واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ورزش سه: شاگردان رسول خادم در رقابت های المپیک ریو در 6 وزن روی تشک رفتند که در پایان با 3 مدال خوشرنگ به کار خود پایان دادند. حسن یزدانی(طلا)، کمیل قاسمی(نقره) و حسن رحیمی(برنز) مدال آوران آزادکار کشورمان بودند که البته این تعداد می توانست بیشتر هم شود. با این وجود هم تیم کشتی آزاد ایران از نظر مدالی نتایجی کسب کرد که در تاریخ المپیک ها کم نظیر بوده است.
نزدیک به تاریخ سازی
در تاریخ رقابت های المپیک کشتی گیران آزادکار ایرانی فقط مدال طلا در کارنامه خود ثبت کرده اند که دو مدال از این 6 مدال در المپیک 1956 ملبورن توسط امامعلی حبیبی و غلامرضا تختی به دست آمده است. 50 سال قبل در ملبورن کشتی آزاد ایران دو مدال نقره نیز توسط محمدعلی خجسته و مهدی یعقوبی کسب کرد. از آن سال دیگر در هیچ دوره ای کاروان کشتی آزاد ایران نتوانسته چنین نتایج رویایی کسب کند. البته در المپیک 1996 آتلانتا به این رکورد نزدیک شدیم اما نتوانستیم دو طلا را به دست آوریم. در دوره ای که رسول خادم به عنوان کشتی گیر فعالیت می کرد، او تنها طلای کشتی آزاد ایران در آتلانتا را کسب کرد و بعد از او عباس جدیدی نقره گرفت و امیررضا خادم به مدال برنز دست پیدا کرد. 20 سال بعد از المپیک 1996 و حالا که خادم در قامت سرمربی بالای سر کشتی آزاد حضور داشت، نتایج آتلانتا تکرار شد و ما در ریو با یک طلا، یک نقره و یک برنز به کارمان در این رشته پایان دادیم. در چنین شرایطی باید به نتایج کشتی آزاد در ریو ببالیم و خوشحال باشیم که تیم اعزامی این رشته به 2016 ریو توانسته به صورت مشترک با المپیک 1996 آتلانتا از نظر نتایج تیمی در رده دوم بهترین تیم های اعزامی به المپیک قرار بگیرد که البته در هردو المپیک رسول خادم نقش قابل توجهی داشته است.
این را هم باید در نظر بگیریم که از نظر مجموع مدال در کشتی آزاد بهترین نتایج در المپیک 1952 هلسینکی کسب شده است اما در این رقابت ها کشتی گیران کشورمان هیچ مدال طلایی را به دست نیاوردند. ناصر گیوه چی و غلامرضا تختی(نقره)، محمود ملاقاسمی، جهانبخت توفیق و عبدالله مجتبوی(برنز) 5 مدال آور کشتی آزاد در فنلاند بودند.
خادم، پرافتخارترین مرد کشتی آزاد
در این میان رسول خادم یک رکورد جالب از خودش در تاریخ رقابت های المپیک برجای گذاشته است. کشتی گیر چغر سابق ایران علاوه بر طلایی که در آتلانتا کسب کرد، در سال 1992 و در بارسلون اسپانیا نیز یک برنز به دست آورد. او در المپیک های 2012 لندن و 2016 ریو نیز در قامت سرمربی در تیم کشتی آزاد حضور داشت که در انگلیس یک نقره(صادق گودرزی) و دو برنز(کمیل قاسمی و احسان لشگری) حاصل کار شاگردانش بود و در ریو نیز یک طلا(حسن یزدانی)، یک نقره(کمیل قاسمی) و یک برنز(حسن رحیمی) به دست آمد. به عبارت بهتر می توان گفت رسول خادم در دوره مربیگری خود یک طلا، دو نقره و 3 برنز کسب کرده است. اگر این تعداد را به مدال های دوره ورزشکاری او اضافه کنیم، می توانیم رسول خادم را با کسب دو طلا، دو نقره و 4 برنز پرافتخارترین مرد کشتی آزاد ایران در تاریخ رقابت های المپیک بدانیم.
در این میان مرحوم آقاغلامرضا تختی در دوران کشتی گیری خود یک طلا و یک نقره کسب کرد که پرافتخارترین کشتی گیر ایران در المپیک است. کمیل قاسمی با یک نقره و یک برنز در رده بعدی قرار دارد و امیررضا خادم نیز با دو برنز دیگر دو مداله ایران در تاریخ رقابت های المپیک است.
۰۱ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]