واضح آرشیو وب فارسی:مهر: کلنگی که اشتباه به زمین زده شد
کارشناسی یک پروژه بعد از یک دهه/ سرنوشت موزه دفاع مقدس عوض شد
شناسهٔ خبر: 3750606 - چهارشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۸
استانها > خراسان جنوبی
.jwplayer{ display: inline-block; } بیرجند- پروژه پارک موزه دفاع مقدس بعد از گذشت ۱۰ سال از اینکه کلنگ احداث آن به زمین زده شد و با وجود هزینه کرد اعتبارات میلیونی امسال سرنوشتش تغییر میکند. خبرگزاری مهر- گروه استانها: قصه پر غصه کلنگهای بدون پشتوانه کارشناسی قصه امروز و دیروز است که به سبب عادی شدن این موضوع از کنار آن میگذریم. مردم این استان گویا به بودن و نبودن خیلی از پروژهها عادت کردهاند پروژههایی که کلنگ آن به زمین میخورد و فردا با پیشرفت های چنددرصدی میگویند زمینش بهجای دیگری تغییر یافته است. اینجا انگار پروژهها اول پیشرفت فیزیکی میکنند و سپس زمینشان پیدا میشود و جایشان تغییر میکند تا باز هم سالها بعد، از پیشرفتی معادل پیشرفت امروز آن سخن به میان آید. احداث پارک موزه دفاع مقدس یکی از این پروژهها است که در سال ۸۵ مصوب و کلنگ آن در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار در تقاطع خیابان صیاد شیرازی و قرنی بیرجند خورده شد. با تلاش شبانهروزی مسئولان استانی این پروژه در راستای تسریع در امر تکمیل، جزو هفت پروژه ملی اعلام شد. اوایل سال ۹۱ و در سفر سوم دولت دهم به خراسان جنوبی ساخت این مرکز فرهنگی به تصویب رسید و بودجه اولیه برای آن تعریف و بالاخره عملیات اجرایی آغاز شد. سالها به برنامهریزی و مطالعات پروژه پرداخته شد و بنا به اعلام برخی مسئولان اجرایی، هزینه کرد ۲۵۰ میلیونی، ساخت پروژه را از نظر محتوایی به پیشرفت ۹۵ درصدی رساند. اکنون خبرهایی شنیده میشود که مسئولان بعد از هزینه کرد و اتلاف زمان چندین ساله در ساخت پروژه پارک موزه دفاع مقدس، در پی جابجایی مکان احداث هستند.
سرنوشت پارک موزه بعد از یک دهه در پیگیری های خبرنگار مهر در راستای جابجایی مکان ساخت پارک موزه دفاع مقدس اعلام شد که مشکلات فنی خاک و قرار داشتن بر روی گسل، زمین موردنظر برای ایجاد این مکان فرهنگی مناسب نیست و باید مکان پروژه بهجایی دیگری تغیر یابد. بنا به گفته مسئولان بعد از گذشت سه سال از اجرای طرح، کارشناسیها و نتایج حاصلشده، مسئولان را مجبور به تخلیه مصالح از زمین ۳۲ هکتاری صیاد شیرازی کرده است. و حال سؤال اینجاست که آیا نباید قبل از انجام پروژه و یا در نظر گرفتن مکانی برای احداث آن، کارشناسی های لازم انجام میشد؟ آیا جابجایی پروژهای ۱۰ ساله از مکانی به مکان دیگری ضررهای هنگفتی به بار نخواهد داشت؟ چندی پیش مسئولان دستگاههای ذیربط در مصاحبههای خود با رسانههای محلی و خبرگزاریها کمبود اعتبار را دلیلی برای تأخیر اجرای پروژه پاک موزه دفاع مقدس دانستند و باز سؤالی پیش میآید که اگر این اعتبار در سال های گذشته تخصیص مییافت، اکنون چگونه باید بار ضررهای وارده را به دوش کشید؟ و مهمترین سؤال که در اذهان مردم نیز شبهه انداخته این است که چرا باید کارشناسی های لازم بعد از چندین سال تلاش و جست و جو انجام شود؟ تلاشهایی که نتیجهای نداد مدیرکل سابق بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در ۲۹ شهریورماه سال گذشته در ستاد بزرگداشت هفته دفاع مقدس استان بیان کرد: فاز نخست پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی در سال ۹۷ افتتاح میشود. حسن مجنونی ادامه داد: در مدت ۸ سال مسئولیت من، برای احداث زمینه پارک موزه دفاع مقدس اقدامات زیادی انجام شد. وی بیان کرد: این پروژه طبق کمیسیون ماده ۳۲ توانست ردیف ملی پیدا کند اما در سالهای گذشته اعتبار زیادی به این پروژه داده نشد و این پروژه در مساحت ۳۲ هکتار احداث میشود. مجنونی افزود: در حال حاضر اجرای این پروژه در مرحله فونداسیون ساختمان است که پیشبینی میکنیم تا سال ۹۷ که میزبان نخستین کنگره بزرگداشت شهدای خراسان جنوبی هستیم فاز نخست آن افتتاح شود.
وعدهای برای هیچ معاون مهندسی و امور شهدای گمنام اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در ۲۱ شهریورماه سال گذشته در گفتگو با مهر اظهار کرد: احداث پارک موزه دفاع مقدس در سفر هیئت دولت دهم به استان تصویب شده است. محمود محبوب افزود: عملیات طراحی این پروژه به دلیل اهمیت آن در فرهنگ دفاع مقدس فراتر از یک موزه انجام میشود بهگونهای که تاکنون در چندساله اخیر فقط روی محتوای پروژه کار شده است. وی با بیان اینکه این پروژه از نظر محتوایی ۹۵ درصد پیشرفت دارد، گفت: این مجموعه در زمینی به مساحت ۳۲ هکتار احداث میشود و فاز نخست آن در سه سال آینده نیز به بهرهبرداری میرسد. وی با بیان اینکه اجرای این پروژه هم اکنون در مرحله تسطیح زمین است، اظهار کرد: پروژه پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی در محل تقاطع خیابان صیاد شیرازی و قرنی بیرجند احداث میشود. کمبود اعتبار عامل توقف کار در ساخت پارک موزه دفاع مقدس محبوب کمبود اعتبار را عامل تأخیر پروژه دانست و گفت: بااعتبار کنونی کل پروژه تا ۵ سال آینده به اتمام میرسد اما اگر ۵ میلیارد تومان اعتبار اخذ شود تا پایان سال جاری به اتمام میرسد. وی اعتبار هزینه شده برای پروژه را ۲۵۰ میلیون تومان ذکر کرد و افزود: اتمام پروژه نیازمند ۱۰ میلیارد تومان اعتبار است. محبوب اظهار کرد: مطالعات فنی، معماری و محتوایی پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی در سال ۹۱ به پایان رسیده است. وی ادامه داد: قرار بود عملیات اجرایی این پروژه از سال ۹۲ در سه فاز شامل گالری، بازسازی منطقهفتحالمبین در ۱۸ هکتار و فضای تفریحی و بوستان ایجاد شود اما تاکنون تنها تسطیح زمین این پارک موزه انجامشده است. محبوب با بیان اینکه کمبود اعتبارات روند ساخت را متوقف کرده است، گفت: گذر از این مرحله نیازمند توجه ویژه مسئولان کشوری و استانی است.
موزه جدید در دفاع مقدس در پارک جنگلی خبر تغییر سرنوشت پارک موزه دفاع مقدس خراسان جنوبی را سردار بهمن کارگر، رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در سفر دو روز گذشته به خراسان جنوبی ودر دیدار با استاندار خراسان جنوبی اعلام کرد. رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در دیدار با استاندار خراسان جنوبی خواستار همکاری بخش خصوصی در احداث این مرکز شد و بیان کرد: دفاع مقدس متعلق به تمامی گرایش ها، ادیان و سلیقه ها بوده و همه باید در حفظ ارزش های آن تلاش کنیم. سردار کارگر با بیان اینکه ساخت این مکان بسیار تاثیر گذار در نشر ارزش های دفاع مقدس است، افزود: انتظار می رود کلنگ احداث مرکز فرهنگی خراسان جنوبی در هفته دفاع مقدس به زمین زده شود. رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با اشاره به مکان احداث مرکز فرهنگی در خراسان جنوبی، بیان کرد: زمینی ۳۲ هکتاری واقع در بلوار صیاد شیرازی به ساخت این مکان اختصاص یافته بود. وی ادامه داد: اخیرا مصوبه ای در شورای هماهنگی به تصویب رسیده که طبق آن، زمین مورد نظر برای ساخت این مکان در پارک جنگلی بیرجند در نظر گرفته شده است. سردار کارگر با بیان اینکه باید از خودگذشتگی و ایثار در مرکز فرهنگی نمایان شود، افزود: امید است در برنامه ششم توسعه ساخت این مرکز به پایان برسد. وقتی خاک مشکلساز میشود معاون مهندسی و امور شهدای گمنام اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی در پاسخ به سؤالات خبرنگار مهر، اظهار کرد: مشکلات فنی خاک و قرار داشتن بر روی گسل باعث جا بهجایی این مکان شده است. محمود محبوب در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر که آیا نباید این کارشناسی قبل از شروع عملیات انجام میشد، اظهار کرد: شرایط استاندارد مد نظر نیروهای مسلح از استاندارد کشوری بالاتر است. وی با بیان اینکه پارک موزه دفاع مقدس از زمان انتخاب زمین تا آغاز عملیات اجرایی پروسهای هشتساله را پشت سر گذاشت، افزود: اجرای این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده است. محبوب ادامه داد: تاکنون مصالح موردنیاز برای ساخت مانند میلگرد و هبلکس خریداریشده اما پیشرفت فیزیکی نداشته است. معاون مهندسی و امور شهدای گمنام اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان جنوبی ادامه داد: هزینههای انجامشده در بخش محتوایی بوده که برای مقدمات اجرای پروژه در هر مکانی لازم و ضروری است. وی با بیان اینکه زمین موجود در خیابان صیاد شیرازی در زمان واگذاری در سال ۱۳۸۵ در اختیار ارتش بود، اظهار کرد: به دلیل وجود زاغه مهمات ارتش، اجازه ورود به زمین و کارشناسی نداشتیم. محبوب ادامه داد: با توجه به اینکه موزه دفاع مقدس محل رفتوآمد عموم مردم خواهد بود، زمین کنونی برای احداث به لحاظ استانداردهای نیروی مسلح مورد تأیید نیست. بنا به گفته وی برآورد هزینه اولیه برای ساخت این پروژه پنج میلیارد بوده که است که با شرایط پیشآمده و افزایش قیمت مصالح به ۱۰ میلیارد تومان خواهد رسید. جای تأمل است که مسئولان در گذشته به گونهای دیگر از پیشرفت های این پروژه و اقدامات انجامشده سخن میگفتند و امروز به گونهای دیگر از اقدامات انجامنشده میگویند که کار خاصی انجامنشده است. اینگونه که پیداست ساخت پروژه پارک موزه دفاع مقدس باید سال های زیادی را با مشکلات پیش رو اعم از کمبود اعتبار، تصمیمگیری مسئولان و دست آخر هم جا بهجایی های مکان احداث دستوپنجه نرم کند و مردم خراسان جنوبی نیز برای بهرهمندی از آثار بهجا مانده دفاع مقدس باید در انتظاری چندین ساله بنشینند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]