تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835877421




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقامات آمریکای لاتین به سفر ظریف چه رویکردی دارند؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بین الملل > آمریکا - پاسخ صریح، مشترک و گسترده مسئولان ارشد شش کشور آمریکای لاتین به سفر وزیر امور خارجه ایران و هیات اقتصادی همراه به این کشورها در اظهارات وزیر امور خارجه اکوادور تبلور یافت؛ایران دروازه تجارت آمریکای لاتین در خاورمیانه و آسیای میانه است.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا،محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در جریان سفری شش روزه به 6 کشور آمریکای لاتین با استقبال کم نظیر مقام های این کشورها روبرو شد. در جریان این دیدارها اسناد همکاری های سیاسی و اقتصادی متعددی میان دولت های ایران و کوبا، نیکاراگوئه، اکوادور، شیلی، بولیوی و ونزوئلا به امضا رسید.
دکتر ظریف بامداد یکشنبه 31 مرداد در رأس یک هیأت بلندپایه سیاسی و اقتصادی، سفر دوره ای خود به 6 کشور آمریکای لاتین را آغاز کرد. ظریف را در نخستین سفر وزیر امور خارجه دولت یازدهم به آمریکای لاتین ، هیأتی متشکل از 120 نفر از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی بخشهای خصوصی و دولتی همراهی کردند. ایران و کشورهای آمریکای لاتین در سازمان ملل متحد، جنبش عدم تعهد، گروه 77 (کشورهای در حال توسعه) و شماری دیگر از مجامع و نهادهای مهم بین المللی عضویت دارند و زمینه های فراوان مشترک در عرصه اقتصادی برای همکاری و فعالیت وجود دارد.
20 کشور با مساحتی بیش از 22 میلیون و 222 هزار کیلومتر مربع و 605 میلیون نفر جمعیت منطقه آمریکای لاتین را تشکیل داده اند و زبان رسمی تمامی این کشورها به جز برزیل پرتغالی زبان، اسپانیولی است. هواپیمای وزیر امور خارجه در نخستین مرحله از سفرش در هاوانا پایتخت کوبا به زمین نشست. او سپس به نیکاراگوئه دیگر کشور آمریکای مرکزی رفت تا با رهبران و مقامهای بلندپایه این کشور دوست در زمینه تقویت مبادلات و همکاری های اقتصادی گفت وگو کند.
هیأت ایرانی به ریاست ظریف پس از آن، به ترتیب از کشورهای اکوادور، شیلی، بولیوی و ونزوئلا در آمریکای جنوبی دیدار داشتند. مقصد اول: کوبا

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه پیش وارد کوبا شد و در آغاز برنامه هایش به قهرمان ملی این کشور آمریکای لاتین ادای احترام کرد و یادداشتی برای خوزه مارتی تحریر کرد.
پس از آن وزیر امور خارجه در نخستین نشست تجاری مشترک ایران و کوبا سخنرانی کرد. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: مقاومت ملت های ایران و کوبا کشورهای سلطه گر را ناگزیر به تفاهم و گذار از سیاست های خصمانه آنها حتی در گفتار کرده است.
سپس وزیران امور خارجه ایران و کوبا با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند. وزیر امور خارجه کوبا گفت: موفقیت های جمهوری اسلامی ایران در عرصه های مختلف مایه مباهات و افتخار ما است. برونو رودریگز پاریا افزود: دفاع ایران از حق مسلم هسته ای خویش همواره مورد حمایت کوبا قرار داشته و ما از پیروزی ملت ایران در این عرصه خوشحالیم.
جمهوری اسلامی ایران و کوبا یک یادداشت تفاهم همکاری اقتصادی نیز امضا کردند. وزیر تجارت خارجی کوبا گفت که ایران یک شریک مهم برای ما است و همکاریهای دو کشور در سطح منطقه ای باید گسترش یابد. رودریگو مالمییرکا روز دوشنبه در مراسم گشایش همایش مشترک اقتصادی دو کشور در هاوانا افزود: ما و ایران در دوران تحریم ها به نقشه راهی دست یافته ایم که باید از آن برای کشف فرصت های جدید اقتصادی و بهره گیری از توانمندی یکدیگر بهره بگیریم.
پس از این مراسم، ظریف بر خلاف برنامه یکساعته برنامه ریزی شده به مدت بیش ازدو ساعت با رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا دیدار و گفت وگو کرد.
ظریف پیشتر با ریکاردو کابریساس معاون رییس جمهوری و وزیر اقتصاد کوبا دیدار و درباره گسترش همکاری های اقتصادی میان دو کشور گفت وگو کرده بود. در این ملاقات طرفین در خصوص توسعه روابط دوجانبه بویژه در حوزه های انرژی، بهداشت و درمان، همکاری های بانکی و نیز برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک به تفصیل گفتگو و تبادل نظر کردند.

ظریف در نیکاراگوئه

محمد جواد ظریف پس از پایان برنامه های خود در کوبا به ماناگوآ پایتخت نیکاراگوآ رفت. وی ابتدا در همایش مشترک اقتصادی ایران و نیکاراگوئه شرکت کرد. وی پس از حضور در مجلس نمایندگان نیکاراگوئه و دریافت هدیه ویژه آنان با ساموئل سانتوس همتای نیکاراگوئه ای خود دیدار کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه برای روابط با آمریکای لاتین و نیکاراگوئه اهمیت بسیاری قائلیم، گفت: همکاری تهران و ماناگوا می تواند از مشارکت در ساخت کانال بین اقیانوسی تا بخش های کشاورزی، تولید انرژی، پتروشیمی، بانکی، اعتباری، حمل و نقل، صنایع غذایی و دارویی و حوزه علمی و فناوری را در بر بگیرد.
وزیر خارجه نیکاراگوئه نیز گفت: مدتها بود منتظر هیات ایرانی بودیم. شرایط سخت تحریم ها علیه ایران باعث شده بود تا سفر هیات بزرگ سیاسی و اقتصادی ایران به آمریکای لاتین که ما از مدتها پیش منتظر آن بودیم، با تاخیر صورت گیرد.
وی گفت: بخش غم انگیز سفر هیات ایرانی آن است که مدت حضورشان در نیکاراگوئه بسیار کوتاه است و ما با نشستهای متعدد آنها را بسیار خسته می کنیم.
سانتوس در پایان این دیدار هدایای ویژه خود را به ظریف اهدا کرد. برنامه بعدی ظریف دیدار با دانیل اورتگا رییس جمهوری نیکاراگوئه بود. وی در این دیدار گفت: به دولت و ملت انقلابی و غیور ایران درود می فرستم و همواره به یاد آنها هستم. وی افزود: زمانی که به تهران آمده بودم ملاقاتی خاطره انگیز با حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب داشتم و دیدارهای خوبی با دیگر مقامات کشور دوست و برادر - ایران - داشتم. سلام گرم مرا به رهبری، رییس جمهوری و ملت بزرگ ایران برسانید و بدانید ما از سفر هیات شما به منطقه بسیار خوشحالیم.

ایستگاه اکوادور

اکوادور مقصد سومین مرحله از سفر منطقه ای ظریف بود. همایش مشترک اقتصادی ایران و اکوادور اولین میزبان این مهمان ارشد ایرانی بود. پیش از این همایش محمد جواد ظریف و گیومه لانگ همتای اکوادوری او با یکدیگر دیدار و گفت و گو کردند.
وزرای امور خارجه ایران و اکوادور در این ملاقات در خصوص آخرین وضعیت روابط دو جانبه بویژه تقویت همکاری های اقتصادی و تجاری در زمینه های حمل و نقل دریایی، مسایل بانکی، کشاورزی و ... همچنین همکاری های منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کردند. لانگ گفت: اکوادور می خواهد از ایران به عنوان دروازه تجارت خود در خاورمیانه و آسیای میانه استفاده کند.
وی تاکید کرد: فرصت های زیادی برای سرمایه گذاری ایرانی ها داریم و بزودی در تهران دفتر تجاری دایر می کنیم. ظریف نیز گفت: ایران و اکوادور همواره روابط مثبت و سازنده داشته و دارند و مایلیم علقه های خود را با گسترش روابط اقتصادی و تجاری در جهت منافع دو کشور تحکیم بخشیم. وی افزود: رابطه با کشورهای دوست در آمریکای لاتین را افتخار می دانیم.
ظریف سپس با رافائل کورئا دلگادو رئیس جمهوری اکوادور دیدار کرد و طرفین در خصوص ابعاد مختلف روابط دو جانبه بویژه گسترش همکاری ها در زمینه های نفت و انرژی، بانکی، کشتیرانی و کشاورزی بحث و تبادل نظر شد. ظریف همچنین با رییس گابریلا ریوادنیرا مجلس ملی اکوادور دیدار کرد و راههای گسترش همکاری های پارلمانی ایران و اکوادور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. وزیر امور خارجه ایران در این دیدار گفت: مردم ایران و اکوادور با وجود فاصله جغرافیایی زیاد، به دلایل مختلف به هم علاقه مند هستند که مهمترین آن، دلبستگی های مشترک، تلاش برای استقلال و ایستادگی در برابر زیاده خواهی سلطه گران است.
وی افزود: از این همه پیشرفت اکوادور تحت تاثیر قرار گرفتم. ریوادنیرا نیز در این دیدار گفت: ما از گسترش روابط با ایران دفاع می کنیم و معتقدیم موفقیت ما در این زمینه در توسعه روابط تجاری و اقتصادی نهفته است.
وی افزود: در مجلس همواره قوانینی در جهت تسهیل سرمایه گذاری خارجی تصویب می کنیم و از شرکت های ایرانی می خواهیم در کشورمان سرمایه گذاری و فعالیت کنند.

شیلی: اولین سفر پس از انقلاب

محمد جواد ظریف در ایستگاه چهارم سفر منطقه ای خود برای نخستین بار به شیلی سفر کرد و وارد سانتیاگو پایتخت آن کشور شد. چند ماه پیش سفارت شیلی در تهران که از سال 1359 تعطیل شده بود بازگشایی شد. اینک نوبت ظریف بود تا سفارت ایران در سانتیاگو را پس از 37 سال بازگشایی کند.
اولین برنامه ظریف همچون سه مقصد پیشین خود شرکت در همایش اقتصادی ایران و شیلی بود. هرالدو مونیوز والنسویلا وزیر خارجه شیلی و محمد جواد ظریف در این نشست بر اراده دولت کشور برای گسترش روابط تاکید کردند. ظریف اعلام کرد که تهران آمادگی دارد برای برخی نگرانی های بانک های خارجی در زمینه همکاری با ایران از بخش ویژه نظارت بر تحریم ها در خزانه داری آمریکا را رفع نماید. وی همچنین آمادگی ایران را برای ایجاد خط مستقیم دریایی میان شیلی و ایران با هدف انتقال صادرات این کشور به آسیای میانه را اعلام کرد و گفت: دسترسی ارزان، امکانات فراوان سرمایه گذاری در ایران، نیروهای انسانی عظیم و غیر قابل مقایسه آن در منطقه و نیز پیشرفت های عظیم آن در حوزه علم و فناوری فرصت خوبی است تا شیلی همکاری های خود را با ایران تقویت کند.
والنسویلا نیز گفت: ما وارد مرحله تازه ای از همکاری های دو جانبه با ایران شده ایم. از آنجا که ایران نیز با توافق هسته ای و برجام وارد مرحله جدیدی از فضای بین المللی و همکاری های میان کشورها شده است فرصت مناسبی برای توسعه همه جانبه همکاری ها از جمله در اقتصادی و همکاری های بخش خصوصی فراهم گشته است. وی گفت: در سال 2015 مبادلات دو کشور حدود 10 میلیون دلار بود در حالی که سال گذشته این میزان از 200 میلیون دلار فراتر رفته است.
در دیدار خصوصی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با همتای شیلیایی خود مسایل منطقه ای آمریکای لاتین، خاورمیانه و مسائل بین المللی نیز مورد بررسی قرار گرفت. وزیر امور خارجه شیلی در پایان دیدار خود با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، کتابی به نام روحیه صلح طلبی به وی اهدا کرد. یادداشت تفاهم برقراری مکانیسم مشورت های سیاسی ایران و شیلی نیز به امضای ظریف وزیر امور خارجه ایران و والنسویلا وزیر امور خارجه شیلی رسید.
برنامه بعدی سفر ظریف در شیلی دیدار با رییس مجلس نمایندگان بود. این دیدار که در محل ساختمان کنگره سابق در شهر سانتیاگو برگزار شد، ظریف با ابلاغ سلام و دعوت رییس مجلس جمهوری اسلامی اظهارکرد: گسترش روابط با شیلی بویژه روابط پارلمانی برای ما حائز اهمیت است و ما آماده تبادل هیات های پارلمانی بویژه گروه های دوستی پارلمانی هستیم.
اسوالدو اندراده نیز در این دیدار اظهارکرد: مطمئن باشید سفر شما فصل جدیدی از روابط دو کشور را رقم خواهد زد.
جمعی از نمایندگان مجلس سنا شیلی هم با حضور در محل ملاقات وزیر امور خارجه در پارلمان این کشور با محمد جواد ظریف جداگانه دیدار کردند.
در این دیدار درباره روابط دوجانبه، مسایل منطقه خاورمیانه و آمریکای لاتین تبادل نظر شد؛ این سناتورها خواستار سفر به ایران برای تقویت همکاری های دو جانبه شدند.
محمد جواد ظریف در پایان سفر شیلی با خانم میشله باچلت رئیس جمهوری آن کشور نیز دیدار و گفت وگو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با ابلاغ سلام های گرم رئیس جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: همزمان با گسترش روابط سیاسی علاقمند گسترش روابط اقتصادی با شیلی هستیم که هیات بزرگ اقتصادی همراه من به همین منظور به شیلی سفر کرده اند.
خانم باچلت رئیس جمهوری شیلی هم با قدرانی از سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به آن کشور، اظهار داشت: علاقمند گسترش روابط با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
بولیوی: مقصد پنجم

در اولین روز این سفر، سانتاکروز بزرگترین شهر بولیوی میزبان بزرگترین همایش اقتصادی ایران و بولیوی بود که با حضور ظریف و وزیران امور خارجه و تجارت بولیوی و شمار زیادی از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی دو کشور آغاز به کار کرد.
ظریف در این همایش با قدردانی از استقبال گرم و صمیمانه دولت و مردم بولیوی از هیأت ایرانی گفت که ایران همواره در کنار مردم و دولت بولیوی بوده و از پیشرفت ها و تلاش های آنان در دوره ریاست جمهوری اوو مورالس برای ارتقای سطح زندگی مردم این کشور همواره خرسند است و با افتخار از این پیشرفت ها یاد می کند.
وی افزود: تصریح کرد: دو کشور اکنون می توانند در زمینه های مختلف در کنار هم قرار گیرند و با توجه به اراده مشترک رهبران دو طرف، این مهم دست یافتنی است.
داوید چوبکه هوانگ وزیر خارجه بولیوی نیز در این آیین، همایش برگزار شده را فرصتی خوب برای شرکت های ایرانی و بولیویایی بر شمرد و ابراز امیدواری کرد: در زمینه تغذیه و تغییرات زیست محیطی و دیگر مسایلی که با آنان روبرو هستیم از حضور شرکت های ایرانی استفاده کنیم.
وزیر خارجه بولیوی گفت: ما باید به یکدیگر بیشتر نزدیک شویم و ظرفیت های همدیگر را کشف کنیم و با اقدامات هرچند کوچک و مشترک، از آنان برای دستیابی به اهدافی که داریم استفاده کنیم. هوانگ سپس بالاترین نشان دولتی بولیوی را به محمدجواد ظریف اعطا کرد.
ار جمله دستاوردهای سفر ظریف به بولیوی امضای سند همکاری فضایی بود که گسترش و توسعه روابط علمی و فنی آکادمیک در حوزه فضا و در زمینه های مورد علاقه دو کشور، همکاری میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی، مؤسسات عمومی و خصوصی، همکاری برای تبادل فناوری، تخصص و تجهیزات و غیر منابع مربوطه، تبادل تجربیات در طراحی و ساخت ماهواره، تجهیزات آزمایشگاه فضایی، آموزش نیرو و تبادل دانشمدان و متخصصان فنی از مهمترین محورهای این سند همکاری است.
ظریف با رییس جمهوری بولیوی نیز دیدار و گفت وگو کرد و این دو مقام هدایایی با یکدیگر رد و بدل کردند. اوو مورالس گفت: ما قدردان حمایت های ملت و دولت ایران هستیم، از آمادگی کشورش برای همکاری گسترده با شرکت های خصوصی و دولتی ایرانی برای فعالیت در خاک این کشور آمریکای جنوبی خبر داد.
مورالس گفت: ما توانستیم به رغم خواست بیگانگان در کنار هم بایستیم و روابط خود را گسترش دهیم، این راه باید ادامه یابد.
ظریف نیز در این نشست اظهار داشت: ما برای گسترش روابط با بولیوی اهمیت زیادی قائل هستیم. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران مایل است در کنار روابط بسیار خوب سیاسی، روابط اقتصادی دو جانبه را هم گسترش داده و آن را تعمیق بخشد.
ظریف سفر هیات بزرگ تجاری و اقتصادی ایران به بولیوی را در همین راستا دانست.

ونزوئلا: ایستگاه آخر

ظریف در سفر چند ساعته خود در همایش مشترک اقتصادی ایران و ونزوئلا که با حضور وزیران خارجه دو کشور و همه وزیران اقتصادی کابینه نیکولاس مادورو در کاراکاس برگزار شد شرکت کرد.
وی گفت که جمهوری اسلامی ایران به روابط خواب و مستحکم خود با ونزوئلا که یادگار هوگوچاوز و سیاست های انقلابی و استقلال طلبانه او است، با قوت ادامه خواهد داد.
ظریف حضور دو معاون رییس جمهوری و بیش از 6 تن از وزیران دولت ونزوئلا را در این همایش نشان دهنده علاقه و اهمیتی که این دولت دوست و رییس جمهوری آن برای روابط دو کشور قائل هستند دانست.
دلسی رودریگز وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در این همایش سفر ظریف و هیات بزرگ همراه او را نشان دهنده روابط مستحکم و راهبردی دانست که از زمان هوگو چاوز میان تهران – کاراکاس وجود دارد.
وی افزود: ما نه تنها دو کشور عضو و فعال در برخی مجامع بین المللی نظیر اوپک و جنبش عدم تعهد هستیم بلکه روابط دو جانبه و چند جانبه قوی با یکدیگر داریم و باید آن ها را گسترش دهیم. ظریف سپس با رییس جمهوری ونزوئلا دیدار کرد. نیکولاس مادورو با تجلیل از پیشرفتهای "خیره کننده" و "چشمگیر" ایران در عرصه های مختلف علمی و صنعتی، از آن به عنوان "قدرت صلح" در جهان و برای بشریت نام برد و بر لزوم گسترش روابط کشورهای آمریکای لاتین با ایران تاکید کرد. وی افزود: همانطور که فرمانده هوگو چاوز به درستی پیش بینی کرده بود، ایران یک قدرت در حال ظهور در قرن بیست و یکم نه در سطح منطقه خود بلکه در مقیاس جهانی است و باید روابط راهبردی خود را با آن گسترش دهیم.
در جریان این دیدار وافقنامه پرداخت بانکی میان بانکهای مرکزی دو کشور در کاخ ریاست جمهوری ونزوئلا و در حضور نیکولاس مادورو رییس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، شماری از وزرا و مقامات بلندپایه ونزوئلایی و اعضای هیات اقتصادی ایران امضا شد. 52310




دوشنبه 8 شهریور 1395 - 09:40:39





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن