واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پس از واکنش طرفدارانش در شبکه های اجتماعی
بازداشت "تتلو" و یادآوری خطر لمپنیسم و زوال فرهنگی و اخلاقی در جامعه
باید نقدی هم به تصمیم گیرندگان و سیاستگذاران داشت. در کشوری که بزرگان موسیقی یا اجازه کار ندارند و به حاشیه رانده شده اند یا به ناچار کوچ کرده انددر موسیقی وجود ندارد تتلوها ظهور می کنند.
روز نو :
باید نقدی هم به تصمیم گیرندگان و سیاستگذاران داشت. در کشوری که بزرگان موسیقی یا اجازه کار ندارند و به حاشیه رانده شده اند یا به ناچار کوچ کرده انددر موسیقی وجود ندارد تتلوها ظهور می کنند.
"هلو يارو مياد چهار صفحه از فتحياتش مينويسه، هيشكى جوابشم نميده!! ولى ما ميگيم بغبغوووو اينجا شيش هزار نفر مينويسن بغبغوووخوب اين يعنى چى؟! يعنى عشق و يعنى اينكه ما چقدر با هم پايهايم و چقدر پشت هميم كه حتى «اوه اوه اوه» يا بغبغو هم مينويسيم همه با عشق حمايت ميكنن !! خوب اين كه سوزش نداره كه خوب خودتونم بياين بنويسين بغ بغو كه آنقدر حرص نخورين آقاااا تتليتيااااهمه بگين بغ بغووووو بغ بغو". «بابا آدم توی دوره ی پاکیه، مبینه، خب آدمه، دلش میخاد دیگه، مگه میشه همچی چیزی؟ میگم من ِ امیر تتلو کله ام میچرخه که این همه دیدم. وای به حال عمله و بنا و بنده ی خدایی که ندیده همچی چیزیو و نمیدونم کارگرای کنار خیابونو و … . خب اینا زندگیشون به هم میریزه، خب پدر […] لباس درست بپوش. درست میگم؟ دارم میگم آدم توی دوره ی پاکیه، سرشو میندازه پایین، چشمش میخوره، باید بگم استغفروالله. خب پدر […] درست لباس بپوش دیگه. گور […]. آدم عصبانی میشه. آخه به چه زبونی بگم؟ آخه من که دیگه نه حزب اللهیم، نه تندروم، نه زیادی مذهبیم. آقا! توی دوره ی پاکیم، نمیخام همچین چیزیو توی خیابون ببینم. هی آدم عصبی میشه، هی میخاد پرهیز کنه، هی آدم مبینه خب دیگه. هر جا یه دختر بی حجاب ببینم […] بهش. خودت خب آقا! آدم نیستی بقیه رو وادار نکن به … ما میخایم پاک بشیم به هدفمون برسیم!
به گزارش روز نو، این ادبیات سخیف بخشی از نوشته های امیر حسین مقصودلو خواننده رپ ملقب به امیر تتلو است که صفحه اش بیش از چهار صد هزار دنبال کننده دارد. او با لحنی زشت خطاب به دختران ایران پیامی را منتشر کرده بود او از ظاهر دختران انتقاد می کند در حالی که گویا نگاهی به خود و بدن محاصره شده در خالکوبی اش نیانداخته است ! از طرفدارانش می خواهد که بغ بغو کنند آنان نیز پاسخ مثبت می دهند. برخی از طرفدارانش (که متاسفانه کم هم نبودند) پس از شنیدن خبر اخیر بازداشت او به شکلی گسترده در شبکه های اجتماعی فعال شدند. برخی عکس راز و نیاز برای ازادی او را در حساب های کاربری خود منتشر کردند ! برخی دیگر از طرفداران او در فراخوانی عصر روز چهارشنبه در خیابان 15 خرداد بازداشت شدند.
امیر تتلو کیست که این اندازه طرفدار دارد؟ ایا او موسیقی فاخری را ارائه می کند یا اختراعی را انجام داده است؟ آیا او کشفی کرده که به بهبود زندگی بشریت کمک کند؟ تتلیتی ها و تتلوها در جامعه ما کم نیستند جامعه ای که "لمپنیسم" به شکل نگران کننده ای به بخشی از فرهنگ عمومی اش تبدیل می شود. از خیابان تا اتوبوس و مترو وقتی به لحن صحبت کردن طیفی از جوانان دقت می کنید کم نمی بینید طرز بیان تتلو را در کلام شان و نوع پوشش او را در ظاهرشان.
نمادهای این فرهنگ لمپنیستی را می توان در شاخصه هایی یافت. نخستین شاخصه آن دوری از موسیقی فاخر است بی میلی به هنر کلاسیک که سبب تامل و درگیر کردن ذهن انسان و تفکر درباره مقولات مهمی چون معنای زندگی، مرگ و اضطراب و .. می شود و بار فلسفی دارد. همانند علاقه این فرهنگ در حوزه غذایی به فست فود در حوزه هنری نیز موسیقی دم دستی بدون مفهوم و بار معنایی را می خواهد. بخش دیگری از نمودهای عینی این فرهنگ لمپنیستی کاهش سطح مطالعه کتاب و روزنامه است. این موضوع شرایط را به وضعیتی رسانده که بسیاری از ناشران کتاب مجبور به تعطیلی انتشارات و تبدیل مغازه به پیتزافروشی و یا مانتوفروشی می شوند و آن هایی هم که با چنگ و دندان برای روشن ماندن چراغ کم سوی فرهنگ و هنر تلاش می کنند مجبور به انتشار کتاب هایی با تیراژ 300 تا 500 نسخه هستند !
امیر تتلو در چنین فرهنگ و بستری نمادی است از نسلی که از تفکر بیزار است و فرار می کند. بخش دیگری از این فرهنگ لمپنیستی ظاهرگرایی است که با عمل های جراحی زیبایی به اوج خود رسیده است. آن کس که زیباتر عمل کرده باید فخرفروشی کند. این فرهنگ خودمدار است و ارزشی برای دیگری قائل نیست.
آن زمان که یوسف اباذری جامعه شناس چند روز پس از فوت یکی از خوانندگان گفت سرانجام این موسیقی فاشیسم است کمتر کسی به حرف او توجه کرد. در مقابلش دانشجویانی را با مشت گره کرده و عصبانی دید که می گفتند این انتخاب ماست. اباذری به عنوان یک روشنفکر خود را در برابر توده ای که هنر دم دستی را می پسندند تنها می دید.
در اینجا باید نقدی هم به تصمیم گیرندگان و سیاستگذاران داشت. در کشوری که بزرگان موسیقی یا اجازه کار ندارند و به حاشیه رانده شده اند یا به ناچار کوچ کرده اند و ضابطه ای برای انتخاب استعداد در موسیقی وجود ندارد تتلوها ظهور می کنند. به نسل های بعدی چه باید گفت. در آن روز دیگر کسی سخنی از ناظری ها و شجریان ها نخواهد گفت آن زمان صحبت از تتلو و تتلیتی ها خواهد بود. چه سرانجام غم انگیزی برای فرهنگ و هنر ملتی با بیش از هزاران سال سابقه غنی تاریخی.
*خرداد
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]