واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: بین الملل > خاورمیانه - ایرنا نوشت: جو بایدن معاون رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه وارد آنکارا شد.
بایدن به دنبال سفر به کشورهای حوزۀ بالتیک از طریق لتونی وارد آنکارا شد. تدابیر شدید امنیتی در فرودگاه اسن بوغای آنکارا و طول مسیر حرکت کاروان معاون رئیس جمهوری آمریکا به سوی شه٬ر جلب توجه می کند.
جوبایدن پیش از ورود به این کشور از طریق حساب تویتری خود هدف از این سفر را اعلام همبستگی با مردم ترکیه به دنبال کودتای نافرجام اعلام کرد. او با وحشیانه قلمداد کردن حمله انتحاری اخیر در غازی آنتپ که طی آن 54 تن از شهروندان ترکیه کشته و نزدیک به 70 نفر زخمی شدند افزود: ما در کنار دوستان ترکیه ای خود هستیم. این اولین سفر یک مقام بلندپایه آمریکا به ترکیه بعداز کودتای نافرجام 25 تیرماه گذشته و بروز تنش جدی در روابط آنکارا – واشنگتن بر سر مواضع آمریکا در قبال این بحران و اعاده نکردن گولن است. براساس برنامه از پیش اعلام شده بایدن ابتدا با حضور در مجلس ملی ترکیه با اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ترکیه گفت و گو و از محل بمباران مجلس در شب کودتای نافرجام بازدید خواهد کرد. مرد شماره دو آمریکا سپس با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری و بینالی یلدریم نخست وزیر به طور جداگانه دیدار و گفت و گو خواهد کرد.
بنا بر اعلام دفتر مطبوعاتی نخست وزیری ترکیه، در سفر جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا به آنکارا ، تمامی ابعاد روابط آنکارا و واشنگتن مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. یکی از مهمترین موضوع های در دستور کار گفت و گوها٬ اعاده فتح الله گولن خود تبعید در آمریکا است. ترکیه با ارائه 85 گلاسور از اتهامات وارده به فتح الله گولن٬ خواستار دستگیری گولن و اعاده وی به ترکیه شده است. اصرار آنکارا برای دستگیری گولن پیش از اعاده وی بیشتر ناشی از نگرانی های این کشور در خصوص احتمال ترور گولن در این فرایند است. آنکارا بیم آن دارد که با قربانی شدن گولن به وسیله گلوله یک فرد ناشناس٬ تحقیقات این کشور برای شناسایی ابعاد توطئه کودتا و طرح هایی که معتقد است یک سر آن در خارج است٬ نهفته بماند. همزمانی سفر بایدین به آنکارا با تحولات خیره کننده در سیاست و اقدامات نظامی ترکیه با سوریه٬ بعد متفاوتی به اهمیت این سفر برای آنکارا داده است و حتی در مقیاسی است که می تواند موضوع گولن را به حاشیه براند.
جنگنده های ترکیه بامداد امروز منطقه جرابلس را که در کنترل داعش است٬ بمباران کرد. همزمان توپخانه ارتش ترکیه نیز منطقه را زیر آتش گرفته است. ترکیه دو هدف را در این عملیات دنبال می کند. پاکسازی عناصر داعش از مرزهای خود و جلوگیری از شکل گیری کریدور کرد در شمال سوریه.
محافل سیاسی و خبری در آنکارا عملیات نظامی ترکیه در خاک سوریه را با آگاهی و همرأیی آمریکا ارزیابی کرده و اعتقاد دارند که آمریکا با توجه به حساسیت های ترکیه در خصوص مرز 911 کیلومتری این کشور با سوریه٬ به طور محدود به عملیات این کشور در خاک سوریه چراغ سبز نشان داده است. 52310
چهارشنبه 3 شهریور 1395 - 14:46:48
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]