واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
انشقاق در كميته تشكيل نشده انتخابات
روز نو : شوراي عالي سياستگذاري برگرفته از احزاب ۲۲ گانه اصلاحطلب است كه توانست در انتخابات سال گذشته با وجود محدوديتهاي فراوان به تمام استراتژيهاي مدنظر اصلاحطلبان دست پيدا كند. هرچند اصلاحطلبان نتوانستند رياست مجلس را به عارف بسپارند اما هيچ اصلاحطلبي نافي زحمات اصلاحطلبان در آن دوران نيست.
به همين علت است كه ماموريت شوراي عالي اصلاحات با تاكيد رئيس دولت اصلاحات براي سياستگذاري در انتخابات سال آتي تمديد شد اما چند روزي است كه قائم مقام حزب اعتماد ملي خبر تشكيل كميته انتخابات «جمعي» از احزاب اصلاحطلب را اعلام كرده است.
به گزارش روز نو؛ رسول منتجب نيا درباره كميته انتخابات گفت: تا قبل از اين هيچ كميته انتخاباتي براي انتخابات شوراي اسلامي و رياستجمهوري تشكيل نشده بود، درحاليكه فرصت ميگذرد و احزاب بايد مقدمات كار را فراهم كنند. وي افزود: در حزب اعتماد ملي حدود يك ماه قبل كميته انتخابات را تصويب كرديم و آن را تشكيل دادهايم. منتجبنيا ادامه داد: شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات كميته دايمي به نام كميته انتخابات دارد كه اين كميته در سال ۹۴ به دليل رفع اختلافات موجود، موقتا در كميته راهبردي ادغام و شوراي عالي سياستگذاري مسئوليت اجراي وظايف آن را بر عهده گرفت. بعد از انتخابات ۹۴ اين كميته بايد مجددا فعال و براي انتخابات آتي برنامهريزيهاي خود را در اين خصوص انجام ميداد. در جلسات شوراي هماهنگي اصلاحات اين مساله مطرح شد و تعدادي از دوستان با اين استدلال كه اين كميته منحل شده است اجازه تشكيل مجدد آن را ندادند. درحاليكه اين كميته دائمي است و تنها در مقطع كوتاهي فعاليتهايش قطعشده بود؛ اما گروهي از دوستان با هدف ابقاي شوراي سياستگذاري با ادامه كار اين كميته مخالفت كردند.
تشكيل كميته انتخابات شوراي هماهنگي
قائم مقام حزب اعتماد ملي درباره كميتهاي كه خودش تشكيل آن را خبر داده بود هم توضيح داد: اين كميته، كميته انتخابات شوراي هماهنگي اصلاحطلبهاست، چون شوراي هماهنگي هنوز در رابطه با انتخابات جلسه نگرفته است؛ ما به دليل اينكه زمان را از دست ندهيم براي تشكيل اين كميته پيشقدم شديم و انتظار داريم دوستان و احزاب ديگر نيز خودشان را با اين كميته هماهنگ كنند كه ان شاء ا... بتوانيم كميته جامعي از همه احزاب اصلاحطلب را در كنار هم داشته باشيم. از طرف ديگر اين اقدام در راستاي تاكيد برمساله تحزب و نقش احزاب در انتخابات است.
صوفي: شوراي هماهنگي مصوبهاي درباره كميته انتخابات ندارد
علي صوفي، عضو ارشد شوراي عالي اصلاحات درباره اظهارات حجت الاسلام رسول منتجبنيا به «آرمانامروز» گفت: بر اساس قاعده تشكيل كميته انتخابات، هر تشكلي نيازمند مصوبه شوراي هماهنگي جبهه اصلاحات است البته هر چند بنده عضو شوراي هماهنگي نيستم ولي از ساير دوستان كه در آخرين جلسات اين شورا حضور داشتند، شنيدم كه اين شورا مصوبهاي درباره تشكيل كميته انتخابات نداشته است و هيچ شخص از اين شورا به عنوان مسئول كميته انتخابات به عنوان رئيس اين كميته انتخاب نشده است. صوفي تصريح كرد: گويا اين اقدام از سوي يك يا چند حزب در خارج از شوراي هماهنگي اتخاذ شده است و بر اساس آخرين اخبار انجمن اسلامي معلمان و انجمن اسلامي مدرسين نيز كه آنطور كه پيش از اين از سوي راوي خبر اعلام شده بود، عضو كميته انتخابات هستند و كتبا اعلام كردهاند از حضور در اين كميته اجتناب خواهند كرد و ديگران نيز اين مطلب را تاييد نكردهاند.
كدام احزاب قرار است تجربه تلخ۸۴ را تكرار كنند
تجربه تلخ انتخابات سال ۸۴ در اتخاذ تصميماتي جداگانه از سوي احزاب اصلاحطلب و سپردن زمين بازي به محمود احمدينژاد باعث شد در سال ۹۲ وحدت حاصل شود. با توجه به تكروي برخي احزاب اصلاحطلب اين سوال مطرح ميشود كه آيا قرار است تجربه تلخ گذشته در انتخابات شوراي شهر ۹۶ تكرار شود و آيا باز هم اصلاحطلبان تمايل دارند شهرداري تهران را به قاليباف يا شخصي مشابه او بسپارند؟ آيا باز هم قرار است شاهد چندين ليست از سوي احزاب اصلاحطلب درانتخابات شوراي شهر باشيم؟ البته تمامي احزاب زير چتر شوراي عالي سياستگذاري اصلاحات، از اين شورا حمايت ميكنند اما احزاب چند نفرهاي هستندكه تمايل چنداني به اتحاد ميان نيروهاي اصلاحطلب ندارند. شنيدهها حاكي از آن است كه حزب مردمسالاري، شخص آقاي كواكبیان و از حزب چند نفره اراده ملت، شخص دبير كل و گويا از حزب اعتماد ملي نيز افرادي تمايل به تشكيل كميته انتخابات جدا از شوراي عالي دارند. هر چند اين احزاب و افراد به صورت رسمي چنين برنامهاي را تاييد نميكنند. سوال اينجاست كه آيا بايد تجربه سال ۸۴ تكرار شود؟
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]