان نيز يك بار موفق به صعود شده باشند. شاگردان خوزه دنيل كارنرو در حالي بايد با تيم ملي ايران بازي كنند كه آخرين بازي دو تيم در جام ملتهاي آسيا با برتري يك بر صفر كشورمان به پايان رسيده است. قطر سه ديدار تداركاتي با عراق، رئال بتيس و اردن برگزار كرده است.
چين
از آخرين ديدار رسمي دو تيم 9 سال ميگذرد. تيم ملي چين دومين حريف شرقي ايران در راه رسيدن به جام جهاني است. اين تيم تاكنون تنها يك بار آن هم در سال 2002 موفق به صعود به جام جهاني شد كه در آن دوره نيز خيلي زود با سه شكست از گردونه بازيها كنار رفت. چينيها در آسيا در جايگاه هشتم قرار دارند و با هدايت گائو هونگ بو پا به مسابقات انتخابي ميگذارند. دو تيم در جام ملتهاي 2007 به مصاف هم رفتهاند و به تساوي 2 - 2 رضايت دادهاند. البته چهار بازي دوستانه نيز طي سالهاي 1387 تا 1389 انجام دادهاند كه ايران برنده هر چهار ديدار بوده است.
سوريه
درگيريهاي داخلي و حضور تروريستهاي تكفيري نيز موجب نشد تا تيم ملي سوريه از مسابقات انتخابي جام جهاني كنارهگيري كند. اين تيم كه تهران را به عنوان ميزبان خود در اين رقابتها معرفي كرده است همانند قطر و ازبكستان تاكنون موفق به صعود به جام جهاني نشده است. اگرچه با حضور مدعياني چون ايران و كره جنوبي سوريها كار دشواري در پيش دارند اما صعود به اين مسابقات بهترين هديه براي مردم جنگزده سوريه خواهد بود. در بين تيمهاي گروه يك پايينترين رتبه در ردهبندي فيفا متعلق به تيم ملي سوريه است (رتبه 105). ايران و سوريه در مسابقات مختلف تاكنون 22 بار به مصاف هم رفتهاند كه از اين بين 12 پيروزي سهم ايران و تنها يك پيروزي از آن سوريها شده است. پيروزي دو بر صفر مقابل سوريه در بازيهاي غرب آسيا در سال 1387 آخرين رويارويي ايران و سوريه بوده و از آن زمان تاكنون هر دو تيم دستخوش تغييرات زيادي شدهاند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]