تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 13 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820509995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

2 بیمارستان زنجان تصفیه فاضلاب ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: استان‌ها > زنجان - روزنامه ایسنا زنجان نوشت: طبق پایش‌های صورت گرفته از سوی سازمان حفاظت محیط‌ زیست استان و نیز نامه‌های خوداظهاری به وسیله دستگاه‌های ذی‌ربط، بیمارستان‌های آیت‌الله موسوی، امام حسین (ع) و بهمن مجهز به سیستم تصفیه فاضلاب بوده و بیمارستان‌های ولی‌عصر (عج) و دکتر بهشتی فاقد این سیستم هستند.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌ زیست استان با اعلام این موضوع و با اشاره به این‌که عمده حساسیت موجود در موضوع فاضلاب‌های بیمارستانی مربوط به مباحث عفونی است، گفت: بیمارستان‌ها باید به سیستم تصفیه اولیه فاضلاب مجهز باشند. این فاضلاب‌ها باید قبل از ورود به شبکه فاضلاب شهری پیش‌تصفیه شده و به پارامترهای موردنظر برسند و پس از رسیدن به این پارامترها وارد تصفیه‌خانه شهری شوند.
مدیریت و امحای فاضلاب و پسماند هر بیمارستان بر عهده همان واحد درمانی است و آنها موظف هستند این روند را مدیریت کنند. «سیدرضا موسوی‌مشکینی» با بیان این موضوع افزود: همه بیمارستان‌ها و حتی شهرک‌های صنعتی باید فاضلاب‌شان را تصفیه کرده و خود را به حد استانداردها برسانند. این حد با تعاریفی که از آن استفاده می‌شود، تفاوت دارد.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط‌زیست تاکید می‌کند: در صورتی که بیمارستان‌ها نتوانند تصفیه‌خانه‌ها و روش امحای پسماندهای خود را مدیریت کنند قطعا به آنها اخطار و زمان برای‌شان در نظر گرفته می‌شود و در صورت اصلاح نکردن روند کار خود در مهلت تعیین شده تعطیل خواهند شد. ورود فاضلاب به کشاورزی
موسوی مشکینی با تأکید بر این‌که استفاده از فاضلاب تصفیه شده در برخی بخش‌ها چون کشاورزی به هیچ‌وجه مورد موافقت این سازمان نیست، اظهار کرد: طبق گزارش‌های واصله از برخی مناطق شهر زنجان خصوصا منطقه زنجان‌رود، مبنی بر سرریز شدن فاضلاب از بخش‌های شمالی به سمت جنوب شهر، امکان آبیاری محصولات در قسمت‌هایی از این منطقه را فراهم کرده که در صورت کنترل نشدن امر، مشکلات عدیده ای چون بروز برخی بیماری‌های عفونی مانند وبا را به دنبال خواهد داشت. آلودگی
آزمایشات و مطالعات انجام شده در مورد فاضلاب‌های بیمارستانی نشان داده است که این نوع فاضلاب‌ها دارای مقادیر بالای مواد سمی و مشخصات و عواملی است که در برابر تجزیه بیولوژیک مقاومت می‌کنند. تحقیقات ویروس‌شناسی انجام شده بر روی آب‌های سطحی آلوده به این فاضلاب‌ها وجود «انترو ویروس» و انواع دیگر ویروس‌ها مثل «آدنو ویروس» را در فاضلاب بیمارستانی به اثبات رسانده است.
به‌علاوه بررسی‌ها روی فاضلاب بیمارستانی وجود مقادیر زیاد کلر و فلزات سنگین مثل جیوه و نقره را اثبات کرده است. مقادیر قابل توجه COD وBOD در این فاضلاب‌ها اندازه‌گیری شده است، مقدار AOX نیز در این فاضلاب شناسایی شده است. ترکیبات هالوژنه آلی که حاصل از واکنش کلر با ترکیبات آلی موجود در فاضلاب است، تبدیل به ترکیبات AOX در فاضلاب شده است که از جمله مواد خطرناک محسوب می‌شوند.

مدیریت فاضلاب
در سال‌های اخیر استفاده از منابع آب زیرزمینی برای تامین آب آشامیدنی افزایش یافته است و در صورت بی‌احتیاطی در کنترل آلودگی‌ها و بروز آلودگی این ذخایر حیاتی، هزینه‌های بسیار سنگینی بر مردم و ارگان‌های متولی تحمیل خواهد شد. برخی عوامل مسبب ایجاد معضلات و عدم توفیق برخی از واحدهای خدمات درمانی در مدیریت فاضلاب است.
معاون نظارت و پایش سازمان حفاظت محیط‌زیست استان با اشاره به این‌که طبق بازدید به عمل آمده از بیمارستان ولی‌عصر (عج) زنجان در ماه‌های نخست سال جاری، اظهار می‌کند: این بیمارستان فاقد تصفیه‌خانه است ولی طبق گفته مسئولان این مرکز درمانی، تفاهمنامه‌ای با شرکت آب و فاضلاب استان مبنی بر ورود فاضلاب پس از پیش‌تصفیه (آشغال گیری) منعقد کرده‌اند که پس از طی این مرحله فاضلاب به شبکه شهری وارد شود که علیرغم پیگیری‌های صورت گرفته تاکنون هیچ تفاهمنامه‌ای از جانب مسئولان بیمارستان به رویت این سازمان نرسیده است. «سعید محمدی» ادامه داد: بیمارستان شهید بهشتی زنجان به دلیل عدم اتصال به شبکه فاضلاب شهری فاقد این سیستم است و در حال حاضر فاضلاب‌های تولیدی خود را به چاه هدایت می‌کنند که این امر برای ما مبهم است.

پایش پسماند
فاضلاب و پسماندهای بیمارستانی باید از سوی مسئولان مراکز درمانی فوق مورد پایش قرار گیرند. براساس قانون مدیریت پسماند پزشکی مصوب 20 اردیبهشت سال 1383 مجلس شورای اسلامی، پسماندهای پزشکی و بیمارستانی از گروه‌های پنج‌گانه پسماندها هستند که مدیریت آن به‌عهده تولیدکننده یا واحد بیمارستانی است.
همچنین بر اساس ماده 3 این قانون، وزارت بهداشت، مسئول نظارت بر اجرای ضوابط است و براساس ماده 23 قانون مدیریت پسماند پزشکی، نظارت بر حسن اجرای این قانون بر عهده سازمان حفاظت محیط‌زیست است. براین اساس در این حوزه این سازمان باید مطالبه‌گر باشد. از سویی دیگر بر اساس مواد 46 و 47 قانون توزیع عادلانه آب و ماده 140 قانون برنامه پنجم توسعه افرادی که از آب استفاده می‌کنند باید فاضلاب را تصفیه کنند و به تصفیه‌خانه فاضلاب مجهز باشند؛ چرا که به موجب همین قانون هرگونه اقدامی که سبب آلوده شدن آب شود، ممنوع است و باید با متخلف برخورد شود. مجازات
طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی هرگونه اقدامی علیه بهداشت عمومی مثل آلوده کردن آب و غیره ممنوع است و متخلفان طبق قانون به حبس تا یک سال محکوم می‌شوند؛ چرا که تهدید علیه بهداشت عمومی جرم تلقی شده و مسئولیت تشخیص آن به عهده وزارت بهداشت، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان دامپزشکی است. 46




شنبه 6 شهریور 1395 - 13:34:43





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن