تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس وصيت ميت را در كار حج بر عهده بگيرد، نبايد در آن كوتاهى كند، زيرا عقوبت آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837385187




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پنج توصیه طلایی به مدعیان وهابی!


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 پنج توصیه طلایی به مدعیان وهابی!
پنج توصیه طلایی به مدعیان وهابی! بعضی از رسانه ها و شبکه های ماهواره ای وابسته به جریان وهابی تکفیری، برای اثبات مدعای خود خواهان مناظره و گفتگو با عقلای شیعه شده اند، ولی این چنین وانمود می کنند که مخالفانشان در زمره ی عقلا قرار ندارند.


به گزارش فرهنگ نیوز، بعضی از رسانه ها و شبکه های ماهواره ای وابسته به جریان وهابی تکفیری، برای اثبات مدعای خود خواهان مناظره و گفتگو با عقلای شیعه شده اند، ولی این چنین وانمود می کنند که مخالفانشان در زمره ی عقلا قرار ندارند.

این برداشت و استدلال نا معقول و غیر عقلانی شخصیت های تکفیری در حالی در شبکه های ماهواره ای انعکاس پیدا می کند که، هر انسان عاقلی به سست و پوچ بودن چنین ادعایی اذعان خواهد داشت؛ چرا که این دسته افراد قبل از اثبات ادله ی خود و بدون هیچ سند و مدرکی مخالفان خود را شخصیت های بی عقل خطاب می کنند. در این نوشتار سعی داریم با استفاده از آیات قرآن کریم به منطق حاکم بر مناظره صحیح اشاره کنیم.
1-بهره مندی از استدلال و گفتار متقن و محکم

بندگان ویژه خدا  دارای این خصوصیت اند که سخنان این و آن را  بدون در نظر گرفتن گوینده و خصوصیات دیگر گوش فرا مى ‏دهند و با نیروى عقل و خرد بهترین آنها را بر مى‏ گزینند.

برای اثبات هر مدعایی لازم است از استدلال قوی و منطقی استفاده نمود و از عبارت پردازی و مستندات بی پایه و اساس پرهیز نمود، اینکه دیده می شود در بعضی از مناظرات و گفتگوهای به ظاهر علمی، به هر استدلال بی پایه و اساسی متمسک می شوند تا اینکه حقانیت منطق خود را به کرسی بنشانند، به دور از درایت علمی و عقلی می باشد. خداوند متعال در قرآن کریم به لزوم بهره مندی از این مؤلفه اشاره می فرماید: « یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً؛ [سوره احزاب، آیه70]اى کسانى که ایمان آورده‌‏ اید، از خدا پروا دارید و سخنى استوار گویید.»قول «سدید»  از ماده «سد» به معنى محکم و استوار و خلل ناپذیر و موافق حق و واقع است، سخنى است که همچون یک سد محکم جلو امواج فساد و باطل را مى ‏گیرد. [1]شخصیت های تکفیری وهابی در حالی سخن از عقلانی بودن گفتار خود می نمایند که بسیاری از فتاوای ایشان فاصله ی چند فرسخی با مبانی متقن دینی و عقلانی دارد؛ چرا که در عبارت پردازی های خود با دلایل واهی، مخالفان افکار افراطی خود را افرادی مشرک و بدون عقل معرفی می نمایند.
2-گفتگو و مناظره ای نیکو و زیبا

طرفین مناظره و گفتگو به هر اندازه که خود را صاحب حق و واقعیت قلمداد می کنند، نباید برای اثبات مدعا و گفته ی خود پا را از اخلاق و آموزه های قرآنی فراتر نهند و با منطقی به دور اخلاق و ادب با دیگری سخن گویند؛ چرا که ادب و اخلاق اسلامی اقتضا می‌ نماید که متکلم در عبارات خود با دیگران از الفاظ زشت و غیر اخلاقی پرهیز نماید.در واقع عبارت نامناسب و غیر اخلاقی، سیرت زشت افراد را به نمایش می‌ گذارد، از این رو خدای متعال در این خصوص همگان را این چنین سفارش می نماید: «ِ وَ قُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنا؛[سوره بقره، آیه83] و به مردم نیک بگویی»این که شخصیت های وهابی پیش از مناظره مخالفان خود را افرادی بی عقل خطاب می نمایند، هیچ گونه سنخیّتی با ادب و اخلاق اسلامی ندارد. همچنین خدای متعال در آیه دیگر این چنین می فرماید: « وَ قُلْ لِعِبادی یَقُولُوا الَّتی‏ هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّیْطانَ یَنْزَغُ بَیْنَهُمْ إِنَّ الشَّیْطانَ کانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبینا؛[سوره اسراء آیه 53] و به بندگان من بگو که با یکدیگر به بهترین وجه سخن بگویند، که شیطان در میان آنها به فتنه‏گرى است، زیرا شیطان آدمى را دشمنى آشکار است.»
3-تسلیم حق بودن در مناظره

بر اساس آموزه های اسلامی، یک انسان مسلمان هیچ گاه نباید تابع و تسلیم هوای نفس خود باشد، بدین جهت سزاوار است در گفتگو و مناظرات  علمی به دور از هر گونه تعصب کورکورانه و نفسانی بعد از گوش کردن منطق طرف مقابل، در صورتی که با واقعیت و حقیقت منطبق بود تسلیم آن شد؛ کما اینکه خدای متعال در این خصوص می فرماید: «الَّذینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِکَ الَّذینَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِکَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ؛[سوره زمر، آیه18 ] آن کسانى که به سخن گوش مى‏ دهند و از بهترین آن پیروى مى ‏کنند، ایشانند کسانى که خدا هدایتشان کرده و اینان خردمندانند.»محققان تفسیر نمونه در ذیل این آیه  شریف می نویسند: «این دو آیه که به صورت یک شعار اسلامى در آمده، آزاد اندیشى مسلمانان، و انتخابگرى آنها را در مسائل مختلف به خوبى نشان مى‏ دهد. بندگان ویژه خدا دارای این خصوصیت اند که سخنان این و آن را  بدون در نظر گرفتن گوینده و خصوصیات دیگر گوش فرا مى ‏دهند و با نیروى عقل و خرد بهترین آنها را بر مى‏ گزینند" هیچ گونه تعصب و لجاجتى در کار آنها نیست، و هیچ گونه محدودیتى در فکر و اندیشه آنها وجود ندارد، آنها جویاى حقند و تشنه حقیقت، هر جا آن را بیابند با تمام وجود از آن استقبال مى ‏کنند، و از چشمه زلال آن بى ‏دریغ مى ‏نوشند و سیراب مى ‏شوند. آنها نه تنها طالب حقند و تشنه گفتار نیک، بلکه در میان خوب و خوب تر و  نیکو و نیکوتر دومى را بر مى ‏گزینند.» [2]
4-استفاده از کلام حق و پرهیز از داد و فریاد:

قول «سدید»  از ماده «سد» به معنى محکم و استوار و خلل ناپذیر و موافق حق و واقع است، سخنى است که همچون یک سد محکم جلو امواج فساد و باطل را مى ‏گیرد

یک استدلال و مستند مورد استفاده در یک مناظره می بایست بر اساس حق و حقیقت و به دور از هر گونه گفتار بی پایه و اساس و غیر منطقی باشد. علاوه بر رعایت این موضوع سزاوار است، در مناظره از پرخاشگری و داد و فریاد اجتناب نمود؛ چرا که در منطق قرآن، داد و فریاد این چنین نکوهش شده است: «وَ اغْضُضْ مِنْ صَوْتِکَ إِنَّ أَنْکَرَ الْأَصْواتِ لَصَوْتُ الْحَمیرِ؛ [سوره لقمان، آیه19] و صدایت را آهسته ساز، که بدترین آوازها بانگ خران است.»
5-عدالت در گفتار:

رعایت عدالت در گفتار، از جمله بایسته های یک مناظره ی اسلامی است. حق گفتن و پرهیز از برچسب زنی های بی اساس و پرهیز از توهین و افتراء، از جمله بایسته های عدالت در گفتار است.خدای متعال در خصوص ضرورت بهره مندی از این شاخص قرآنی می فرماید: «وَإِذا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا؛[انعام/152] و هنگامى که سخنى مى ‏گویید، عدالت را رعایت نمایید.»
سخن آخر:

شخصیت های سلفی که خود را پیرو خلف صالح سلف خود معرفی می نمایند سزاوار است، با رعایت قواعد و قوانین مناظره اسلامی از هر گونه پیش داوری و برچسب زنی غیر اخلاقی به مخالفان خود پرهیز نمایند و تابع حق و حقیقت باشند.

پی نوشت ها:
[1]. تفسیر نمونه، ج17، ص447.
[2]. همان، ج‏19، ص412.
 

منبع: تبیان


95/6/7 - 07:15 - 2016-8-28 07:15:35





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن