واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: زلزله شناسان: مقاصد احتمالی زلزلههای مهلک بعدی: تهران، استانبول و لس آنجلس
زلزله شناسان اعلام کردند که با توجه به افزایش تنش ها در لایه های زیرین کره زمین، استانبول، تهران و لس آنجلس در معرض زلزلههای احتمالی بعدی در جهان قرار دارند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از اکسپرس، زلزله شناسان اعلام کرده اند که طی سال جاری تنش میان لایه های زیریم کره زمین و صفحات تکتونیکی آن نسبت به قبل افزایش یافته است.
در حال حاضر جنوب شرق آسیا، آمریکای جنوبی و اخیرا نیز، با زلزله مهلک در مرکز ایتالیا، اروپا در حال حس کردن تأثیرات این مسئله است.
بر همین اساس نگرانیهایی نسبت به احتمال وقوع زمین لرزه های مهلکتر در برخی نقاط جهان که به از بین رفتن کل یک شهر منجر شود، گسترش یافته است.
از این نظر سه شهر در جهان با بیشترین احتمال وقوع زلزله بعدی لس آنجلس، تهران، و استانبول هستند.
لس انجلس بر روی گسل خطرناک سن آندرس واقع شده و دیگر وقوع زمین لرزه در این شهر عجیب به نظر نمی رسد.
مرکز آزمایشات نیروی جت ناسا اعلام کرده که وقوع ریز لرزه ها در لایه های زیرین این شهر فشار موجود بین این لایه ها را افزایش داده است.
در سال 2014، زمین لرزه ای به قدرت 5.1 درجه در مقیاس ریشتر شهر لاهابرا در کالیفرنیای جنوبی و نزدیکی لس آنجلس را لرزاند.
کارشناسان ناسا معتقدند که بخشی از فشار زمین لرزه قبلی باقی مانده است که قطعا تا آوریل سال 2018 به وقوع زمین لرزه در لس آنجلس منجر خواهد شد.
بنا به گفته این کارشناسان، قدرت فشار باقی مانده به قدری است که میتواند زلزلهای به قدرت 6.1 تا 6.3 درجه در مقیاس ریشتر ایجاد کند.
تهران نیز یکی دیگر از مقاصد احتمالی زمین لرزه در جهان است چرا که این شهر در نزدیکی سه گسل بزرگ واقع شده است.
از سوی دیگر جمعیت زیادی به سوی این شهر آمده اند و جمعیت این شهر به شدت افزایش یافته و در نتیجه ساختمان سازی های گسترده ای در تهران انجام شده است که موارد ایمنی نسبت به زلزله در بسیاری از این ساختمان ها رعایت نشده و همین امر جمعیت بسیاری را دراین شهر نسبت به وقوع زمین لرزه آسیب پذیر کرده است.
بهرام آکاشه، زلزله شناس و استاد دانشگاه آزاد اسلامی تهران، در گفتگو با رویترز، اعلام کرد که احتمال وقوع زمین لرزه با حداقل قدرت 6 ریشتر در تهران طی 50 سال آینده 90 درصد است.
وی در این گفتگو با رویترز تأکید کرد زمین لرزه ممکن است 50 سال دیگر و یا همین امشب رخ دهد.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، نیز پیشتر اعلام کرده بود که جمعیت تهران بسیار بیشتر از آن است که این شهر بتواند در زمان زلزله از عهده آن برآید.
وی تأکید کرده بود که 13 میلیون نفر در تهران زندگی می کنند که 5 میلیون نفر از این جمعیت باید تهران را ترک کنند تا بتوان در زمان زمین لرزه احتمالی از عهده عواقب آن برآمد.
استانبول نیز گزینه دیگری است که احتمال وقوع زمین لرزه در آن بالاست.
در قرن 20، حدود صد هزار نفر در استابول به دلیل وقوع زمین لرزه های کوچک و بزرگ جان خود را از دست داده اند.
به همین دلیل کارشناسان نسبت به شرایط بخشی از جمعیت این شهر ترکیه که در خانه های آسیبپذیر و بدون ایمنی کافی زندگی می کنند نگران هستند.
بنا به تحقیقی که در سال 2000 انجام شد، به احتمال 60 درصد این شهر تا سال 2030 زمین لرزه ای به بزرگی 7 درجه در مقیاس ریشتر را تجربه خواهد کرد.
برای آنکه بتوان عواقب این زمین لرزه را بیشتر درک کرد باید گفت که وقوع زمین لرزه ای به بزرگی 7.5 درجه در مقیاس ریشتر در حدود 100 کیلومتری این شهر به کشته شدن هزار نفر در استانبول انجامید.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۵ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - 27 August 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]